40 lı yaşlar böylemi yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
48 yasindayim. Ne emekliligi en cok tecrubelerimizden yararlanilacagi sirada?
Ben su pandemi doneminde evden calistim uzaktan egitim oldugu icin. Hic bos durmadim.
Evden birsey yapip instagramda satanlar var. Onu deneyebilirdiniz. Calisirken yapamadiginiz seyleri yapin. Bana gore degil ama bir arkadasim emekli olunca hat kursuna gitmisti, bir de Osmanlica kursuna. Kitap okurdum sanirim ben. Bir de odamin birini laboratuvara cevirip sentez yapardim muhtemelen. Neden hoslaniyorsaniz onu yapin. Kendiniz icin yasayin.

Biliyorum durumun cok farkindayim.Turizm ve gastronomi cöktü.Umarim bu durumdan zarar görenler durumu toparlayabilirler.Siz Pragda idiniz de mi?
Yani pek toparlayacak halimiz kalmadi ama bakalim , hayir prag'da degiliz ama yakin sayilir bulundugumuz ulke

Aöf fikri epeyce aklıma yattı. Tarihlerini öğrenmeye çalışıyorum. :)
Ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi (aöf), Istanbul Üniversitesi (auzef), Atatürk Üniversitesi (ataaöf) sitelerine bakabilirsiniz.
Ikinci üniversite başvuruları Ağustos gibi başlıyor Ekime kadar sürüyor.

Arkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..🙄
Bi hobiniz varsa onunla ilgilenin yeni hobiler bulmaya çalışın. Bende emekli olcağım günü sabırsızlıkla bekliyorum tabi bi 30sene var. Sonra iş güç olmadan rahatca örgümü örebileyim diye. Tabi gözlerim ne kadar görür bilemem😀Suan da yapıyorum ama 2arada bi derede resmen. Sizin yaşınızda genç mutlaka sevdiğiniz yapmaktan hoşlandığınız bişeler vardır

40'lı yaşları neredeyse gömüp üzerine mezar taşı koyacak gibi konu başlığı olmuş :))) 48 yaşındayım, sizin gibi çalışma hayatım olmadı, o kadar aktif çalıştıktan sonra evde oturmanın yarattığı boşluğu anlayamam belki ama tavsiye verebilirim, el işlerine yatkınlığınız yoksa resimde de kötüyseniz müzik ya da dansla uğraşabilirsiniz, doğa yürüyüş gruplarına katılabilir, kampçılık yapabilirsiniz, bisiklet sürebilirsiniz, ki en sevdiğim aktivitedir:)
Mesleğiniz nedir bilmiyorum ama mesleğinizle ilgili tecrübelerinizi, işin püf noktalarını anlattığınız bir blog sayfası yapabilir, videolar çekip koyabilirsiniz.

Hala çalışmak istiyorsanız da sizi zorlamayacak bir iş bulup yeniden çalışabilirsiniz.

20'ler 30 lar zaten evlilik/çocuk, kariyer, eş ailesi vs sorunlarıyla göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. O yaşlarda hayat bizi yoğuruyor, yaşanmışlıklar eğitiyor, dostu/düşmanı ayıklıyor sonra 40 yaşın muhteşem kafasına bırakıyor. Feriştahı gelse hayatına müdahele ettirmiyorsun.

40 yaş bence bir kadının kendini bulduğu, kendisi için yaşamayı öğrendiği, hayırlarının kuvvetlendiği, en çok keyif aldığı şeyleri yaparak dünyaya gözlerini yeniden açtığı, kadının gerçekten kadın olduğu/hissettiği yaşlar. Bir kaç yıla oralardayım inşallah, sonrasında mandıra filozofu gibi yaşamayı hedefliyorum. :nazar::KK28:

Ben daha 32 yasindayim ama simdiden emelilik hayalim var. En erken 63 yasimda emekli olucam ben köye yerlesmek istiyorum o yasimdan sonra :)

bütün yorumlari okumadan yaziyorum , is arasaniz kendinize? cok gencsiniz , calisabilirsiniz daha uzuuun yillar.

