Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Canim takviye almıyorsan maşallah. senin klomen kullanmadan incir bal falan bunlarla bile yumurtalarin istenen kivama gelir. klomensiz yumurta takibini denedin mi hic ?
En uygun kalinlik kac milim ki yumurtada bunu biliyorsan kesmen iyi olmuştur ilacini.
bana doktorun acikladigi reglimin 5.günü günde iki alacak sekilde klomene baslayacagim. anladigim 9.gününe kadar alacagim ilaci. sonra ne yapacagim bilmiyorum birseyler karalamis. 5.gün 9.gün 14. ve 18.gün falan. yumurta takibi için hangi günlerde gittin doktora ben de o günlerde gideyim :)

Cnm evet bir de tabi havuz yöntemi çok iyi bize.benim için, bende bir kaç kez toplanacak ki bir fayda göreyim
canim havuz sistemini düşününce benim de kafama yatiyor yumurtalarin toplanip biriktiriliyor sonrasinda kalanlarla transfer ama cok pahali olmasi biraz kiriyor hevesimi. Insallah hayirlisiyla hamilelikle sonuçlanır.

Bu bekleme süresince tam bir stres içine girdim. herkese saldırabiliri

Bence iki tanede kalsa cgh yaptir arkadasim cunku eger sagliksizsa yine negatif olacaktir,transfer asamasinda da bir suru hormon yukleniyoruz,hic degilse bunlardan kurtulursun,ve yransfer sonrasi bekleme sureci en streli asama onu da yasamiyoruz,geneteik test yaptur bence,benim fikrim ama tabiki tercih senin elbettr,benim bir arkadasimin 1 embriyosu vardi genetige gitti ve temiz geldi,onu transfr ettiler ve ikizleri oldu kizlari,yani boze yalnizca embriyo degil sağlikli embriyo lazim...[/QUOTE]
bir embriyo ile ikizi mi oldu? Süpermiş. bugün yaşayıp yaşamadıklarını bildirsinler de, doktorla konuşacağım. teşekkürler.

@bebeğimhadi, inşallah hepimiz için olumlu olur sonuç:) bugün 4. gün olduğundan embriyoların yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için sabırsızlanıyorum. benim eşim bu sefer son dedi, kendisi de TESE ameliyatı oldu zaten.

Canim bende 5.gunu basladim gunde iki tane.Progestan (duphaston) verdi mi peki sana?Ben yumurta takibine iki kere gittim.Ilkinde klomenin son gunu gittim.26 mm idi.Catlamak uzere dedi.3 gun sonra gittim catlamis.Ama dr hicbir zaman su gun gel demedi bana.Ben kendim gittim.2. Klomen kullanisimda da klomenin 3. Gunu gittim.19-20 mm di hepsi.4 gun sonrada catlatma ignesini yaptim kendim.Dr gece 12:00 kendin yap dedi.Halbuki gece yapilacak diye bir sart yokmus ki.K.k de arastirdim sabah bile yapanlar var.Insallah hepimizin tutar bu ay da buraya Hamileyyiiimmmm diye yazariz.

En uygun yumurta boyutu 18-22 mm canim.Cok buyudugu zaman hem kalitesizlesiyomus hem de spermin yumurtaya girmesi ve dollenmesi de zorlasiyormus.Ben 22 mm de çatlatma ignesini yaptim.Artik hayirlisi bakalim bu ay ne olcak.

Ha bide sana igne yapilmayacaksa adetin 21-23 gunleri arasinda progesteron tahlili yaptira bilirsin.Catlama olmus mu hatta kaliteli catlama olmus mu anlaya bilirsin.Klomen kullandigim ay 9 cikmisti.Ilac kullanmadigim ay 14 cikti.Ama gebelik olmuyor iste.

Canım benim olacak inşallah. En fazla Bir iki ay daha dene. Sonra hemen tüp bebek. Vakit kaybetmeyelim yaşımız 43 oldu malesef. Ben 21. Gün progesteron un 10 un üzerinde olması yumurtanın kaliteli olduğunu gösteriyormuş diye okudum. Gerçi yumurtamız ne kadar kaliteli olursa olsun sperm de en az onun kadar kaliteli olmalı ki döllenebilsin. Herşey tıkır tıkır işlediği ay hamile kalacağız. Bunun için her ay deneyeceğiz. İlla ki birgün hepsinin tam denk geldiği bir ayı bulacağız. Ama öyle ama böyle.

