40 yaşında olup hiç evlenmemiş olmak. ve hep olmazlara denk gelmek.

Bence oluru yok. Kadın PhD, adamdan sadece kariyer/eğitim olarak değil hayat şekli, hayat standardı, sosyal çevre ve kafa olarak da çok çok farklı yerdedir muhtemelen.

Ayrıca Türk erkeklerinin kendinden başarılı kadını taşıyamadığını düşünüyorum o apayrı bir mesele. Kompleks yapıp kadının başına dert oluyorlar. Kadın istememekte haklı. Evlilik iyi hoş ama kendinden apayrı dünyadan biriyle zor olur
Canım bi gidip görüşseydi amenna deseydi hocam ben karakterini begenmedim.
Daha niye ısrar edeyim.

Belki de dogru Türk toplumunda erkek kadından öncemi olmalı?

Çok başarılı arkadaşım öyle böyle degil parası arabası herşey tamam.

Şahsen onunda annelik duygusunu tadmasını isterim ki (oda istiyor).

Kendisi begenmiyor ama benim gösterdiklerimde onu begenmedi. Sadece boy post yada maddiyat degil ki kimse dört dörtlük degil.
Hayırlısı olsun.

Canım bi gidip görüşseydi amenna deseydi hocam ben karakterini begenmedim.
Daha niye ısrar edeyim.

Belki de dogru Türk toplumunda erkek kadından öncemi olmalı?

Çok başarılı arkadaşım öyle böyle degil parası arabası herşey tamam.

Şahsen onunda annelik duygusunu tadmasını isterim ki (oda istiyor).

Kendisi begenmiyor ama benim gösterdiklerimde onu begenmedi. Sadece boy post yada maddiyat degil ki kimse dört dörtlük degil.
Hayırlısı olsun.
Mükemmeli isteyen yalnız kalır. Kesinlikle katılıyorum. Kimse mükemmel değil.
Bu forumda da bu moda oldu. Yok adam kompleks yapar falan. Bazen de kompleks olmaz.
Adam kadından çok üst düzey olunca sorun yok ama.. Olsun gönüller sevmiş derler. Ama diğerine olmaz derler. Ben bu çifte standarttan rahatsız oluyorum. Mesela benim dayımın oğlunun eşi akademisyen. Dayımın oğlu değil. Hiç de kompleks sahibi değil. Hatta eşine tam destek.

Öğretmenlerin çoğu böyle, bu forumda çok konu okudum. Kimseyi beğenmiyorlar. Sonra evlenemedim vs vs..

Bu forumda da bu moda oldu. Yok adam kompleks yapar falan. Bazen de kompleks olmaz.
Adam kadından çok üst düzey olunca sorun yok ama.. Olsun gönüller sevmiş derler. Ama diğerine olmaz derler. Ben bu çifte standarttan rahatsız oluyorum. Mesela benim dayımın oğlunun eşi akademisyen. Dayımın oğlu değil. Hiç de kompleks sahibi değil. Hatta eşine tam destek.

Öğretmenlerin çoğu böyle, bu forumda çok konu okudum. Kimseyi beğenmiyorlar. Sonra evlenemedim vs vs..

çifte standardı erkekler yaratıyor, kadınlar değil. sizin de dediğiniz gibi kadınlar uyum gösterip geçiniyorlar. ama adamlar sıkıntı çıkarıyorlar. bunu kk forumlarındaki kadınlar uydurmuyor, gerçek cereyan eden durumlar.

doçent olmuş kadının da evlenemedim diye ağlayacağını sanmıyorum. burada evlenemediği için hayıflanan 30 üstü kadınların hepsi düz memurdu ve hiç de öğretim görevlisi kadar kendini geliştirenini okumadım. geneli sosyal çevresi sınırlı kadınlardı, bir öğretim görevlisinin aksine. elmayla armudu karıştırmamalıyız diye düşünüyorum.

çifte standardı erkekler yaratıyor, kadınlar değil. sizin de dediğiniz gibi kadınlar uyum gösterip geçiniyorlar. ama adamlar sıkıntı çıkarıyorlar. bunu kk forumlarındaki kadınlar uydurmuyor, gerçek cereyan eden durumlar.

doçent olmuş kadının da evlenemedim diye ağlayacağını sanmıyorum. burada evlenemediği için hayıflanan 30 üstü kadınların hepsi düz memurdu ve hiç de öğretim görevlisi kadar kendini geliştirenini okumadım. geneli sosyal çevresi sınırlı kadınlardı, bir öğretim görevlisinin aksine. elmayla armudu karıştırmamalıyız diye düşünüyorum.
Lütfen ya..:KK30:
Statü ile evlenmek istememenin ne bağlantısı var???
Düz memur evlenmek ister fakat kendini geliştirmiş doçent istemez mi???
Maslow İhtiyaç Hiyerarşisi piramidini duydunuz mu?
Sevme ve sevilme ihtiyacı denen bir İhtiyaç var. Tüm insanlarda vardır. Statü ayırt etmez.
Bu arada burada bir sürü meslekten 30 üstü olup evlenmek isteyen var.
Doçent olunca duygularınızı ameliyatla aldırmıyorsunuz.

