Mavi ter?

Merhaba anneler

2 yasinda bir kizim var, kendisi yaz kiş, gece gunduz demeden terleyen (sirt, ense ve yuz bolgesi, sacli derinin enseye ve yuze yakin kisimlari) bir cocuk.

Oyle ki kisin incecik penye tulumla dahi ustunu ortemezdim, terlerdi cunku, halen daha ayni sekilde.

Biliyorum terlemek bir cok cocukta onemsiz gorulen bir sorun, bizde de oyle goruyorlar, bazi cocuklar terler, bademciklerini buyuyunce aldirin gecer, geniz eti vardir, burnu tikalidir diye diye 2 yasina geldik.

Bircok farkli branştan hekim bu konuda tahliller yapti ancak asla su sebepten terliyordur diye bir sonuc alamadik ama kastettigim terleme oyle sirta bez sokayimda emsin rahatlasin boyutunda degil, cocugun yattigi yerde vucudunun sekli cikiyor islakliktan.

Ama benim bundan daha cok dert ettigim bir problem var, cocugumda bazi zamanlarda sadece ense bolgesinde kiyafetlerine mavi renk veren bir ter olusuyor.

Kromhidrozis acisindan degerlendirildi ama o da ense bolgesinde değil, koltuk alti ve ozel bolgede mavi renk vermesiyle bilinen bir rahatsizlik.

Bu mavi teride yine bircok brans degerlendirdi ama alinan suruntu testlerine mavi leke birakmadigi icin yine sonuc alamadik.

Doktorlar kiyafetlerle, kiyafetlerin boyasiyla alakali olabileceğini dusunuyorlar, yalniz sorun su ki, renkli kiyafetler degil bembeyaz organik pamuklu tshirtlerde de ayni sorundan muzdaribiz.

Bizim gibi ensede mavi renk veren terlemeyle ugrasan birileri var ise ve tani alabildilerse rica ediyorum bana ulassin. Altta yatan bilinmeyen bir hastalığın belirtisi olabilir diye aklim cikiyor zira.

@Mune @Kazen basligimi herkesin gormesini saglayabilir misiniz acaba? Tesekkur ediyorum.
Merhabalar bence kumaşın türüyle alakalı bi durum mavi renk bazen çamaşır suyu damlayınca da morarıyor kumaşla ilgilü olduğunu düşünüyorum diyabet açısından değerlendirildi mi aşırı terleme yüksek şekerle olabilir belki gözden kaçmışyır diye söylemek istedim bazılarımız aşıro terler stres altında daha terler

Benim bir tanıdığım da vardı bu olay erkek çocuğuydu oda telas yapmıştı doktoruna sorduğunda bakteriyel etkileşim olabilir demişti terdeki bir madde camasirlarda bazı dönemler mavi leke bırakabiliyor mavi mavi terlemiyor ise olay sadece kıyafette ise doktorlarda bişey gormediyse zararsızdır diye düşünüyorum

Merhaba... naçizane fikrimi belirteyim. Öncelikle bir annenin böyle bir kuruntuyla yaşaması çok zor. Evladımızın durumunun belirsizliği. İnsanı içten içe bitirir. Rabbım dermansız dert vermesin. Şimdi şöyle akıl yürütmeye çalışıyorum. Bir insanda terleme sorunu varsa ensesinden yastığına geçer ve o yastık sapsarı olur bu sarılığı kolay kolay çıkartamıyoruz. Etrafımdaki çok terleyen insanlardan biliyorum. Hiçbir şekilde içtikten geçmeyen ter lekeleri bilirim. Hani sizin çocuğunuzun sadece farkı mavi renkte olması. Çok asitli bir teri mi var acaba mavi oluyor rengi. Bence içiniz rahat olsun ya. İnşallah ciddi birsey değildir. Sağlık diliyorum çocuğunuza.

İlk defa duydum böyle birşey emzirmeyle alakası varsa ona bak canım Instagram da görmüştüm yabancı bir kadın göğsünü sağıyor ve mavi süt çıkıyor onu döküyordu yere sağarakmi emziriyosun direk kendimi emiyor sütun rengine dikkat et ayda bir kaç kez demişsin olduğu zamanlarda bir gözlem le istersen

Merhaba anneler

2 yasinda bir kizim var, kendisi yaz kiş, gece gunduz demeden terleyen (sirt, ense ve yuz bolgesi, sacli derinin enseye ve yuze yakin kisimlari) bir cocuk.

