Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

normal kan testlerinde anlaşılmıyor canım, genetik doktorları bakıyor, bebeğim öldükten sonra pataloji raporunda bir şey çıkmayınca, kan pıhtılaşması var mı diye kadın doğum doktorum araştırmamı istedi, normalde 3 tane düşük ve ölü olmayınca yapmıyorlar,ben ısrar ettim yaşım geç olduğu için yaptılar, kartaldaki genetik doktorum da daha detaylı araştırma yaptı sağolsun, tamamen genetikmiş, sonradan olan bir şey değil yani, aslında keşke evlenmeden evvel , verem testi gibi bu testlerde mecbur olsa , baktığınız zaman bir çok bayan 2-3-4 bazıları yedi kere düşük yapmış sonuç kan pıhtılaşması, zor bir durum
Allah tekrar yaşatmasın inşallah canım. Çok zor.

Sağlık olsun canım. Umudunu kaybetme. Besin takviyelerine devam et. Ben de dün yine kafamda deli sorularla biraz araştırma yaptım internette. Doktorumun dediği gibi "sen de neredeyse benim kadar bilgi sahibi olmuşsun." E yaşayınca öğreniliyor işte...
O kadar mucizevi bir olay ki bazıları haberi olmadan gebe kalıyor, kimileri aşama aşama takip ediyor, okuyor, biliyor gidişatı, ama yine de olmuyor, sonra da akıl erdiremiyor. Hormonlar, yumurtalar, spermler, kalın kabuklu yumurtalar, kanalda karşılaşıp ta yumurtayı dölleyemeyen zayıf spermler, genetiği bozuk, morfolojisi düşük spermle döllenen yumurtanın vücudun arızalı bir canlıyı atmak istemesi ile embriyoyu tutmaması v.s. Bir sürü hikaye, fikir. Dün yine bir doktor anlatıyordu: Bir hanım 8 aydır gebe kalamıyormuş. 4 aydır klomen ve çatlatma tedavisi uygulanmış. Her şey normalmiş. Erkekte de kadında da sorun yokmuş. Bundan sonra ne yapabiliriz daha başka diye soruyor doktora. Doktor bundan başka ilk önce iki adet arasında gün aşırı muhakkak ilişki önerdi. Sonra da aşılama. Aşılamada eğer iki defada da olmamışsa devam edilmemeli diyor. Yumurta gelişiyor, çatlıyor, spermlerde sorun yok, morfolojisi iyi. eee ne oluyor peki? Yumurta ile sperm kanalda karşılaşıyor ama döllenme neden olmuyor.? Bir, iki, üç, beş... sekiz defa neden olmamış?. Demek ki yumurta kabuğu kalın yada başka bir sebep var bu araştırılmalı dedi doktor. Kafam yine çorba oldu. Allah vermek istedikten sonra hepsi boş. Korku ve endişe bizi çok kötü etkiliyor o bir gerçek. Kafamızdan birazcık atabilsek..
Canim benim bir solukta ne kadar guzel ifade etmişsin.Hepimizin yasadiklarini ve dusunduklerini aynen yazmişsin.Ama ne yapacagimizi bizde sasirdik artik.Iki gunde bir iliski de oluyo bizde.Yumurta var,catlamis.Progesteron 14 cikti.Yine yok olmuyo.Esimin morfolojisi yuzde 1 bide onun ustunde ugrasicam.P.tesi randevu aldim ürolojiye.Allah hic yavrusu olmayanlara tez zamanda versin insallaj.Bide benim 23 yasinda oglum var.Oldugu halde bu kadar ugrasiyorum uzuluyorum.Olmayanlar ne yapsin ya.

Iki gebeligimdede bebek istedigimiz ay gebe kalmistim.Ki 2.gebelik oldugunda 41 yasindaydim.Bu kadar zor olacagini hic dusunmemistim.

kızlar pes etmeyın..bakın 40 yası bıtırdım, 6.tup denemesı , 1 tane 7 haftalık kaybım oldu bu arada , hıc umutsuz ıken oldu..tabıkı oldu dıyemıyorum kafamda bın tane soru ve korku..bu sefer de bebekte bır anomali var mı dıye ıcım ıcımı yıyor ve cok korkuyorum..dolayısıyla Allah tan hayırlısı demekten başka bırsey gelmiyor elımızden..
bu denememde de olmasaydı havuz olayına başlayacaktım..Allah bu yolda hepımıze maddı manevı guc versın..ınanın suan 10.haftadayım ama hamıle olduğumun mutluluğunu yasayamıyorum..hep endıse hep korku..bu kadar zor elde edılen bır sey olunca kotu bırsey olacak hıssı bırakmıyor ınsanı.
gucunuz olduğu surece deneyın lütfen..bır de farklı laboratuvarlara da sans vermek lazım sankı..cunku bu tup bebek ısınde cok buyuk bır payları var onların..Allahım hepımıze hayırlısı ıle sağlıklı evlatlar nasıp etsın umarım..sevgıler..

