- 2 Ekim 2014
- 5.574
- 5.976
- 168
- 39
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #41.001
Oyyy kuzum benimm.. Şeker portakalım..
Bu yaştan sonra evlenip barklanıp çocuk yapmaya çalışınca hiç aklının ucundan geçmeyen sorunlarla sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalınca ve artık eskisi gibi özgür düşünüp karar veremeyeceğini gördükçe... Ayyyy.. Ruhum daralıyor!! Çocuk gerçekten çook büyük bir sorumluluk. Her attığın adımı bir de onun açısından değerlendirmek zorundasın. Umarın doğduktan sonra aslan kaplan kesilirim. Ne diyeyim..
"Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" sözü geldi aklıma..
selam arkadaşlar,
bugün kist aspire yapıldı ve tedaviye başladık yine bir kaç folikül var dedi doktorum,ben şu anda regl değilim regliyken başlamıcakmıyız tedaviye dedim,zaten aspireden sonra adet olacaksın hazır folikülde varken büyütelim dedi,doktorun vardır bir bildiği heralde(benim bildiğim adet 2.günü asıl folikül görünüyor)daha evvel menagon ve klomen kullanıyordum şimdi gonalf 150 (1 toz,1su)ve merional 150 (1 toz,1su)verdi iğneleri,gonaf çok karışık geldi bana hemşire yaparken,kızlar doğru yoldamıyız sizce benim normalde adetime 1 hafta var.ama başladık iğnelere?kan hormon testlerinde bakılmadı henüz e 2 filan.doktorumda tecrübeli ve donanımlı biri.güveniyorumda ama...birde gonalf i sabah merionalı akşam vur dedi.
alpcemre canım bir nefes kadar yakınım ama faydam yok kuzum belki az yediginden hayatın tadı yok gibidir yani yemekte insana mutluluk veriyor güçsüzlük belki bundan yani der etme demek kolay herseyi takma keyfini cıkart pazartesi dr gidecem gel konuşalım seninle.sarılalım gercektennnn kıskananlar olabilor yanii hahhhh unutma bebisin sana ihtiyacı var
Kuzum gel gel bakim seni öpecemmmm hahhhhh insallah ya hepimize kuzummmHakkatt yaaa bi sarılın birbirinize ordaa... Çikolata yiyinnn çikolataaa hem bebişlerde severmiş ya :))
Ayy bak Allah söyletti bebiş-ler dedimm
Hayırlısı kuzum ya takma kafana dr bu yani birmhafta kala başlayanları duydum bide kistin gitti yani şimdi gelsin yumurtalar bak demedi deme dondurulur bile fazla fazla ama sana bebişi getirecek yumurtalar insallah bu sefer olacak yemene icmene dikkat ediyon insallah stres yok yola devammselam arkadaşlar,
bugün kist aspire yapıldı ve tedaviye başladık yine bir kaç folikül var dedi doktorum,ben şu anda regl değilim regliyken başlamıcakmıyız tedaviye dedim,zaten aspireden sonra adet olacaksın hazır folikülde varken büyütelim dedi,doktorun vardır bir bildiği heralde(benim bildiğim adet 2.günü asıl folikül görünüyor)daha evvel menagon ve klomen kullanıyordum şimdi gonalf 150 (1 toz,1su)ve merional 150 (1 toz,1su)verdi iğneleri,gonaf çok karışık geldi bana hemşire yaparken,kızlar doğru yoldamıyız sizce benim normalde adetime 1 hafta var.ama başladık iğnelere?kan hormon testlerinde bakılmadı henüz e 2 filan.doktorumda tecrübeli ve donanımlı biri.güveniyorumda ama...birde gonalf i sabah merionalı akşam vur dedi.
doğru söylüyorsun ama ben hiç adetten önce başlayan duymadımda ondan tedirgin oldum,Canım dr olmadıgım için dogru mu yanlış mı yoldasın bilemiyorum. Herkese uygulanan tedavi şekli genelde farklı oluyor..
İyi bir merkezde iyi bi doktora gittigin için şanslı olduguna göre muhtemel dogru tedaviyi uyguluyor olması yüksek :)
O yüzden benim önerim nacizane tedavini akışına bırakıp ne derlerse yapman ve allaha sığınman olur..
Dilerim emeklerinin sonucunu alırsın.. Seni aksi yonde etkileyecek tek şey endişelerin ve stresin olur.. O yüzden kendini rahatlatacak, kafanı dağıtacak şeylerle de meşkul ol canım.
