• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

45 Yaş ve Üstü Tüp Bebek

Hepsi 3.gune kadar geldi,hatta 4.gunede yaşamışlar ama 5.gunde 1 embriyo kaldı , AA işte o da bana yetiyordu zaten. Ama genetik bozuk çıktı kafayı yiyeceğim. İsyan etmek istemiyorum, vardır bunda da bir hayır. Bugün adetin 4.gunu, başlayalım dedi. Potansiyel yumurtam varmış 7-8 tane. İlk ignemi yaptım bugün bakalım hayirlisi. Yücel hocayı tanıyorum bu arada, Babacan bir doktor. Bazen Hüsamettin hoca izinde oluyor, Yücel hoca muayene etti birkaç kere. Allah hepimizin gozyaslarinin karşılığını versin inşallah😔🙏
Öncelikle geçmiş olsun çok üzücü yaşadıklarıniz Allah güç kuvvet versin ve fakat aynı yerle mi devam edeceksiniz, araştırıp farklı bir doktorla mi devam etseniz diye düşündüm ben açıkçası ... çoğu insan 3. Gün embriyosu ile hamile kalıyor..Çift 3. Gün Embriyosu transferi olup ikiz gebe kalanlari bile duydum.Sizin 3. Gün embriyolariniz çöp edileceğine 3. Gün donduramadilar mi ben anlayamadım bu doktoru.5. güne giden de genetik bozuk çıktıysa, yeni tedaviye baslamadan bir hastanenin tibbi genetik birimine filan basvursaniz daha iyi değil mi? Ne bileyim doktor değilim ama anlaşılır belki ne sorun varsa...Üstelik genetik taramaya gidip temiz gelip de devam edemeyen gebelikler de var. Embroyodan bir doku alınıyor sonuçta embriyoya zarar da verebilir...Hiç taramaya gitmeden tutan gebelikler var ..Ne bileyim yani etken çok ama burda benim üzüldüğüm sizin o kadar embriyonuz boşa gitmiş yazık günah kolay süreçler değil...atıyorum 10 embriyonuz varsa 4 tanesini 3. Gün dondursaydiniz keşke.Digerleri 5. Günu bekleseydi.Ne biliyim bilemedim .Üzücü ..Allah'ım sabır selamet ve emek karşılığı almayı nasip etsin.

Herkese merhabalar. 45 yaşındayım ve geç evlendim (kısmet böyleymiş). Henüz 1 yıllık evli bile değiliz ve geçen ay ilk tüp bebek denememizi yaptık İzmir'de. 44 yaş yaşlanmanın ilk pik yaptığı yaş diye okurdum ama bunu bizzat deneyimlemiş oldum. 44 yaşındayken 1,16 olan AMH seviyem, 45 yaşında 0,58'e düştü. Biz de daha ne olduğunu bile anlayamadan, AMH test sonucum çıkar çıkmaz apar topar tüp bebek tedavisine başladık. Çünkü o güne kadar muayene olduğum farklı doktorlar rahmimin sağlıklı olduğunu, normal yolla bile gebe kalabileceğimi söylüyordu. İlk denemede sağda 6, solda 1 adet toplam 7 adet folikül oluştu. Bunların 5 tanesi toplandı, 4'ü yeterli olgunlukta denildi, 2'si döllendi, 1'i 3. günde 3 hücrede kaldı, diğeri 7 hücreliydi. Yaştan dolayı doktorumuz genetik testi önerdiğinden risk aldık ve maalesef o son embriyomuz da 5. güne ulaşamadı, 4. gün seviyesinde kaldı. Sonuç olarak ilk tedavide elimizde bir tane bile embriyo kalmadı. Elbette 7 hücreli olan embriyoyu 3. günde dondurabilirdik ama genetik anomali ile düşük veya hamilelikte ileri seviyede kürtajı göze alamadığımız için risk aldık.

Bu başlığı yaşı benim gibi yüksek olan ama içine evlat isteği çökmüş de tüp bebek ile çözüm arayanlar için açtım. Bu başlık altında deneyimlerimizi ve aldığımız takviyeleri paylaşarak destek ve umut olabiliriz belki birbirimize. Şu an bir adet döngüsü dinlenme sürecindeyim. Bir sonraki adet döngüsünde kısmetse yeniden deneyeceğiz.
Benim yaşım henüz 28 bende yaptırcağım.

