Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

vakalarız, ben ilk

Evet ya Menopur ya da tesadüf ☺ Memorial’daki doktorum benim yaşımda bir hastasında Gonal-F’den Menopur’a dönünce bulmuş sağlıklıyı, “sana da deneyelim mi?” dedi, elimde Gonal-F olduğu halde ok dedim, bende de sağlıklı bir tane çıktı, ama tesadüf müdür bilemiyorum. Güvenç bey alakasının olmadığını söyledi. Aslında Memorial’daki doktorum da “kromozom yapısına hiçbirşey yapamayız” diyor. Ama farklı ilaç denemeyi de ihmal etmiyor ☺ Belki de psikolojik etkisi nedeni ile yapıyordur. Farklı bir şey deniyorsun ya yeni bir enerji motivasyon umut vs oluyor..

Gonal-F daha kuvvetliymiş, daha çok gençlere ve çok yumurtası olanlara veriliyormuş, daha hızlı gidiyor işler Gonal-F ile.. Menopur ileri yaş ve az yumurta durumunda kullanılan daha yavaş ilerleten bir ilaç diye izah etmişti doktorum. Ki ben de tedavilerimde gördüm bu farklılığı. Menopur ile daha az yumurta daha yavaş ilerledi.

Sende ilaçlar bu tedavide yükselmiş aslında öncekiler normal gibi.. Bu doz işinin etkisini gerçekten merak ediyorum. Hadi inşallah bu tedavide bul sağlıklıyı da hepten işin içinden çıkamayalım inşallah 😂😂

Ben bu ayki regl ile başlarım herhalde (tahmini 21 Şubat), ama Güvenç Bey “karar verirsen 1 hafta sonra gel ilaç başlatıcam” demişti geçtiğimiz Cuma. Belki bu cuma giderim. Ne ilacı başlatacak ki acaba? Böyle birşey duydunuz mu hiç?
Ben Güveç le ilk başladığımda bana da aynı şekilde demişti, regl öncesi gel başlayalım diye. O şekilde başlamıştım. Bi bant ile bi iğne verdi ( cetrotide mıydı acaba çok emin olamıyorum). Amaç da yumurtaların aynı anda büyümeye başlayıp aynı anda gelişmlerini sağlamak olarak açıklamışlardı... Daha sonraki tedavilerimde bu şekilde istemedim, bant karnımı ağrıtıp rahatsızlık hissi verdiği için..
Ben de yarın kontrole gidiyorum, bakalım yumurtalarım ne durumda😉

Ben Güveç le ilk başladığımda bana da aynı şekilde demişti, regl öncesi gel başlayalım diye. O şekilde başlamıştım. Bi bant ile bi iğne verdi ( cetrotide mıydı acaba çok emin olamıyorum). Amaç da yumurtaların aynı anda büyümeye başlayıp aynı anda gelişmlerini sağlamak olarak açıklamışlardı... Daha sonraki tedavilerimde bu şekilde istemedim, bant karnımı ağrıtıp rahatsızlık hissi verdiği için..

Hadi iyi haberler inşallah 🙏

vakalarız, ben ilk

Evet ya Menopur ya da tesadüf ☺ Memorial’daki doktorum benim yaşımda bir hastasında Gonal-F’den Menopur’a dönünce bulmuş sağlıklıyı, “sana da deneyelim mi?” dedi, elimde Gonal-F olduğu halde ok dedim, bende de sağlıklı bir tane çıktı, ama tesadüf müdür bilemiyorum. Güvenç bey alakasının olmadığını söyledi. Aslında Memorial’daki doktorum da “kromozom yapısına hiçbirşey yapamayız” diyor. Ama farklı ilaç denemeyi de ihmal etmiyor ☺ Belki de psikolojik etkisi nedeni ile yapıyordur. Farklı bir şey deniyorsun ya yeni bir enerji motivasyon umut vs oluyor..