20'ler 30 lar zaten evlilik/çocuk, kariyer, eş ailesi vs sorunlarıyla göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. O yaşlarda hayat bizi yoğuruyor, yaşanmışlıklar eğitiyor, dostu/düşmanı ayıklıyor sonra 40 yaşın muhteşem kafasına bırakıyor. Feriştahı gelse hayatına müdahele ettirmiyorsun.

40 yaş bence bir kadının kendini bulduğu, kendisi için yaşamayı öğrendiği, hayırlarının kuvvetlendiği, en çok keyif aldığı şeyleri yaparak dünyaya gözlerini yeniden açtığı, kadının gerçekten kadın olduğu/hissettiği yaşlar. Bir kaç yıla oralardayım inşallah, sonrasında mandıra filozofu gibi yaşamayı hedefliyorum. :nazar::KK28:
Aynen öyle, 20'li 30'lu yaşları yaşarken de güzeldi ama 40'lı yaşlar başka, daha olgun, dingin, yaşamanın keyfine vardığınız bir dönem, hele de hayatınızda sağlığınız dahil her şey yolundaysa anın tadını çıkarıyorsunuz, valla 40'lara bekleriz, bende nasipse 2 yıl sonra 50'li yaşlarda kadın olmak nasılmış onu deneyimleyeceğim, 40 yaş bayrağını size devrederim :)

Ne kadar doğru tespit. 40 'tan sonra hiç bir müdahaleye izin verilmiyor. Bu anlamda yeni güzel bir hayat başlıyor aslında. Bunun farkındayım ve şükrediyorum.

Aynen öyle, 20'li 30'lu yaşları yaşarken de güzeldi ama 40'lı yaşlar başka, daha olgun, dingin, yaşamanın keyfine vardığınız bir dönem, hele de hayatınızda sağlığınız dahil her şey yolundaysa anın tadını çıkarıyorsunuz, valla 40'lara bekleriz, bende nasipse 2 yıl sonra 50'li yaşlarda kadın olmak nasılmış onu deneyimleyeceğim, 40 yaş bayrağını size devrederim :)
Harikasınız :KK52:

Ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi (aöf), Istanbul Üniversitesi (auzef), Atatürk Üniversitesi (ataaöf) sitelerine bakabilirsiniz.
Ikinci üniversite başvuruları Ağustos gibi başlıyor Ekime kadar sürüyor.
Sevgili lily86 lily86
Çok ilgimi çeken yerleri 12 den vuruyorsun. Tamda bu bilgiyi arıyordum canım. Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu kislaltmara bakayım hemennn. Ben yüksek okul mezunusuyum. (2 yıllık) , devamı için nereye hangisine başvuracağım hemen bakıcam. Sağol arkadaşım bilgi için :dua:
Ekran görüntüsü aldım yazdıklarından, işlem için araştırıcam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah sorma VuslataDair VuslataDair
O gönül yaşını ne yapacağız bilmem :110:

Ne yalan söyleyeyim. Beni epey ihyaettiniz arkadaşlar. Gençlik aşısı oldum sanki.:KK52:
Zaten gençsiniz, hiç tecrübe etmedim ama çalışan arkadaşlarım sebebiyle iyi gözlemciyimdir, iş dünyası acımasızdır, tecrübeli, işin kurdu olmuş biriyle devam etmek yerine, yeni mezun iş deneyimi olmayan birini tercih ederler çoğu zaman çünkü sizde biliyorsunuz, size verecekleri ya da sizin talep edeceğiniz maaş+sosyal imkanlarla, deneyim kazanmak için işe giren yeni mezuna verecekleri maaş vb imkanlar arasında dağlar kadar fark vardır, hele de o işe ihtiyacı olan birini bulurlarsa, tek maaşla görevi olmayan şeyleri bile yaptırırlar ama size yaptıramazlar resti çekersiniz.
O yüzden de yaştan vurup belli bir psikolojiye sokuyorlar, oysa en verimli çağlarınız, yaşınızda orta yaş kategorisinde bile değil henüz, onlar söyledi diye köşe yastığı gibi kenara çekilmemelisiniz.
İnsanlar 80-90 yaşında bile hayallerini gerçekleştirirken kendi potansiyelinizi asla heba etmeyin.

