40 ve üstü kadınlar, hayat bitiyor mu?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
35.998
598
Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.

Yaşlanmaktan korkuyorum arkadaşlar. Aslında yaşlanmaktan derken kırışmak vs. değil onun çaresi var zaten yaşımı da göstermiyorum. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Eşim 35 ben 41 yaşımdayım bakınca bu da bir avantaj ama bana ne avantaj dayanıyor ne bir şey! Mıymıylık konusunda bir numarayım adeta! Oysa reel hayatta tuttuğumu kopartan, tezcanlı biriyimdir kolay hasta olmam mesela güçlüyümdür ama iç dünyam adeta patates.

Çok niyetlendik ama döviz de her defasında bizim hevesimizle aynı oranda yükseldi yurtdışına çıkamadık. Bundan sonra da kim bilir şu durumda yani....Belki beş sene sonra çıkıcam ya da iki bilmiyorum ama geç bana göre işte. Nolur bana 40+’lardan umut aşılayın,buna çok ihtiyacım var.

Mesela en büyük hayalim Ege’ye gitmek ama hayat bitti bence, geçti kervan. Yaşlanınca ne anlayacağım kafasındayım. İnanın neden böyleyim bilmiyorum? Aslında bir fikrim var; annem babam kariyer sebebiyle 35’lerinde evlenmişler, 80 li bir çocuk için oldukça büyük ebeveynler. Biz ailecek hiç tatile çıkmadık, sinemaya , denize gitmedik, babamın mottosu hep “işinize gelirse bu kadar “ idi. (Paramız vardı sorun o değil, babam yaşamayı sevmiyordu) acaba diyorum yaşlanırsam ben de babam gibi hayattan vazgeçerim diye mi korkuyorum? Ama korkarken de vazgeçiyorum zaten büyük tezat. Babam konusu da ayrı bir konu ama hiç me

Üstümdeki ölü toprağını atsam, biraz kilo versem hantallıktan kurtulsam. Gerçekten iyi gelir belki.

Bana biraz moral verin ne olur...

40 uzeri niye bitsin hayat yahu,tam tersi bence yeni basliyor,bir kadinin en guzel en verimli yaslari,para kazanilan,aileye hesap vermeden her istedigini yapan kadindir yani.

Yok ben anladım ruh hastasıyım ben kesin. Neden yolun sonunda hissediyorum ?

Naptınız ya ben de 40 a yaklaşıyorum ama o kadar çok hayalim var ki daha prof. olucam Ne yapın biliyor musunuz? Ölmeden önce yapılacaklar listesi yapın. Çook zevkli bişey. O zaman hem neler yapabileceğinizi görüyorsunuz hem de hayatla ilgili planlarınızı netleştirmiş oluyorsunuz. Ben yaptım ve şu an listemin 2. sırasındakini yapmak üzereyim. Tavsiye ederim. Kilo vermek iyi gelecekse vermeye çalışın. Biraz bakım biraz alış veriş bir de elinizi ve zihninizi boş bırakmayın. Bu arada WHO açıklamış. Yaşlılık yaşı 75 ve üstü oldu daha çok var ki 75 yaşında insanların da hayalleri var emin olun. Sevgiler

42 yasıma girdim subat tatilinde iki cocugum ve eşimle dogu ekspresindeydik.Benim gibi iki cocuklu kimse yoktu ama ben vardim yani üşüdük ,düştük kalktık ama epey eglendik .40 ya bu nedir 70 degil ya.Cıkın esinizle bi ege turuna cok cok aksi bir durum olmazsa elbet gidersiniz.Elimiz ,ayagimiz tutuyor gözümüz görüyor Allah a şükür.Babanızdan cok etkilenmiş gibisiniz.Benim babam bizi çok gezdirdi sagolsun parasi oldugu sürece ben de aynısını yapmayı düsünüyorum.Sizinki yapmadıysa siz kendinize tersini yaşatın.

Kimin mumunun ne zaman sönecek bilinmez. Çocuklar gençler yolun başında neler yaşıyorlar. Sizin sorun bana kalırsa psikolojik. Destek alın. En ayaklarınızın yere sağlam basacağı yaş. Asıl istekleri yapmaya bu yaşlarda başlanır. Çoğu insan emekliliği bekler 4o yine iyi yaş

Geçenlerde 65 yasında biriyle sohbet ettim cok enerjikti..emekli olalı 20 sene oldu dedi hsonları denizw gidiomuş atölyesi var demircilik yapıo ve evine sürekli bişeyler yapıyor...cocuklar torunlar geliyormuş...aa ben yaslı mıyım falan diodu...

bak gelir milana yazar şimdi sana 40 ından sonra kurduğu yeni ve müthiş hayatını

ben de 40 ım

34 yaşında çocuk sahibi olmuş çok da hayatında yeni şeyler istemeyen bir baba da bende var