Gonal-F daha kuvvetliymiş, daha çok gençlere ve çok yumurtası olanlara veriliyormuş, daha hızlı gidiyor işler Gonal-F ile.. Menopur ileri yaş ve az yumurta durumunda kullanılan daha yavaş ilerleten bir ilaç diye izah etmişti doktorum. Ki ben de tedavilerimde gördüm bu farklılığı. Menopur ile daha az yumurta daha yavaş ilerledi.

Sende ilaçlar bu tedavide yükselmiş aslında öncekiler normal gibi.. Bu doz işinin etkisini gerçekten merak ediyorum. Hadi inşallah bu tedavide bul sağlıklıyı da hepten işin içinden çıkamayalım inşallah 😂😂

Ben bu ayki regl ile başlarım herhalde (tahmini 21 Şubat), ama Güvenç Bey “karar verirsen 1 hafta sonra gel ilaç başlatıcam” demişti geçtiğimiz Cuma. Belki bu cuma giderim. Ne ilacı başlatacak ki acaba? Böyle birşey duydunuz mu hiç?
Bana da önce başlatmıştı sanırım cetrotide falandı

Merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle.. Tahmin ederim çok üzülmüşsünüz. Sizinle aynı yaştayız.. bende memorial ataşehirde başlamıştım tedavime, şimdi bahçeci de devam ediyorum. Şimdi 6. denememi yapıyorum. Bizim yaşımızda maalesef motive eden konuşmalar duyamıyoruz... Buna kabulüm ama, demotive eden konuşmalar yapmak hiç bir doktorun haddine değil! Devam edip etmemeye sadece siz ve eşiniz karar verebilir.
aslında sizin yaşınızda baştan genetiğe göndermek gerekir. Çünkü olay hamile kalabilmek değil sadece, sağlıklı embiryo ile hamile kalabilmek o zaman devam ediyor hamilelik.
Devam edip etmeme kararı tamamen sizin maddi manevi durumunuza, zamanınıza bağlı... Eğer her şey olumluysa neden olmasın dimi😉
Çok teşekkür ederim. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Merak ettiğim birşey daha var. Burada NGS ye gönderilen embriyolarda hemen olumlu sonuç alındı mı yani defalarca gönderip yakalayanlar olduğunu da duymuştum. Benim henüz 2 tane gönderildi ve olumsuz geldi. Tekrar teşekkürler. Sevgiler☺️

Arkadaşlar merhaba. Uzun zaman önce yazmıştım ama uzun süredir yazamıyorum, sizleri takip ediyorum çünkü son derece zor ve yoğun bir dönem oldu benim için. Bugün de moralim bozuldu ve paylaşmak ve danışmak istedim. 44 yaşındayım 4 tüp bebek denemem oldu. İlk 3ü denemeden sonra Ataşehir Memorial de 4. denememizi yaptık ve tuttu ama malesef 9. hafta kalbi durdu ve kürtajla alındı. Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı. Vazgeçmedim ve devam etmek istedim. Doktorum genetiğe göndermek istedi bundan sonra. Çünkü senin Hamile kalabildiğini gördük şimdi sağlıklı yumurtayı bulalım ki tekrar düşük yaşamayalım dedi. Biz de doğrusunun bu olduğunu düşünüyoruz eşimle. Her ay ortalama ancak bir yumurtam oluyor ve 5. güne gidiyor ve kalitesi 1.kalite oluyor. Ama 2 ayda gönderdiğimiz 2 embriyo malesef olumsuz geldi. Şu an bu ayın yumurtasını kontrole gittiğinizde doktorum isterseniz zorlamayın, bir yerde dur demek gerek gibi konuştu bizimle. İnanılmaz üzgünün ama benim her ay yumurtam var çok şükür ve 1. kalite embriyom da oluşuyor. Durum böyleyken neden bırakmam gerek anlamıyorum. Devam etmek istiyorum belki eninde sonunda bulabilirim genetikten sağlam olan embriyoyu diye düşünüyorum. Çok uzun oldu biliyorum özür dilerim ama çok üzüldüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Kaybettiğim bebeğimden sonra devam etmem gerekiyor gibi geliyor yoksa baz geçmem daha mı doğru lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız. Teşekkürler arkadaşlar
Ben sizin yerinizde olsam yumurta oldukça denerim ya da o pes etme anı gelene kadar. Bu tarihi de en iyi insanın kendisi en fazla eşi tayin edebilir, eş bile çok müdahale hakkına sahip değilken doktora halt yemek düşer 😊 enerjiniz olduğu sürece deneyin hepimiz öyle yapıyoruz yapacağız, şimdi bırakırsanız zaten sürekli arkaya bakarsınız ki bu daha zararlı bi Kadın için. Nacizane tavsiyem bu şekil 😊💕

