- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
zaten sen yıkıyormuşsun yıka geç yine 40 olayı vs aşırı saçma değil mi?
ayrıca 5 gün kalmış bence şükret, gayet yeterli bi süre.
o zaman iş eşinde bitiyor yani biz tören vs yapmayacağız desin.Bence de saçma ve kendim normal bir banyo yaptırırım bebeğime ama eşimin ailesi bana sormadan cümbür cemaat gelir 40 uçuracağız diye. O zaman cinnet geçirebilirim çünkü hep aynı şeyi yapıyorlar. Eşimin doğum günü kutlamasını bile onlar planlar son anda bana haber verilir. Yok sayılıyorum yani. Ama bebeğimle ilgili bu durumu kabul edemem.
ben kızımın hıcbırseyını ucurmadım kırk ucurmak nedır bılmıyorum cok sacma neyse hayırlı olsun bebegınızÇok şükür 1 ay önce doğum yaptım ve bebeğimi kucağıma aldım. Bulunduğum şehirde yalnızım bana yardımcı olabilecek bir akrabam yok. Eşimin ailesiyle normal zamanda mesafeliyiz bütün zor zamanlarımda yalnız bıraktılar. Hamilelikte de durum değişmedi. Sorunlu bir gebelik geçirdim. Kimse oralı olmadı. Doğumdan sonra sadece 5 gün kv bizde kaldı. 5. Gün eltim gitmese de olur bir durum için şehirdışına çıktığı için bizi bebekle bırakıp diğer torunlarına bakmaya gitti. Bu durum hep böyle oldu ilk evlendiğimiz günden beri. Sadece 1 çocuğu, 1 gelini ve onlardan olan 2 torunu varmış gibi yaşadı, yaşıyor. Bizim için yaralı parmağa çiş yapmaz. Görümcem 9 ay hiç ortada yoktu doğum yaptığım gün bebeği öptüğü için uyarmamıza alınmış. Bana açıkça bebeği öptürmediğin için seni arayıp sormuyorum diyor. Şimdi konu şu ki az bir süre sonra bebeğimin 40'ı çıkacak. Eşim ailesinin mutlaka 40 için gelip bebeği yıkamak isteyeceklerini söyledi. Bunu da çok doğalmış gibi görüyor. Ben 9 ay gebelik 40 gün lohusalığımda arayıp sormayan bunun için gelmesin izin vermem 40 gündür ben yıkıyorsam bundan sonra da ben yıkarım dedim. Kaldı ki bu kadar küçük bebeği kucağıma almaya bile korkardım. Eşim biraz bozuldu. Haklısın diyor ama hep benim alttan almamı bekliyor. İnsanlar haksızlık yapıp karşılığında hiç tepki almazlarsa benim haklı olmamın ne önemi var ki. Sizce 40 çıkarma için kv ve görümceye izin vermeme konusunda haklı mıyım yoksa eşimin istediği gibi yine alttan alıp eşimin hatrı için ses çıkarmamalı mıyım?
En başta yardım etmeyen 40. Gün davet edilmeyi beklemesin. 5 günle bitiyor mu sanki insan yıkanırken falan yanında durur insanın
hoşunuza giden yorumlara cevap vermişsiniz gördüğüm kadarıyla da bende yine de yazayım :)Annem yatalak durumda. Öyle olmasa zaten kimseye muhtaç etmezdi beni. Kv'ye güvenerek yapmadım çocuğu. Benim canımı sıkan diğer bütün torunlarına bakmış ve hala bakar. Gelin olarak beni ayırıyor zaten ama torun ayrımı da yapıyor olması. Hem hiç arayıp sorma, umrunda olmasın ama hem de ben kayınvalideyim diye kendinde bebekle ilgili yapılacak herşeye karışma hakkı bul. Sizce de saçma değil mi?
Gelirse kapı açmamak yanlış olur bence öyleyse soğuk davranirsinizBiz zaten davet etmeyiz de onlar hiçbirşey yokmuş gibi çıkıp gelir. Çok enteresan insanlar. Lohusa olan benim hayırsız gelin hiç aramıyorsun diyen onlar.
