40 ve üstü kadınlar, hayat bitiyor mu?

insan bazı kültürel alışkanlıklarını aileden alır sizde de babanızın etkisi çok belliki tatile gitmek için ya da çeşitli sosyal aktiviteler için çok paraya gerek yokki. artık herşey taksitle ödenebiliyorken sizinki isteksizlik gerçekten isteseniz her yere gidebilirsiniz.
35 yaşındayım türkiyede çoğu yeri gezdim, turla yada ailecek yahutta yazlık yerlere tatil maksatlı yurt dışı tecrübemde var hatta 3 ay ABD de yaşadım ve en büyük hayalim dünyayı gezmek, bu sene virüs patlak vermese idi yine yurt dışı planımız vardı ama kısmet olmadı ama hedefim ilerki yıllarda her sene olmasa bile 2 yıla bir yurt dışı gezisi sığdırmak tabiki yurt içi tatiller her sene sağlık elverdikçe tam gaz devam edecek.
istemek başarmanın yarısı derler ama sizde gerçek anlamda istek yok ve hayat 30 undan sonra daha güzel bence.

Ananem 68 yaşında ama 20 yaşındaymış gibi yaşıyor hayatı. Korona dan önce gezilere katılıp Türkiye'yi gezdi. Gitmediği tek bir il kaldı Corona dan sonra oraya da gidecekmiş. Umreye gitti geldi. Her yıl kaplıcalara gider, köyüne gider denize gider.ustune başına elbise kıyafet almaya alışveriş yapmaya yemeye içmeye bayılır. hiç ölmicekmis gibi yaşar, bir tarafı da hep öteki dünyaya hazırlık yapmak derdindedir. Ananemin hayat enerjisine, yaşama sevincine hayranım. Onun yanında durdukça sanki ben de genclesiyorum :)

40 yaş nedir ki ya, bence sizin için hayat yeni başlıyor..40 yaş güzel bir yaş, karakter evlilik taşlar yerine oturmuş bir kişilik, olgunluk..geniş bakış açısı.. ben de 33 yaşındayım bu zamana kadar eğitim hayatı evlilik çocuk derken hayat hızlıca akıp geçti, şimdi çocuklarım biraz büyüdü ve hayat bizim için yeni başlıyor diyoruz eşimle :)

Ne yaptiniz yahu kendinize böyle?
Ben 40.5 yasimdayken iki cocuk ve bir koca ile yurtdisina yerlestim sifirdan basladim hayata

Oncesinde bosandiktan sonra 33 iken egeye tasindim bir bebek ile tek basima hayat kurdum kendime

Su anda 42 yim tekrardan baska ulkeye yerlesme planlari yapiyorum yine sifirdan baslayacagim

Ben daha yolun yarisinda bile degilim , herseyi yapabilecek enerjide ve gucteyim
Sizin en buyuk hataniz icinizdeki umutsuzluk , bosvermislik , planlarinizi ertelemeyin akliniza ne esiyorsa o anda yapin

Gecen bir musterim ne kadar genc anne olmussunuz dedi , yok dedim 30 cok da erken degil bence tam zamaniydi , kadin ben sizi zaten 30 sandim kac yasindasiniz ki dedi saskinlikla , anlatmaya calistigim genc gosteriyorum mevzusu degil enerjim genc , hayata karsi durusum genc , hicbir sey icin gec kalmis degilsiniz icinizde uyuyan devi uyandirin

Ha bi de su ornegi veriyim size
Dun iki tane italyan hatun geldi otele , 60 yaslarinda duruyoarlardi , nasil enerjik nasil guzeldiler anlatamam gece gezmeye gittiler , ben pasaportlarina bir baktim birisi 1940 dogumlu digeri 1945
İki hatun tatile gelmisler hayran kaldik esimle kadinlara , bana bile tas cikartirdi enerjileri , masallah diyim

40 çok ideal bir yaş

Enerjik bir yaş bence hem enerji oluyor hem de cepte para yaşamak için ideal bir ikili bence

40 tam kadın olma yaşı yahu biraz JLoya, Naomi Campbella, Nebahat Çehreye bakın. JLo istediği kürkü istediği dekolteyi giyiyor istediği mücevheri takıyor... elbiseyi ayakkabıyı taşıyan vücut ya da tip değil kadın olmak. Naomi Campbella 50 yaşın verdiği olgunlukla podyumu dağıtıp geçiyor. Nebahat Çehreyi hiç yazmıyorum zaten kadın bir dizide oynadı valla hepsinden güzel. Dizide kullanılan mücevher/kıyafetlerin bazıları ona aitmiş hiç şaşırmadım hem de hayran kaldım.

Kadınlarımız yemek bulaşık çocuk ev işi derken kendilerine paçavra gibi davranıyor maalesef, zamanlarını bunlara yatırarak hayatı ıskalıyor. Ben çalışmayı seviyorum kalan zamanlarımda da geziyorum Yaş ne olursa olsun cilde uygun makyaja da renkli fular zor değil önce kendinizi sevin arkidişler

Henüz 40 değilim

Ama İnan’ın o korku her yasta var

30 a gelirken de ne ara 30 oldum hayat bitti sanıyorsunuz.