Arkadaşlar merhaba. Uzun zaman önce yazmıştım ama uzun süredir yazamıyorum, sizleri takip ediyorum çünkü son derece zor ve yoğun bir dönem oldu benim için. Bugün de moralim bozuldu ve paylaşmak ve danışmak istedim. 44 yaşındayım 4 tüp bebek denemem oldu. İlk 3ü denemeden sonra Ataşehir Memorial de 4. denememizi yaptık ve tuttu ama malesef 9. hafta kalbi durdu ve kürtajla alındı. Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı. Vazgeçmedim ve devam etmek istedim. Doktorum genetiğe göndermek istedi bundan sonra. Çünkü senin Hamile kalabildiğini gördük şimdi sağlıklı yumurtayı bulalım ki tekrar düşük yaşamayalım dedi. Biz de doğrusunun bu olduğunu düşünüyoruz eşimle. Her ay ortalama ancak bir yumurtam oluyor ve 5. güne gidiyor ve kalitesi 1.kalite oluyor. Ama 2 ayda gönderdiğimiz 2 embriyo malesef olumsuz geldi. Şu an bu ayın yumurtasını kontrole gittiğinizde doktorum isterseniz zorlamayın, bir yerde dur demek gerek gibi konuştu bizimle. İnanılmaz üzgünün ama benim her ay yumurtam var çok şükür ve 1. kalite embriyom da oluşuyor. Durum böyleyken neden bırakmam gerek anlamıyorum. Devam etmek istiyorum belki eninde sonunda bulabilirim genetikten sağlam olan embriyoyu diye düşünüyorum. Çok uzun oldu biliyorum özür dilerim ama çok üzüldüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Kaybettiğim bebeğimden sonra devam etmem gerekiyor gibi geliyor yoksa baz geçmem daha mı doğru lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız. Teşekkürler arkadaşlar
Yumurta var ise ve embriyo oluşuyorsa umut var demektir. Ama süreç, ki ben ilk tüp bebek denemem yeni yaşamış biri olarak bile etkileri ve korkularını yaşıyorum, sizin için çok daha etkileyici birden fazla denemiş biri olarak. Asıl olan kişinin kendinin ne istediği burada. Doktorlar zaten umut verici değiller yaş 40 ve üstü ise ama unutmamak lazım ki 20 yaşındakilerde tüp bebek tedavisi görüyor. Her şey nasip.

Çok teşekkür ederim. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Merak ettiğim birşey daha var. Burada NGS ye gönderilen embriyolarda hemen olumlu sonuç alındı mı yani defalarca gönderip yakalayanlar olduğunu da duymuştum. Benim henüz 2 tane gönderildi ve olumsuz geldi. Tekrar teşekkürler. Sevgiler☺
Yani hemen olumlu sonuç alan var mı bilemiyorum. Üst üste havuz yöntemiyle olumlu sonuç alanlar var, yazışmalardan görüyorsundur. Ben 6 gönderdim ama henüz sağlıklı yakalayamadım. Ben tedavime başladığımda bir arkadaşım demişti ki: ben 4. tedavimde bebek sahibi oldum bir arkadaşımda 9. denemesinde bebek sahibi oldu. Bunu duyduğumda demiştim ki; vay be nasıl bu kadar çok deneyebilmişler...
Tedavine nerede devam edeceksin?