Bu işler nasip işi yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. 43 civarı yaşında olan yengem 4. Cocuğu oldu elbette tedavisiz hiç sorunu da yoktu.

Ama bazı faktörler var tek başına yaş ve yumurta rezervi hamile kalamama sebebi olamaz bir çok faktör etkiliyor olabilir

Evet mesela genetik önemli özellikle kan uyuşmazlığı olursa eşle.

Yada kilo sağlıksız beslenme vesayre bunlar hormonları çok etkiliyor. 1 sene önce eşimin akrabası köylüsü oluyor 43-44 yaşlarda geç evlendi çocuk çok istedi olmadı tüp bebekle hamile kaldı. Süreci bilmiyorum ama allahtan umut kesilmez. Mesela doktorunuz siz tüp bebeğe uygun değilsiniz dememiş hiç bazı çiftlerin testleri sonucları hiç tüp bebeğe uygun olmuyor daha tedaviye başlamadan red ediyor doktorlar tedaviye uygun olmadığı için.

Doktor neler veriyo tüp bebekte bilmiyorum bende ilk defa tecrübe edineceğim sonuçta kişiye özel yapılıyor bu tedaviler ama eğer araştırırsan memnun kalacağını düşünüyorum inositol takviyesi yumurtaları geliştiriyor hormonları denge de tutuyo feln. Doktoruna da danışabilirsin belki tedaviyi destekler 🙏🏼 hiç belli olmaz belki kendiliğinden bile hamile kalırsın nekadar stress yaptığının farkında değilsin bir sene dolmamış🥹 en büyük faktörde stress hele ki cevre baskısı varsa asla takmamalısın..

Benim yaşım henüz 28 bende yaptırcağım.

Bu işler nasip işi yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. 43 civarı yaşında olan yengem 4. Cocuğu oldu elbette tedavisiz hiç sorunu da yoktu.

Ama bazı faktörler var tek başına yaş ve yumurta rezervi hamile kalamama sebebi olamaz bir çok faktör etkiliyor olabilir

Evet mesela genetik önemli özellikle kan uyuşmazlığı olursa eşle.

Yada kilo sağlıksız beslenme vesayre bunlar hormonları çok etkiliyor. 1 sene önce eşimin akrabası köylüsü oluyor 43-44 yaşlarda geç evlendi çocuk çok istedi olmadı tüp bebekle hamile kaldı. Süreci bilmiyorum ama allahtan umut kesilmez. Mesela doktorunuz siz tüp bebeğe uygun değilsiniz dememiş hiç bazı çiftlerin testleri sonucları hiç tüp bebeğe uygun olmuyor daha tedaviye başlamadan red ediyor doktorlar tedaviye uygun olmadığı için.

Doktor neler veriyo tüp bebekte bilmiyorum bende ilk defa tecrübe edineceğim sonuçta kişiye özel yapılıyor bu tedaviler ama eğer araştırırsan memnun kalacağını düşünüyorum inositol takviyesi yumurtaları geliştiriyor hormonları denge de tutuyo feln. Doktoruna da danışabilirsin belki tedaviyi destekler 🙏🏼 hiç belli olmaz belki kendiliğinden bile hamile kalırsın nekadar stress yaptığının farkında değilsin bir sene dolmamış🥹 en büyük faktörde stress hele ki cevre baskısı varsa asla takmamalısın..
Bu arada 3. Güne kadar veya 4. Güne kadar giden bir embryonuz varmış aslında bazı kadınlar 3. Gün embryosu ile de hamile kalabiliyor ben okumuştum burda. Bence başka bi doktor görüşü daha almak iyi olabilir .. zorlu süreç olduğunun farkındaym maddi manevi 🥹🙏🏼 allahım güç kuvvet versin hem manevi hem maddi anlamda şans versin inşallah ama ben iyi şeyler hissediyorum olucak cocuğun hisslerim kuvvetlidir benim ferah önün açık biraz uğraştırcak seni bu durumlar ama sonrası aydınlık ✨

Ah canım benim o kadar iyi anliyorumki seni😔geçecek inşAllah ben de bugün ağlayacaktım konuşurken doktorla dedi ki o da tup bebek için bile şansı olmayanlar var ümitli ol inan o an şok etkisi yarattı bu cümle umutla ümitle toplanıp ayağa kalkacağız evladimiza kavuşacağız insAllah🤲Aminn canım amin verecek inanıyorum Rabbim bu gozyaslarimizin karşılığını🤲iyi ol insAllah Rabbim kalbine ferahlık versin güç kuvvet versin evet araştırıyorum geleli güzel yorumlar okuyorum genelde yücel hocayla ilgili de hayırlısı insAllah

