40 lı Yaşlarda olmak

peptyy

Guru
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
355
13
318
42. yaşıma az bir zaman kaldı ve ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum bu yaşanmamışlık duygusu beni tüketiyor 18 yaşında anne olmak sürekli evde ayrı dışarıda ayrı çalışmak çocuklar iyi beslensin , aman hasta olmasınlar ,aman hiç üzülmesinler kocam herşeyden memnun olsun evimiz huzurlu olsun diye diye geçen yıllar oğlum kocaman adam kızım boyum kadar artık, iyice dökülen saçlarım aynalardan bucak bucak kaçmam ve ömrümü verdiklerimin hiç bir şeyin farkında olmaması yaşamak böyle ise eğer ben hiç yaşamadım gençliğimi yeni baştan yaşamak istiyorum istiyorum işte istiyorum----------lmaz:lmaz:

bence içinde kalanlar varsa yapmaya çalış ne kadar engeller olsada40 yaşlar biraz problemli gibi banada öyle geliyor sanki

:sinifsinif: Ah ablacım..Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır diye klişe bir sözcük sarfetmeyeceğim maalesef..

Hayat son surat ilerliyor,bizde son sürat ilerleyen zamanından peşinden koşuyoruz,inan boğuluyor insan..Hep aynı şeyleri yaşamaktan..
Ama elimizdekilerinde değerini bilmek gerekir,en azından tüm sevdiklerimiz bizlerle,yavrularımız sağlıklı...değilmi?yerimseniben

Şu saatten sonra yapabileceğiniz yada yapmak istediğiniz ne varsa yapmaya başlayabilirsiniz..Çocuklarınızda büyümüş,bence ilk önce saçlarınızdan başlayın değişiklik yapmaya,inanın sizede motive olacaktır bu değişiklik..
Herşey gönlünüzce olsuna.s.

Fiziksel ve zihinsel olarak zirvedesin.Çocukların büyüdü, En azından eskisi kadar bağımlı değiller sana.
Ekonomik olarak olarak 20 li 30 lu yaşlara göre daha iyi durumdasın.Çalışıyorsan mesleğinde enerjin ve tecrübenle fark yaratabiilirsin.
Şöyle bir düşün. Yaşamak isteyip de ıskladıklarını...
Uzan al... Geçen yılları değil önündekilere bak. Ortalama insan ömrünün 55 olduğu zamanlar geride kaldı.
Anneanelerimiz babaannelerimiz gibi değiliz.

Kendine saçına cildine zaman ayır. Sağlığına dikkat et. Hayatın tadını çıkar Çünkü artık kendin için yaşayabilirsin. Gezmeye dostlarına sevdiğin herşeye doya doya sarıl

Ben öyle yapıyorum. Koşuşturmayla, birilerini mutlu etmek için geçen o gençlik yılları geride kaldı.
Ama o günlerin hakkını vermeseydim bugün sahip olduklarıma ulaşamazdım.
Şimdi bu karşılığını alma zamanı, hasad zamanı...

hayatı hep başkalarına adayıp kendin iiçin bir şey yapmamış olmaktan kaynaklanan bir durum sanırım.
demek ki pişman olmamak için vaktinde kendimize de zaman ayırmamız gerekiyormuş.

hayat 40 indan sonra baslar tatlim yerimseniben hic bisey icin gec kalmadin ustelik kadinligin, zekayin zirvesindesin kendini begen ve dikdur :lepi:,
hepimizin zaman zaman cok yoruldugu oluyor elbetde ama bunu atlatma genede kendi elimizde diye dusunuyorum , benimde 40 olmama bir kac hafta kaldi ama kendimi en kuvvetli en basarili yani senin anlayacagin en lerin toplandigi yilarin baslangici diye motive ediyorm yerimseniben

Ben sizin yaşınızda değilim ama empati kurduğum da aslın da kötü bişey olmadığımı düşünüyorum.ne güzel ki evlatlarınızı büyütmüssünüz yuvanızı dimdik ayakta tutarak bu günlere getirmissiniz.Belki farkın da değilller belli etmiyorlar ama eminim ki herkes size minnettar.Çok büyük bir iş başarmıssınız bunu herkes yapamaz.Belki kendinize çok zaman ayıramadınız ama emekleriniz herşeye değer bence.Yaşlanmak güzel şey yüzüne bakınca insan neler neler ifade ediyor ne yaşanmışlıklar.siz ailenize hayat vermissiniz bundan güzeli olamaz.Ayrıca çocuklarınız büyüdüğüne göre kendinize zaman ayırma vakti de gelmiş.Ufak eğlenceler yaratın kendinize ailece gezin tatiller yapın.Herkes sizi anlıcaktır eminim.Sizi takdir ediyorum.Herşey gönlünüzce olsun