Evet canim azimliyiz ve sabirliyiz.Rabbim emeklerimizi bosa cikartmicak.Dedigin gibi birgun hepsinin denk geldigi ay olucak ben inaniyorum.Inanmak basarmanin yarisidir.Progesteran dedigin gibi arkadasim 10 ve uzeri kaliteli yumurtlama demek.Ama 6-7 yle bile hamile kalanlar var k.kulubunde.Benim klomen ictigim ay 9 icmedigim ay 14 cikmisti.Senin esinde de morfoloji dusuktu demi.Yanlis hatirlamiyorsam.Bizim yuzde 1 maalesef Sira esimde artik urolojiye mecbur gidecek.E vitamini (evicap 200) cok iyi geliyomus.Ama dr vermeden asla ilac icmez.Allah dan sigara icmiyor.Rabbim bu ay guzel haberler verdirir insallah.

evet canım morfoloji %1. bir aydır Solgar ın 200 mg.lık E vitaminini kullanıyor. Bugün yarın tekrar ölçtürteceğiz. Hiç hoşlanmıyor ama mecbursun diyorum. İnşallah yükselmiştir. Aslında canım umudunu kırmak istemem çünkü biz de aynı durumdayız ama morfoloji düşükse zor. aşılama da zor, döllenme de. Allah yardımcımız olsun. Salı günü doktora gideceğim klomenim bitmiş olacak o zamana kadar. Doktora soracağım hiç spermiyogram istemediniz bizden neye göre klomen veriyorsunuz dicem.

Canim benim neden umudum kirilsin ki,benim icin soyluyorsun.4 yil onceki gebeligiminde bos gebelik olmasi bunun bi gostegesi zaten.Sizinde insallah morfoloji yukselmistir.Solgarin faydasi olduysa bizde aliriz.Sali gunu dr gittiginde klomenin son gunu mu olcak.Bakalim yumurtalarin kac tane kac mm olacak.Sonuclarini mutlaka bildir tatlim.Spermiyogram bizdende istemedi.Sordu 4 ay once yapildi morfoloji 1,sayida hareketlilikte vs bir sorun yok dedim.Hicbisey demedi klomeni verdi gonderdi.Istedigimiz gibi bir dr bulamadik valla.

işte bizi deneme tahtası yapıyolar. her yolu deneyecekler bir ay klomen bir ay aşılama. baktılar olmuyor nedensiz inferlitite dyip çıkacaklar. Az önce burda bir sayfada okudum. Evikap diye bi e vitamini kullanmış kocalar. Yanında keçiboynuzu suyu. Havuç suyu, kırmızı kore gincengi v.s. hamile kalmışlar. Ay napacağımızı şaşırmış durumdayız ya.
yarın eşimle ürolojiye gideceğim. Sormam gereken çok soru var. erkeklerde enfeksiyon varsa bu da hareket ve kaliyeti düşürüyomuş ve kültür testi yaptırınca anlaşılıyomuş. Onu soracağım.
Bizim de aynen 2 ay önce yapılmıştı bu sayı gebeliğe engel değil deyip ilaç vermeden göndermişti ürolog. Bilmiyorum artık.

benim eşiminde morfoloji değeri %2 ydi diğer değerler hepsi iyi, ben 9 haftalık iken bebeğim öldü ama bende kan pıhtılaşması çıktı, acaba buda bir sorun olurmu, benimki ürolojiye gitmiyor, testi bile zor çektirdim, ne yapsam bilemedim, şu diş tedavim bitsin yaklaşık 2 aya yakın bebiş düşünemicem

acaba bende o vitaminden alıp içirsem mi

progesteron un ne olduğunu ogrenmis oldum sayende :) Catlayip catlamadigini anlamiyorum ki ama çatlamasa kist oluşurdu sanirim. Ben bugun sabah basladim klomene günde 2 defa. birkacgün sonra gideyim diyordum. Bal falan yiyorum ac karnina sabahlari cok fazla büyümesin yumurtalar.

Bir sene boyunca prolaktinim tavanlarda tedavi uygulamisti bana özel hastane doktoru hem de tanidik vasitasi ile gitmistim . Sonradan öğrendim ki en etkili hamile kalamama sebeplerinden prolaktin yüksekliği. Hic test yaptirmamisti bana. iğneler ilaçlar falan bir sene geçti gitti bagira bagira
memleketim Doktorlari böyle maalesef

Cok geçmiş olsun, inşallah yine hamile kalirsin bu sefer bilinçli.
Ben de kasimda düşük yaptım kan pihtilasmasindan düşük gerçekleşiyor. hamile kaldiginda ya da öncesinde iğneye baslatiyorlar. bilgin olsun

Hayatimmm70 , Morfoloji demek sağlam, düzgün sperm sayısı demek. Yani çift başlı, iri başlı, kuyruksuz, kısa kuyruk v.s. Bu da tabi ki döllenen yumurtanın kalitesine etki eder sanki. yani eğer hasarlı bir sperm tarafından döllenmişse ve embriyo da hasarlıysa sanıyorum vücut kabul etmiyor ve atıyor bir şekilde. Zaten E vitamini hücre hasarı varsa onarıyormuş. Spermleri de onarıyo demekk ki. Bir de çinko tavsiye etmişti başka bir doktor. Spermi arttırıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…