- 2 Ekim 2014
- 5.574
- 5.976
- 168
- 39
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #41.021
hep aynı şeyi soruyorum ENSUDAN haber var mı
Hamilelikte kısıtlama çok ta iyi değil kuzum. Canın dondurma istiyorsa ye. Muhtemelen dondurmadaki bir maddeye ihtiyacın vardır. Dikkat edeceğin nokta, abartmamak. Haftada iki- üç dondurmanın zararı olmaz. Meyveyi meyve olarak tükettiğinde şişkinlik yapıyor. Midenin pozisyonundan dolayı şişkinliği geç attığın için de kendini tok hissediyorsun. Suyunu içtiğinde başka besinler için de yerin kalır. Kahvaltıda ekmek yerine ceviz yiyebilirsin. Hem şişmez, hem açlık duymazsın. Evdeyken de sağına uzanarak yemeyi dene mesela. Midendeki baskı azalır.
Gelelim duygusal açlık konusuna. Senin bu dönemde yaşadığını, ben evliliğimizin 40 ı çıkmadan yaşadım. Emin ol evliliğe bakışın farklı olmuyor. Ben sabahın köründe bir saat yol gidip, akşama kadar aptal bir işverenin kaprislerine katlanırken eşim sabaha kadar bilgisayarda oyun oynayıp ben evden çıkarken yatıyor, akşam dönüş saatimde uyanıyordu. 4 aylık evliyken ayrılmayı teklif ettim. Bir de annesiyle kalıyorduk. Onun sıkıntıları da eklenince çektim resti. Ben gidiyorum, düzeleceksen gel, yoksa ayrılalım dedim. Peşimden geldi ama sorunlarımız bitmedi. Ta ki ben Ocak ayında son negatifimi alana kadar. Bir rest daha çekmek zorunda kaldım. Şimdilik ufak falsoları olsa da dikkat ediyor. Bu dönemde kendimi de sorguladım doğal olarak. Bir problemi, kendi ailemde ya da bekarlıktaki çevremde yaşananlarla da birleştirerek olması gerekenden daha yoğun algıladığımı farkettim. Yani sorun bir iken ben beş yapıyordum. Sende de hamilelik nedeniyle hormonlar yüksek. Ayrıca kız bebeklerde hem anne hem bebek östrojen salgıladığı için negatif duygular daha kolay yol buluyor. Nacizane tavsiyem, evladını kucağına alana kadar eşinle ilgili olumsuz duygu ve düşüncelerini rafa kaldır. Hatta istersen bir kutu yap kendine. Eşinle ilgili her negatif duygun için içine bir düğme, bozuk para, pirinç tanesi gibi bir şey koy. Doğumdan sonra hatta lohusalık bittikten sonra aç o kutuyu, salim kafayla değerlendirmeni yap. Ama bu dönemde odak noktan bebeğin. Zihnine yabancı maddelerin girmesine fırsat verme...
Yine çok konuştum yaw. Neyse, yaşlıların kusuruna bakılmaz di mi?
Ben de sabırsızlıkla bekliyorum zaten. Daha önce yorumu doğru çıktı zaten:)Merhaba canım uzmanımız2220 cevaplasın bunu :)
görmedi sanırım:)
görmedi sanırım:)
Merhaba hanımlar;
Hormon testlerimi yaptırdım.
FSH:12
LH:8
e2:60
PROLAKTİN:5
Bu değerler nasıl sizce?
Banada sarılın ülennnnnnnnn
Teşekkür ederim.Geldim, geldim
FSH biraz yüksek. Düşürmek iyi olur. Hayıt suyu içiyor muydun? Fırsatın varsa kısa bir tatil, biraz moral depolamak iyi gelecektir. Orman ziyareti, göl, deniz kenarı, kaplıca kaçamağı... Karbonhidratı azaltıp bol bol dinlenmek yeter. Tedaviye hemen başlayacaksan elinin altında papatya bulunsun. Günde iki defa çayını iç. İlaçların neden olduğu stresi azaltıp FSH ı dengede tutmaya yardımcı olur.
Gel ülen gellllll saaaaaaada sarılakkkkkkkBanada sarılın ülennnnnnnnn
Mutlaka vardır bildiği, çok kurcalama canım ya. İlaçlarımız aynıymış dozuna kadar bu tedavinde. Inşallah bol kaliteli yumurtaların olur.selam arkadaşlar,
bugün kist aspire yapıldı ve tedaviye başladık yine bir kaç folikül var dedi doktorum,ben şu anda regl değilim regliyken başlamıcakmıyız tedaviye dedim,zaten aspireden sonra adet olacaksın hazır folikülde varken büyütelim dedi,doktorun vardır bir bildiği heralde(benim bildiğim adet 2.günü asıl folikül görünüyor)daha evvel menagon ve klomen kullanıyordum şimdi gonalf 150 (1 toz,1su)ve merional 150 (1 toz,1su)verdi iğneleri,gonaf çok karışık geldi bana hemşire yaparken,kızlar doğru yoldamıyız sizce benim normalde adetime 1 hafta var.ama başladık iğnelere?kan hormon testlerinde bakılmadı henüz e 2 filan.doktorumda tecrübeli ve donanımlı biri.güveniyorumda ama...birde gonalf i sabah merionalı akşam vur dedi.