Türk kadınının en büyük özelliği çocuğuna,eşine saçını süpürge eder ve geriye yıpranmış çökmüş bir

beden kalır. Geç kalmış sayılmazsınız çocuklarınız büyümüşken kendinize vakit ayırın artık.

40 yaş olgunluk yaşı yaşlanmış falan değilsiniz yani :) Sadece hayatın hayhuyunda kendinizi

bırakmışsınız bir silkinin kendinize gelin sonra da aynaya bakın ne kadar gençsiniz :)

Geçen giden zamanı boş görüyor ona yanıyorsunuz değilmi (
ben bunu 22 yaşımda bile düşünüyorum (
sizi anlıyorum.. ama bence çok değil ki en olgun ve karizmatik yaştasınız..
çocuklarda büyüdüğüne göre artık kendinize zaman ayırmanın vakti geldi sanırım

60 yasinda cok sevdigim eski is arkadasim bir bayan vardi!

Hangi yaslar en güzel yaslardir bir kadin icin sordugumda, kesinlikle 40 demisti.

Neden dedim? 20li yaslar en sorunlu yaslardir, hicbirseyin düzenli degildir,
30lu yaslar karisik yaslardir, ikinci bir ergenlik gibi, ne genc nede yaslisin ne olgun nede cahilsin kendini birtürlü ne oraya nede buraya yakistirabiliyorsun.

Lakin 40li yaslara geldigin zaman tam anlamiyla bir Kadin oldugnu anliyorsun, isteklerini arzularini özlemlerini geri plana atmiyor yasamak istiyorsun, ve yasiyorsunda...

Sanirim sende artik böyle bir dönem geciriyorsun ablacim, geri planda tuttugun seyleri yasamak istiyorsun....bunun icin hicbir engel yok, hayat seni bekliyor.

hayatta bazı seylerı yapmak ve başlamak ıcın yaş sınır varmıdır?..
hayır..sız aslında cok sey yapmıssınız 42 yasınıza kladar hayata ıkı can vermıssınız ıkı bırey vermıssınız..para ıle satın alınamıycak tek seydır..calısmak evet calısır ınsan ama arkasına bakınca boş hersey..tum omrunu bı evlada sahıp olmak ıcın harcayan nıce ınsanlar vardır..saglıgınız yerınde olsun cocouklarınızında destegı ıle emın olun herseyı yapabılceksınız.

arkadaşım öyle bir anlatmışsın ki acaba benim 40 yaşımla, senin 40 yaşın farklı zaman diliminde mi dedim. lmaz:

Bak ne güzel çocukların büyümüş bu genç yaşında boyunca çocukların olmuş Kendine ayıracak vaktin var ne istersin başka. Bak ben ve bir sürü arkadaşım 40 yaşında tüp bebek peşinde koşuyoruz.

O zaman biz ölelim bu yaşta bebek doğurulur mu nasıl bebek büyüteceğiz diye.

daha yolun başındasın kendini bu yaşta bırakmakta ne demek oluyor.

Öyle bir geçer zaman ki dediğim aynı ile vaki

Öyle bir geçer zaman ki dediğim aynı ile vaki

Birden dursun istersin seneler olunca mazi

Öyle bir geçer zaman ki

Günlere bakarsın katı katı üzerine çekersin perde

Yoldan geçenler varda her akşam gelenler nerde

Kara yazı yazıldı sanma insanın da kaderi böyle

Öyle bir geçer zamanki dediğim aynıyla baki öle bir geçer zaman ki

Bir cevap buldun mu sorulara yiğitlikte var yine serde

Nasıl gaddar seneler geçiyor durduğu yerde

Sana kara yazıldı sanma insanın da kaderi böyle

Öyle bir geçer zamanki dediğim aynıyla baki

Öyle bir geçer zaman ki

O nedir seni kızdıran memnun edeceği yerde

Bak bir garip diyorki nerede o yarim nerde

Anılara kapılıp kanma dünyanın da düzeni böyle

Öyle bir geçer zamanki dediğim aynıyla baki

Öyle bir geçer zaman ki​
fisfisfis

Klasik, evliliği ve çoluk çocuğu için saçını süpürge etmiş, kendini herzaman 2.plana atmış ve geçen yılları yaşanmamış sayıp, pişmanlık duyan kadın sendromu..