Oyle ki kisin incecik penye tulumla dahi ustunu ortemezdim, terlerdi cunku, halen daha ayni sekilde.

Biliyorum terlemek bir cok cocukta onemsiz gorulen bir sorun, bizde de oyle goruyorlar, bazi cocuklar terler, bademciklerini buyuyunce aldirin gecer, geniz eti vardir, burnu tikalidir diye diye 2 yasina geldik.

Bircok farkli branştan hekim bu konuda tahliller yapti ancak asla su sebepten terliyordur diye bir sonuc alamadik ama kastettigim terleme oyle sirta bez sokayimda emsin rahatlasin boyutunda degil, cocugun yattigi yerde vucudunun sekli cikiyor islakliktan.

Ama benim bundan daha cok dert ettigim bir problem var, cocugumda bazi zamanlarda sadece ense bolgesinde kiyafetlerine mavi renk veren bir ter olusuyor.

Kromhidrozis acisindan degerlendirildi ama o da ense bolgesinde değil, koltuk alti ve ozel bolgede mavi renk vermesiyle bilinen bir rahatsizlik.

Bu mavi teride yine bircok brans degerlendirdi ama alinan suruntu testlerine mavi leke birakmadigi icin yine sonuc alamadik.

Doktorlar kiyafetlerle, kiyafetlerin boyasiyla alakali olabileceğini dusunuyorlar, yalniz sorun su ki, renkli kiyafetler degil bembeyaz organik pamuklu tshirtlerde de ayni sorundan muzdaribiz.

Bizim gibi ensede mavi renk veren terlemeyle ugrasan birileri var ise ve tani alabildilerse rica ediyorum bana ulassin. Altta yatan bilinmeyen bir hastalığın belirtisi olabilir diye aklim cikiyor zira.

@Mune @Kazen basligimi herkesin gormesini saglayabilir misiniz acaba? Tesekkur ediyorum.
Merhaba çok geçmiş olsun buradaki doktor arkadaşlarımıza da soralım belki bilgisi olan çıkar.

Ya erkeklerin hani gomlek yakalarinda renk degisikligi olur ya tam o bolge mavilesiyor iste, agiz suyu oraya erisebilir mi hic dusunmedim, arkadan onede uzandigi oluyor lekelerin.

ChatGPT, Gemini, Outlier denemedigim yapay zeka kalmadi :) onlarda kromhidrozise baktirin diye oneriyor genelde ve bu yazdigin onerileri hep denedim

Vallahi cok mutlu olurum 👏 simdi mavi renk olusan zibin ve tulum markalarimizi yazayim.

E-bebek'in hellobaby'leri, lcw'nin (cit cit gozuken lcw hatta), boynunda belirgin mavilik olan ve mavi deseni olan pijama ustu markasiz birsey (bu yuzden cok suphelenmistim kendisinden, boyar boyamazda bir daha giydirmedim) sari renkte olan tulum yine lcw, h&m'den aldigim birkac zibin, gap'ten aldigim birkac atlet bunlar hatirladiklarim, zaten bu mavi leke olan seyleri temizleyemedigim icin cope atiyorum mecburen, o yuzden cok ornekte gosteremiyorum aslinda, bulursaniz kiyafet fotolarini lutfen benimlede paylaşın.

Bakir'in mavi renk boyama yaptigini biliyorum aslinda, konunun bakir ile ilgisi oldugunuda acikcasi dusunuyorum. Bakir spiralim var, kucuk kizim 4 aylikken taktirmistim, o gunden beri her yumurtlama donemimde camasirima mavi akinti cikiyor, hatta bu sebeple ben hep spiralimin bakir kalintisi sutumle kizima geciyor diye dusundum hep, kendi jinekologuma, cocugumun pediatristine, dermatologa, metabolizma doktorumuza herkese sordum, ilgisi olamayacagini dusunuyorlar.

Bakir spiralinin zehirlenme yapabildiginide okumustum ama yine doktorumun dedigine gore zehirlenmis olsaydım, coktan hastanelik olmustum.

Cok ikilemdeyim.

Bizim yastiklar ve yataklar hep visco, hic bakir olduguna dair bilgi vermemislerdi satin alirken ya da serinletme ozelligi var diye hic anlatmamislardi. Yani boyle bir ozelligi olsaydı ben mutlaka bilirdim, merakli bir musteriyimdir.

Bizim hep mavi, renk değişikliği hic olmuyor, kuf/pas akiyordur diye dusundugum cok oldu ama kuflenmis bir zibinimiz vardi onunki kirmizi kahverengi arasi bildigimiz kuf rengiydi ve o kuflenen zibin e-bebek'in markasiydi.