ebos ebos cnm son tedavin neredeydi labaratuvar denince sormam gerekti ?
Sen sıkıntilı dönemi atlattın hamileliğin maşallah artık gerisi gelir bence.
Az once arabada gelirken kizkardesim soyledi.bir arkadası vardı muğlada 72 dogumlu koruyucu aile olmuş bir çocuk almış ve su an kendisi 10 haftalık hamileymis :KK48: kendisinin haberi de yok 44 yaşinda bu kız ve dogal yoldan hamile.baska bir yerinde kist varmıs bunun ićin gittiği hastanede hamile oldugunu ogrenmis sok olmuş.cocuk istiyor ama olmuyordu.adet olup olmadığını merak bile etmiyormuş ki hastanede 10 haftalık hamile olduğunu ogrenmis :spor: Allah istedikten sonra gercektende veriyor.o kiz hic mi is yapmadı kosturmadı.gencken olmayan hamileligi evli baya zamandır simdi oluyor.tutunduktan sonra haberi bile olmadan 10 haftaya gelinmesi beni de cok sevindirdi :KK45:

çatlatma iğnesi olmuştum ama bugün regl oldum.. geçen ayki aşılamadan sonra bir başarısız sonuç daha.. hala nasıl bir yol izleyeceğimize karar veremedik :(

çatlatma iğnesi olmuştum ama bugün regl oldum.. geçen ayki aşılamadan sonra bir başarısız sonuç daha.. hala nasıl bir yol izleyeceğimize karar veremedik :KK43:
Canım neden çatlatma iğnesi olmuştun yani yumurtan kendi kendine çetlamıyor muydu? Olanları anlatabilir misin? Merak ettim.

Canım neden çatlatma iğnesi olmuştun yani yumurtan kendi kendine çetlamıyor muydu? Olanları anlatabilir misin? Merak ettim.
Ğardon canım bir an hatırlayamadım. Peki ilişkiden sonra yani adetini beklerken kendinde değişiklikler hissettin mi? Gebemiyim acaba diyebileceğin yani.

Kısçeler bal çörekotu tarçına başlamayı düşünüyorum ama sabah aç karnınaymış ben guatr ilacı alıyorum ve en az yarım saat bişey yememem gerekiyor.bu kürü gece yatarken yada gün içinde aç karnıma alsam olur mu acaba

Kısçeler bal çörekotu tarçına başlamayı düşünüyorum ama sabah aç karnınaymış ben guatr ilacı alıyorum ve en az yarım saat bişey yememem gerekiyor.bu kürü gece yatarken yada gün içinde aç karnıma alsam olur mu acaba
Ben kahvaltıdan sonra yani saat 09.00-9.30 gibi alıyorum. Eşimse akşam işten eve geldiğinde alıyor. Şifa niyetine yersen yarar sanırım. Ama benim karışımım babamın hazırladığı özel bi karışım. Bal, polen, arı sütü, zencefil, zerdeçal, çörek otu tarçın, fındık v.s var içinde

Ben kahvaltıdan sonra yani saat 09.00-9.30 gibi alıyorum. Eşimse akşam işten eve geldiğinde alıyor. Şifa niyetine yersen yarar sanırım. Ama benim karışımım babamın hazırladığı özel bi karışım. Bal, polen, arı sütü, zencefil, zerdeçal, çörek otu tarçın, fındık v.s var içinde

canım, asmsmnm nin dediği kür farklı ama, sadece yumurta kalitesini artırmak için yapılan bir kür, ve burada okumuştum aç karına yenilmesi gerekiyor du, bir daha bakmak lazım

canım, asmsmnm nin dediği kür farklı ama, sadece yumurta kalitesini artırmak için yapılan bir kür, ve burada okumuştum aç karına yenilmesi gerekiyor du, bir daha bakmak lazım
Evet evet canım aynen dediğin gibi.ama ne zaman yemeliyim bilemedim.sabah aç karnıma ilaç almasam sorun değil.işe gitmeden yine sorun olmaz bekler kahvaltıyı geç yaparım.bilemedim yaa.

Evet evet canım aynen dediğin gibi.ama ne zaman yemeliyim bilemedim.sabah aç karnıma ilaç almasam sorun değil.işe gitmeden yine sorun olmaz bekler kahvaltıyı geç yaparım.bilemedim yaa.
bende burada bakarım forumlara daha önce kullanan arkadaşlar nasıl yapmış :KK76:

Back
X