Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

alpcemre ayy bak bununla iligili süper bi meditasyon var hatta youtube de bile var.. Bilinçaltı temizliği diye.. Ama yani Antalya da yaşayan bir insan için önerim gözleri kapamak yerine gerçeği uygulamak.. Gidiyorsun deniz kenarına önce taşları topluyorsun sonra kalbini yoran her durum ve kişi için tek tek denize atıyorsunn... Ne oluyor hoppp rahatlıyorsunn...
Amannn oyyyyyyy at at bitmez de istee "mış" gibi yapmaya devamm

Merhaba hanımlar;
Hormon testlerimi yaptırdım.
FSH:12
LH:8
e2:60
PROLAKTİN:5
Bu değerler nasıl sizce?

Geldim, geldim
FSH biraz yüksek. Düşürmek iyi olur. Hayıt suyu içiyor muydun? Fırsatın varsa kısa bir tatil, biraz moral depolamak iyi gelecektir. Orman ziyareti, göl, deniz kenarı, kaplıca kaçamağı... Karbonhidratı azaltıp bol bol dinlenmek yeter. Tedaviye hemen başlayacaksan elinin altında papatya bulunsun. Günde iki defa çayını iç. İlaçların neden olduğu stresi azaltıp FSH ı dengede tutmaya yardımcı olur.

Teşekkür ederim.
Ben aslında fsh yı görünce kalkıp oynayacaktım nerdeyse:)
Benim tahminim 18 lerde gibiydi. Sen de demiştin doğum yeniliyor diye gerçekten de öyleymiş. Kızıma da 12 fsh ile hamile kalmıştım. Kızım 3.5 yaşında yani 4.5 senedir değişmemiş. Aslında demekki düştü bile son 1.5 senedir tekrar sigara içiyorum çıkmıştır. Bu fsh ile yumurta var ve menapoz çok uzak sayılır gibi geliyor bana henüz doktora sonucu göstermedim gerçi.
Benim burada en çok takıldığım prolaktin düşük gibi geliyor.Referans aralığının altında bunun bir zararı var mı onu bilemedim.
Bitki çaylarını kesinlikle onaylıyorum. Ancak hayıtın bana en büyük mirası gastrittir. Hiç te düşürmedi geçmişte. Yürüyüş ,spor,stressiz bir hayat ve en önemlisi SİGARASIZ bir hayat daha doğru dediğin gibi. 39 yaşımda fsh ben de 9 idi. bir kaç ayda 12 ye çıkmıştı o dönem "Neden hamile kalamıyorum " stresiyle . Relaks olmak en önemli çare . Aslında bir de rahim filmi hamilelik şansını ciddi anlamda artırıyor. Tüpler tazeleniyor belki de rahim filmi çektirsem daha iyi olacak. :) Bilgi ve ilgi için teşekkür ederim tekrar...

Mutlaka vardır bildiği, çok kurcalama canım ya. İlaçlarımız aynıymış dozuna kadar bu tedavinde. Inşallah bol kaliteli yumurtaların olur.

Sigara FSH yükseltseydi, benim 30 yaşıma gelmeden menapoza girmem gerekirdi. Uzun yıllardır birlikteyiz. Elimde sigara yoksa hasta mısın diyor insanlar. Ama başka etkileri gebeliğe engel, bunu da kabul etmem gerek. Prolaktinin yüksekliği sorun. Testin yapılış metodu da önemli. Daha önce yaptırdığım testlerde 5 normal değerler aralığındaydı. Onun için bir şey yazmadım o konuda. Bir de belki emzirmiş olman etkilemiştir. Biliyorsun prolaktin süt salgılanmasını da kontrol ediyor. Tiroid değerlerin de normalse çok düşünme derim. Sorun olacak bir konuysa tiroidde de sıkıntılı değerler çıkar.
İlgi için teşekkür etme, bunun için buradayız.
Şimdi çıkmam gerek. Dönünce kaldığım yerden devam ederim

Mutlaka vardır bildiği, çok kurcalama canım ya. İlaçlarımız aynıymış dozuna kadar bu tedavinde. Inşallah bol kaliteli yumurtaların olur.
Çok sağol canım inşallah. Evet aslında kurcalamamak sorgulamamak en iyisi gibi. Güvençe guven gerisini merak etme sen demeliyiM. Acaip karın ağrısı başladı kanamala beraber aspireden sonra reglime 3, 5 gun var ama belkide dr. Un dediği gibi hastalandıM. Gonalf karışık geldi bana ilk kullancam eşim yapacak ama becerebilirmiyizki nasıl yapiliyo hatirliyomusun

Çok sağol canım inşallah. Evet aslında kurcalamamak sorgulamamak en iyisi gibi. Güvençe guven gerisini merak etme sen demeliyiM. Acaip karın ağrısı başladı kanamala beraber aspireden sonra reglime 3, 5 gun var ama belkide dr. Un dediği gibi hastalandıM. Gonalf karışık geldi bana ilk kullancam eşim yapacak ama becerebilirmiyizki nasıl yapiliyo hatirliyomusun

Geçmiş olsun. Ağrı için ayaklarını bacaklarını ve karnını sıcak tut. Mümkün olduğunca uzan, cenin pozisyonunda yatmak iyi geliyor.
Gonal-F ben de kullandım. Önce uzun iğneli şırıngaya sıvıyı çekiyorsun. Ardından o sıvıyı tozun üzerine ekleyip şişeyi hafifçe sallıyorsun. Çok çalkalamana gerek yok, hemen eriyor zaten. Sonra o karışımı yine aynı şırıngaya çekiyorsun ve uzun iğneyi çıkarıp yerine ince ve kısa olanı takıyorsun. Şırıngaya parmağınla tıklayarak havasını üste toplayıp biraz arkasından iterek havayı boşaltıyorsun. İlacın bir damla kadar taşması normal. El alıştıkça taşırmadan da havası alınabiliyor. Geriye, iğneyi alkolle sildiğin göbeğine pıt diye batırmak kalıyor. İğneyi birden batırıp ilacı çok yavaş zerkederseniz morarma ve şişme ihtimali azalır. Evde net varsa gonal- f uygulama videosu diye aratabilirsin. Bir ara videolu anlatımı vardı. Umarım kaldırmamışlardır.

TSH,T3,T4 normal aralıktaydı. o nedenle yazmadım. prolaktin normalse dediğin gibi sorun yok demektir:)
Demek sigara içiyorsun kendim kadar kızdım sana::) Onu terk etmen lazım gebelik elde etmek için biliyorsun.

TSH,T3,T4 normal aralıktaydı. o nedenle yazmadım. prolaktin normalse dediğin gibi sorun yok demektir:)
Demek sigara içiyorsun kendim kadar kızdım sana::) Onu terk etmen lazım gebelik elde etmek için biliyorsun.

Gebelik umudunu rafa kaldırdım ben. Gelmeye karar verirse gereğini yaparım ama bebek için yeterince erteledim hayatı. Yeterince zarara göz yumdum. Bundan sonrası Allah' ın taktiri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…