40 kilo verme yolunda...

EmmaAutumn

Saygı ve nezaket en büyük erdemlerdir
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
968
287
Merhaba,
Kendmi bildim bileli kilo sorunuyla um, kâh kilo alıyorum kâh azmedip veriyorum ama hiçbir zaman kilo probleminden kurtulamıyorum. Sonunda anladım ki bu sorundan temelli kurtulamamamın asıl nedeni hep şok diyetler yapmam, zayıflamak için mutlaka kendimi zorlamam gerektiğime inanmam. Bu nedenle bu defa x ya da y diyetini yapmayıp sadece günlük maksimım 1200 kalori alarak, bulduğum her fırsatta spor yaparak ve işlenmiş gıdalardan yavaş yavaş vazgeçerek kilo vermeye çalışacağım. Yolum çok ama çok uzun ama bu defa pes etmeye niyetim yok çünkü realist bir plânla gerçekleştirilebilir bir hedefe doğru ilerliyorum ve kendime zaman kısıtlaması yapmıyorum. Tüm gelişmeleri ve güncellemeleri mutlaka bu ilk mesajımda paylaşacağım.

Başlangıç tarihi : 26.05.2015
Başlangıç kilo: 93
1. Hedef: 89 √ 15 Haziran 2015
2. Hedef: 85 13 Temmuz 2015

Uzuuun bir ara verdim ama kaldığım yerden devam ediyorum, 85 kiloyla yeniden başlangıç :)

3. Hedef: 82 x
4. Hedef: 78 x
5. Hedef: 75 x
6. Hedef: 72 x
7. Hedef: 68 x
8. Hedef: 65 x
9. Hedef: 62 x
10. Hedef: 59 x
11. Hedef: 58 x
12. Hedef: 57 x
13. Hedef: 56 x
14. Hedef: 55 x
15. Hedef: 54 x
16. Hedef: 53 x
Son Hedef: 52

Son düzenleme:
Merhaba,
Kendimi bildim bileli kilo sorunuyla cebelleşiyorum, kâh kilo alıyorum kâh azmedip veriyorum ama hiçbir zaman kilo probleminden kurtulamıyorum. Sonunda anladım ki bu sorundan temelli kurtulamamamın asıl nedeni hep şok diyetler yapmam, zayıflamak için mutlaka kendimi zorlamam gerektiğime inanmam. Bu nedenle bu defa x ya da y diyetini yapmayıp sadece günlük maksimım 1200 kalori alarak, bulduğum her fırsatta spor yaparak ve işlenmiş gıdalardan yavaş yavaş vazgeçerek kilo vermeye çalışacağım. Yolum çok ama çok uzun ama bu defa pes etmeye niyetim yok çünkü realist bir plânla gerçekleştirilebilir bir hedefe doğru ilerliyorum ve kendime zaman kısıtlaması yapmıyorum. Tüm gelişmeleri ve güncellemeleri mutlaka bu ilk mesajımda paylaşacağım.

Başlangıç tarihi : 26.05.2015
Başlangıç kilo: 93
1. Hedef: 89 x
2. Hedef: 85 x
3. Hedef: 82 x
4. Hedef: 78 x
5. Hedef: 75 x
6. Hedef: 72 x
7. Hedef: 68 x
8. Hedef: 65 x
9. Hedef: 62 x
10. Hedef: 59 x
11. Hedef: 58 x
12. Hedef: 57 x
13. Hedef: 56 x
14. Hedef: 55 x
15. Hedef: 54 x
16. Hedef: 53 x

Son Hedef: 52 x

Açılan her günlük, her topic her birimize birer umut...
Başarılar arkadaşım, herşey gönlünce olsun...

2dqtysj.jpg

Benim için güzelliğin ve fit olmanın tanımı :)❤

Son düzenleme:
Mrb lar :) zaman zaman bende bazı gruplara katılıp zayıflama çabası içerisinde oluyorum. Bir türlü düzenli gidemedim. Sizinde yeni başladığınızı gördüm. Bana da yeni sıfırdan başlayan azimli bir yol arkadaşı gerek. Bende size eşlik edebilirmiyim. Belki birbirimize destek oluruz.

60-62 KG İYİDİR, CANDIR...:KK48:

Ayyy! İnşallah! Öyle mutlu olurum ki! Böyle önüme bakıp da 52'ye kadar dünya kadar yol olduğunu görünce gözümde öyle büyüyor ki! Bu arada sizin boyunuz kaç? Hedef kilonuz? Diyet günlüğünüz var mı, göremedim :) Ben de sizi takip etmek isterim :KK49::KK49:

Mrb lar :) zaman zaman bende bazı gruplara katılıp zayıflama çabası içerisinde oluyorum. Bir türlü düzenli gidemedim. Sizinde yeni başladığınızı gördüm. Bana da yeni sıfırdan başlayan azimli bir yol arkadaşı gerek. Bende size eşlik edebilirmiyim. Belki birbirimize destek oluruz.

