40 yaşından sonra sadece doğal yolla gebe kalanlar

tiramisu505

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
240
72
28
44
Arkadaşlar 40 yas ve sonrasında sadece doğal yoldan gebe kalanlar şu soruları cevaplar ise çok sevınırım🙏🏽
Bu soruların dışında başka şeyler yazmayın yoksa almak ıstedıgımız bılgılere ulaşamıyoruz sayfalar çok uzuyor sımdıden teşekkürler allah ısteyen herkese anneliği nasip etsin en hayırlısıyla inşallah AMİN..
1•kaç yaşındasınız ve ne kadar zamandır gebelık ıcın uğraşıyorsunuz
2•ılk çocuğunuz mu yoksa 2 veya 3 yü mü ıstıyorsunuz ılk çocuğunuz ıse doğal yolla mı oldu
3•gebe kaldıysanız kullandığınız ve etkisinin olduğunu düşündüğünüz takviyeler
İYİGÜNLER DİLERİM ..

Merhaba. Ben de 40 yaşındayım, daha önce hamile kalmadım. 2 aydır kendi kendimize deniyoruz. Folik aside başladım. Omega 3, c, d vitamini kullanıyordum, coenzim q10 da kullanmaya karar verdim. Tabi bunlar hep internet araştırmaıs yoluyla: ) 22 Haziran için Zeynep Kamil'den randevu aldım, ne var ne yok baktırmak için. 2 yıl önce değerlenrime baktırdığımda FSH'm 11 küsür çıkmıştı, o zamanki doktor elinizi çabuk tutun demişti, tutmadık: ) Biraz geriliyorum, takıyorum, stres en önemli unsurmuş oysa. Siz ne aşamadasınız?

Arkadaşlar 40 yas ve sonrasında sadece doğal yoldan gebe kalanlar şu soruları cevaplar ise çok sevınırım🙏🏽
Bu soruların dışında başka şeyler yazmayın yoksa almak ıstedıgımız bılgılere ulaşamıyoruz sayfalar çok uzuyor sımdıden teşekkürler allah ısteyen herkese anneliği nasip etsin en hayırlısıyla inşallah AMİN..
1•kaç yaşındasınız ve ne kadar zamandır gebelık ıcın uğraşıyorsunuz
2•ılk çocuğunuz mu yoksa 2 veya 3 yü mü ıstıyorsunuz ılk çocuğunuz ıse doğal yolla mı oldu
3•gebe kaldıysanız kullandığınız ve etkisinin olduğunu düşündüğünüz takviyeler
İYİGÜNLER DİLERİM ..

39 yaşından beri çocuk için ugraşıyoruz , 6 yıldır olmuyor ,

ilk çocugum dogal yolla 31 yaşındaydım , şuan 45 yaşındayım ve artık bıraktım gebelık olayını ,

birkez aşılama sonucu hamıle kaldım kalbi durdu alındı neyazık ki , sonra tekrar hamıle kaldım boş gebelıkti , ( eşim sğarayı bırakmıştı o dönem hayıt otu ,aslan pençesi içmiştim )

sonra birkez daha hamıle kaldım o da boş gebelıkti , onda da soğan kürü kullanmıştım ,

ama asıl püf nokta son iki gebelıklerin ikisindede gebelik hiç ama hiç yoktu , aralarında da 1 yıl var ,

Merhaba öncelikle gecmıs olsun dılerım kı allah gönlünüzün ıstegıne kavuştursun..
Benım yaşım 40. 3 kimyasal gecırdım usana kadar çok takvıye kullandım geçen 2.kimyasalımı preesed jel ıle yaşadım (şimdiki adı ıle prefert )uzun zaman olmustu ılk kımyasalın üstünden neredeyse 1 yılı askın olmustu.preesed jel ıse yaradı ama kimyasal ıle sonuçlandı maalesef ondan bır sonrakı ayda öyle sonrada olmadı üstünden 6 ay geçti neredeyse onun dışında caksır ,hayıt Çörek otu polen bal ne varsa denedim ama şunu soyleyebılırım kı omega 3 tablet kullandığım ay erken yumurtam gelıstı hep 16 17 günde pik olurdu ona başladığım ay 13.gunde pik oldu akıntı da deısktı ondanmıdır bilmem ama faydası olduğunu düşünüyorum.şimdi regenesis max tablet kullanıyorum gebelik öncesi ve sonrası emzırme donemıde dahıl kullanılabılecek güzel bır takvıye araştırmalarım sonucu onu kullanmaya karar verdim ıcınde folık asitten omega 3 ten neredeyse yok yok vıtamın dolu tablet.ALlah hepımızın yardımcısı olsun sağlıklı hayırlı evlatlar versin verecekse ınsallah

