- 1 Mart 2015
- 4.295
- 16.721
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #52.761
birde aclik oyunlari varKuzuların Sessizliği adında bir film vardır. Aklıma geldi nedense .
Ya ben de şimdi forumda eski konulara takılıyordum. Tüpe ara verdim 4 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım, yok gonalf ile tedaviyi bıraktığım ay hamile kaldım v.s. Şaşırarak okudum vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum. Anladım ki bi tarafını yırtsanda, paralansan da olacak olan oluyor hem de seninle dalga geçer gibi...Çok saçma işler bunlar yaaa...
Canım yaaa. Al benden de o kadar.
Aslında söylenmek istenen bu konuyla ilgili farkındalığın oluştukça, mücadele gücün oluştukça ödülünün de sana elbette geleceği. Hangi yoldan gelecegini Allah bilir. Düşük bir yüzdeye de gelmeyebilir, onu da ben bilmem eşim bilir, diyip saçmaladımYa ben de şimdi forumda eski konulara takılıyordum. Tüpe ara verdim 4 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım, yok gonalf ile tedaviyi bıraktığım ay hamile kaldım v.s. Şaşırarak okudum vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum. Anladım ki bi tarafını yırtsanda, paralansan da olacak olan oluyor hem de seninle dalga geçer gibi...Çok saçma işler bunlar yaaa...
Noluyo lönn size, hooopp, kendinize gelin, enseyi karartmak yok, haaaa, ona göreCanım yaaa. Al benden de o kadar.
gençler ve her zaman genç kalacaklar
benim bugün opu oldu, sonrasında sağolsun doktorum aldı beni karşısına, sorularımı cevapladı, sizinle de paylaşmak istedim her zaman ki gibiii... öncelikle en son kontrolde 3 tane normal boyutta 2 tane de arkadan gelen folikül görünmüştü, çok şükür 4 tane folikül alındı... şimdi yarını bekliyorum bakalım kaçı olgun yumurta ve bunlardan kaçı döllenebildi diye, yarın öğlen aradıklarında sizi de hemen bilgilendireceğim. doktorumla yaptığım konuşmaya gelince, koç üni hastanesinde barış beyin yanı sıra bir de genç bir doktorumuz var engin bey, en son kontrolü o yapmıştı, hocam demiştim ben genetik tarama istiyorum, tamam demişti barış hoca ile konuşayım.... neyse bugün barış hoca dosyamı açtı, dedi ki pgt yazılmış buraya dedi, evet dedim artık genetik taramasız transfer yapılmasını istemiyorum, beklemek zor sürüyor, sonra da üzülüyoruz çok dedim, sağolsun biz de sevmiyoruz ne olduğu belli olmayan embriyoyu transfer etmeyi, aynı bekleyiş bizde de oluyor dedi....sonra da bilgilendirmeye başladı, cgh yapılacak, embriyonun 5. güne ulaşması gerekiyor dedi. ben de hocam dedim embriyolog hocamız 3. günden embriyonun durumunu anlamıyor mu, ilerleyip ilerlemeyeceğini dedim, yani 3. gün ilerlemeyecek gibi ise hemen taze transfer yapsak dedim, o da dedi ki (ertnur burayı iyi dinle) buradaki laboratuvar ortamında 5. güne gelmeyen bir embriyonun rahimde tutunması zor (kesinlikle tutunmaz demiyorum ama olasılık düşük) dedi, diğer bir ifade ile demek ki 3. gün embriyosu sağlıksızsa 5. güne gitmiyor, dolayısıyla 5. güne gitmeyen bir embriyo için de transfer edilmedi diye üzülmemek gerekiyor... neyse ancak dedi ki cgh taramasında diyelim otizm olasılığı çıktı kesinlikle transfer edilmeyecek dedi, ama bazen kromozomda çıkan bazı sorunlarda (mesela 8. kromozomda bişiy bişiy dedi, bu kısmı anlamadım) sağlıklı bebeğe engel değil dedi, yani burada da rapor sonucuna göre karar verilebilir transfer edilip edilmeyeceğine dedi. biz de tamam dedik, inşallah embriyom olur, 5. güne gider de genetiğe gider, sonra da temiz gelir diyerek hastaneden çıktık....
arkadaşlar bu bir süreç, içinizi rahat tutun, hepimizin doktorları iyi, yeter ki biz gücümüzü moralimizi yüksek tutalım. ben de bayram da ailemi görmek istiyorum, transfer olmayacağı için içim rahat gidebileceğim.
