Ya erkeklerin hani gomlek yakalarinda renk degisikligi olur ya tam o bolge mavilesiyor iste, agiz suyu oraya erisebilir mi hic dusunmedim, arkadan onede uzandigi oluyor lekelerin.
ChatGPT, Gemini, Outlier denemedigim yapay zeka kalmadi :) onlarda kromhidrozise baktirin diye oneriyor genelde ve bu yazdigin onerileri hep denedim
Vallahi cok mutlu olurum

simdi mavi renk olusan zibin ve tulum markalarimizi yazayim.
E-bebek'in hellobaby'leri, lcw'nin (cit cit gozuken lcw hatta), boynunda belirgin mavilik olan ve mavi deseni olan pijama ustu markasiz birsey (bu yuzden cok suphelenmistim kendisinden, boyar boyamazda bir daha giydirmedim) sari renkte olan tulum yine lcw, h&m'den aldigim birkac zibin, gap'ten aldigim birkac atlet bunlar hatirladiklarim, zaten bu mavi leke olan seyleri temizleyemedigim icin cope atiyorum mecburen, o yuzden cok ornekte gosteremiyorum aslinda, bulursaniz kiyafet fotolarini lutfen benimlede paylaşın.
Bakir'in mavi renk boyama yaptigini biliyorum aslinda, konunun bakir ile ilgisi oldugunuda acikcasi dusunuyorum. Bakir spiralim var, kucuk kizim 4 aylikken taktirmistim, o gunden beri her yumurtlama donemimde camasirima mavi akinti cikiyor, hatta bu sebeple ben hep spiralimin bakir kalintisi sutumle kizima geciyor diye dusundum hep, kendi jinekologuma, cocugumun pediatristine, dermatologa, metabolizma doktorumuza herkese sordum, ilgisi olamayacagini dusunuyorlar.
Bakir spiralinin zehirlenme yapabildiginide okumustum ama yine doktorumun dedigine gore zehirlenmis olsaydım, coktan hastanelik olmustum.
Cok ikilemdeyim.
Bizim yastiklar ve yataklar hep visco, hic bakir olduguna dair bilgi vermemislerdi satin alirken ya da serinletme ozelligi var diye hic anlatmamislardi. Yani boyle bir ozelligi olsaydı ben mutlaka bilirdim, merakli bir musteriyimdir.
Bizim hep mavi, renk değişikliği hic olmuyor, kuf/pas akiyordur diye dusundugum cok oldu ama kuflenmis bir zibinimiz vardi onunki kirmizi kahverengi arasi bildigimiz kuf rengiydi ve o kuflenen zibin e-bebek'in markasiydi.
Koltuk altinda mavi renk ter bende duydum, hatta gorustugum doktorlarda "koltuk altindan mavi renkte ter ciktigini biliyoruz ama ensede hic duymamistik" diye anlatmislardi, hatta oradaki ter bezlerinin ve ensedeki ter bezlerinin detayli aciklamalarini yapip neden mavi ter olamayacağını da anlatmislardi.
Ben emzirdigim donemde (yatarak emzirdigim icin) sutumun kizimin yanaklarindan suzulup ensesine aktigini ve sutumun boyadigini dusunuyordum, sutum hicbir sutyenimi boyamadigi halde, belki agiz salgisiyla birlesip mavi renk veriyordur diye umut ediyordum yalan yok.
S
so lame
Iki kizimada ayni urunleri kullaniyorum aslinda, birine değiştirdiğim urunu digerine kullanmiyorum ki gozlem yapabileyim, digerinde hic boyle mavi renkle karsilasmiyorum.
Bir de oyle birsey ki hani her gun olsa gozlemleyebileyim ama yok mesela 1 ay olmuyor sonra 10 gun ust uste boya cikiyor. Hani oturup her yedigimizi mutlaka not alsam, o gun surdugum kremleri vs not alsam bile bulamadim sorunu ama ne zaman mavi terle karsilassam, bu deterjanda, sampuanda sorun cikardi diyerek yeni bir urune geciyorum.
Mesela bakir iceren yiyecekleri dusundum, iste sakatatlar gibi ama cocuguma sakatatta yedirmiyorum ilikli kemik suyu haric evimize sakatat girmiyor, tuketmeyi tercih ettigimiz seyler degil.
Evet buna bakildi, hatta bunun sadece koltuk alti ve kasiktaki ter bezlerinde olusabildigini soyleyip direkt elediler.