Bu başlığa daha çok yazılsa keşke: ) Ben yazmaya devam edeyim, gelen gelir belki..
Biz bu ayda ovülasyon testiyle denedik, bakalım. Bu arada hastaneye de gittim, muayene etmediler, reglin 2-3 ya da 4. günü gidip kan vereceğim ve muayene olacağım. Eşimden de sperm testi istediler, araştırdım bir laboratuvar buldum, muhtemelen oradan randevu alacağız. Nasıl örnek verecek bilmiyorum, çok kasılıyor: )
Bu arada, ovülasyon testinde pik noktayı gördüğümüz günleri -yine- pek etkili değerlendiremiş olabiliriz, zira görev gibi yapmak beni az, eşimi çok zorluyor. Onun için iyi bir ürolog, benim için iyi bir kadın doğumcu arayışındayız,önerilere açığım. Şöyle işine hakim, ilgili, ücretleri makul olan birilerini buluruz umarım.

Herkese selam. 40 yaşındayım, yaşıtlarımın fsh ve amh değerlerini merak ediyorum. Benim,
- FSH 11.03
- AMH 0.935

bu değerler ve üstüne bir de eşinin sperm azlığı ile hamile kalmış olan var mıdır? Bence vardır, kendim de umutluyum ama bakalım..

Herkese selam. 40 yaşındayım, yaşıtlarımın fsh ve amh değerlerini merak ediyorum. Benim,
- FSH 11.03
- AMH 0.935

bu değerler ve üstüne bir de eşinin sperm azlığı ile hamile kalmış olan var mıdır? Bence vardır, kendim de umutluyum ama bakalım..

Merhaba,
Fsh 11.37
Amh 500
ile hamile kaldım

Ama 8. haftada kalbi durdu. Şuanda denemeye devam ediyorum
Arkadaşım 41 yaşında, negatif sonuçlanan tüp bebek tedavisinden sonra , Famera adında, yumurta büyüten tabletten adetin 3. gününden itibaren 4 gün boyunca akşam yemeğinden sonra günde 2 tablet almış ( yani toplam 8 tablet) şuan 1 aylık hamile, ilk hamileliği.
Arkadaşımın hamileliği sonrası nette famera ile ilgili araştırma yaptım biraz. yaşları 25-30 civarındaki kadınlar, adetin 3. günü yada 5. günü, günlük bazıları 1 tane bazıları 2 tane, toplam 3 gün veya 4 gün veya 5 gün alıp yumurta takibiyle hamile kalmışlar

Ama kesinlikle 5 gündem fazla olmaması lazım. Çünkü yumurtaları çok büyütüp, tüplere zarar verebilen bir ilaçmış
Birde PCO lular için zararlı olabilirmiş

Çok teşekkürler arkadaşım. Eşimin sperm azlığı (1-2 tane sperm gözlendi, morfolojiye bakılamıyor bile bu durumda) canımı daha çok sıkıyor. Fsh ve amh değerlerimiz hamile kalmamıza engel değil, bundan emin oldum. Lakin spermin bu derece azlığı sıkıntı. Daha kan vermedi, elle muauene de olmadı. Direkt iyi bir tüp bebek merkezine gidelim diyorum, "o zaman onlar hemen tüp bebeğe yönlendirir" diyor. İlk bir kadın doğumcuya gidelim diyor, şimdi randevu alıcaz. İşin ciddiyetini ne kadar anlatsam anlamıyor:) Onun moralini bozmamak için kendimi tutuyordum, ama artık gerçekten saklayamıyorum.. İçimi dökesim varmış:) (güldüğüme bakmayın, dün pıt pıt gözyaşımı engelleyemedim)

