- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #28.381
Kızlar ben geldim,
Hepinizi öncelikle öpüyorum, dualarınız ile yanımdaydınız Allah hepinizden razı olsun. Dün OPUm başarılı geçti, herşey yonda Allaha şükür. Yarı baygın halde hayatımın kararını verdim, toplanan yumurtaları, dondurulmuş yumurtamı da çözdürerek döllenme aşaması için onay verdim. Hakkımızda hayırlısı artık, bugün telefon bekliyorum, döllendi mi, kaç hücreli oldu vb.
Dün OPUdan hemen sonra bir hışımla Zeynep Kamile, beni ameliyat eden doktorun yanına gittim. Tam iki doktordan muayene oldum, hemde OPU olmuşken yani... İki hafta içinde adetim geliyor, hemen akabinde de tekrar miyom ameliyatına giriyorum. Doktorların bana yaptıkları açıklamayı size de yapayım ki belki işinize yarar bilgiler olur...
Rahim içinde yer alan miyomun görünen kısmını traşlayınca rahim dışında bulunan parçası çökme yaparak rahim içine geçmiş. Bu olay gömülü halde bulunan miyomlarda sık görünen bir olaymış, ancak tekrar görmeyeceğim diye bir olay yok, tekrar aynı olay başıma gelebilirmiş. Histereskopi ameliyatlarında en önemli faktör ameliyat saati çok kısıtlı, hemen bitirilmesi gereken, kısa tutulması gereken bir operasyonmuş. Bunun nedeni ise traşlama sırasında rahime sıvı akışı verilmesi, bu sıvı ise traşlanan bölgede yer alan kesik damarlardan kana geçmesi bu operasyonun riskini arttırıyormuş.
Tabi bende istemezdim tekrar ameliyat olmayı, çünkü tüp bebek tedavim sürekli yarıda kalıyor. OPU günümde de artık yeter dedim ve en azından embriyom var mı yok mu onu bileyim istedim, ve gerçekten benim için riskli bir karar verdim. Eğer ki hiç embriyom oluşmazsa işimiz daha da uzayacak, eşim öncelikle ameliyat olacak, sonra benden tekrar yumurta toplanacak vs. Bu iş iyice uzayacak.
Geçmiş olsun canım. Hakkında hayırlısı olsun. Umarım süreç aha da uzamadan, sonunda pozitifi görüp bebeğini kucağına alacağın bir tedavi süreci başlar.Kızlar ben geldim,
Hepinizi öncelikle öpüyorum, dualarınız ile yanımdaydınız Allah hepinizden razı olsun. Dün OPUm başarılı geçti, herşey yonda Allaha şükür. Yarı baygın halde hayatımın kararını verdim, toplanan yumurtaları, dondurulmuş yumurtamı da çözdürerek döllenme aşaması için onay verdim. Hakkımızda hayırlısı artık, bugün telefon bekliyorum, döllendi mi, kaç hücreli oldu vb.
Dün OPUdan hemen sonra bir hışımla Zeynep Kamile, beni ameliyat eden doktorun yanına gittim. Tam iki doktordan muayene oldum, hemde OPU olmuşken yani... İki hafta içinde adetim geliyor, hemen akabinde de tekrar miyom ameliyatına giriyorum. Doktorların bana yaptıkları açıklamayı size de yapayım ki belki işinize yarar bilgiler olur...
Rahim içinde yer alan miyomun görünen kısmını traşlayınca rahim dışında bulunan parçası çökme yaparak rahim içine geçmiş. Bu olay gömülü halde bulunan miyomlarda sık görünen bir olaymış, ancak tekrar görmeyeceğim diye bir olay yok, tekrar aynı olay başıma gelebilirmiş. Histereskopi ameliyatlarında en önemli faktör ameliyat saati çok kısıtlı, hemen bitirilmesi gereken, kısa tutulması gereken bir operasyonmuş. Bunun nedeni ise traşlama sırasında rahime sıvı akışı verilmesi, bu sıvı ise traşlanan bölgede yer alan kesik damarlardan kana geçmesi bu operasyonun riskini arttırıyormuş.
Tabi bende istemezdim tekrar ameliyat olmayı, çünkü tüp bebek tedavim sürekli yarıda kalıyor. OPU günümde de artık yeter dedim ve en azından embriyom var mı yok mu onu bileyim istedim, ve gerçekten benim için riskli bir karar verdim. Eğer ki hiç embriyom oluşmazsa işimiz daha da uzayacak, eşim öncelikle ameliyat olacak, sonra benden tekrar yumurta toplanacak vs. Bu iş iyice uzayacak.
Kızlar, geçen gün işim dolayısıyla bir hanımla tanıştım. 29 yaşında oğlunu doğurmuş. Normal yolla.. 32 yaşından sonra da 2. çocuğa karar vermiş ve çalışmalara başlamış. Ama olmamış. 4 ya da 5 kez (yalan olmasın tam hatırlamıyorum) tüp bebek yaptırmış, hep negatif almış. Artık doktorlar tüp bebek tedavisine bile kabul etmemeye başlamışlar, yumurta yok, rezerv bitmiş diye.. Bıraktım artık en sonunda dedi. Amaaan, napiim, olursa olur, olmazsa çay demleriz dedim diyo.43 yaşında kızını doğurmuş. Şu anda 5 aylık çok güzel bir kızım var dedi. Doğal yolla... Düzenli adet oluyor muydunuz diye sordum, hayır dedi.. Bi oluyormuş aradan 40-45 gün sonra bi daha falan.. Genç kızlığından beri böyleymiş bu durum.
Kızlar ben geldim,
Diyeceğim o ki; Allah büyük... Neden olmasın?
Diyeceğim o ki; Allah büyük... Neden olmasın?
