Sağlık olsun canım. Umudunu kaybetme. Besin takviyelerine devam et. Ben de dün yine kafamda deli sorularla biraz araştırma yaptım internette. Doktorumun dediği gibi "sen de neredeyse benim kadar bilgi sahibi olmuşsun." E yaşayınca öğreniliyor işte...
O kadar mucizevi bir olay ki bazıları haberi olmadan gebe kalıyor, kimileri aşama aşama takip ediyor, okuyor, biliyor gidişatı, ama yine de olmuyor, sonra da akıl erdiremiyor. Hormonlar, yumurtalar, spermler, kalın kabuklu yumurtalar, kanalda karşılaşıp ta yumurtayı dölleyemeyen zayıf spermler, genetiği bozuk, morfolojisi düşük spermle döllenen yumurtanın vücudun arızalı bir canlıyı atmak istemesi ile embriyoyu tutmaması v.s. Bir sürü hikaye, fikir. Dün yine bir doktor anlatıyordu: Bir hanım 8 aydır gebe kalamıyormuş. 4 aydır klomen ve çatlatma tedavisi uygulanmış. Her şey normalmiş. Erkekte de kadında da sorun yokmuş. Bundan sonra ne yapabiliriz daha başka diye soruyor doktora. Doktor bundan başka ilk önce iki adet arasında gün aşırı muhakkak ilişki önerdi. Sonra da aşılama. Aşılamada eğer iki defada da olmamışsa devam edilmemeli diyor. Yumurta gelişiyor, çatlıyor, spermlerde sorun yok, morfolojisi iyi. eee ne oluyor peki? Yumurta ile sperm kanalda karşılaşıyor ama döllenme neden olmuyor.? Bir, iki, üç, beş... sekiz defa neden olmamış?. Demek ki yumurta kabuğu kalın yada başka bir sebep var bu araştırılmalı dedi doktor. Kafam yine çorba oldu. Allah vermek istedikten sonra hepsi boş. Korku ve endişe bizi çok kötü etkiliyor o bir gerçek. Kafamızdan birazcık atabilsek..