Merhaba : Elbette katılabilirsiniz. Çok mutlu olurum :) Sizin de benim gibi vermeniz gereken çok kilo var mı? Ben maşallah alırken hiç farkına varmamışım, almışım da almışım... Şimdi vermesi zor oluyor :)

1. GÜN
Pek iyi bir başlangıç olmadı, özellikle çikolata biraz fazla kaçtı ama kalori açısından daha da uçuk rakamlara ulaşmadığım için mutluyum :) Saat gece 00.00'dan sonrasını ertesi gün olarak kabul ettiğim için gece gece televizyon seyrederken bir anda yemeye başladığım çubuk krakerleri de itiraf ediyorum:)

Gece 2.00
1 paket çubuk kraker (minik paketlerden değildi, büyük olanlardan)
385

Kahvaltı
Gece yaptığım çubuk kraker kaçamağından sonra doğal olarak aç değildim :)

14.00
5-6 köfte
4 dilim ekmek (az yemeyi öğrenmem lazım. Ama et ve et türlerini sevmeyen biri olarak et yerken ekmeğe çok sarılıyorum, o et tadını bastırması için)
1 bardak şekersiz limonata
736

15.00
1 bardak şekersiz kahve
4 parça çikolata (ufff!)
280

Akşam
Bu kadar yedikten sonra akşam yememem gerek, 1 şekersiz kahve içerim.

Toplam: 1400 kalori

İşlenmiş gıdaları çok tüketiyorum; limonatasından çubuk krakerine, ekmeğine kadar... Zamanla, yavaş yavaş azaltacağım inşallah. Yarın sınavım olduğu için spor için zaman yaratamadım kendime. 30 Haziran'a kadar bir hayli yoğunum, sadece az yemeyi başarsam yeter. Sonrasında yollar beni beklesin, yürüye yürüye aşındıracağım :)

Ayyy! İnşallah! Öyle mutlu olurum ki! Böyle önüme bakıp da 52'ye kadar dünya kadar yol olduğunu görünce gözümde öyle büyüyor ki! Bu arada sizin boyunuz kaç? Hedef kilonuz? Diyet günlüğünüz var mı, göremedim :) Ben de sizi takip etmek isterim :KK49::KK49:
CANIM 80LERDEN 60LARA DİYE GÜNLÜĞÜM VAR, HER ZAMAN BEKLERİM...
BİRKAÇ TOPİKTE DAHA YAZIYORUM. SORUMLULUK ARTTIKÇA DAHA DA MOTİVE OLUYORUM.

YAŞIM 29 BOYUM 1,64 KİLOM 87,300 HEDEFİM 63 AMA SANIRIM ONA ULAŞMADAN 2. GEBELİĞİ DÜŞÜNÜYORUM, 78 OLDUĞUMDA FALAN...

1. GÜN
Pek iyi bir başlangıç olmadı, özellikle çikolata biraz fazla kaçtı ama kalori açısından daha da uçuk rakamlara ulaşmadığım için mutluyum :) Saat gece 00.00'dan sonrasını ertesi gün olarak kabul ettiğim için gece gece televizyon seyrederken bir anda yemeye başladığım çubuk krakerleri de itiraf ediyorum:)

Gece 2.00
1 paket çubuk kraker (minik paketlerden değildi, büyük olanlardan)
385

Kahvaltı
Gece yaptığım çubuk kraker kaçamağından sonra doğal olarak aç değildim :)

14.00
5-6 köfte
4 dilim ekmek (az yemeyi öğrenmem lazım. Ama et ve et türlerini sevmeyen biri olarak et yerken ekmeğe çok sarılıyorum, o et tadını bastırması için)
1 bardak şekersiz limonata
736

15.00
1 bardak şekersiz kahve
4 parça çikolata (ufff!)
280

Akşam
Bu kadar yedikten sonra akşam yememem gerek, 1 şekersiz kahve içerim.

Toplam: 1400 kalori

İşlenmiş gıdaları çok tüketiyorum; limonatasından çubuk krakerine, ekmeğine kadar... Zamanla, yavaş yavaş azaltacağım inşallah. Yarın sınavım olduğu için spor için zaman yaratamadım kendime. 30 Haziran'a kadar bir hayli yoğunum, sadece az yemeyi başarsam yeter. Sonrasında yollar beni beklesin, yürüye yürüye aşındıracağım :)
BRAVO TATLIM SEN ZATEN KENDİNİ ELEŞTİRMİŞSİN... DOĞRULARA ULAŞACAĞINA EMİNİM..
HEPİMİZ YANLIŞ YAPA YAPA DOĞRULARI ÖĞRENECEĞİZ İNŞALLAH...

KAÇ YAŞINDASIN, NE OKUYORSUN?

Birde benim sorunum ben hep bu kilolar cikiyorum 87-91 arasi sonra azmedip veriyorum 66 ya indim 2 kez ama 1 yil geciyo hop geri 90 olmusum bunun caresi nedir vermek bir dert korumak ayri kilo butun omur nasil korunur ya

CANIM 80LERDEN 60LARA DİYE GÜNLÜĞÜM VAR, HER ZAMAN BEKLERİM...
BİRKAÇ TOPİKTE DAHA YAZIYORUM. SORUMLULUK ARTTIKÇA DAHA DA MOTİVE OLUYORUM.

YAŞIM 29 BOYUM 1,64 KİLOM 87,300 HEDEFİM 63 AMA SANIRIM ONA ULAŞMADAN 2. GEBELİĞİ DÜŞÜNÜYORUM, 78 OLDUĞUMDA FALAN...

Aaaa! Daha önce görmemiş, bulamamıştım. Hemen bakıyorum :)
Ben kadınların hamilelik sonrası kilo sorunuyaşamalarını doğal buluyorum, kolay bir süreç değil ama benim gibi daha hamile kalmadan bu kadar kilo alan birinin hamilelik sonrası akıbeti ne olacak diye kara kara düşünüp de darlanıyorum bazen :KK70: Yemek yemeyi neden bu kadar çok seviyorum ki??!! :)
Her şey gönlünüzce olur inşallah, Allah size ikinci çocuğu nasip etsin inşallah! :anneadayı::emir_bebek::KK60:

X