tesekkur edrim sag ol canim guzel dusuncelerin icin benim sorunum iki tuplerde kapaliymis laporoskopi oldum,normal dogal yolla hamile kalman bi mucize dedi.ne diyim rabbim hayirlisini nasip etsin hayirliysa versin guzel allahim ve olmayan butun arkadaslarimiza burdaki tanidiklarimin hepsine o guzel duyguyu en kisa zamanda yasatsin.arkadaşım bak canım sorunun ne anlamadım ne problemin var ki asla olmaz dedi eeeeee olmuş var bi çocuğun nedemek asla RABBİM OL DESİN NE OLMAZKİ acaba başka bi doktora git hemen 1 doktorun dediğine güvenme ne malum para kazanmak için yapmadığını öle üzme kendini bir sürü bitkisel kürler var onları dene ya hiç çocuğu olmayanlar ne yapsın bizler ne yapalım asla isyan etme rabbimin gücüne gider dua et bol bol
bazı erkekler tüp bebeğe şüphe ile bakıyorlar. acaba gerçekten benim çocuğum mu diye endişe ediyorlar. hiçbir zaman bunu açık seçik söylemiyorlar ama içlerindeki şüphe tohumunu bir türlü söküp atamıyorlar.
büyük ihtimalle senin eşininde aynı şey kafasını kurcalıyordur.
mesela benim ablam doğum yapmadan önce hepimize sıkı sıkı tembih etmişti. çocuk çıkınca birisi mutlaka onunla çıksın, gözünün önünden ayırmasın, yanlışlıkla başka bebeği vermesinler demişti.
işte aynı korkunun başka bir versiyonu bu...
Peygamberimiz demiş ki; deveni sağlam kazığa bağla, tevekkülü Allaha bırak...
yani sen elinden geleni yap, gerisini Allaha bırak.
birde halk arasında şöyle bir inanç var. çocuğun olmuyorsa tüp bebek yaparım olur.
hayır, kazın ayağı böyle değil. tüp bebek manevi ve maddi olarak zor bir süreç. tüp bebek evlat sahibi olmanın garantisi değil...
burada evlat hasretiyle yanıp tutuşan, defalarca tüp bebek için tedavi olan ve sonuca üzülen arkadaşlar var. bunlardan biri de benim.
Eşine şöyle bir telkinde bulunmanı tavsiye ederim.
herşeyin bir zamanı var. Biyolojik ve fiziksel olarak hamile kalmak için uygun yaşlar var. bugün 45 yaşıma gelince hadi tüp bebek deneyelim dersen, deneriz ama tutma ihtimali çok düşük olur. 50 yaşımda geriye dönüp keşke tüp bebek tedavisi deneseydim, bir evladımız daha olsaydı diye içimde uhde kalsın istemiyorum. bir kez deneyelim. Eğer Allah kısmet ederse olur. Kısmet olmazsa evladımızı büyütür, denedik olmadı deriz. ne yazık ki, son pişmanlık fayda etmiyor.diye telkinde bulun...
hakkında hayırlısı olsun. Allah isteyen ve bakabilecek olanlara hayırlı evlatlar nasip etsin.
selam..benimde ilk evliliğimden bir kızım var..ikinciye evlendim eşim bekardı..tabii çocuğu yoktu..sonra korunmamaya başladık..sırf kontrol amaçlı dr a gittik..eşim o konularda çok ileri görüşlü saolsun..ama onun spermogramı çok düşüktü..5 milyonda..ileri hareketli spermi 0 dı..sonra benim çikolata kistim vardı..fsh sınırda..kaç dr değiştirdim..laparoskopi ve histeroskopiyi aynı anda oldum..çikolata kistim alındı..daha önceden sezeryandan dolayı olan yapışıklıklar temizlendi..sonra bekledik yine olmadı..ben öylesine ağlıyordumki eşiminde bir çocuğu olsun istiyordum..kızıma o kadar iyi babalık yapıorduki..bunu kat kat hakediyordu..ama eşim bana her zaman olsun bizim zaten bir kızımız var üzme kendini diye beni teselli ediyordu..sonra bir aşılama oldum..eşimin spermogramı orda 32 milyon olmuştu ama ileri hareketli spermi %2 olmuştu sadece...sonra birde tüp denemeye karar verdik...yumurtam fazla oluşmadı..ama eşimin başka hastanede yapılan spermogramı normal derecelere gelmişti..üstelik ileri hareketli spermi de %16 ydı..çok ümitlenmedim..zaten bende sorun vardı..yumurtalarım fazla gelişmiyordu..sonra tüp tedaviside negatif sonuçlandı..bu arada kızımda öyle kardeş istiyorduki..çok üzülüyordum..eşim hep destek oldu bana..birgün olucak bizimde üzülme diyordu..sonra tüp tedavisinden sonraki ay gecikmem oldu..bir önceki ay olduğum tedaviden sonra ki ay olduğu için gecikme normal diye düşündüm..çünkü gecikmeler olabiliyormuş...sonra 10 gün geciktim..dr umu arıcam kist falanmı ldu diye..ama dr umda bana tahlil yap diyecekti..bende sırf hamile olmadığımı teyit etmek için anneme giderken test aldım..anneme bile söylemeye bile gerek duymadan tuvalete gittim..hiç titremeden yaptım tahlili çünkü hamile olmadığıma emindim..ilk çizgiyi hemen gördüm..küçük çubuğu çöpe atmak için eğildim..sonra kalktım bir baktım...ikinci çizgi..nefesim kesildi...acaba yanlışmı görüyordum..hayırrr..ikinci çizgiyi görüyordum..hayal değildi...nasıol bağarmışım ..annemin haberi yokki tahlil yaptığımda..çift çizgiiiii diye bağarışıma gelmiş..kadın şokta...yani kızlar demek istediğim allah verirse oluyo..nasip işi bunlar..ama kesin yolu yok diyorsa dr tabiiki yapmanız gerekeni yapıcaksınız...ben birde meryem suresini 41 gün hiç ara vermeden okumuştum...adet gördüğümde annem okudu yerime..hiç ara vermeden..bitincede 3 gün oruç tutuyorsunuz..bu duayı okuyupta bebek sahip olan o kadar çok tanıdığım varki...
üstelik tüp tedavisinde spermlerin karışmasına imkan yok...transfer öncesi beni dr um labarotuarı gezdirmişti..sistemi anlatmıştı..o yüzden bunda risk yok...
tesekkur edrim sag ol canim guzel dusuncelerin icin benim sorunum iki tuplerde kapaliymis laporoskopi oldum,normal dogal yolla hamile kalman bi mucize dedi.ne diyim rabbim hayirlisini nasip etsin hayirliysa versin guzel allahim ve olmayan butun arkadaslarimiza burdaki tanidiklarimin hepsine o guzel duyguyu en kisa zamanda yasatsin.
canım anladım ama umutsuzlanma inanki benim çocukluk arkadaşım var 30 yaşında evlendi ve inanki tüpleri tıkalıydı erkeklik hormonu yüksekti ilaçsız adet görmüyodu yıllardır evlendi doktor hamile kalamazsın sen doğal yolla dedi hemen aşılama yapcaz sonrasında tüp bebek dedi ama o ay kendiliğinden hamile kaldı şimdi sağsalim aslanlar gibi oğluşu var sen hep dua et RABBİM OL DESİN NE OLMAZ Kİ unutmaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?