Koltuk altinda mavi renk ter bende duydum, hatta gorustugum doktorlarda "koltuk altindan mavi renkte ter ciktigini biliyoruz ama ensede hic duymamistik" diye anlatmislardi, hatta oradaki ter bezlerinin ve ensedeki ter bezlerinin detayli aciklamalarini yapip neden mavi ter olamayacağını da anlatmislardi.

Ben emzirdigim donemde (yatarak emzirdigim icin) sutumun kizimin yanaklarindan suzulup ensesine aktigini ve sutumun boyadigini dusunuyordum, sutum hicbir sutyenimi boyamadigi halde, belki agiz salgisiyla birlesip mavi renk veriyordur diye umut ediyordum yalan yok.

S so lame

Iki kizimada ayni urunleri kullaniyorum aslinda, birine değiştirdiğim urunu digerine kullanmiyorum ki gozlem yapabileyim, digerinde hic boyle mavi renkle karsilasmiyorum.

Bir de oyle birsey ki hani her gun olsa gozlemleyebileyim ama yok mesela 1 ay olmuyor sonra 10 gun ust uste boya cikiyor. Hani oturup her yedigimizi mutlaka not alsam, o gun surdugum kremleri vs not alsam bile bulamadim sorunu ama ne zaman mavi terle karsilassam, bu deterjanda, sampuanda sorun cikardi diyerek yeni bir urune geciyorum.

Mesela bakir iceren yiyecekleri dusundum, iste sakatatlar gibi ama cocuguma sakatatta yedirmiyorum ilikli kemik suyu haric evimize sakatat girmiyor, tuketmeyi tercih ettigimiz seyler degil.

Evet buna bakildi, hatta bunun sadece koltuk alti ve kasiktaki ter bezlerinde olusabildigini soyleyip direkt elediler.
Ayni gunes kremini ben hem ogluma hem kizima kullandim. Bir de o kargasada yuzlerine boca etmistim. Kizim da olmadi oglumda oldu. Oglum da oldum olasi terler azicik sicak bir ortam oldumu. O kadar asiri bir terlemesi hic olmadi ama kizima gore terler. Ben de ikiz oldugu icin karsilastirmam kolay oluyor. Belki fazla terleyende boyle birsey oluyor olabilir. Chatgpt ye sordugumda boyle dedi bana.

1758179230239.webp

1758179324008.webp

Gerçekten de mavi renk fotoğrafı görene kadar ne kadar mavi olabilir ki diye düşündüm ilk kez görüyorum böyle bir durum eğer hiç bir bulgu yoksa endişe etmeyiniz bence sağlıkla büyütün
Yani doktorlarin dedigi herseye baktik birsey yok ama bizde mavi ense terine ilk kez rastliyoruz diyorlar.

Gercektende genetik, metabolik ne kadar test varsa yapildi cocuga.
Salon Kadini Salon Kadini geçmiş olsun 🙏

Aşırı terleyen biriyim, aynı kızınız gibi yatağa resmen şeklim çıkar o yüzden üzerime kış mevsiminde bile kalın şeyler örtemem, kıyafetlerimi nefes alan kumaşlardan seçmek zorundayım, keza yastık kılıfı nevresim vb mutlaka pamuklu olmalı.

Ben bunun için bir tedavi istemedim zira herkese göre daha sık duş alarak yattığım odayı serin tutarak kendimce birtakım önlemlerle aşırı terlemeyle başa çıkıyorum.

Tüm tetkikleri yaptırmışsınız, bir sonuç alana kadar da tetkikler devam edecektir zaten ama mavi ter deyince ve bu her zaman değil zaman zaman olunca aklıma ilk gelen, kızınıza vitamin takviyesi veriyor musunuz veya mavi terlediği zamanlar benzer şeyleri mi yiyor?

Biliyorsunuz dışarıdan alınan vitamin takviyeleri idrar rengini de değiştiriyor, terin rengini etkilemesi de mümkün veya mavi terlediği zamanlar tere o rengi verecek gıdalar tüketiyor olabilir mi?

Duzenli kullandigimiz tek takviye d vitamini ve balik yagi, ara arada degerleri dusunce demir ilaci kullaniyor. Ama bu takviyeleri buyuk kizimda kullaniyor, bende kullaniyorum, buyuk kizim degil ama ben cok terlerim, terini dert etmiyorumda zaten iste rengi kafami kurcalayip beni huzursuz eden.