Ben sizin yerinizde olsam yumurta oldukça denerim ya da o pes etme anı gelene kadar. Bu tarihi de en iyi insanın kendisi en fazla eşi tayin edebilir, eş bile çok müdahale hakkına sahip değilken doktora halt yemek düşer 😊 enerjiniz olduğu sürece deneyin hepimiz öyle yapıyoruz yapacağız, şimdi bırakırsanız zaten sürekli arkaya bakarsınız ki bu daha zararlı bi Kadın için. Nacizane tavsiyem bu şekil 😊💕
Ne güzel yazdın yaaa. .ağzına sağlık yada eline 😊 Sonuç gelmedi mi hala ?

Yani hemen olumlu sonuç alan var mı bilemiyorum. Üst üste havuz yöntemiyle olumlu sonuç alanlar var, yazışmalardan görüyorsundur. Ben 6 gönderdim ama henüz sağlıklı yakalayamadım. Ben tedavime başladığımda bir arkadaşım demişti ki: ben 4. tedavimde bebek sahibi oldum bir arkadaşımda 9. denemesinde bebek sahibi oldu. Bunu duyduğumda demiştim ki; vay be nasıl bu kadar çok deneyebilmişler...
Tedavine nerede devam edeceksin?
Tedavime nerede devam edeceğimden henüz emin değilim ama ya Cem Demirel hoca ile konuşup yine onunla devam edicem ya da Cem Fıçıcıoğlu ve Bülent Tıraş ile görüşmeyi düşünüyoruz şimdilik eşimle. Şu anda bir yumurta var iğnelerimi oluyorum. Cumartesi kontrole gittiğimizde konuşacak Cem Demirel ile ve sonrası için karar vericez kendisi ile devam mı yoksa yeni bir doktor mu 🤔

Tedavime nerede devam edeceğimden henüz emin değilim ama ya Cem Demirel hoca ile konuşup yine onunla devam edicem ya da Cem Fıçıcıoğlu ve Bülent Tıraş ile görüşmeyi düşünüyoruz şimdilik eşimle. Şu anda bir yumurta var iğnelerimi oluyorum. Cumartesi kontrole gittiğimizde konuşacak Cem Demirel ile ve sonrası için karar vericez kendisi ile devam mı yoksa yeni bir doktor mu 🤔

Hayırlısı olsun. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız🙏

Merhaba arkadaşlar
Bende de olumlu haberler yok maalesef.
5. Negatif tüp bebekten sonra bir yandan donasyon araştırmaları bir yandan kendimizi toparlanma derken çok zorlanıyorduk.
Yalan değil, maddi manevi süründük kocamla. Allah'ım beterinden saklasın, şükür bugünlerimize diye diye hep ikimiz birbirimize destek olduk.
Yılbaşından 1,2 hafta önce yine adet olmuyorum, menapoz mu yükselen tiroid mi diye kan vereyim dedim. İlla beta hcg bakalım dediler, 0 küsurlu rakam çok ağlattığı için istemiyorum dedim, doktor dinlemedi, baktı.
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Öyle muhteşem günlerdi ki
Az mı şükrettik az mı sadaka dağıttık diye sorguluyorum kendimi...
Pazartesi oksapar ve crione jel yazdırmak için hastanede ölçülen tansiyon 19-10.
Hemen kardiyoloji sevk, tansiyon hapı başladı, bu haftayı raporla kapattı. Eve geçerken kanamam geldi. Hemen kliniğe koştuk, aspirini kes, o yapmış, bebek sağlıklı, kalp atışı hızlı.
Salı kanama devam, yeniden doktora koş, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Çarşamba kanama arttı, üniversite hastanesine koştuk, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Perşembe temizim, evdeyim, akşam saatlerinde resmen regl oluyorum,hem de şakır şakır. Acil kadın Doğum evine koştuk. Bebek solda, kanama sağda. Korkma iyisiniz dediler. Progestran yut dendi, yuttum. Tansiyon ölçümü 12-9
Perşembe gece tam uyumadan tuvalete girdim, gene kanıyor.
Olsun dedik, dayanalım, Cumartesi zaten kendi doktorumuzda randevu var.
Cuma yatarak ve bol kanamalı geçti.
Cumartesi öğlen 13'te randevu.
Maalesef kalp atmıyor.
Yerin kaç kat dibine girdik, hatırlamıyorum. 10+ bilmem küsur bebeğimiz var, kalbi atmıyor. O son gördüğümde kıpırdayan yavru şimdi sessizce duruyor.
Yarın işe gidip yıllık izin alacağız, durumu anlatacağız, aile büyükleri az önce öğrendi. Hep saklamıştık onu koynumuzda.
Salı günü operasyon ile alacaklar.
Çok uzattım biliyorum, affedin, içimi dökmek istedim.
İsyan etmiyoruz, kıyaslamıyoruz, neden demiyoruz da çok zorlanıyoruz.
Allah'ım şahit bu yolda yürüyen herkese ediyorum dualarımızı.
Bu bir imtihan bunu da biliyoruz.
Allah'ım zorumuzu kolaylaştırsın inşallah.
canım benim Allah bol sabır versin yazdıklarını okudum çok içim acıdı. İnşallah Rabbim bu acını çabuk unutturur sana ve tüm bu yolda emek harcayan çaba sarfeden arkadaşlarımın kuçakları bebişlerle dolsun.