Arkadaşlar, artık tüp bebek başlıklarından devam edeceğim, eşimin sperm azlığı sebebiyle doğal yolla hamile kalmam pek mümkün değilmiş: ) Bununla birlikte son haftalarda doktorlardan duyduğum, belki çoğunuzun bildiği bir şeyi söylemek istiyorum: Eğer eşimizde sorun yoksa, 40 yaşında hamile kalmamızın önünde hiçbir engel yok. Bizim yaşımızda düşük AMH, yüksek FSH normal, her ay düzenli adet olan bir kadın hele, kesin doğurgan demek(miş). İyi haberlerimizi paylaşmak dileğiyle: )

Arkadaşlar, artık tüp bebek başlıklarından devam edeceğim, eşimin sperm azlığı sebebiyle doğal yolla hamile kalmam pek mümkün değilmiş: ) Bununla birlikte son haftalarda doktorlardan duyduğum, belki çoğunuzun bildiği bir şeyi söylemek istiyorum: Eğer eşimizde sorun yoksa, 40 yaşında hamile kalmamızın önünde hiçbir engel yok. Bizim yaşımızda düşük AMH, yüksek FSH normal, her ay düzenli adet olan bir kadın hele, kesin doğurgan demek(miş). İyi haberlerimizi paylaşmak dileğiyle: )
Doktor doğru söylemiş ben doğal yolla gebelik yaşadım ama sebep neydi bilmiyoruz 8+3 te kürtaj olmak zorunda kaldım pıhtılaşma vardı ama kan sulandırıcı kullandığından o sebep deilmis genetik sebepler olabilir dedi ma genetik bir problemde yoktu Allah verince veriyor vermeyince vermiyor demekki bunada şükür daha ileri gebelik haftalarında kayıp yaşamaktansa erken haftalarda yaşamak daha iyi ne yapalım bunla avutiyoriz kendimizi

Merhaba. Ben de 40 yaşındayım, daha önce hamile kalmadım. 2 aydır kendi kendimize deniyoruz. Folik aside başladım. Omega 3, c, d vitamini kullanıyordum, coenzim q10 da kullanmaya karar verdim. Tabi bunlar hep internet araştırmaıs yoluyla: ) 22 Haziran için Zeynep Kamil'den randevu aldım, ne var ne yok baktırmak için. 2 yıl önce değerlenrime baktırdığımda FSH'm 11 küsür çıkmıştı, o zamanki doktor elinizi çabuk tutun demişti, tutmadık: ) Biraz geriliyorum, takıyorum, stres en önemli unsurmuş oysa. Siz ne aşamadasınız?
Selam canım gebelik oluştu mu sende merak ettim

Canim hayırlı olsun bebeginiz yorumlarini okudum umut oldu benim içinde nasil tedavi oldun kaldın
Merhaba: ) Memorial Şişli de tedavi gördüm. Eylül'de başladık, önce östrojen bantı, sonra adet olunca gonal f, sonra cetrotide, çatlatma iğnesi ve yumurta toplama. Toplanan yumurtalar pgt'ye gitti, bir tane sağlıklı geldi. Sonra polip ve rahim şekli bozukluğu için histeroskopi oldum, çizik de atıldı. Sonraki ay da transfer oldum. Bu arada eşim proxeed kullandı tedavinin başından yumurta toplamaya kadar, spermi ardışık toplandı ve mikroenjeksiyon ile yumurtalar döllendi. Özeti böyle: ) iyi beslendim, sağlıksız şeyleri yemedim. Arı sürü kullandım. Arada stres oldum, iş güç hayat devam ediyordu, hormonlar da etkiliyor En son doktorum sizin pozitifliğiniz sayesinde tıkır tıkır ilerledi süreciniz dedi ama ben neler çektim bu süreçte: ) Yok, olabildiğince pozitif olmaya çalıştım gerçekten de. Güzel insanların duasını aldım, sık sık meditasyon yaptım.
Memorial'ın laboratuvarı iyi olmasaydı o bir tane sağlıklı embriyoyu yakalayamayabilirdik. İyi doktorlara denk gelirsiniz umarım ve her şey gönlünüzce olur..

