Ne kadar genç dinç hissederseniz hissedin sonuçta biyolojik fizyolojik yaş diye bir gerçek var dünyaya çocuk getiriyorsun büyütüyorsun güzel tarafları elbette saymakla bitmez ama şu durumda dezavantajları göze alabilmek gerekiyor kendinize şunları sormanız gerekiyor doğuracaksanız
Vücudunuz hamileliği kaldırabilecek mi tansiyonlar bulantılar ağırlaşma sırt ağrıları ödemler normal doğumdan sonra vücudunuz toparlayabilecek güce sahip mi sezeryan da bir ameliyat sezeryan kesinizin iyileşme süreci vs
Evlat edinmek isterseniz de
Bu çocuk 6 aylıkken ek gıdaya geçişte sabrınız olacak mı yürümeye başladığında peşimden onunla sağa Sola koşturabilecek misiniz 2 yaş sendromunda çocuğun karakteri de şekilleniyor soruları artıyor o ne bu ne şu niye böyle bu niye böyle ona tramva yaşatmadan bu süreci sabırla onun istediği şekilde ilerletebilecek misiniz 5-6 yaşına geldiğinde siz 50 yaşında olacaksınız parkta onunla beraber oynayabilecek misiniz okula başladığında sabırla deftere çizgi çektirip tüm gün ela ali el ele dinleyip yazdırabilecek misiniz tek tek parmak sayıp matematik yapabilecek misniz ortaokulda siz 55 yaşında olacaksınız okul etkinliklerine sınavlarına gidebilecek misniz lisede 60 olacaksınız ergenliğe girmiş olacak o da çevresini kimlerle görüştüğünü takip edebilecek misiniz en tehlikeli zamanlar ona belli etmeden de tedbirli olmak gerekiyor sizi istemeyecek kapılar çarpılacak beraber dışarı çıkmak istemeyecek terselemeden inatlaşmadan ona güven vererek sırlarını paylaşmasına imkan verebilecek misiniz üniversite okurken 66-67 yaşında olacaksınız bir yerde bazı ihtiyaçlarınızı karşılamak için ona ihtiyacınız olacak üniversite okumaya çalışırken ona bu sorumluluğu istemedende olsa yüklemiş olacaksınız arkadaşları dışarı çağırdığında annemle babam evde yalnız eve gitmem lazım diyecek belkide okul bitip evlendiğinde 70 olacaksınız düğününde karşılıklı oynayabilecek misiniz bunlar hep bir çocuğun dönüm noktaları hepimiz bunları yaşayacağız belki aşamayacağız ama sizin tüm bı bu süreç için ruhen fiziken gücünüz olacak mı onu düşünün bunları yapmasan da çocuk büyür elbette ama içinde hep yarım kalan şeyler olur hangimizde yokki sisin bunları yapabilecek imkanınız var ama gücünüz olmazsa çocuğunuz sizi suçlayacaktır benim annemle aramda 20 yaş var mesela bakınca genç anne ama çalışmak zorundaydı benim okul dönemimde hiç dahil olmadı ama imkanı yoktu eğer imkanı olduğu halde gücü olmasaydı ruhen ve fiziken onu hep suçlardım bu yüzden annelik muhteşem bir şey avantajları sayfalarca sürer ama dezavantajları sağlıklı bir birey yetiştirmek için daha göz önüne alınması gereken bir durum lütfen yanlış anlamayın beni