Valla seni kk nın tüp bebek prof u ilan etmelilermasallah masallah iyi bir sayı aldın.insallah hepsi su gibi akıp gecer sonucunda pozitif olur.trizomi 8 olabilir.dikkatle ve zevkle okudum dr. Ne diyor merak ediyorum cunkü.trizomi deniyor netten bakabilirsin.genetik kromozom bozuklugu var mı diye bakıyor ve sağliksiz embriyonun hangi kromozoma ait oldugu anlasiliyor.benim trizomi 16 idi düsüge en cok sebep olan kromozom bozuklugu.trizomi 8 e hizlıca baktım.karşısında birsey yazmıyor.bende doktor bana acıklarken ögrendiklerim trizomi 16 trizomi 21 down sendromu bir de yine bir trizomi ile 4 hastalik var saniyordum.güzel haberlerle insallah
Geçmiş olsun canım, inşallah senin için en hayırlısı olur. Ancak 3. Gün embriyosu transfer edilemez dusuncesine katılmıyorum. Bu 5. Gün yokken labarotuvarlar bu kadar gelismemis iken yapilan transferlerin hepsi negatif olmuyordu tabii ki. 5. Güne gitmesi elbette büyük avantaj, ama yaşı ilerde olan bizler için her zaman en iyi seçenek olmayabiliyor ,diyor bazi gorusler de. Yani anne karninin ortamını yuzde yüz saglayamayan laboratuvar ortaminda yasli olan embriyo yasayamayabiliyor. Bi da farkli bir görüş.gençler ve her zaman genç kalacaklar
benim bugün opu oldu, sonrasında sağolsun doktorum aldı beni karşısına, sorularımı cevapladı, sizinle de paylaşmak istedim her zaman ki gibiii... öncelikle en son kontrolde 3 tane normal boyutta 2 tane de arkadan gelen folikül görünmüştü, çok şükür 4 tane folikül alındı... şimdi yarını bekliyorum bakalım kaçı olgun yumurta ve bunlardan kaçı döllenebildi diye, yarın öğlen aradıklarında sizi de hemen bilgilendireceğim. doktorumla yaptığım konuşmaya gelince, koç üni hastanesinde barış beyin yanı sıra bir de genç bir doktorumuz var engin bey, en son kontrolü o yapmıştı, hocam demiştim ben genetik tarama istiyorum, tamam demişti barış hoca ile konuşayım.... neyse bugün barış hoca dosyamı açtı, dedi ki pgt yazılmış buraya dedi, evet dedim artık genetik taramasız transfer yapılmasını istemiyorum, beklemek zor sürüyor, sonra da üzülüyoruz çok dedim, sağolsun biz de sevmiyoruz ne olduğu belli olmayan embriyoyu transfer etmeyi, aynı bekleyiş bizde de oluyor dedi....sonra da bilgilendirmeye başladı, cgh yapılacak, embriyonun 5. güne ulaşması gerekiyor dedi. ben de hocam dedim embriyolog hocamız 3. günden embriyonun durumunu anlamıyor mu, ilerleyip ilerlemeyeceğini dedim, yani 3. gün ilerlemeyecek gibi ise hemen taze transfer yapsak dedim, o da dedi ki (ertnur burayı iyi dinle) buradaki laboratuvar ortamında 5. güne gelmeyen bir embriyonun rahimde tutunması zor (kesinlikle tutunmaz demiyorum ama olasılık düşük) dedi, diğer bir ifade ile demek ki 3. gün embriyosu sağlıksızsa 5. güne gitmiyor, dolayısıyla 5. güne gitmeyen bir embriyo için de transfer edilmedi diye üzülmemek gerekiyor... neyse ancak dedi ki cgh taramasında diyelim otizm olasılığı çıktı kesinlikle transfer edilmeyecek dedi, ama bazen kromozomda çıkan bazı sorunlarda (mesela 8. kromozomda bişiy bişiy dedi, bu kısmı anlamadım) sağlıklı bebeğe engel değil dedi, yani burada da rapor sonucuna göre karar verilebilir transfer edilip edilmeyeceğine dedi. biz de tamam dedik, inşallah embriyom olur, 5. güne gider de genetiğe gider, sonra da temiz gelir diyerek hastaneden çıktık....
arkadaşlar bu bir süreç, içinizi rahat tutun, hepimizin doktorları iyi, yeter ki biz gücümüzü moralimizi yüksek tutalım. ben de bayram da ailemi görmek istiyorum, transfer olmayacağı için içim rahat gidebileceğim.
