Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Semra hanım hastalarını asistanlarına baktırıyormuş diye duydum. Çok yoğunmuş. Doğru mu ?
Benim yakın arkadaşlarımdan biri gidiyor ilk çocuğunu da orada dünyaya getirdi.Hic öyle bir şey demedi üstelik ikinci için de uğraşıyorlar çok memnun..Evet yoğunlarmış ama pek hastalarına yansımıyor herhalde

Amh değeriniz hiç de düşük değil. Kaldı ki 35'ten sonra önemli olan sayıdan ziyade kalitesi.

Kalite de muayene ile anlasilmiyormus. Ancak yumurta toplama aşamasında anlasilmiyormus. Inşallah o aşamalara geliriz de bir sorun olmaz
Yumurta toplama asamasında estradıol degerınden yada nasıl anlasılır neye göre kaliteli olduğu ortaya cıkar
Döllenme oldugu zamanmıdır

Yumurta toplama asamasında estradıol degerınden yada nasıl anlasılır neye göre kaliteli olduğu ortaya cıkar
Döllenme oldugu zamanmıdır
Hiç bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla yumurtayı görmedikleri surece bilmiyorlar kalitesini. Hatta boş yumurta sendromu diye bir durum var. Falikul sayısı yeterli oluyor. Toplama yapılıyor. Hiç yumurta olmuyor vs. Umarım hiç birimiz yaşamayız böyle bir durum

Böyle bir yazı buldum paylasmak istedim tedavinin artık yarısına geldım daha önce okusaymısım

Canım belirli bir yaştan sonra kalite düşüyormuş. Bir de genetikmis bu durum. Cevresel etmenler cok az diyor doktorlar. Icini ferah tut. Yanı bunları yapınca yumurtalar süper olacak diye bir şey yok.

Kalite de muayene ile anlasilmiyormus. Ancak yumurta toplama aşamasında anlasilmiyormus. Inşallah o aşamalara geliriz de bir sorun olmaz

Döllenme aşamasında anlaşılır. 20 tane toplanır hiçbiri döllenmez. 1 tane toplanır 6 gün boyunca laboratuvar ortamında bile yaşar. Belli olmaz yani.

Bölünme ilk 3 gün yumurtanın kalitesi, sonraki günlerde de spermin kalitesi ile hayata devam ediyormuş diye okumuştum bi de ama ne kadar bilimsel bilmiyorum.

Ben 42 yaşındayım çok taze hamileyim ama 44 vardı sanırım
Bende tup yaptırıyorum siz kaç denemede başarlı oldunuz benim ilk deneme 1 tek yum toplandı ikinci yapalım diyor ertesi ay korkuyorum .hemen akabinde yapalım dedi vücutta halihazirda hormon var beklemeyelim dedi.adet gördüm yeniden gonal f verdi kafam karıştı ya

Benim 3. Denememdi. İlkinde üç yumurta toplanıp döllendi, 2’si transfer edildi kimyasal oldu. Hemen ertesi ay dondurulmuş bi tane transfer edildi, negatif oldu. Bir ay ara verdim psikolojim bozulmuştu çünkü. Aralık’ta tekrar opu oldu, yine 3 yumurta 3’ü de döllendi ama bu sefer üçü de 5AA kalite denildi. 2’si transfer edildi çok şükür biri tuttu. Sağlıkla ilerlesin diye dua ediyor sabırsızlıkla bekliyorum işte.
Benim doktorum ara vermeyi hiç tavsiye etmedi istemedi de, yaş nedeniyle tabi. Ben yine de ısrarla bi ay ara verdim, bi zararı olduğunu düşünmüyorum peş peşe yapmanın, tabi psikolojimiz uygunsa

Cnm psikolojim çok bozuk 4 yumgörüldü ikisi topladı sadece öbürleri büyümemiş dedionun da biri dejenere..tabi yas ileri..40 oldum...cok yaşlıyım yasimdandolayı bunalıma giriyorum zaten çocuk için.. şimdi adet oldum kanama yoğun geldi gece agladimdun. Doktor 1 ay bile önemli dedi folikul gördü muayenede hemen iğneleri vurmaya basladedi .belki 2aay sonra bu foliküler olmayabilir dedi korkuyorum yapmak istemiyorum ama vicdanım rahat deil ya 3 ay sonra gittigimde folikul gornezse cok pusman olurim napacagimi şaşırdım.

Yaşın çok ileri değil beni düşününce aramızda kocaman 2 sene var, 24 ay ve fazladan hiç değilse 24 yumurta demek
Şimdi kendinde o gücü bulamıyorsun seni çok çok iyi anlıyorum ama pes edersen de iki sene sonra denemediğin için çok üzülebilirsin bunu kendine yapma bence. Benim de iki opuda da 3’er yumurta toplandı herkesin 7-8 tane olurken, ben hiç moralimi bozmadım ama bi tane kaliteli yumurta bütün dertleri silip atacak güce sahipti çünkü sen de böyle düşün olmayan yumurtalara üzülme olana sevin ve doktorunu dinle ne derse yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…