Günaydınn, yeğeniniz gayet iyi. Büyüyor:)Lulinda nasıl yeğenimiz :) hem sen niye hamilelik takvimi eklemedin buraya.. ne güzel günlük bilgiler yazıyor
Çok soru olur mu canım benim... Hemen cevaplıyorum. Öncelikle maddi durum yetersizliğinden Zeynep Kamil Devlet hast.yaptırdım. Benim miyomun yeri transferi başarısız kılacak yerdeydi, yani mecburdum aldırmaya. Ancak operatif histereskopi oldum, onda da başarısız ameliyat oldu, Allah izin verirse tekrar histereskopi olucam.canım geçmiş olsun bir adım daha bebişine yaklaştığını düşün inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın, aslında benimde miyomlarım var en son büyüğü 2 santimdi yaştan dolayı ameliyatla alırsak tüp bebek için geç olur deniliyor canım senin miyomların ne kadardı nerde aldırıyorsun açık ameliyatmı çok soru sordum kusurabakma ama bende bir arayış içindeğim
Saracım bir de su acıdan bak, ilerde kayınvalide olduğunda nasıl olunmaması gerektiğini biliyor olacaksın:) Pamuk şekeri gibi bir kaynana olabilirsin sen:)hurmaya bayılırım hem kan şekerinide dengeliyor hurma
evet çok şükür onlar gibi anneyede kardeşede ihtiyacım yok benim beklediğim azıcık insanlık amaaaan boş ver
şimdi yenilenme bereketlenme ve çoğalma zamanı
hep beraber çoğalalım bereketlenelim canım
Çok soru olur mu canım benim... Hemen cevaplıyorum. Öncelikle maddi durum yetersizliğinden Zeynep Kamil Devlet hast.yaptırdım. Benim miyomun yeri transferi başarısız kılacak yerdeydi, yani mecburdum aldırmaya. Ancak operatif histereskopi oldum, onda da başarısız ameliyat oldu, Allah izin verirse tekrar histereskopi olucam.
Bana sorarsan benim yaptığımı sende uygulayabilirsin. Öncelikle yumurta toplansın, daha sonra miyom ameliyatına girersin.
dün spor hocam sende bi değişim var kilomu verdin dedi yooo dedim ama değişimi bende fark ediyorum sanırım sıkılaşıyorum buda çok hoşuma gidiyo motive ediyor evet
amiiin canım ne güzel olur doğuma kadar görüşmesek ama nerdeeeee neyse şimdi anı yaşayıp mutlu olma zamanı şimdilik gittiler ve uzun bir süre görmeyeceğim garanti şöyleki çalışıyorum iş güç var ben gidemem kar yağdı onlarda evlerinden çıkmazlar oooohhh karın yağmasına bide bu açıdan çok seviniyorum
oysa ne çok isterdim gelin kaynana değilde ana kız gibi olmayı gelin görümce değilde iki kızkardeş gibi olmayı bunları onlarada söyledim ama onlar cadılık yapmayı seçtiler ben ne yapayım yani ben böyle değildim yaşarken oldum
sağol canım kurabiyeyi beyaz un yerine yulaf unuyla yapalım şeker yerine kuru üzüm ve tarçın koyalım ne dersin
Az kaldı canım arkadasım attığın her adım onun daha rahat tutunması için ...
Sabh sabah bu kar da cokk şahaneee bayılırım tarcınada karanfilede ellerine sağlık canım
Kızlar ben geldim,
Ben o smileyi dua okuyo diye şettiydim.. Amiinn diyo gibi geldiydi bana sanki.evet canım Allah büyük O hiçbir kulunu darda bırakmaz elbet imdamıza yetişir uygun gördüğü ve bizim için en hayırlı olan zamanda
ama sen neden ağlıyosun gül gülki içinde umutlar yeşersin iç dünyanada dış dünyanda güneş doğsun ve seni ısıtsın ısıtsınki hayatı sar sarmala ve bebeğin sana koşa koşa gelsin
İşin sırrı galiba o zatenElbette öyle tatlımm:)
Benim kuzenim de 32 yaşında menapoz olmuştu. 1 yumurta ya olusuyor ya olusmuyor öyle kötüydü.. RElg oldugunda 3. tedaviye başlayacaktı ama olmadı..Şİmdi aynı yumurta ikizleri var:) Rabbim 1 yumurta ile ona ikizlerini verdi...
Amaa son durumu şuydu amannn napim herkesin çocugu olacak diye bir şey yok.. Olursa olur artık bu son tedavım olacak demesiydii :)
İşin sırrı galiba o zatenportakales . Bunu çok duydum. Amaaan olursa olur olmazsa dünya turuna çıkarım modundayım ben de artık.
Aynen..ahahaha süperrr enerji yüksekk
Aynen..Şu anda yaşamdan beklediğim 2 şey bu. Anne olmak ve Güney Amerikayı dolaşmak. Bakalım hangisi olcek? Ya da ikisi birden mi olcek? Bekliyos bakalım.
evet RABBİM BÜYÜK bu mucizeyi istediği an veriyor.zamanını sadece rabbim bilir.ben kararsız kaldım tüp bebekmi kendi haline bırakmakmı çünkü veren rabbim 3 deneme de olmayınca 4 gözüm korkuyor maddi ve manevi ...ama bu sefer pesmi ettim hayır doğal şeyler deniyorum.hz ibrahim ve eşi sara ya rabbim yaşlılıklarında nasip etmiş kurandaki bu olay bekarkende beni etkilerdi sonra banada imtihan oldu.alıştık kabullendik belki ama hala ümit ediyorum rabbim bir gün verecek hepimize verecek inşallahDiyeceğim o ki; Allah büyük... Neden olmasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?