3. Gün embriyo transfer edilmez demedi zten. 5. Güne beklerken kaybedilen embriyonun transfer edilmemesi iyi olmuş diye düşünmek lazım dedi kısaca... yoksa iyi giden bir 3. Gün embriyosu genetiğe gitmeyeccekse gayet transfer edilebilir... 3ten 5e gitme olayını anlama açısından Şekilden hızından anlayabilme ihtimali varmış evet poppyciğim yanlış anlaşılma olmasın ama kesin değilmiş, yanılma payı var, bu yüzden de embriyo 3ten 5e gitmiyor bazen, kaybediyoruz embriyoları... kaybettiklerimiz için de üzülmemek lazım, doktorlara da embriyologlara da yüklenmemek lazım diye düşünüyorum ben.. olmuyorsa olmuyor hiçbir şey kesin değil, kimse de ihmal olmadıkça sorumlu değil...Geçmiş olsun canım, inşallah senin için en hayırlısı olur. Ancak 3. Gün embriyosu transfer edilemez dusuncesine katılmıyorum. Bu 5. Gün yokken labarotuvarlar bu kadar gelismemis iken yapilan transferlerin hepsi negatif olmuyordu tabii ki. 5. Güne gitmesi elbette büyük avantaj, ama yaşı ilerde olan bizler için her zaman en iyi seçenek olmayabiliyor ,diyor bazi gorusler de. Yani anne karninin ortamını yuzde yüz saglayamayan laboratuvar ortaminda yasli olan embriyo yasayamayabiliyor. Bi da farkli bir görüş.
Diğer taraftan daha önce de bahsstmistim. Embriyologlar evet embriyonun 5. Güne gidip gitmeyeceğini anliyorlar. Bunu iki yerden dogrulatmistim.
Tabi, bu işte hiçbir şeyin kesinliği yok, sadece tercihler var. Doktorlar da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Hayırlısı olsun hepimiz için.3. Gün embriyo transfer edilmez demedi zten. 5. Güne beklerken kaybedilen embriyonun transfer edilmemesi iyi olmuş diye düşünmek lazım dedi kısaca... yoksa iyi giden bir 3. Gün embriyosu genetiğe gitmeyeccekse gayet transfer edilebilir... 3ten 5e gitme olayını anlama açısından Şekilden hızından anlayabilme ihtimali varmış evet poppyciğim yanlış anlaşılma olmasın ama kesin değilmiş, yanılma payı var, bu yüzden de embriyo 3ten 5e gitmiyor bazen, kaybediyoruz embriyoları... kaybettiklerimiz için de üzülmemek lazım, doktorlara da embriyologlara da yüklenmemek lazım diye düşünüyorum ben.. olmuyorsa olmuyor hiçbir şey kesin değil, kimse de ihmal olmadıkça sorumlu değil...
Sağol canım bu arada, teşekkürler arkadaşımGeçmiş olsun canım, inşallah senin için en hayırlısı olur. Ancak 3. Gün embriyosu transfer edilemez dusuncesine katılmıyorum. Bu 5. Gün yokken labarotuvarlar bu kadar gelismemis iken yapilan transferlerin hepsi negatif olmuyordu tabii ki. 5. Güne gitmesi elbette büyük avantaj, ama yaşı ilerde olan bizler için her zaman en iyi seçenek olmayabiliyor ,diyor bazi gorusler de. Yani anne karninin ortamını yuzde yüz saglayamayan laboratuvar ortaminda yasli olan embriyo yasayamayabiliyor. Bi da farkli bir görüş.
Diğer taraftan daha önce de bahsstmistim. Embriyologlar evet embriyonun 5. Güne gidip gitmeyeceğini anliyorlar. Bunu iki yerden dogrulatmistim.
Donasyon mu sorusuna cevap miydi desem,yari yariya donasyonmu olur.Oruc kafama vurdu herhaldeEvet yari yarıya diyelim.herkese bol sans uzun ve yorucu bir yol.
Olursun bence, 10-14 gün içinde olman gerekir.Kızlar aklıma birşey takıldı çok saçma olabilir, ama ilk defa opudan sonra transfer olmayacak ya benim normal zamanımda adet olurum değil mi
Ben de anlamadımDonasyon mu sorusuna cevap miydi desem,yari yariya donasyonmu olur.Oruc kafama vurdu herhaldeBen yok anlamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?