Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kızlar, nisan yağmurundan içemeyen varsa, eski takvime göre mayıs ayının 13.gününe kadar nisan ayı sayıldığı için yağan yağmurdan faydalanabilirsiniz. Bende akşam biraz biriktirdim inşallah hepimizin dualarının kabul olmasında etkisi olur...

çok haklısın.. bir an kendimi bencil hissettim.inşallah o güzel çift çizgi haberini senden ve bekleyen diğer tüm anne adaylarından duyarız.. hepimiz olumlu ve güzel düşünüyoruz:) teşekkürler

çok haklısın.. bir an kendimi bencil hissettim.inşallah o güzel çift çizgi haberini senden ve bekleyen diğer tüm anne adaylarından duyarız.. hepimiz olumlu ve güzel düşünüyoruz:) teşekkürler

Yok canımmm:)))

Niye kendini bencil hissediyorsunki.Kaygılarını çok iyi anlıyorum haklısın da.

İnşşşş arkadaşım tşk,

Hayırlı olsun inşallah! Bu güzel bir haber!

akşam da güzel haberlerle gelirim inşallah... lakin herşeyden tiksindiğim için hiçbirşeyden tat alamıyorum.Allah, sağlıklıca tutunup devamına izin versin de katlanırım artık:) ve haklısın bu bir şans.. umarım bebek isteyen tüm anne adaylarının duaları kabul olur. inşallah!!!

Merhaba, hoşgeldin... Hem de karnında bebenle gelmişsin, ne güzel. Allah sağlıkla kucaklamayı da nasip etsin

Hoşbulduk canımm benim..sağolasın...rabbimm bana yıllar sonra nasip etti, bu cumanın yüzü suyu hürmetine tüüm isteyenlere nasip etsin rabbim...

Arkadaşlar biraZ önce Dr kontrolünden geldim. Ilaçlara başlayalı 4. Gün olmasına rağmen sağda 4mm 2 tane , 1 tanede 6mm büyümüş. Sizce nasıl. Dahada artırmak için neler yapabilirim yardımmm

Menopoz nedeniyle doğurganlığını kaybeden kadının yumurtalığı kök hücre nakli ile gençleştiriliyor, artık 60 yaşında bile bebek sahibi olma şansı buluyor.

Amerika'da kadın doğum uzmanları arasında en iyi hekim seçilen Cornell Üniversitesi Üremenin Korunması Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kutluk Oktay, erken menopoza giren veya 55 yaşındaki kadınların anne olabileceğini açıkladı. Türkiye'de de çalışmalarını Jinemed Kadın Sağlığı Merkezi'nde sürdüren Prof. Oktay, son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi:

* Menopoza giren kadınlar kök hücre nakli ile yeniden kendi genetik özelliklerini taşıyan yumurta üretebilecekler. Bu demektir ki; 55 yaşındaki kadın kendi genetik özelliklerini taşıyan bir bebeğe sahip olabilecek. Üstelik bebek, donörün değil annenin karakteristik özelliklerini taşıyacak. Kök hücre alınan donör, burada yalnızca kadının ölen yumurtlama faaliyetinin yeniden başlamasına yardımcı olacak. Menopoz nedeniyle yumurtlaması duran kadının, kök hücre nakledildikten sonra gençlik dönemlerindeki gibi doğurganlığı devam edecek.

* Bu gelişme, öncelikle erken menopoza giren ve hayatı boyunca kendi yumurtasıyla çocuk sahibi olamayan kadınlar için umut olacak. Daha sonra istediği yaşta anne olmak isteyen kadınların yüzünü güldürecek. Şu anda bu konuya 50 yaş sınırı getiriyoruz. Yapılan testlerde sonuçlar sağlıklı çıkarsa 55 yaşına kadar izin veriliyor. Hatta 60 yaşında da mümkün; ancak etik açıdan ileri yaş anneliği tartışıldığı için bu doktor vehastanın kendi arasındaki diyaloğa bağlı. Kadın çok sağlıklıysa neden olmasın?

SINIRSIZ YAŞ ÜTOPYA DEĞİL

* Kadının her yaşta anne olması bir ütopya değil. Yeni çalışmalar, çok yakında uygulamaya başlanabilecek güzel bir gelişmenin ilk adımı. Bugüne kadar yapılan fare deneylerinde dünyaya gelen 300 yavruda tamamen annenin genetik özelliklerini aldıkları belirlendi. Bu durumda kök hücrenin; hastanın kendi yumurta üretimini artırdığını, canlandırdığını ve çocuk elde etmede başarımızın bir kat arttığını söyleyebilirim. Kemik iliği verilen erken menopoza girmiş farelerde de yumurtalar yeniden canlandı ve doğum yapmaya başladı.

* Bu konuda fare deneyleri tamamlandı. Kök hücre ile ilgili çalışmalarımız ise şu an görevli olduğum Cornell Üniversitesi'nde devam ediyor ve önümüzdeki ay bilimsel bir makale şeklinde yayımlanarak tıp dünyası ile paylaşılacak.

* Kök hücre uygulaması şöyle yapılıyor: Göbek deliğinden laparoskopi ile girilerek 30 dakikalık operasyonla yumurtalık dokusu çıkartılıyor. Alıcı nakle hazır olmadığı durumlarda doku donduruluyor. Uygun zaman geldiğinde dondurulan yumurta çözülerek yeniden laparoskopi ile göbek deliğinden giriliyor ve menopoza giren yumurtanın içine aşılama tekniği ile dikiliyor. Dikilen yeni doku menopoza giren dokunun canlanmasını sağlıyor.

Merhaba. Bende bahçesi Fulya'ya gidiyorum. Dr um Erbil bey. Benimde bu 3. Denemem ilaçları kullanıyorum. Senin Dr kim. Memnunmusun

Selam arkadaşım,
Benim doktorum da Güvenç Bey,memnunum.Son denemede bahçeci deydim,2 ay yumurta toplayıp sonra transfer yapıldı cnm.
Kaç yaşındasın durumun nedir,paylaşır mısın ,ortak noktalar vardır muhakkak.

Arkadaşlar biraZ önce Dr kontrolünden geldim. Ilaçlara başlayalı 4. Gün olmasına rağmen sağda 4mm 2 tane , 1 tanede 6mm büyümüş. Sizce nasıl. Dahada artırmak için neler yapabilirim yardımmm

Ben de 3 folikülle tedaviye başlamıştım. İçinde yumurta olduktan sonra sayıya takılma. Gelecekse tek yumurtadan gelecek bebeğin. Evet çok yumurta, şansı artırıyormuş gibi görünüyor bize. Ama 20 sağlıksız yumurtan olacağına 1 sağlıklı yumurtan olsun yeter. Kendini strese sokman, olan yumurtalarının kalitesini düşürür. Sakin sakin devam et tedavine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…