çocukluğum küçük bir ilçede geçti annem de çalışırdı vs ama bizim hayatımız o ilçe yazın da babaannemin bağ evinde vs geçti

neyse 25 yaşımdan beri aileden ayrıyım

geçen oturduk eşimle konuştuk

biz 25 30 arasını hayatı tırnaklamakla geçirdik

sıfırdan hayat kurduk kendimize

belki biraz harcama yapmayı har vurup harman savurmayı atladık ama bu tarz hırslarımız da yok galiba

örneğin bu aşamada işimiz evimiz arabamız var ama basit bir araba

akranlarımız 1 milyonluk BMW ile geziyor

o BMW yi biz de alabiliriz ama ne gerek var diyoruz

ya da herkes yazlık alma modunda 2 milyonu yazlığa neden gömeyim yılda gidebileceğim maksimum bir ay diyoruz

bunu ruh hali için anlattım

bazen diyoruz ki yaşlandık

bazen de diyoruz ki ya 84 yaşındaki anneannem yaşıyor bak daha yarısına bile gelmemişiz

çocuğumuz 10 yaşında bir 10 yıl daha hayatımızı ona göre yönetmek sonrasında belki değişiklik planı var

ama Ege ye yerleşmek vs de gerçekçi değil bana göre

oralara aktif hayat içindeyken gidip yerleşmek lazım ki çevren vs olsun

benim mesela ayy gideyim de bahçeli evim olsun bahçesine soğan ekeyim hayalim yok

bu hayali olana saygım sonsuz umarım yerine getirir de benim tarzım değil

örneğin ben bu pandemide evde sıkılmadım hatta yeni bir yaşam öğrendik bene

örneğin dün saat 19.00 dan sonra kursa igttim geldim iş ile ilgili bri iki yapılacak vardı onu yaptım

sonrasında film izledim çamaşır yıkadım vs vs

oğlum sokakta oynuyordu bak kursa gittim işe gittim sinemaya gittim üstüne de ev işi yaptım hatta yemek bile hazır dedim ve güldü anne hiç evden çıkmadın ki dedi

yeni bir hayat mümkün lakin 40 havlu atmak için erken

evet vücut hayat vs değişiyor hızla ama her değişim kötüye olmaz ki değişip dönüşmek lazım daha iyiye doğru

Bunlar hep korona kafası

ben de 31 olucam aynı his bende de var depresif bir bünyeyim herhalde yapacak bir şey yok. bazılarında 26 27 de başlıyor. bir bakmışsın bazısı da 80 yaşında dünyayı dolaşıyor full makyaj rengarenk. kişiye bağlı bir durum kısacası bazısı yaşlıyken genç bazısı gençken bile yaşlı hisseder. sağlıklı beslen spor yap dediğin gibi kilo ver ve hayallerini birden değil de adım adım gerçekleştirmeye çalış. birikim gerekiyorsa yap. kendini çok yıpratma neden böyle neden şöyle diye

43 yaşındayım
Bazen bende korkarım yaşlanmaktan
Ama düşünüyorum hayatım 36 yaşımdan sonra başlamış, öncesi yangın yeri gibi
Çocuğum yok, olmasını hiç istemedim ve çocuksuz olmanın avantajını kullanıyorum
Eşimle güzel vakit geçiriyorum, bir yıl oldu çalışmayı bıraktım
Çalışırken yapamadığım her şeye vakit ayırıyorum, kitaplarım, kedim, dikiş dikiyorum
Çok gezmeyi sevmem ama eşim kolumdan tutup çekeliyor :)))
Benimde zayıflamam lazım, 9. takıma katıldım burada müthiş moral veriyorlar :)))
Bazen geçmişe, olmamışlara, kaybettiklerime takılıyorum ama pozitif olmaya çalış
İçimdeki mutsuz şirin homurdanınca öyle yapıyorum, bak diyorum kendi kendime o olmadı ama bu oldu, elinde olanda güzeldir. Yaşlanmak dünyanın kanunu ama eşimle güzel yaşlanmaya karar verdik, ömür nereye kadar belli değil, her gün ona ve kedime onları çok sevdiğimi söylüyorum. Sevdiğim dostlarım var, onları paylaşımı maksimumda tutuyorum. Bugün sağlıklı ve ayakta isek şükür sebebi, gerisine takılma. Daha önce bir konuda resmini görmüştüm fıstık gibisin, kendinin farkına var :))))

Yok ben anladım ruh hastasıyım ben kesin. Neden yolun sonunda hissediyorum ?

Çünkü toplum sana bunu empoze ediyor
40 yaşından sonra diye başlayan cümleler vardır
40 ın dan sonra azanı teneşir paklar derler
Bu saatten sonra derler
Öyle yerleşmiş beynine
Aslında hayatın en tatlı zamanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…