Teşekkür ederim.
Ben aslında fsh yı görünce kalkıp oynayacaktım nerdeyse:)
Benim tahminim 18 lerde gibiydi. Sen de demiştin doğum yeniliyor diye gerçekten de öyleymiş. Kızıma da 12 fsh ile hamile kalmıştım. Kızım 3.5 yaşında yani 4.5 senedir değişmemiş. Aslında demekki düştü bile son 1.5 senedir tekrar sigara içiyorum çıkmıştır. Bu fsh ile yumurta var ve menapoz çok uzak sayılır gibi geliyor bana henüz doktora sonucu göstermedim gerçi.
Benim burada en çok takıldığım prolaktin düşük gibi geliyor.Referans aralığının altında bunun bir zararı var mı onu bilemedim.
Bitki çaylarını kesinlikle onaylıyorum. Ancak hayıtın bana en büyük mirası gastrittir. Hiç te düşürmedi geçmişte. Yürüyüş ,spor,stressiz bir hayat ve en önemlisi SİGARASIZ bir hayat daha doğru dediğin gibi. 39 yaşımda fsh ben de 9 idi. bir kaç ayda 12 ye çıkmıştı o dönem "Neden hamile kalamıyorum " stresiyle . Relaks olmak en önemli çare . Aslında bir de rahim filmi hamilelik şansını ciddi anlamda artırıyor. Tüpler tazeleniyor belki de rahim filmi çektirsem daha iyi olacak. :) Bilgi ve ilgi için teşekkür ederim tekrar...
Çok sağol canım inşallah. Evet aslında kurcalamamak sorgulamamak en iyisi gibi. Güvençe guven gerisini merak etme sen demeliyiM. Acaip karın ağrısı başladı kanamala beraber aspireden sonra reglime 3, 5 gun var ama belkide dr. Un dediği gibi hastalandıM. Gonalf karışık geldi bana ilk kullancam eşim yapacak ama becerebilirmiyizki nasıl yapiliyo hatirliyomusunMutlaka vardır bildiği, çok kurcalama canım ya. İlaçlarımız aynıymış dozuna kadar bu tedavinde. Inşallah bol kaliteli yumurtaların olur.
Çok sağol canım inşallah. Evet aslında kurcalamamak sorgulamamak en iyisi gibi. Güvençe guven gerisini merak etme sen demeliyiM. Acaip karın ağrısı başladı kanamala beraber aspireden sonra reglime 3, 5 gun var ama belkide dr. Un dediği gibi hastalandıM. Gonalf karışık geldi bana ilk kullancam eşim yapacak ama becerebilirmiyizki nasıl yapiliyo hatirliyomusunMutlaka vardır bildiği, çok kurcalama canım ya. İlaçlarımız aynıymış dozuna kadar bu tedavinde. Inşallah bol kaliteli yumurtaların olur.
Çok sağol canım inşallah. Evet aslında kurcalamamak sorgulamamak en iyisi gibi. Güvençe guven gerisini merak etme sen demeliyiM. Acaip karın ağrısı başladı kanamala beraber aspireden sonra reglime 3, 5 gun var ama belkide dr. Un dediği gibi hastalandıM. Gonalf karışık geldi bana ilk kullancam eşim yapacak ama becerebilirmiyizki nasıl yapiliyo hatirliyomusun
TSH,T3,T4 normal aralıktaydı. o nedenle yazmadım. prolaktin normalse dediğin gibi sorun yok demektir:)Sigara FSH yükseltseydi, benim 30 yaşıma gelmeden menapoza girmem gerekirdi. Uzun yıllardır birlikteyiz. Elimde sigara yoksa hasta mısın diyor insanlar. Ama başka etkileri gebeliğe engel, bunu da kabul etmem gerek. Prolaktinin yüksekliği sorun. Testin yapılış metodu da önemli. Daha önce yaptırdığım testlerde 5 normal değerler aralığındaydı. Onun için bir şey yazmadım o konuda. Bir de belki emzirmiş olman etkilemiştir. Biliyorsun prolaktin süt salgılanmasını da kontrol ediyor. Tiroid değerlerin de normalse çok düşünme derim. Sorun olacak bir konuysa tiroidde de sıkıntılı değerler çıkar.
İlgi için teşekkür etme, bunun için buradayız.
Şimdi çıkmam gerek. Dönünce kaldığım yerden devam ederim
TSH,T3,T4 normal aralıktaydı. o nedenle yazmadım. prolaktin normalse dediğin gibi sorun yok demektir:)
Demek sigara içiyorsun kendim kadar kızdım sana::) Onu terk etmen lazım gebelik elde etmek için biliyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?