Unutmayın Hayat 40'ında başlar :)

Zaten gençsiniz, hiç tecrübe etmedim ama çalışan arkadaşlarım sebebiyle iyi gözlemciyimdir, iş dünyası acımasızdır, tecrübeli, işin kurdu olmuş biriyle devam etmek yerine, yeni mezun iş deneyimi olmayan birini tercih ederler çoğu zaman çünkü sizde biliyorsunuz, size verecekleri ya da sizin talep edeceğiniz maaş+sosyal imkanlarla, deneyim kazanmak için işe giren yeni mezuna verecekleri maaş vb imkanlar arasında dağlar kadar fark vardır, hele de o işe ihtiyacı olan birini bulurlarsa, tek maaşla görevi olmayan şeyleri bile yaptırırlar ama size yaptıramazlar resti çekersiniz.
O yüzden de yaştan vurup belli bir psikolojiye sokuyorlar, oysa en verimli çağlarınız, yaşınızda orta yaş kategorisinde bile değil henüz, onlar söyledi diye köşe yastığı gibi kenara çekilmemelisiniz.
İnsanlar 80-90 yaşında bile hayallerini gerçekleştirirken kendi potansiyelinizi asla heba etmeyin.

Unutmayın Hayat 40'ında başlar :)
Sevgili Mune Mune çok teşekkür ederim verdiğiniz enerji çok faydalı oldu bana. KK bayanları gerçekten iyiki varsınız 🙏
Anladimki 40 yaş eve kapanma yaşı değilmiş. Zaten şüphem vardı ama sayenizde teyid ettim.

Canım resmi olarak soylem9yorlar tabi, ama yüzler ekşiyor. Ben öyle ısrarla oturamadım koltuğunda. Gideyim de yeni mezunlar gelsin dedim anlıyacağın. Gözümün önünde bir sürü işsiz sora bekleyen vardı.
bence sız kendınız bu duygudan cıkın cunku 40 lı yaslar bır kadının en guzel oldugu yas ınsanın en verımlı oldugu yaş ...ortalama insan ömrü 80 yıl iken 40 nasıl yaşlı olabılıyor anlayamadım ben , bu duyguyu sız kendı kendınıze yapmıssınız ben gıdeyımde gencler gelsın lafını bır 60 yas soyleyebılır sızın yasınıza uygun bır soz degıl en bastan.

sanırım sız yoruldunuz kafa dınleyeyım dedınız sonra da evde sıkıldınız pısman oldunuz cunku calısmaya alısmıssınız... uretken aktıf ınsanım deyıp 40 yas ıcın boyle agırlasmıs hıssedılmez :)

yenı mezunlar stajyer kıvamında yenı mezunu tutup sızın yerınıze getırecek degıllerdır

Arkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..🙄

iyi bir aileniz varmış evde buda çok iyi , ben bide tekim :işsiz: 41 de yaşlı değil dert etmeyin

Sizi
Sevgili Mune Mune çok teşekkür ederim verdiğiniz enerji çok faydalı oldu bana. KK bayanları gerçekten iyiki varsınız 🙏
Anladimki 40 yaş eve kapanma yaşı değilmiş. Zaten şüphem vardı ama sayenizde teyid ettim.

Hahha ne eve kapanması ayol, çoluk çocuk büyüdü tam tersi şimdi özgürüz 😂 Ben haftasonu kültür turlarıyla başlamıştım azıcık ucundan pandemi girdi araya.
Hatta ileride emeklilikte dünyayı gezebilmek için özel sigorta yaptırdım , 6/7 yıl sonra bitecek inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X