Merhaba bayanlar,
Ben de yaklaşık iki ay önce bebeğimin gelişimi durduğu için 8 haftalık olarak kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaj sonrası lekelenmelerim hiç bitmedi. Ara ara adet kanaması gibi kanamaltim da oldu kısa süreli. Kürtaj sonrası kontrole gittiğimde kötü birşey görmedi doktor kistin var dedi 3 cm ama korkulacak birşey değil. Takipte kalınır dedi. Ama sonraki günler ve bugün hala lekelenmem devam ediyor. Bu arada oluyorum surkeli kanama lekelenme hala bitmediyse parça kaldığından yanaydi açıklamalar. İçim rahat etmedi bugün yine genel muayeneye gittim. Bugünkü doktor da miyom gördü rahimde daha doğrusu miyomdsn şüphelendi, o miyom etrafına bebekten kalan plesentasi yapışmış olabilir kürtaj da müdahale edilememsi olabilir bundan emin olmamiz için histereskopi yapmalıyız dedi o sırada da miyom varsa onu temizlerim dedi. En net bu şekilde görülebilir mi. Bende kabul ettim o an. Ama içimde çok soru işaretleri var şuan. Anestezi altında olacakmış bütün tektkikleri yaptılar bugün anestezi için. Perşembe gün verilecek operasyon için. Bence içimde parça unutuldu. Miyom olsa daha önceleri de çıkmaz mı. Bazen de düşünüyorum acaba bu miyomsa bebeğim bunun yüzünden mi gelisemedi. 1,5 sene üstüne hamile kalabilmistm onun etkisinden dolayı mı geç hamile kaldım. Bir oğlum var 5,5 yaşında Allah ona uzun ömür versin ama kardeşi olsn çok istiyorum yaşımda 38 oldu olacak artık. Beklemek benim için bir lüks bu aşamada. Benim gibi sorun yaşayan var mi aranızda.
geçmiş olsun canım.
kendinde devam etmek isteği oldugu surece pes etme. 1 yumurta yeter zaten Rabbim ol dedikten sonra. bir kaç doktora daha git fikir edinirsin. Umarım küçük meleğine kavuşursun

canım benim Allah bol sabır versin yazdıklarını okudum çok içim acıdı. İnşallah Rabbim bu acını çabuk unutturur sana ve tüm bu yolda emek harcayan çaba sarfeden arkadaşlarımın kuçakları bebişlerle dolsun.
Çok teşekkür ederim canım acımı paylaştın. Allah'ım razı olsun inşallah.
Gerçekten çok zorlu ve dikenli bir yol.
Allah'ım hepimize yardım etsin hayırlı ve bereketli evlatlar nasip etsin inşallah

Nasıl geçti kontrol? Opu netleşti mi?