Merhaba: ) Memorial Şişli de tedavi gördüm. Eylül'de başladık, önce östrojen bantı, sonra adet olunca gonal f, sonra cetrotide, çatlatma iğnesi ve yumurta toplama. Toplanan yumurtalar pgt'ye gitti, bir tane sağlıklı geldi. Sonra polip ve rahim şekli bozukluğu için histeroskopi oldum, çizik de atıldı. Sonraki ay da transfer oldum. Bu arada eşim proxeed kullandı tedavinin başından yumurta toplamaya kadar, spermi ardışık toplandı ve mikroenjeksiyon ile yumurtalar döllendi. Özeti böyle: ) iyi beslendim, sağlıksız şeyleri yemedim. Arı sürü kullandım. Arada stres oldum, iş güç hayat devam ediyordu, hormonlar da etkiliyor En son doktorum sizin pozitifliğiniz sayesinde tıkır tıkır ilerledi süreciniz dedi ama ben neler çektim bu süreçte: ) Yok, olabildiğince pozitif olmaya çalıştım gerçekten de. Güzel insanların duasını aldım, sık sık meditasyon yaptım.
Memorial'ın laboratuvarı iyi olmasaydı o bir tane sağlıklı embriyoyu yakalayamayabilirdik. İyi doktorlara denk gelirsiniz umarım ve her şey gönlünüzce olur..
Allah Razi olsun canim sağol.Rabbim hayirlisi ilr kucagina almani nasip etsin insallah.cok teşekkür ederim saglikla büyütmen dileğimle sevgiler ❤👐🙏

Arkadaşlar bu kayıpların kalp durması, kese oluştuğu halde bebek gelişmemesi kalp sesi alınamaması veya kimyasal olan gebeliklerin hepsinin nedeni ya sperm kalitesizligi veya yumurta ile ilgili sorunlar rahim şekli ile ilgili sorunlar rahimde yapışıklık veya perde,pıhtılaşma ile ilgili sorunlar bunun için genetik bölümüne gidip kayıplarıniz anlatıyorsunuz onlarda size kan testi yapıyorlar aç tok farketmiyor 1 kimyasal bile gecirdiyseniz 4 kimyasal geçirdim diyin yaptırın ayrıca kadın doğum doktorunuza histeroskopi olmak istediğinizi söyleyin rahim filmi çektirin hematoloji bölümüne gidip kayıplarıniz anlatın kaninizla ilgili bagisiklikla ilgili tüm testleri yapsın hematolog ve Facebook ta kan pıhtılaşması yaşayan anneler hamileler grubu var oraya gelin o kadar çok bilgi paylasiliyorki doktordan bile daha bilgili hale geliyirsunuz

Bu başlığa daha çok yazılsa keşke: ) Ben yazmaya devam edeyim, gelen gelir belki..
Biz bu ayda ovülasyon testiyle denedik, bakalım. Bu arada hastaneye de gittim, muayene etmediler, reglin 2-3 ya da 4. günü gidip kan vereceğim ve muayene olacağım. Eşimden de sperm testi istediler, araştırdım bir laboratuvar buldum, muhtemelen oradan randevu alacağız. Nasıl örnek verecek bilmiyorum, çok kasılıyor: )
Bu arada, ovülasyon testinde pik noktayı gördüğümüz günleri -yine- pek etkili değerlendiremiş olabiliriz, zira görev gibi yapmak beni az, eşimi çok zorluyor. Onun için iyi bir ürolog, benim için iyi bir kadın doğumcu arayışındayız,önerilere açığım. Şöyle işine hakim, ilgili, ücretleri makul olan birilerini buluruz umarım.
[/QUOTE
Aaa masallah hamile kalmıssnz, hangi yontem fayda etti lutfen bızede umut olun lutfen

Bizede umut olun

Back
X