Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ArkadasLar Bızım Dun Kırkımız Cıktı ama 40. Gun Banyosu yapmadık normal banyo yaptık ama nasıL yapılacagını bılmıyorum kayınvalıdemın kulagını bı haftadır cınlatıom ptesı 40 mız cıkıo bebegı yıkamamız lazım dıe ama kadın oralı bıle olmadı hadı evde tadılat vardı dıyelım o bıttı ama hıc banamısın demıyor Sızın yardımlarınıza ıhtıyacım var ben banyo yaparken normal abdest mı alacam ınanın ılk dogumumda nasıl yaptım bılmıyorum unuttum hepsını bu durum uzerımde buyuk bı yuk..
yerim ben seni
Kayıtlı Üye
aslında bende bu konuyu çok merak ediyorum bizde bu akşam yapmamız lazım benim kayınvalidem şöyle yap dedi tesbihe 40 tane ihlas oku onu kovanın içine atıp bebği o suyla yıka dedi sonra tekrar yine yapıp aynı işlemi kendini yıkadıktan sonra o içinde okunmuş tesbih olan suyla abdestini alçık dedi galiba öyle yapıcam ama başka bilenler varsa lütfen fikir verin
bodruma da gittik beraber :)
Kayıtlı Üye
ni kovanın içine kırk tane tas 3 toplu iğne tuz altın yüzük ve bulabilirseniz defne yaprağı koyun.bu suyla bebişi yıkayın.sonra tekrar su döküp içine siz abdest alın.dibinde azıcık u nırakın.bu kalan suyu tüm evin odalarının köşelerine serpin...
bizim de bugün 40. günümüz hihoyyyt bebeğimi annemle beraber herzamanki gibi yıkadık (ben daha tek başıma yıkamadım hiçç) kendim de duş aldım, herzamanki gibi boy abdesti aldım. bu kadar...
varmı aşktan öte?
Kayıtlı Üye
bende normal gusül aldım sabahtan sonrada oğlumu yıkadım dua okudum nas felak ayetel kürsi okudum bu kadr....
benimde pazar günü kırkım doldu,annem kırk kaşık suya kırk ihlas okudu .onunla bebişi yıkadık .
yerim ben seni
Kayıtlı Üye
bişi sorucam bebişleri yıkarken kulaklarına su kaçmasın diye ne yapıyosunuz ben çok tırsıyorum kaçacak diye kafasıda büyüdü sıpanın parmaklarımla kavrayamıyorum artık
...............
Kayıtlı Üye
valla bızde 40 taş ve altın yuzuk attık. o suyla cocuğu yıkadık,sonra ben yıkandım kalan suyla.normal boy abdestı alıp yıkandım başka bısı yok...
bizim kırkımız çıkalı 1 hafta oldu. biz kırk taşı suyunun içine koyduk. benim altın yüzüğümü içine attık. gül,çam yapragı vb. ciçekleri suyuna attık yıkadık. yıkarken güzel dileklerde bulunuyorsun ve dua okuyorsun. sonra suyunun birazıyla da ben banyo yapıp abdest aldım işte bu kadar.
:=) yanı 40 lı bısı olcak bız bebegı bugun yıkıcaz kayınvalıdem 40 dıslı tarak atacaz suya dıo bakalım .)