40 haftaya 5 hafta kala...

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
gebeliğinizin son zamanlarını nasıl geçiriyorsunuz?
neler yapıyorsunuz?
neleri yapmaktan kaçınıyorsunuz?
evin günlük temizliği, süpürmek, silmek... devam mı?
yürüyüşler ne kadar?
bedeninizde neler neler oldu?
kaçıncı haftadasınız ve kaç kilo aldınız?
bebişlerin kilosu ne alemde?
:hulya:
zemuszemus
:emir_bebek:
buyrunnnnnnnnn
Şeniz kocamızla aralarımız nasıl :)))

benım henüz 40 haftadan 5 hafta öncesine var :)) ama bende artık dogum yaklaştı moduna soktum kendimi....26 haftalık şuanda kızım..o rahat etsın diye artık evi ben süpürmüyorum çünkü sonra çok fazla kalca agrısı ve krampla devam etmek zprunda kalıyorum güne....evi vileda ile silmeye başladım artık...egılıp silmek mümkün degil göbegim engel oluyor:)) bunlar dışında bütün işlerimi yapıyorum yemek ütü vs....
nefes egzersızlerıne başladım artık dogumda bana çok yardımcı olacagına ınanıyorum tecrübelilerin konuşmasından dolayı..egzersiz az buçuk yapmaya çalışıyorum....güne hiç yürümesem yarım saat düz yol yürümeye gayret ediyorum...bedenım gittikçe degişiyor ve bn bu değişimi seyretmekden çok büyük keyif alıyorum...gögsüm göbegimi fazla sıkıştırıyor ve nefes almakda zorlanıyorum bazen..bunun dışında aldıgım kılolarlada çok mutluyum...sıcaklardan dolayı günlük duş almayı ihmal etmıyorum ayrıca daha fazla bebek yagı kullanmaya başladım sık duş aldıgım için....bol su içiyorum karpuz tüketiyorum...26 haftadayım ve dün tartıldım 78 kılodayım hamılelıkden önce 69 dum...iyi gidiyorum sayılır...orantılı kılo aldım en güzelide bu benım için...bebişim henüz 800 gramlarda..eşimlede hayatımıza oldugu gibi devam ediyoruz..hatta şimdi daha iyiyiz(her anlamda) rabbim bozmasın ve saglıkla prensesimizi kucagımıza almayı nasip etsin inşallah..çok uzun oldu ama sorulan tüm sorulara cevap yazmaya çalıştım...
hayırlı dogumlar arkadaşlarrr

benimde beş haftam kaldı sayılır ilk üç ay hariç şimdiye kadar herşey iyi gitti çok şükür ama bu ara mideme çok baskı yapıyor kızım özellikle akşamları gece yatarkende zorlanmaya başladım artık eskisi gibi rahat değilim allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize

kızlar sizi korkutmak istemem ama ben tam da 40 haftaya 5 hafta kala doğurdum cennet kokulu oğlumu...

benim 40 haftaya 10 haftam kaldı :) artık yatış pozisyonumu
zor ayarlıyorum.bir türlü rahat yatamıyorum.sağa yatınca solum
sola yatınca sağ tarafım ağrıyo.yastık koyuyorum zor bela uyuyorum.
bi taraftan bitarafa dönmek ise en zoru.
işlerimi yapmaya devam ediyorum ama elektrikli süpürgeye pek gücüm
yetmiyor doğrusu.geçen gün biraz yoruldum.akşam uzun süre baş dönmesi
yaşadım.çalıştığım için yürüyüş pek yapamıyorum,akşamları yemekten sonra çıkmak
çok zor oluyor.30.haftamdayım tam 10 kilo aldım.51 den 61 e çıktım.bebişimin kilosunu
bilmiyorum.bu hafta dr.a gideceğim.20 gün önce 1 kiloydu.kocişle aramız iyi.ev işlerinin
büyük çoğunluğu bende. hatta o sadece çamaşırları asmayı kendine görev edindi.bir de bazen
akşam meyvesini kendisi hazırlıyo.soruların hepsine cevap vermeye çalışınca uzun oldu.