Size bir komşumu örnek vereyim kadın 80 yasında eşinden ayrı 3 tane ünv okumuş sosyal hizmetlerde çalışıyor halen daha ve yazarlık okuluna gidiyor , 2 tane dil biliyor , spor yapıyor , her sene tatile gidiyor , derneklerde çalışıyor , modayla ilgili dikiş dikiyor.

Geçenlerde konuştuk konu 40 lı yaşlardan açıldı ben 40 yasında olsam ohooo neler yapardım dedi.

Daha ne yapacaksın teyze masallah bu yasta çok aktifsin dedim.

İnsanlar eskiden 13-18 yasında evleniyor , 40 yasında emekli oluyormuş , ortalama yaşam süresinin 55 olduğu seneler.
Ama şimdi öyle mi insanlar min 70 yasına kadar yaşıyor. Düşünsene önünüzde 30 sene var Allah bilir de istatistiklere göre konuşuyorum.

Toplumda 40 yas baskısı olsa da 30-40-50 genç yaşlar henüz.

İnsanın kendini daha iyi tanımaya başladığı daha doğru kararlar aldığı yaşlar.

Siz ya da biz geriye baktığımız için 20 yas hali ile kıyas yaptığımız için vay be çabucak geçmiş yıllar yaşlanmışız diyoruz ama ileriye bakarsanız henüz çok genç olduğunuzu görürsünüz.

Geziyoruz gezmez miyiz, en son Mart başı Efes’e gittik harabeleri gezdik, Urla’ya geçtik. Biz çok gezeriz ölmedim o kadar da Ama üzülüyorum yurtdışı göremedim diye mesela, bu yaştan sonra da zor diyorum falan.

Geçenlerde bir haberde okudum.
Sanırım Almanya'daydı, 79 yaşında üniversite eğitimine başlayn bir bey 94 yaşında Prof olmuş.

Dün Russ Harris'in (psikoterapist ve doktor) yazdığı 'Gerçeğin Tokadı' adlı kitabı bitirdim ve bazı gerçekler tokat gibi çarptı yüzüme.
Silkinip, toparlanmak ve daha anlamlı bir yaşam istiyorsanız size de tavsiye ederim.
Yarın da aynı yazarın Mutluluk Tuzağı adlı kitabına başlayacağım.
Tanışmakta geç kalmışım Russ Harris'le...

Bu arada ben de 47 yaşındayım ve hayatta daha yapılacak çok işim olduğunu düşünüyorum.

6-7 sene kadar sonra kırk olacağım ve planlarım var.
Estetik planım var mesela, şöyle cillop gibi yukarı astırırım yüzü olurum yirmilik. Bu 40-45 arası planım.
Spora başlarım adam akıllı vücudu da fitlerim.
2 seneye kadar Güzel sanatlar işi olacak gözüyle bakıyorum, zannedersem en kötü ihtimalle 40-41de bi de Güzel Sanatlar mezunu olmuş olurum, ya da uzatırım bakarım duruma göre 45e kadar müddet koydum. Dükkanımın nasıl işlediğine bakar belki bi resim kursu neyim açarım ya da erteleyip durduğum sergime adam akıllı 40-45imde artık işin tekniğini okulundan da almış olarak başlarım, eski tablolarımı sıraya dizer hepsini yeniden yorumlar elden geçiririm.
Güzel olur. 40tan sonra çok planım var daha. :)

neden zor olsun ki ucuz konaklama ve ucuş için erken rezervasyon yapacaksın kışın daha uygun olur fiyatlar ya da çok uyguna turlar oluyor detaylı gezemezsin ama nokta atışı yerleri görürsün. ödeme kısmında ise nakit yoksa taksit ne güne duruyor ben çok tatile gidip sonrasında 1 sene taksit ödemişimdir ama yaşadığım yanıma kar.. sizin içinde geç değil..

Eklentiler

• 48D24C22-5D30-4A6A-BE81-5024056EE687.webp
    66,8 KB · Görüntüleme: 83
  • 055E9133-7EEF-4620-8946-C6E2FF4A0A8A.webp
    87,1 KB · Görüntüleme: 88
  • 41AD8E89-8593-412E-BF43-03F76C086207.webp
    93,4 KB · Görüntüleme: 83
  • 912F019B-E763-4100-BF47-81DEFC7A8FF4.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 85
  • 03C58B2A-5DE5-4A87-A025-B1A61E1E18D4.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 85
  • AFBDEF9A-6ECF-4E97-A7F8-50ED31F03C83.webp
    135,3 KB · Görüntüleme: 89

Ya ben de estetiği 45’e aldım çünkü bu kış botoks yaptırdım, yüzüm çok gerildi çünkü zaten gergin bir cildim vardı gereksiz oldu. Ama bir iki sene sonra inşallah var niyetim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…