Kendin geceden yıka bebeği onlar gelirse de ben yıkadım çocuğu gerek yok de geç benceEvet farkındayım sana haksızlık yapıldığının diyor ama hiçbir yaptırımı yok. Hem farkında olup hem birşey yapmadığını düşündüğüm için ona da kızıyorum
Bu eşler de garip. Herkesin nazi kendi ailesine gecer.madem farkındasın eşine haksızlık yapıldığını veya yalnız bırakıldığını açsana ağzını. Sahsen kimsenin gelip kalmamasını tercih ederdim. Hususi onlar için birseyler hazırlamazdim sanırım. Görümce istediğise ötede küsmeye devam etsin. Sağlık onun küsmesinden daha önemli
Bence de saçma ve kendim normal bir banyo yaptırırım bebeğime ama eşimin ailesi bana sormadan cümbür cemaat gelir 40 uçuracağız diye. O zaman cinnet geçirebilirim çünkü hep aynı şeyi yapıyorlar. Eşimin doğum günü kutlamasını bile onlar planlar son anda bana haber verilir. Yok sayılıyorum yani. Ama bebeğimle ilgili bu durumu kabul edemem.
Çay kapı gelirseler ben dün yaptım kırk uçurmayı deyin .Biz zaten davet etmeyiz de onlar hiçbirşey yokmuş gibi çıkıp gelir. Çok enteresan insanlar. Lohusa olan benim hayırsız gelin hiç aramıyorsun diyen onlar.
Yenidoğan bebeğin 40. Gün belirli bir ritülle yıkanması. Eskiden 40 gün dolmadan evden çıkamıyormuş bebek ve anne. 40. Gün yıkadıktan sonra evden çıkabilme süreci de başlıyormuş.
Çok şükür 1 ay önce doğum yaptım ve bebeğimi kucağıma aldım. Bulunduğum şehirde yalnızım bana yardımcı olabilecek bir akrabam yok. Eşimin ailesiyle normal zamanda mesafeliyiz bütün zor zamanlarımda yalnız bıraktılar. Hamilelikte de durum değişmedi. Sorunlu bir gebelik geçirdim. Kimse oralı olmadı. Doğumdan sonra sadece 5 gün kv bizde kaldı. 5. Gün eltim gitmese de olur bir durum için şehirdışına çıktığı için bizi bebekle bırakıp diğer torunlarına bakmaya gitti. Bu durum hep böyle oldu ilk evlendiğimiz günden beri. Sadece 1 çocuğu, 1 gelini ve onlardan olan 2 torunu varmış gibi yaşadı, yaşıyor. Bizim için yaralı parmağa çiş yapmaz. Görümcem 9 ay hiç ortada yoktu doğum yaptığım gün bebeği öptüğü için uyarmamıza alınmış. Bana açıkça bebeği öptürmediğin için seni arayıp sormuyorum diyor. Şimdi konu şu ki az bir süre sonra bebeğimin 40'ı çıkacak. Eşim ailesinin mutlaka 40 için gelip bebeği yıkamak isteyeceklerini söyledi. Bunu da çok doğalmış gibi görüyor. Ben 9 ay gebelik 40 gün lohusalığımda arayıp sormayan bunun için gelmesin izin vermem 40 gündür ben yıkıyorsam bundan sonra da ben yıkarım dedim. Kaldı ki bu kadar küçük bebeği kucağıma almaya bile korkardım. Eşim biraz bozuldu. Haklısın diyor ama hep benim alttan almamı bekliyor. İnsanlar haksızlık yapıp karşılığında hiç tepki almazlarsa benim haklı olmamın ne önemi var ki. Sizce 40 çıkarma için kv ve görümceye izin vermeme konusunda haklı mıyım yoksa eşimin istediği gibi yine alttan alıp eşimin hatrı için ses çıkarmamalı mıyım?