40 haftaya tamm 1 haftam kaldı :) 60 kilo ile hamile kaldım 72 kiloydum geçen hafta. ve artık bekleme modundayız.. evin temizlik dahil günlük işlerini herşeyimi kendim yapmaya devam ediyorum.

40 haftaya 3 haftam kaldı :dance:
uyku problemim yok ama çok sık idrara çıkıyorum. buda normal.
toplamda 13kg aldım ama kendimi çok ağırlaşmış hissetmiyorum. doktorum 2 hafta önce bana artık ev işi yapmasan iyi olur dedi bende yapmıyorum. eşim saolsun çok yardımcı oluyor bana her konuda.
yediklerime hala çok dikkat ediyorum. haftada 2 gün balık 3 gün et tüketiyorum mutlaka. bebişimin kilo alması için bunları yapmam çok önemli.
yürüyüşlere devam. günde 20dk falan düz yürüyüş yapıyoruz normal tempoda...

38. haftam benimde yapabildim kadarını yapıyorum bazen her işi yapıyorum.bazen de çok şişiyorum eşim yapıyor.ayaklarım ellerim şişiyor biraz ayakda kalınca.bebek kaburgalarıma batıyor.uyuyorum ama erken kalkıyorum.uykudayken çok korkuyorum.normalde yüz üstü yatan biriyimdir.şimdi uyudumda farkında olmadan karnımın üzerine yatcam bebege bişey olcak diye çok korkuyorum.o tekmelediği zaman içim rahatlıyor.diyorum hep tekmelese içim rahat etsinde uyumasamda olur.
ben en son 22 kilo almıştım.50 ile hamile kaldım 36 haftalıktım 72 kiloydum

Son düzenleme:
merhabalar 28. haftamdayım
53 kilo ile hamile kaldım 14 kilo aldım
nefes darlığı çekiyorum ayrıca ben yoruluyorum otururken bile :)
eşim saolsun temizlikçi gelse eve öyle temizlik yapamaz ben bi tek yemek yapıyorum ocağı siliyorum yemek sonrası, bide kahvaltıyı hazırlıyorum o kadar.sabah işyerimin etrafında bi tur atıyorum yürüyüş oluyor.akşamda koşu yolu var evimizin orda yürüyüş yapıyoruz eşimle.
öğlen kendimi iyi hissedersem yürüyorum sıcakta pek çıkmamaya çalışıyorum.

28. haftadayım, 1 kilo aldım..56 ile hamile kaldım ve şuan 57 kiloyum.
bebeğim usg de 1 hafta önde:nazar:
her şey yiyor, eğilmek gereken işler dışında tüm ev işlerini yapıyorum..
çalışmıyorum, yürüyüş ve egzersiz yapmıyorum.
eşimle de hamilelik boyunca birkaç kez...
herkese sağlıklı doğumlar ve sağlıklı bebekler dilerim...

benim doğumuma 9 gün kaldı...

uyku nedir unuttum ama...toplasan gün içerisinde 5 saat ancak uyuyorumdur ..ama bu beni rahatsız etmiyor niyeyse , sadece bazen biraz gergin oluyorum..ama uykusuzluğa direncimin artmasına seviniyorum çünkü bebişim olduktan sonra buna cok ihtiyacım olacak..

biz Adana'da yasadığımız için yazın halıları kaldırıyoruz , o yuzden hergün temizlik gerekiyor ama halı olmadığı için elektrik süpürgesini kullanmak daha kolay..silmekte zaten bir şey yok..ben hala temizlik yapıyorum çok eğilip kalkmadan..hafta sonlarıı eşim yapıyor ama ..