Keşke bu hayat karmaşası içerisinde, kendinize de biraz vakit ayırmayı, kendi çapınızda yaşamayı, kendiniz için de birşeyler yapmayı düşünebilseydiniz..

Ama malesef bazı kadınlar aşırı fedakar oluyorlar bu hayat yolunda..

Yaşlı değilsiniz, geçmiş bir şekilde geçti artık, oflanıp puflanarak geri gelmeyeceğine göre, eh çoluk çocuk da büyüdüğüne göre, biran önce silkelenip, imkanlar ölçüsünde hayatınızı yaşamaya artık başlayabilirsiniz..

Yapılacak, sizi mutlu edecek en mantıklı şey bu..

Arkadaşım dün dünde kaldı,yarının ne olcağını bilmiyoruz,bugünümüzü yaşayalım,Yaşadıklarımızdan ders alıp,yaşayamadıklarımızı yapabildiğimiz oranda yapmaya başlayalım.Bende 43 yaşındayım yıllar nasıl geçti anlamdım.O kadar keşkelerim vardı ki,kime ne yaptıysam madalya beklemeden yaptım.Yapmak istedim de yaptım yoksa kim bana silah zoruyla yaptırabilirdi.Şimdi akıllandım daha akıllı daha verimli daha BEN olarak yola çıkıyorum.Takılma bu duygulara yoksa ömür geçmek bilmez.

ben 35 den sonra yaşadım bunları. yaşlanıyorum artık hayatım geriye döndü, yani artık yaşlılığa yol alıyorum diye panikledim. şu an 40 oldum. hala da biraz devam ediyordu yaşlanma paniği. çalışıyorum ben. sevk filan veriyorum. hersayfaya no vermem gerek. verdiğim no 40 ile başlıyor. hep 40 yazarken içim cızzz ediyordu, hatırlıyorumya yaşımı. ama sonra ya dedim 40 yaş yaşamışım. sağlığım yerinde. helal olsun bana. gurur duyuyorum kendimle,güldüm, mutlu oldum. bir küçük olay beni motive etti yani. umarım sende böyle bir motivasyonla yeniden mutlu olursun. saç ektir yüzünü gerdir hadi kalkkk.....

Ne yazıkki ülkemizde hep böyle,bunu gerçekten feminizm olsun diye söylemiyorum. biz kadınlar sürekli birşeyleri çekip çevirmeye çalışıyoruz, detayını biz düşünüyoruz, çocuklara eve biz eğiliyoruz. ben yaşadıklarımı yazsam inan bana arkadaşım roman olur.. yalnız değilsin..

ah be ablam ah hayat böyle işte tek senin için değil çogu insan içinde aynı şeyler olmuştur meraketme

benim eşim ne yapsın 36 yaşında daha ilk bebeği yeni doğacak...
40 yaşında çocuklarınızı büyütmüşsünüz... bence çok güzel... şimdiden sonrasında da yaşanacak birsürü şey var...

Bende bugünler de 30 lu yaslarıma yaklaştığım için paniklemeye başladım. Evlilik yok çocuk yok hayatı ıskalıyormuyum acaba düşünceleri başladı. Ya da hayatı nasıl yaşamalıyım gibisinden. Bunaldığımı hissediyorum hayat nedir bu yaşamı nasıl anlamlı kılabilirim gibi sorular. Hani olur evlenirsin çocuğun olur vs ama bu sorular gene de peşinde olacaktır. Kendimi okumaya verdim filozofların yaşam hayat hakkındaki görüşlerini filan inceliyorum. Sanırım bir dönüşüm geçirmem gerekiyor artık o toy zamanlar geçiyor. Yaşamdaki olanlara tv de dizi izler gibi bakmamak gerektiğini anlamaya başlıyorum kendimin de farkında olmalıyım. Ben kimim neyim ne istedim ne isterdim gibi sorular. Öyle de böyle de bitecek hayat anlamlı bir hayat olsun bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…