- Konu Sahibi akideciknane
- #70.701
Ben Güveç le ilk başladığımda bana da aynı şekilde demişti, regl öncesi gel başlayalım diye. O şekilde başlamıştım. Bi bant ile bi iğne verdi ( cetrotide mıydı acaba çok emin olamıyorum). Amaç da yumurtaların aynı anda büyümeye başlayıp aynı anda gelişmlerini sağlamak olarak açıklamışlardı... Daha sonraki tedavilerimde bu şekilde istemedim, bant karnımı ağrıtıp rahatsızlık hissi verdiği için..vakalarız, ben ilk
Evet ya Menopur ya da tesadüf ☺ Memorial’daki doktorum benim yaşımda bir hastasında Gonal-F’den Menopur’a dönünce bulmuş sağlıklıyı, “sana da deneyelim mi?” dedi, elimde Gonal-F olduğu halde ok dedim, bende de sağlıklı bir tane çıktı, ama tesadüf müdür bilemiyorum. Güvenç bey alakasının olmadığını söyledi. Aslında Memorial’daki doktorum da “kromozom yapısına hiçbirşey yapamayız” diyor. Ama farklı ilaç denemeyi de ihmal etmiyor ☺ Belki de psikolojik etkisi nedeni ile yapıyordur. Farklı bir şey deniyorsun ya yeni bir enerji motivasyon umut vs oluyor..
Gonal-F daha kuvvetliymiş, daha çok gençlere ve çok yumurtası olanlara veriliyormuş, daha hızlı gidiyor işler Gonal-F ile.. Menopur ileri yaş ve az yumurta durumunda kullanılan daha yavaş ilerleten bir ilaç diye izah etmişti doktorum. Ki ben de tedavilerimde gördüm bu farklılığı. Menopur ile daha az yumurta daha yavaş ilerledi.
Sende ilaçlar bu tedavide yükselmiş aslında öncekiler normal gibi.. Bu doz işinin etkisini gerçekten merak ediyorum. Hadi inşallah bu tedavide bul sağlıklıyı da hepten işin içinden çıkamayalım inşallah
Ben bu ayki regl ile başlarım herhalde (tahmini 21 Şubat), ama Güvenç Bey “karar verirsen 1 hafta sonra gel ilaç başlatıcam” demişti geçtiğimiz Cuma. Belki bu cuma giderim. Ne ilacı başlatacak ki acaba? Böyle birşey duydunuz mu hiç?
Ben de yarın kontrole gidiyorum, bakalım yumurtalarım ne durumda