Mavi renk veren takviyeler okudum acikcasi Mune'cugum ama bu kullandığımız 3 takviyeninde prospektusunde (balik yaginda yok gerci) terleme ya da mavi ter diye bir yan etki yazmiyor, demir ilacinda sari ya da kahverengi idrar cikisi yaziyor ama mavi ter yok.

Baskada takviye kullanmiyorum, zaten balik yagini da daha 1 aydir 2 yasini doldurdugundan beri kullaniyorum, oncesinde hic kullanmadim kendisine.

antibiyotiklerden suphe ediyorum acikcasi o da sadece 2 farkli antibiyotik kullandi biri augmentin digeri zimaks, bunlarinda prospektusunde böyle bir uyari yok. Yapay zekaya gorede sadece veteriner antibiyotikleri mavi tere sebep oluyormus.
Kullandığı bir ilaç var mı belki ondan dolayı olabilir tepkime ile alakalı
Oyle duzenli bir ilaç kullanmiyor aslinda bir tek d vitamini, yani bu surecte aktif olarak 25 aydir bir tek d vitamini var hayatimizda, o mu yapiyor diye bende suphe icindeyim ama prospektusunde boyle bir uyari yok iste
Benim kızım 8 aylıkken farkettim popo kısmı maviydi doktora sordum hemen gecenin bir yarısı türk irkinda olabilen bir şey zamanla geçer dedi gerçekten de geçti bir popo diğerine göre daha da koyu maviydi çok tuhafıma gitmisti
O benim iki kizimda da var, adi mongol lekesi, buyugun 3 yasina dogru silindi, kucukte halen daha duruyor. Cok normal bi kalitimsal durum 💕
Evet sizde veya eşinizde moğol kanı olduğu anlamına geliyor. Genetik olarak o bölgede böyle bir pigment görülmesi normal. 8 aylığa kadar devam edebileceğini bilmiyordum 😊
Evet, benim iki kizimdada var bu, buyukte 3 yasinda silindi, kucugunki halen duruyor ☺️
inşallah kötü bir şey değildir sizin elinizde götürdüğünüz elbiseyi atleti falan inceleme şansları yok mu ? ya da uyku apnesi gibi uyutuyorlar ya mesela çocuğu da uyutsalar da terler terlemez test yapılsa
Incelediler, bisey cikmadi ama oyle bir laboratuar incelemesi yapildigini düşünmüyorum, ornek bir zibinimizi aldilar bir daha da geri vermediler, o yuzden hani ne islem yapildigini hic bilmiyorum. Normal birsey deterjaninizdan oluyordur dediler, ha tabiki olabilir ben asla doktorlari suclamiyorum yanlis anlasilmasin
Ter tuzlu bir bileşen olduğu için,islaklığı ile beraber,muhtemelen ense tarafı daha çok terliyordur, mürekkep yazılarını çözmüş olabilir müslın bezdeki görseller için,atlet için ise dikiş kısımlarında var kullanılan ipin boya rengini çözmüş olabilir mi,tepkime sonucu mavi renge dönme
Benimde umudum, arzum, temennim bu yonde yani umarim kiyafetin kalitesizligiyle alakali bir sorundurda ben bosuna taktigimla kalirim

Peki doktorlar hiçbir şey bulamayınca size ne dediler yani yapısal olabilir filan demediler mi içinizi rahatlatacak bir şey vs. Yani sizi tedirgin eden bir öngörüde mi bulundular. Çünkü kendi kızımdan biliyorm bazen hiçbir şey çıkmıyor tam mutlu oluyorum kapıdan tam çıkacağım siz takip edin bir şey olursa getirin diyorlar sinir krizi geçirmelik bir durum. Ama bazen bir seyler gerçekten sebepsiz oluyor yada biz bilmiyoruz
Hayir tedirgin eden bir ongorude bulunmadilar ama kime gitsem genel ifade su

ilk defa ensede mavi ter duyuyoruz, benim yapabilecegim testlere gore bununla bagdastirabilecegimiz hicbir sey yok, belki su bolume giderseniz onlar yardimci olur diyorlar.

ki benim cidden gitmedigim bolum kalmadi 😒🙄
İnşallah şifa bulur tez zamanda
Cok tesekkur ediyorum 🙏
İnşallah sebebini bulursunuz garip bir olay
Umarim sadece elbileri kotudur diyorum, cok tesekkur ederim🙏
Merhabalar bence kumaşın türüyle alakalı bi durum mavi renk bazen çamaşır suyu damlayınca da morarıyor kumaşla ilgilü olduğunu düşünüyorum diyabet açısından değerlendirildi mi aşırı terleme yüksek şekerle olabilir belki gözden kaçmışyır diye söylemek istedim bazılarımız aşıro terler stres altında daha terler
Diyabete bakildi, endokrine de gitmistik.