Öncelikle geçmiş olsun çok üzücü yaşadıklarıniz Allah güç kuvvet versin ve fakat aynı yerle mi devam edeceksiniz, araştırıp farklı bir doktorla mi devam etseniz diye düşündüm ben açıkçası ... çoğu insan 3. Gün embriyosu ile hamile kalıyor..Çift 3. Gün Embriyosu transferi olup ikiz gebe kalanlari bile duydum.Sizin 3. Gün embriyolariniz çöp edileceğine 3. Gün donduramadilar mi ben anlayamadım bu doktoru.5. güne giden de genetik bozuk çıktıysa, yeni tedaviye baslamadan bir hastanenin tibbi genetik birimine filan basvursaniz daha iyi değil mi? Ne bileyim doktor değilim ama anlaşılır belki ne sorun varsa...Üstelik genetik taramaya gidip temiz gelip de devam edemeyen gebelikler de var. Embroyodan bir doku alınıyor sonuçta embriyoya zarar da verebilir...Hiç taramaya gitmeden tutan gebelikler var ..Ne bileyim yani etken çok ama burda benim üzüldüğüm sizin o kadar embriyonuz boşa gitmiş yazık günah kolay süreçler değil...atıyorum 10 embriyonuz varsa 4 tanesini 3. Gün dondursaydiniz keşke.Digerleri 5. Günu bekleseydi.Ne biliyim bilemedim .Üzücü ..Allah'ım sabır selamet ve emek karşılığı almayı nasip etsin.
Doktora göre 3.gun embriyosu eğer 5.gune kadar yasamadiysa zaten genetik olarak bozuk oluyor. 5 ve 6.gunu gören embriyolara istatiksel olarak daha çok güveniyorlar. Doktorumun çok fazla gebeliğe ulaşan hastası var, güvenmek istiyorum bende. Daha fazla doktor daha fazla kafa karışıklığı yada en baştan başlamak gibi geliyor bana. Bende çok düşünüyorum dediklerinizi aman ne bileyim bende bilemiyorum. Artık iğne yemeye başladım yeniden, stres yapmadan yine bekleyeyim bakalım hayırlısı. Umarım buda çıkar daha fazla embriyo:(

Allah yardımcınız olsun inşallah.. Benim de genetik taramalı düşük oldu.. Tek embriyoydu.. Kürtajdan sonra bir ay geçti kanamam durmadı daha.. Şimdi tekrar baştan başlamam lazım.. Sonunda en kötü senaryo kürtaj ise, zaten genetik taraması olanda oluyor.. O zaman üçüncü gün yapılsaydı keşke, sayısı da fazla olurdu diye düşünmeden edemiyorum bende 😞 sanırım son denemem olacak ve tarama falan fa istemiyorum.. Üçüncü gün dört tane vardı benimde..
Al işte, neden genetik taramalı düşük oluyor dimi😔 çok çok geçmiş olsun, en kısa sürede evladınızi alırsınız kucağınıza inşallah🙏🙏uzmanı olmadığımız konular, güvenmek zorunda kalıyoruz doktorlarimiza. Bu kadar uzun süreceğini dusunmuyordum ben, resmen hayal kırıklığı oldu bana, hala anlamaya çalışıyorum sureci. Rabbim güç kuvvet akıl sağlığı versin hepimize.

Al işte, neden genetik taramalı düşük oluyor dimi😔 çok çok geçmiş olsun, en kısa sürede evladınızi alırsınız kucağınıza inşallah🙏🙏uzmanı olmadığımız konular, güvenmek zorunda kalıyoruz doktorlarimiza. Bu kadar uzun süreceğini dusunmuyordum ben, resmen hayal kırıklığı oldu bana, hala anlamaya çalışıyorum sureci. Rabbim güç kuvvet akıl sağlığı versin hepimize.
Bende anlamıyorum.. Başkaları bir ay içinde sonuç alıyor, biz topla, havuz yap, bidaha topla, genetik sonucu bekle derken aylar sürdü.. Sonuçta böyle olunca heves de kalmıyor.. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ☺️ 🙏 Allah yardımcınız olsun sizin de.

