40 lı yaşlar böylemi yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence kendinize haksızlık ediyorsunuz. Öncelikle evde bile yapılacak çok şey var.

1. Kendinize güzel bir dizi bulun. Bu Türkçe ya da yabancı bir dizi olabilir. ( Netflix iyi bir seçenek, orada bir sürü değişik, sürükleyici diziler var.)
2. Kitap okuyun. Eminim iş temposundan okumayı ertelediğiniz bir sürü kitap vardır.
3. Kendinize sukulent tarzı bazı bitkiler alın, hem bakımı kolay hem de size sabrı ve bir canlıyı büyütmenin güzelliğini gösterir, ruhunuza da iyi gelir.
4. Kendinize bakım yapın, iş temposundan cilt bakımınızı vs muhtemelen hep ertelediniz, şimdi kendinizi şımartma zamanı. Ayaklarınıza bakım yapın, her hafta değişik bir oje sürün vs .
5. Spor yapın.Pilates olabilir hem duruşunuz güzelleşir hem daha zinde ve enerjik olursunuz.
6.Çevrenizdeki çocuk esirgeme kurumu ya da Yaşlı bakım evlerini ziyaret edin. Orda şefkate ve ilgiye muhtaç bir sürü insan var, bu ruhunuza da iyi gelecektir.
7. Bir arkadaş grubunuz olsun. Onlarla kısa tatil programları yapın. Türkiye’de gezilmeyi bekleyen bir sürü güzel yer var. Kapadokya gezisiyle başlayın mesela. Güzel anılar biriktirin.
8. Pastacılık kursuna yazılın ya da yemek kursuna, halk eğitim bile böyle kurslara sahip. Hem yeni lezzetler öğrenir hem de yeni dostluklar kazanırsınız.
9. Hayvan barınaklarını ziyaret edin. Oradaki canlara mama yardımında bulunun ve sevginizi paylaşın, onların da sevilmeye ihtiyacı var.
10. Kendinizi sevin, aynaya bakın ve kendinize güzel sözler söyleyin ve müzik açın, içinizden geldiği gibi şarkı söyleyin ve dans edin ! :halay:

Hayatı ertelemeyin, her an değerli ve bir daha geri gelmeyecek. İlla para kazanarak günlerinizi geçirmenize gerek yok, bunları da yapabilirsiniz.
Böyle fikir üreten capcanlı insanlara ulaşabilmek harika. Süpersiniz arkadaşlar. 👌👌👌

Sigortanız çok erken başladı sanırım. Benim sigirta başlangıç tarihim 2001. Bir yıl sonra iş günüm dokuyir. Ama ben 58 yaşından önce emekli olamıyorum 😔
Ben emekli olmak istiyorum ama iş hayatını sonlandırmak için değil, kendim bireysel çalışmak istiyorum. Ama şu şartlarda mümkün değil
Ben 95 girişliyim. 53 yaşını bekliyorum maaş için. Ayrıca pek umudum yok sgk ve devletin gücü giderek zayıflıyor sanki. O gün gelince çok küçük bir rakam alırız bence.

Daha durun ya, ben çalışmaya başlamadım siz ayrılmışsınız😂
Hayatımı yoluma koyup aktif başlamam 35 belki biraz daha üstü bulacak, ayrılmak neden?
Ya da ayrıldınız, kendinizi mutlu edecek bir hobinizi iş edinebilirsiniz.
İnsanın tam ‘oldum, ben buyum’ dediği yaşlarda, köşe yastığı gibi kenarda durması çok üzücü.
Çalışmamak ayrı bir durum, evde olmak çok zor ve yorucu bana göre.
Ama çalışma arzusuna sahip birinin de bu kadar erken sıra salışı da üzücü.
Zaten derdim bu canım. Calismiyorum ama dediğin gibi köşe yastığı olmak duyusu berbat.