Nasıl geçti kontrol? Opu netleşti mi?
Sağ tarafta 7-8 yumurta gördü, sol tarafta yumurta gelişmemiş dedi (folikül yumurta atmış gibi bişi mırıldandı). Sol kasığımda da bi ağrı var. Ctesi tekrar kontrole gideceğim o zaman opu tarihi belli olacak. Sonra 1-3-5. gün bekleme daha sonra genetik sonuç, hep heyecan ve umut..
Sen gidiyormusun cuma?

Sağ tarafta 7-8 yumurta gördü, sol tarafta yumurta gelişmemiş dedi (folikül yumurta atmış gibi bişi mırıldandı). Sol kasığımda da bi ağrı var. Ctesi tekrar kontrole gideceğim o zaman opu tarihi belli olacak. Sonra 1-3-5. gün bekleme daha sonra genetik sonuç, hep heyecan ve umut..
Sen gidiyormusun cuma?

Allah Allah ne oldu ki sol yumurtalıkta acaba 🙄 Önceki kontrolde folikül var mıydı solda? Benim de sol tembeldir genelde.
İnşallah pgt’den sağlıklı dönen ve kalitesi iyi embriyolar olsun önemli olan bu, sağa sola adede falan takılma.

Randevu almadım kar geliyor diye 😂😂 Sabahki hava durumuna göre bakacağım artık.
Kafam kazan gibi oldu şu son hafta 🙄 Eşimin bir arkadaşı da bir dr söylemiş ille bir görüşün demiş, kimse artık o doktor belki onunla da görüşürüz. Bitmeyen görüşmeler 🤦‍♀️

Allah Allah ne oldu ki sol yumurtalıkta acaba 🙄 Önceki kontrolde folikül var mıydı solda? Benim de sol tembeldir genelde.
İnşallah pgt’den sağlıklı dönen ve kalitesi iyi embriyolar olsun önemli olan bu, sağa sola adede falan takılma.

Randevu almadım kar geliyor diye 😂😂 Sabahki hava durumuna göre bakacağım artık.
Kafam kazan gibi oldu şu son hafta 🙄 Eşimin bir arkadaşı da bir dr söylemiş ille bir görüşün demiş, kimse artık o doktor belki onunla da görüşürüz. Bitmeyen görüşmeler 🤦‍♀️
Aslında bende iki tarafta çalışır. Son opu dan sonra o taraftaki folikülde bi kanama görmüştü belki ondandır. İlk başta bi dumur olmuştum ama şimdi işin gerçeğini hissediyorum. Olacağı varsa 1 yumurtadan da oluyor görüyoruz. Zaten dr um bu zamana kadar hep olandan az söledi. Hep şansıma 8 gördü daha fazlası çıktı😁
Hangi dr acaba, bizimle de paylaş lütfen. Bilirim o görüşmeleri, kolay gelsin sana.😍

Kızlar merhaba size fıkır danısıcam
Bılıosunuz benim transfer olamadan ıkıncı gün iptal olmustu ama toplamadan sonra regl ve subat sonu derken 40gun vakit gecmis oluyor transfer olmadığım ıcın 40gun arayla tekrar tedaviye baslayabılırmıyım sımdı takviye falan başladım denemeyi yaptıgım yer uc ay kullan gel dediler kalabalık heyet olunca soruda soramıosun
İlk deneme de uzun protokol Olunca baya git gel yaptım zamanda gectı.
Belkı farklı bıyerde deneyebılrıım henuz gdp görüşmedim, Dier hastaneye gidip görüşmek istyrm 40gun yeterlimi yeni tedavi derken yine 2ay ara vermıs oluyorum ne dersiniz baslanırmı tekrar tedavi
Umarim düzgün anlasılır yazmısımdır
Sorun yasa baglı yumurta kalitesi 40yasındayım burda bıkac defa yazdım hatılryan olur egrıcayır arısutu, kuenzim q10, promotıl women kullanmaya bsladıklarım.

Back
X