muhteşem...ben geçmişini merak eden..ve bu uğurda sayısız tarih kitabi okuyan birisiyim..böle paylaşımları bu ortamada görmek beni çok mutlu etti..emeğinize sağlık..ve o yüce insanların ruhları şad içinde olsun...
muhteşem...ben geçmişini merak eden..ve bu uğurda sayısız tarih kitabi okuyan birisiyim..böle paylaşımları bu ortamada görmek beni çok mutlu etti..emeğinize sağlık..ve o yüce insanların ruhları şad içinde olsun...
vay be bu ne ince zeka bu nasıl bir sorumluluk bilinci
saygıyla eğilmek ve örnek almak lazım
evet çok zeki olması kanıtı galibaMimar Sinan evliyadır Rabbimin ender ilimler, üstün hisler, yetenekler verdigi bir nebidir yoksa sıradan bir insanın bilebilecegi işler yapmamıştır mübarek
Bu mektup bir inşanın, yaptığı işin kalıcı olması için gösterebileceği çabanın insanüstü bir örneğidir. Bu mektubun ihtişamı, modern çağın insanlarının bile zorlanacağı taşın ömrünü bilmesi, yapı tekniğinin değişeceğini bilmesi, 400 sene dayanacak kâğıt ve mürekkep kullanması gibi yüksek bilgi seviyesinden gelmektedir. Şüphesiz bu yüksek bilgiler de o koca mimarin erişilmez özelliklerindendir. Ancak erişilmesi gerçekten zor olan bu bilgilerden çok daha muhteşem olan 400 sene sonraya çözüm üreten sorumluluk duygusudur.
Koca Sinanı en güzel anlatan satırlar
Anlatmakla bitmez orası ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?