Teşekkür teyzesi, çoğunlukla ben de aynı düşüncelerdeyim, hatta ultrason zarar verir mi diye de düşünüyorum, devamlı bakılınca ana karnında bile rahat yok, diyip gülüyorum. Sosyolojide tıpta etik konusu da işleniyor, tıpta müdahale nerede başlanılmalı, her konuya eğilinmeli mi, gibi. İşin doğasına karışıp, müdahil olunmak istenince başka sorunları da kendimiz çağırıyoruz. Evettt vesveselere gönderiyoruz, yeni evinde bahçende eşinle minnaklarında ve gelecek bebişinle çooookkkkk mutlo ol dileklerini sunuyoruz Güneş'le birlikte. Sevgiler.
doğru söylüyorsun ama ben hiç adetten önce başlayan duymadımda ondan tedirgin oldum,
inşallah canım ya,demek adet önceside başlanıyor duyduğuna göre?Hayırlısı kuzum ya takma kafana dr bu yani birmhafta kala başlayanları duydum bide kistin gitti yani şimdi gelsin yumurtalar bak demedi deme dondurulur bile fazla fazla ama sana bebişi getirecek yumurtalar insallah bu sefer olacak yemene icmene dikkat ediyon insallah stres yok yola devamm
Ahhhh keyfini yediğimmm...Aslında doğrusunu biliyorsun da, yaşadığının gerçekliğine kendin bile inanamıyorsun. Onun için de beynin sürekli ispat için bahaneler üretiyor. Hani bebek küçükken inanman zordu da karnın büyümeye, Güneş' in içinde tekmeler atmaya başlayınca inanman da kabullenmen de daha kolay olacak.
Bebiş için bir şey diyemem ama dünden beri tüm yazılarımı bahçede yazıyorum. Kedilerim etrafımda uykuda, güneş tepemde...Keyif arası iş yapıyorum valla. Bilmiyorum ne zaman biter bu işler
sen nasıl bir pozitiflik saçıyorsun arkadaşım yaaa çok sevdim seni de ben...sen face de varmıdın ben bahçecideki arkadaşlarla facede tanışmak istiyorum yada burdakilerleİlk ol o zaman kuzucumm :))
Rahatlaa bak çok şükür tedavi uygulaya bilecek maddi gücün var ve en önemlisi tedaviyle bile olsa bebek sahibi olabilme umudun var.. Güzel bir şehir de güzel bir merkeze gidiyorsun.. Sana bugün umut bahşedilmiş ne diye endişe edersin..
Allah çok büyük inan ve güven canım gerisi gelirr... Duymadığımız ne çok şey var kim bilir...
sen nasıl bir pozitiflik saçıyorsun arkadaşım yaaa çok sevdim seni de ben...sen face de varmıdın ben bahçecideki arkadaşlarla facede tanışmak istiyorum yada burdakilerle
Merhaba hanımlar;
Hormon testlerimi yaptırdım.
FSH:12
LH:8
e2:60
PROLAKTİN:5
Bu değerler nasıl sizce?
Adeti düzensizlerde ve kist olanlarda duydum zaten ilk 5 günlük ilaclarla anlarsın hamilelerde yani hic üzülme rahim kalınlıgına bakıyor zaten ilac kullanımı hic biseye kafa takmayacan taammm mı Allah yardımcın olsun mükafatın bebişin olusuninşallah canım ya,demek adet önceside başlanıyor duyduğuna göre?
Sanırım biz abartıyoruz canım, görmemişin oğlu olmuş, çekmiş çükünü kopartmış hesabı.. Zor bulunca aman kaybetmeyeyim diye pimpirikliyiz sürekli. Kafasının kocaman olması normaldir, çünkü uzun süre başın vücuda oranı büyük oluyor diye biliyorum. Ancak 3. trimesterda biraz insan cinsine benziyor o oran. Ben de ilk etapta hemen kalbine bakıyorum, oh atıyor diyip sakinleşiyorum. Kucağımıza alıncaya kadar bu endişe pimpirik durumu sürecek sanırım, doğduktan sonra da başka telaşlar..
Protein yemeye özellikle dikkat ediyorum. Ve de süt içmeye.. Ama bunları yaparsam badem ceviz fındık fıstığa yerim kalmıyor ya da meyve için yer olmuyor. Ancak birer porsiyon. Sabah kahvaltıda zorla 1 dilim ekmek ve kibrit kutusu büyüklüğünde peyniri ancak yedim mesela.. Az yiyorum diye karbonhidrat alımını sınırladım. Canım çok dondurma çekiyor mesela ama onu yersem tıkanırım et yemem lazım deyip kendimi frenliyorum. Umarım iyidir Cemrem.
Bir kitapta okumuştum, evrimin bir sonucu olarak kadınların beyinlerindeki kodlar hamilelik döneminde aktive oluyormuş. İlkel yanımız ortaya çıkıyormuş. Hamilelik, doğum ve bebek bakımı uzunca bir süre yardıma gereksinim duyacak olan kadın erkeğin kendilerine bakabileceğinden emin olmak istiyormuş. Aynen benim hissettiklerim!! Ama kocam gene işsiz. Yani evdeki erkek de benim, kadın da benim. O zaman da insan ister istemez evliliğini sorguluyor. Hayatı paylaşmak için evlendim çünkü üzerime ekstra yük almak için değil!! Eşimin karısı mıyım ebeveyni mi belli dğeil şu anda. Ve benim şöyle bir kendimi boşvermeye imkanım bile yok! Ama bu haksızlık!!
Kendi kendinize mi sarılıyonuz sizi göbeginde bebiş büyüteseciler sizi hahhhhah ara ya girer toplu severiiim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?