ben 48 kiloyla hamile kalmıştım , bulantılarım cok olduğundan 45 e düşmüştüm.sonra almaya başladım şimdi 59 kiloyum...bebişim gecen hafta 3,5 kiloya yaklaşmıştı..

dediğim gibi 9 gün sonra doğumum , tabi bizimki o kadar sabrederse :1:

25+3 günlük hamileyim geceleri uyku uyuyamıyorum artık sağ sola dönmekten helak oluyorum kaburgalarım ağrıyo.yatarken ayaklarımda yanma ve uyuşma oluyo özellikle nefes almakta çok zorlanıyorum.şimdi böyleysem ilerisinde kalkamam galiba.ama işlerimi yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum yapamadıklarımıda eşim yapıyo.rabbim herkese hayırlı doğum nasip eylesin

32. haftamdayım.Toplamda 12 kilo aldım.Bebişim 4 gün önce 1759 gr dı.37. haftama kadar çalışmaya devam edicem.ışe gidip gelirken 20 dk lık yürüme mesafem olduğu için bunun dışında yürüyüş yapmıyorum.Zaten ayaklarım hep davul gibi şiş masa başı işim var ama yinede ayaklarım patlayacak gibi şişiyor.Ayrıca 1 haftadır uyumakta güçlük çekiyorum sürekli uyanıyorum geceleri ya bacağım,kalçam,karnım ağrıyo yada tuvaletim geliyor.Bölük pörçük uyuyorum.Ev işlerinde eşm bana çok yardımcı oluyor.Eşimle aramız çok iyi.ıkimizde heyecanla bebeğimizi bekliyoruz.Bütün sooruları cevapladım sanırım

benımde 40 haftaya 4 haftam kaldı sayılır hemen hemen hamılelığım boyunca sadece cok ağır olmasada 3 bucuk 4 ay bulantı cektım baska bir sorunum olmadı suan 35 haftaya gırıcem 2 gunum var Allaha şukurler olsun doktorun kafasını diftik diftik ettım kendımde arastırdım uzak durdum sakıncalı seylerden sureklı hareket halındeyım inat bır kızım olucak heralde bende ev işlerrını yaparken ayakta kalınca batıyo kaburgalarıma sola uzanıyorum bır kac dakıka gecıyo şişme falanda olmadı yorgunluk hıssıde yok allaha sukur gecelerı uyanmaya gelınce 2 3 defa tuvalete kalkıyorum 54 le hamıle kaldım suan 62 ye gırıyorum 7 kıloyla son aya ayak basıyorum 9 la tamamlasam ne guzel olurdu :teytey:

benim 40 haftaya 10 haftam kaldı :) artık yatış pozisyonumu
zor ayarlıyorum.bir türlü rahat yatamıyorum.sağa yatınca solum
sola yatınca sağ tarafım ağrıyo.yastık koyuyorum zor bela uyuyorum.
bi taraftan bitarafa dönmek ise en zoru.
işlerimi yapmaya devam ediyorum ama elektrikli süpürgeye pek gücüm
yetmiyor doğrusu.geçen gün biraz yoruldum.akşam uzun süre baş dönmesi
yaşadım.çalıştığım için yürüyüş pek yapamıyorum,akşamları yemekten sonra çıkmak
çok zor oluyor.30.haftamdayım tam 10 kilo aldım.51 den 61 e çıktım.bebişimin kilosunu
bilmiyorum.bu hafta dr.a gideceğim.20 gün önce 1 kiloydu.kocişle aramız iyi.ev işlerinin
büyük çoğunluğu bende. hatta o sadece çamaşırları asmayı kendine görev edindi.bir de bazen
akşam meyvesini kendisi hazırlıyo.soruların hepsine cevap vermeye çalışınca uzun oldu.

daha zor gecelerin olacak korkutmak gibi olmasın da...
oda oda geziyorum, serinlik arıyorum.
eşim sarılıo, itiyorum elini, ne yapayım sıcaaaaak :gitme:
cevaplar için teşekkürler.

Back
X