Ben 35 yaşındayım ama 40 yaşında emekli olmak hayal😀 56-57 yaşlarında Allah’ın izniyle emekli olurum herhalde, hesaplamadım yani😀 Yaşınız çok genç. Ama emekli olsam ne yapardım diye düşündüğümde aklıma hep şöyle küçük bir tatil kasabasında yaşamak geliyor. Fethiye taraflarında sakin bir yerde yaşamak, düzenli spor, yoga gibi şeylerle uğraşmak, eşimle balığa gitmek falan isterdim😀 Bir de kedi, köpek sahiplenirdim ( tabi param yeterse Bahçeli bir evim olurdu). Gündüz günüm böyle geçer, akşam da kahvemi elime alıp bahçede bir müzik açıp dinlenirdim. Miskin kedim de dibimde..😀 İki dakikada hayal kurdum bak şimdi😀
Ah canım herkesin aklı güneye sahil kasabalarına gitmek. Güzel tabi ama ailenin ayakta durabilmesi için malesef şehirlere hapsolduk. Istanbulda dönüyor bütün finans malesef :(

Sadece dikiş nakış kursları yok. Kendi seveceğiniz alanlarda bir yerlere gidebilirsiniz. Spor seviyorsanız yüzme ya da tenis gibi, her sabah bisiklet kiralayıp sürebilirsiniz mesela. Eve dönmeden önce sahilde bir kitap okursunuz. Aöf fikri bence çok çok iyi çünkü diğer türlü ne yapsak istikrarlı olmuyor ama sınavım var deyip çalışırsınız duzenli. Aof için derslerin kurslarına da katilabilirsiniz. Yapicak çok şey var esasen ama sizin yerinizde olsam az sermayem varsa bir iş kurmayı da düşünebilirdim.
Aöf fikri epeyce aklıma yattı. Tarihlerini öğrenmeye çalışıyorum. :)

bizim sektörde de maaşı artanı bahane bulup gönderip yarı fiyatına iki katı çalışanı bulma hevesi çok

yıllarca müşteriye yaşımız hakkında yalan söylediler yani tecrübeli demeye getirdiler 30 a yaklaştı dediler

30 olunca da kapıya koydular :))))

özellikle asistanlarda vs de belirli bir süre geçince daha üst bir mevki yoksa gönderip asgari ücretle yeni bir sima aramaya başlıyorlar
Aynen böyle oluyor. Pişkin pişkin oturup ısrarla çıkmamak, gitmemek zor.

Ah
Milana hep merak ederdim ne is yaptigini.Ben de otel isletmeciligini cok keyifli buluyorum.Umarim en kisa zamanda atlatirsiniz zorluklari.
Teşekkür ederim 🙏
Tum dunyada turizm en cok etkilenen sektor oldu , gunde zibilyon kere coronaya kufrederek hayatta kalmaya calisiyoruz

lily86 lily86 nakışa merakınız varsa punch nakışı da deneyin, etamin, dantel, örgü, dikiş derken sıkılıp daha pratik olan punch nakışına sarmak üzereyim :) malzemeleri aldım ama elimdeki avize yapımını bitirmeden başlamak istemedim, lakin kolay pratik ve çabuk sonuç alınan bir nakış olduğundan merakı olanlara tavsiye ederim.
Ben de aynı tavsiyeyi vermeye gelmiştim. Elime iğne almamış, evinde tığ, iplik bulunmayan ben bu süreçte bir sürü yeteceğimi keşfettim. Çevremdekiler şaşkın bunları yapabildiğini bilmiyorduk diyorlar ki ben de bilmiyordum🤣 etamin, amigurumi, punch hepsini sevdim. Şu an çevreme hediyeler yapmaya da başladım. Punch aralarında sonucu daha kısa sürede alınan bir etkinlik olduğu için benim gibi sabırsız birine daha iyi geldi sanırım. Ama hepsi ile güzel planlarım var ☺️