Umarim dediginiz gibi kiyafetleriyle alakalidir 🙏
Benim bir tanıdığım da vardı bu olay erkek çocuğuydu oda telas yapmıştı doktoruna sorduğunda bakteriyel etkileşim olabilir demişti terdeki bir madde camasirlarda bazı dönemler mavi leke bırakabiliyor mavi mavi terlemiyor ise olay sadece kıyafette ise doktorlarda bişey gormediyse zararsızdır diye düşünüyorum
Enseden suruntu alindi terliyken alerji ve dermatolojide, birsey cikmadi, ozellikle dermatoloji şöyle soyledi, mavi terlemeyi biliyoruz ama koltuk alti ve ozel bolgede gorulen bir durumdur bu, ensede ilk kez karsilasiyoruz.

Birsey cikmamisti oradanda.
Merhaba... naçizane fikrimi belirteyim. Öncelikle bir annenin böyle bir kuruntuyla yaşaması çok zor. Evladımızın durumunun belirsizliği. İnsanı içten içe bitirir. Rabbım dermansız dert vermesin. Şimdi şöyle akıl yürütmeye çalışıyorum. Bir insanda terleme sorunu varsa ensesinden yastığına geçer ve o yastık sapsarı olur bu sarılığı kolay kolay çıkartamıyoruz. Etrafımdaki çok terleyen insanlardan biliyorum. Hiçbir şekilde içtikten geçmeyen ter lekeleri bilirim. Hani sizin çocuğunuzun sadece farkı mavi renkte olması. Çok asitli bir teri mi var acaba mavi oluyor rengi. Bence içiniz rahat olsun ya. İnşallah ciddi birsey değildir. Sağlık diliyorum çocuğunuza.
Tesekkur ediyorum evet korkum bilinmeyen bir hastalik tasidigimiz ve gec tani almak acikcasi, o yuzden bu denli cabaliyorum ama sonuc alamiyorum. Basligida actimki hani biri benimde ensem mavi terler ama sapasaglamim desin istiyorum, boyle birsey duymaya cok ihtiyacim var, tekrar tesekkur ediyorum 🙏
İlk defa duydum böyle birşey emzirmeyle alakası varsa ona bak canım Instagram da görmüştüm yabancı bir kadın göğsünü sağıyor ve mavi süt çıkıyor onu döküyordu yere sağarakmi emziriyosun direk kendimi emiyor sütun rengine dikkat et ayda bir kaç kez demişsin olduğu zamanlarda bir gözlem le istersen
Evet, bende sutumden gectigini cok düşündüm ama 4 ay oldu sutten keseli ve sonrasında da mavi ter gelince telasim artti acikcasi.

Ama belkide henuz sutumden tam arinmamistir vucudu belki halen sutumu atmaya calisiyordur, olabilir sonucta.
Merhaba çok geçmiş olsun buradaki doktor arkadaşlarımıza da soralım belki bilgisi olan çıkar.
Evet basligin bu yuzden duyurulmasini istedim, doktor veya basina ayni sey gelen biri gorurde birsey der icimi rahatlatir diye.
Tesekkur ediyorum 🙏

Ayni gunes kremini ben hem ogluma hem kizima kullandim. Bir de o kargasada yuzlerine boca etmistim. Kizim da olmadi oglumda oldu. Oglum da oldum olasi terler azicik sicak bir ortam oldumu. O kadar asiri bir terlemesi hic olmadi ama kizima gore terler. Ben de ikiz oldugu icin karsilastirmam kolay oluyor. Belki fazla terleyende boyle birsey oluyor olabilir. Chatgpt ye sordugumda boyle dedi bana.

Eki Görüntüle 3645514
Eki Görüntüle 3645517
Tesekkur ediyorum 🙏 ozellikle deneyecegim gunes kremimizi ve gunluk kremimizi, biraz terlemesini saglayacak kalinlikta giydirip gozlem yapacagim, umarim kremlerimizdir suclu olan 💕

Merhaba anneler

Renk olayını bilmem ama özellikle gece terlemeleri ramotoloji hastalarında sık görülüyor. Ramotoloji gördü mu

Back
X