40.haftasını doldurup doğum yapmayanlar....

Fairy5

CANIMA CAN KATANLAR...
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
2.640
181
373
44
senağlamasenağlamaarkadaşlar bugün itibari ile 40+4 oldum ama kızımın gelmeye hiç niyeti yok.doktorum 3-5 gün daha süre verdi ama benim sabrım kalmadı artık.bebeğe birşey olur diye de korkuyorum.ayrıca bu zamandan sonra normal doğum olur mu acaba?önce suni sancı deneyecek doktorum.bu durumu yaşayanlar lütfen paylaşalım...

canım her bebeğin doğum vakti farklıdır.. yeri gelmişken Peygamber efendimizin zamanında kocası ölmüş bir kadın 11 aylık hamileliğin sonunda bebeğini dünyaya getirmiş ve herkes kadın hakkında kocasından değildir diye iftiralarda bulunmuş.. o olay üzerine ayeti kerime inmiş "her canlının anne rahminde kalacağı vakti Allah tayin eder"...
Peygamber efendimizde iftirada bulunanlara, o kadının en temiz hanımlardan olduğunu belirterek, o ayet-i kerime ile, yaptıkları yanlışları izah eder...
yani seninkininde elbet bi zamanı vardır.. 9 ay 10 günde doğacak diye bir zorunluluk yer etmiş toplumumuzda.. yavrucuğunun rızkı dünyaya indiği vakit kendide inecek..dur bakalım Mevla görelim neyler.. neylerse güzel eyler..

canım çok doğru söylemişsin ben de biliyorum bunun da bir vakti var ama gel görki içimdeki sabırsız yanı susturamıyorum.....bir yandan da korkuyorum 41.hafta bitecek.birşey olura bebeğime diye....

silvercim korkma bir durum olsa doktor söylerdi yada hergün gel bakalım derdi.hayırlısıyla bunuda doğurursun inşallah.senin ikinci bebeğin yanılmıyorsam.peki bebek kaç kilo oldu baya kilo almıştır.normal doğurabilecekmisin.sen kaç kilo aldın.

sağol canım inşallah...bebişim pzt si 3.600 gr dı.o da ayrı bir endişe konusu tabi.ama 4 ü bulmaz herhalde.oğlumda 3.800 gr doğmuştu normal doğumdu.ben zamanında doğsaydı 11 kilo ile tamamlayacaktım ne güzel.ama şu son 10 gün öyle stres yaptımki durmadan yedim.şu an 13 kilo almış durumdayım.haftaya kadar 14 olur herhalde...

Canım yaa allah sabır versin bekle biraz daha bakalım demek hayırlısı böyle.Ben daha 16 haftalık hamileyim daha şimdiden zaman geçmiyor sanki.Senin günün gelmiş geçmiş senin için daha zor olsa gerek beklemek.Ama unutmaki bir meleği bekliyorsun onlar için herşeye katlanılır.Haberdar et bizi

cnm ne güzel 13 14 kilo bile ideal.bende 15le falan bitirebilecem gibi görünüyor.5 haftam kaldı benimde.3800 üdoğurmak zor olmadımı cnm maşallah sana.ben 3,5 ğu geçerse sezeryan istiycem gaiba.biraz anlatsana.akannehir

Sezaryen isteme lütfen! Araştır neymiş zararları. Sana ve bebeğe!!!!!!!!!!

Ama ciddi ciddi araştır.

Günümüzde hele de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde doktorlar gerek beklememek gerekse maddi sebeplerden sezaryene yöneliyorlar. Oysa sezaryen hem anne hem de bebek için son derece olumsuz bir tecrübedir ve sadece ama sadece bir kurtarma operasyonu olarak kullanılması mümkündür (bu da sanılanın aksine son derece düşük bir orandır). Ancak sıklıkla annenin suyu azaldığı, çatısının dar olduğu, bebeğin iri olduğu ve daha birçok gerekçe ile son anda aile manipüle edilmekte ve sezaryen ameliyatı uygulanmaktadır. Sezaryen anne ve bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilecek bir ameliyattır, riskleri normal doğumdan kat kat daha fazladır ve sıklıkla gereksiz yere uygulanmaktadır.