Biraz psikoloji okumanız faydalı olabilir. İnsan psikolojisi statü ayırt etmez.

Lütfen ya..:KK30:
Statü ile evlenmek istememenin ne bağlantısı var???
Düz memur evlenmek ister fakat kendini geliştirmiş doçent istemez mi???
Maslow İhtiyaç Hiyerarşisi piramidini duydunuz mu?
Sevme ve sevilme ihtiyacı denen bir İhtiyaç var. Tüm insanlarda vardır. Statü ayırt etmez.
Bu arada burada bir sürü meslekten 30 üstü olup evlenmek isteyen var.
Doçent olunca duygularınızı ameliyatla aldırmıyorsunuz.

Biraz psikoloji okumanız faydalı olabilir. İnsan psikolojisi statü ayırt etmez.

Söz konusu Türkiye ve geleneksel aile yapısıysa bu dediğiniz pek işlemiyor. Bizde kadın hep verici ve fedakar konumda olduğu için kadınlarda evlilik yaşı bu kadar ilerledi. Çünkü sevmek ve sevilmenin sadece evlilik ile gerçekleşmediğinin de farkında artık kadınlar.

Evlilikte mutluluk garanti gibi yazmışsınız ben asıl hiç anlam veremedim. Mutlu olmanın ve kendini gerçekleştirmenin yolu evlenmekten geçmiyor. Bu olsa olsa sizin kişisel görüşünüz olur.

Peki evlenmeyen bayanlar meslekleri yüzündendemi evlenmek istemiyorlar.

Doçent bir arkadaşım var 38 yaşında bayan çok seviyorum kendisini evlensin istiyorum ögretmen bi erkek arkadaşımla tanıştırmak istedim kabul etmedi ilerde sorun olur diye???

Peki annelik duygusu ne olcak?

Bide bazıları doguştan tek ruhlumu acaba?

Bir tanıdığım bayan hakimdi kocasının da kırtasiye dükkanı vardi. Adam kadının yaninda artık karakterden mi yoksa meslek farkindan mi bilmiyorum hep ezik duruyordu. Kadın çok baskindi. Bence meslekler de uc olmamalı yoksa bir yerde sorun çıkıyor.

Ah benim okuduğum okulda ki öğretim görevlilerini bir görseydiniz düz memurlara şükrederdiniz.Hemde İnsanların duyduklarında iyi bir üniversite dediği bir okuldu ama profesörleri bile yobazdı

Bu ülkede doçentlerin çok kültürlü, kafa olarak aşmış insanlar olduklarını düşünmüyorum ben yahu... Ülkemizde akademisyenlik iş kapısı olarak görülen bir şey çünkü, akademisyen olmayı seçen kitle de öğretmenden veya düz memurdan pek farklı değil. İki üniversite gördüm öyle aşmış bir hocamız yoktu açıkçası. Sonra çok yakın bir arkadaşım araştırma görevlisi oldu, iş arkadaşlarıyla ilgili anlattıkları şeyler midemi bulandırıyordu. Kocasının mesleğiyle hava atanlar, ki bahsi geçen meslekler de bayağı kıytırık şimdi ifşa olmamak için söylemeyeyim, yok evlenen arkadaşlarına okulda kına gecesi düzenleyenler falan. Akademi bu mu demiştim ilk duyduğumda, şimdi alıştım. Diyeceğim o ki kimseyi mesleğiyle yargılayıp çıkarımlarda bulunmamak lazım. Burası Türkiye, kimse hak ettiğini bulamıyor. Akademisyenlere laf ediyorum gibi de anlaşılmaz umarım, ben sadece meslekle bu durumun bir alakası olmadığını düşünüyorum. Ama gelir farkı bence de sorun yaratır. Bizim toplumumuzda erkek kadından üç kuruş az kazansa iki taraf da bir noktada mutlaka dert ediyor bunu.

Toplum boşanma fikrine alışamadı , hiç evlenmemişse kötüdür evlenip ayrılmışsa kötüdür.
Halbuki evlenmek kadar doğal. Mesela annemle babam ayrılmış Kişiler ikisi de sorunlu değil ama anlaşamadılar.
Sorunlu insan hep sorunludur zaten.
Aynen. 25 yaşında bekarların hepsi mi normal mesela?

Bir örnekte benden gelsin. Öğretmen bir arkadaşımın ( erkek) eşi eczacılık fakültesinde akademisyen hem de gayet iyi bir üniversitede. Gayette iyiler.

Ins. Face. falan mi baska sitelerden mi bahsediyorsunuz ekleyen insanlar genelde cok baska sehirlerden falan oluyor resmim bile yok ki sosyal medyada
Sosyal medyadan uzak durun derim. Erkeklerin yoğun olduğu bir işim var ve bu sosyal medyadan birbirlerine kız pasladıklarını bile duydum. Eğer smacınız ciddi ise ciddi yerlerde arayın kısmetinizi. Yoksa adam sana da yazar başkasına da yazar. Emin ol yazanların birçoğunun zaten sevgilisi vardır. Ha iyilerde çıkar ama çok nadir. Yerinde olsam sosyal medya ile vakit kaybetmezdim.