lily86 lily86 nakışa merakınız varsa punch nakışı da deneyin, etamin, dantel, örgü, dikiş derken sıkılıp daha pratik olan punch nakışına sarmak üzereyim :) malzemeleri aldım ama elimdeki avize yapımını bitirmeden başlamak istemedim, lakin kolay pratik ve çabuk sonuç alınan bir nakış olduğundan merakı olanlara tavsiye ederim.
lily86 lily86 Ben de aynı tavsiyeyi vermeye gelmiştim. Elime iğne almamış, evinde tığ, iplik bulunmayan ben bu süreçte bir sürü yeteceğimi keşfettim. Çevremdekiler şaşkın bunları yapabildiğini bilmiyorduk diyorlar ki ben de bilmiyordum🤣 etamin, amigurumi, punch hepsini sevdim. Şu an çevreme hediyeler yapmaya da başladım. Punch aralarında sonucu daha kısa sürede alınan bir etkinlik olduğu için benim gibi sabırsız birine daha iyi geldi sanırım. Ama hepsi ile güzel planlarım var ☺️

Aöf fikri epeyce aklıma yattı. Tarihlerini öğrenmeye çalışıyorum. :)
😊 El yeteneğiniz varsa pasta ya da örgü bebek yapabilirsiniz. Ikisininde getirisi var:) geçen ınstagram hesabından çok beğendiğim bir örgü bebek sordum 200 tlydi üstelik cok şeker oluyorlar. Çocukları da seviyormuşsunuz belki yurtlara bağış yaparsınız bebeklerden. Üretmek her zaman iyi hissettirir bence.

Arkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..🙄
Neden kendi işinizi kurmayı düşünmüyorsunuz? Büyük çaplı bir şey olması gerekmez, küçük bir iş yeri de olabilir. Bence bu fikri bir düşünün.

😊 El yeteneğiniz varsa pasta ya da örgü bebek yapabilirsiniz. Ikisininde getirisi var:) geçen ınstagram hesabından çok beğendiğim bir örgü bebek sordum 200 tlydi üstelik cok şeker oluyorlar. Çocukları da seviyormuşsunuz belki yurtlara bağış yaparsınız bebeklerden. Üretmek her zaman iyi hissettirir bence.
Çok güzel fikirleriniz. Ama elim malesef yatkın değil. Hem kendime de gözlüklerimi takıp el işi yapmayı yakistiramiyorum.

lily86 lily86 Ben de aynı tavsiyeyi vermeye gelmiştim. Elime iğne almamış, evinde tığ, iplik bulunmayan ben bu süreçte bir sürü yeteceğimi keşfettim. Çevremdekiler şaşkın bunları yapabildiğini bilmiyorduk diyorlar ki ben de bilmiyordum🤣 etamin, amigurumi, punch hepsini sevdim. Şu an çevreme hediyeler yapmaya da başladım. Punch aralarında sonucu daha kısa sürede alınan bir etkinlik olduğu için benim gibi sabırsız birine daha iyi geldi sanırım. Ama hepsi ile güzel planlarım var ☺
Punch nedir merak ettim, google a bakayım
Ben de aynı tavsiyeyi vermeye gelmiştim. Elime iğne almamış, evinde tığ, iplik bulunmayan ben bu süreçte bir sürü yeteceğimi keşfettim. Çevremdekiler şaşkın bunları yapabildiğini bilmiyorduk diyorlar ki ben de bilmiyordum🤣 etamin, amigurumi, punch hepsini sevdim. Şu an çevreme hediyeler yapmaya da başladım. Punch aralarında sonucu daha kısa sürede alınan bir etkinlik olduğu için benim gibi sabırsız birine daha iyi geldi sanırım. Ama hepsi ile güzel planlarım var ☺
Şu punch neymiş merak ettim. Bakayım google dan .:KK66:

Ben çocukları çok severim, bebekleri vs. Keşke okul öncesi eğitim okusaymışım vakri zamanında diye hayıflanırım hep. Bunu hobi olarak yapamam tabi :))
Dışardan AÖF den çocuk gelişimi okuyabilirsiniz. 2. Üniversite olarak eğer öncesinde üniversite mezunuysanız....

Eklentiler

• F7201FB4-436F-4DBE-AFC4-51370816B07B.webp
    F7201FB4-436F-4DBE-AFC4-51370816B07B.webp
    37 KB · Görüntüleme: 39
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X