arkadasalar sezeryana gerek yok.eger normal dogum yapacaksaniz avrupada pedi A diyorlar ama türkiyede ne derler onu bilmiyorum.belinden igneyle ilac veriliyor.yüzde elli felc kalma riski var.özel bi hastahanede dogum yapacaksan bu islemi iste bence.ben istedim.sanci aci adina hicbirsey hissetmiyorsun.dikisinin atilis esnasini biraz hissediyorsun o kadar.ama cok güzel acisiz sancisiz sadece ikinman lazim devamli.onuda doktor söylüyor zaten simdi ikin simidi dur diye.onun talimatini yerine getirdikten sonra missss gibi dogum sana.sezeryana hic basvurmayin bencede

cnm ben kendi adıma öyle düşündüm yani 3700 3800g falan olursa bebek iri olacağından yapamam gibi geliyor.minyon bir yapım var.malum yerin deforme olmasından çok korkuyorum.

cnm epidural normal doğum diyorsun heralde.o şansım malesef yok.hastane 2500tlye yakın bir fiyat söyledi.çok fazla.:1no2:

benim oglum 12 gün gecikti ..normal dogum yaptim yinede....3400 gr dogmustu...sorun yok canim ..

cnm hiç sorun yok geç gelmesi problem değilki suni sancı benim 39+4 te geldi bbeğim ama yine doğum ağır ilerliyor diye suni takıldı epudralde oldum ama sancılarımı pek hafifletmedi ama acayip çabuk açılmamı sağladı 12 satte 5 cm açılmışken epudralden sonra 1 sate tam açılma olduyani bebeğini gecikmesine takılma olabilir normal doğurmana engel bir durum değil kesinlikle

benim oğlumda 3600 doğdu kesinlikle çatı uygunsa bebeğin kilosu 4 ü geçmediği sürece problem değil doğum anındaki bebeğin pozisyonu dopumun şeklini etkiliyor benim bebeğim çok yukarda ve sağ yanadaydı ve doğumum biraz zor oldu ama sezeryan istemedim epudralim vardı bebeğimin doğduğunu görücektim bunarağmen istemedim iyikide istememişim bir gün çektim doğum sıkıntısını bittigitti

silvercim ne durumdasın arkadaşım.. bebeğinle koyunkoyuna mısınız hala bakayım :CüvCüv:

bende 38+4 deyım 10 gun ıcınde dogum olmazsa sunı sancıyla normal dogumu denıycez dedı doktorum ama bole olunca normal olma olasılıgı dusuyor, sezeryan olma olasaılıgı artıyor dedı. kokrktum bende sezeryan ıstemıyorummm (( pekı arkadaslar acaba 42ye kadar beklenmesı gerekmez mı?? bırde magnezyum ıcıyorum hala, acaba o mu engellıyor sancı gelmesını?? dogum olayı olaana kadar devam ettınız mı magnezyuma??

yok merak etme kedicik onlarin vericegi ilac öyle bi sanci getitdiriyorki normal dogum yaparsin

cnm epidural normal doğum diyorsun heralde.o şansım malesef yok.hastane 2500tlye yakın bir fiyat söyledi.çok fazla.:1no2:

yuhhhh one yaaa.türkiyemi cok seviyorum arkadaslar ama insanlara acimasiz davraniyorlar.ben burda hicbirsekilde para ödemedim.sigortam var diye.bune yaa kim verebilirki bu parayi.bide üstüne devletten ebe istiyorsun 10 gün boyunca hergün 2 saat olmak üzere geliyor.senin dikisli yerini pansuman yapiyor.cocuguna nasil emzireceksin,nasil bakacaksin herseyi ögretiyor.banyo yapamiyorsun diyelim o seni banyo yaptiriyor.küvete su dolduruyor dikis yaran daha cabuk gecsin diye icine ilac atiyor,o suyun icine otutturuyor seni.resmen herseyi ögretiyor kadin.bunu gördümya burda insan oldugumu hatirlattilar bana.ülkemizin umrunda degil.avrupa birligine girmek istiyorsa türkiye milletten para almayi kesmeli.vergi almaya baklmali.burda izledigin televizyonun vergisini bile veriyorsun.6 ayda 50 euro aliyorlar.onlar milleti sömürdükce avrupanin kapisindan giremezler.valla cok üzülüyorum.

kızlar silverden ses yok galiba doğuma gitti sonunda... Rabbim yardımcısı olsun kolaylıkla bebeğini alıp gelsin inşaAllah..

cnm ben kendi adıma öyle düşündüm yani 3700 3800g falan olursa bebek iri olacağından yapamam gibi geliyor.minyon bir yapım var.malum yerin deforme olmasından çok korkuyorum.

deforme olmaz korkma, ama deforme olsa (ki olmaz, zamanla toparlar) bile emin ol sezaryenden iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…