Ne sorunu olurmuş ki?
Adam serseri değil, boş gezen biri değil.
Eğitimli meslek sahibi birini tavsiye etmişsiniz.
Daha ne istiyordu ki? :ıslık:
Bu bekar öğretmen kadınların beklentileri kaf dağında.Bu forumda böyle çok konu okudum. Asla kimseyi beğenmiyorlar.

O olmaz bu olmaz illa şu şu meslek grubu olmalı diye beklerse tabi ki evlenemez..
Evlilik sipariş üzerine olmaz.
Böyle kadınlara üzülüyorum..
Tahminen ileride pişman olacak.
Aynen Benim de doçent bir arkadaşım, 40 yaşında kimseyi uygun görmüyor mesleğini beğenmiyor . Genel müdür falan olsun istiyor ama o genel müdürler zaten evli boşanmış çocuklu da istemiyor , sonra ben de anne olmak istiyorum diye ağlıyor . Ne desem bilmiyorum .

Aynen Benim de doçent bir arkadaşım, 40 yaşında kimseyi uygun görmüyor mesleğini beğenmiyor . Genel müdür falan olsun istiyor ama o genel müdürler zaten evli boşanmış çocuklu da istemiyor , sonra ben de anne olmak istiyorum diye ağlıyor . Ne desem bilmiyorum .
Arkadaşınız sipariş üstüne evlenmek istiyor. O olmuyor. Tabi ki doçent kadın, meslek sahibi, eğitimli düzgün bir adam ister. Hatta kendi kadar geliri olsun da isteyebilir.Ama illa şu şu olmalı, genel müdür olmalı, ayda 50 bin almalı vs dersen evlenemezsin. Bu işler bu kadar direktifle olmaz. Benim annem de öğretmen, öğretmen bir arkadaşı vardı. Kadın evlenemedi bu yüzden, kimseyi beğenmedi sırf devlet memuru olsun diye bekledi, evlenemedi..

Arkadaşınıza şaşırdım. 40 yaş ve üstü çocuk için kritik yaşlardır. Tabi ki olacaksa çocuk olur. Ama artık çocuk isteniyorsa genel müdür sevdasından vazgeçmesi lazım. Herkes tercihleri ile yaşar..Ama öğretmenler çoğunlukla böyle. Bunun nedeni de, toplumda çoğunluk öğretmenle evlenmek ister gibi bir algı var. Ondan çoğunluğu kimseyi beğenmiyor...

Ben sizin yerinizde olsam arkadaşıma karışmam. İyi biri olursa Allah'tan, kötü olursa sizden bilirler. Hayırlısı deyin geçin. Boşuna başınız ağrımasın..

Bir örnekte benden gelsin. Öğretmen bir arkadaşımın ( erkek) eşi eczacılık fakültesinde akademisyen hem de gayet iyi bir üniversitede. Gayette iyiler.
Ne güzel.. Mutlulukları daim olsun..
Oluyor böyle örnekler, her erkek hazımsız değil ki. Burada bence kritik nokta erkeğin de düzgün, meslek ve iş sahibi, çalışkan biri olması. Bunlar oldu mu çok sorun olacağını sanmıyorum. Ki sizin arkadaşınızda da olmamış.

Ne güzel.. Mutlulukları daim olsun..
Oluyor böyle örnekler, her erkek hazımsız değil ki. Burada bence kritik nokta erkeğin de düzgün, meslek ve iş sahibi, çalışkan biri olması. Bunlar oldu mu çok sorun olacağını sanmıyorum. Ki sizin arkadaşınızda da olmamış.
Gayet mutlular maşallah ❤️ikisini de ayrı severim.

Aynenn öyle

Daha doğru kişiyi bulmamıştır

Zamanı gelmemiştir

Evlenmiş olmak için evlenmek istemiyordur vs vs
Mesela yukarıdak bahsettiğim arkadaşlardan birinin eşi 40 yaşında. Adam o zamana kadar kariyerle uğraşmış. Arkadaşım 33 yaşında. O da evlenip boşanmış. Kızı tanıyorum eşini de tanıma fırsatı buldum. Kız çok düzgün bir kız. Eşi de oldukça iyi bir insan. Şimdi bir de kızları olacak ❤️O yüzden evlenmiş, evlenmemiş, şu yaşa kadar evlenmezse sorunlu demek çok yanlış. Sorunlu insan sorunludur. Bunun pek yaşla yada medeni durumla alakalı olduğunu sanmıyorum.

Herkes evlenmek zorunda değil. Çocuk aşkıyla yanmıyorsanız ,boşverin. Teyzem 42 yaşında milletin lafına dayanamayıp evlendi,50de boşandı. Aldatıldığıyla kaldı. Kötü biteceğine hiç olmasın.

Back
X