Doktora göre 3.gun embriyosu eğer 5.gune kadar yasamadiysa zaten genetik olarak bozuk oluyor. 5 ve 6.gunu gören embriyolara istatiksel olarak daha çok güveniyorlar. Doktorumun çok fazla gebeliğe ulaşan hastası var, güvenmek istiyorum bende. Daha fazla doktor daha fazla kafa karışıklığı yada en baştan başlamak gibi geliyor bana. Bende çok düşünüyorum dediklerinizi aman ne bileyim bende bilemiyorum. Artık iğne yemeye başladım yeniden, stres yapmadan yine bekleyeyim bakalım hayırlısı. Umarım buda çıkar daha fazla embriyo:(
Canim benimm Rabbim insAllah gönlüne göre etsin bu sefer çok sağlıklı bir suru embriyolarin olsun içinde evladın olan🤲🥰memnunsan devam er dediğin gibi çok bakıp düşünüp araştırdıkca da işin içinden çikilmiyor içine sindiyse madem bu doktor insAllah hayirli olur sen de bana dua et yücel hocada karar kıldım orda brukselde duyduğun gördüğün şeyler olursa haberdar eder misin canim Rabbim kararlarimizda isabet ettirsin insAllah🤲

Canim benimm Rabbim insAllah gönlüne göre etsin bu sefer çok sağlıklı bir suru embriyolarin olsun içinde evladın olan🤲🥰memnunsan devam er dediğin gibi çok bakıp düşünüp araştırdıkca da işin içinden çikilmiyor içine sindiyse madem bu doktor insAllah hayirli olur sen de bana dua et yücel hocada karar kıldım orda brukselde duyduğun gördüğün şeyler olursa haberdar eder misin canim Rabbim kararlarimizda isabet ettirsin insAllah🤲
Aminnn inşallah Allah'ım inşallahhh🙏🙏🙏Perşembe günü kontrolüm var, hemşirelere danisirim Yücel hocayı, dediğim gibi ben iki defa muayene oldum. Kaç yumurta var dedim, tek tek söyledi, olgun görünen görünmeyen ne varsa. Yaşi geçkin bir doktor, tecrübeli. Bir opu yu da Yücel hoca yaptı benim. Hüsamettin Hocaya gitme nedenim iki tanidigimdan direkt tavsiye almam oldu. Yücel hocaya nispeten daha genç, sohbet ortamı da oluyor rahatlatiyor insanı. Daha çok soru sorabiliyorum ben o zaman😊inşallah gönlüne göre olur canım benim 🥰

Aminnn inşallah Allah'ım inşallahhh🙏🙏🙏Perşembe günü kontrolüm var, hemşirelere danisirim Yücel hocayı, dediğim gibi ben iki defa muayene oldum. Kaç yumurta var dedim, tek tek söyledi, olgun görünen görünmeyen ne varsa. Yaşi geçkin bir doktor, tecrübeli. Bir opu yu da Yücel hoca yaptı benim. Hüsamettin Hocaya gitme nedenim iki tanidigimdan direkt tavsiye almam oldu. Yücel hocaya nispeten daha genç, sohbet ortamı da oluyor rahatlatiyor insanı. Daha çok soru sorabiliyorum ben o zaman😊inşallah gönlüne göre olur canım benim 🥰
Ayy süper tamam canım haberini bekleyecegim🥰Aminn amin insAllah hepimizi sevindirsin Rabbim🤲doğru diyorsun o da önemli sıcak sevimli olması Yücel hoca sevimli değil miydi peki kafam karisti🙄

Ayy süper tamam canım haberini bekleyecegim🥰Aminn amin insAllah hepimizi sevindirsin Rabbim🤲doğru diyorsun o da önemli sıcak sevimli olması Yücel hoca sevimli değil miydi peki kafam karisti🙄
Yücel Hoca da sevimli ama dediğim gibi 70lerinde yaşı, daha tecrübeli bile hatta. Hatta şöyle bir bilgi vereyim, Belçika'daki Brüksel tüp bebek de bölüm başkanlığı yapmış.

Ben ilk tüp bebek tedavisine 41 yaşında Ankara medicanada (o zaman Sevtap Kılıç vardı) yaptırdım. Hem süreç hem de sonuç büyük hayal kırıklığı oldu. Sonra Aygül Demirol hocaya gittim, onunla beşinci ya da 6. Denememde oğlumu 44 yaşımda sağlıkla kucağıma aldım. 2021 aralıkta hocayla ilk kez görüşüp başladık ve 3 yııl sonunda bebeğime kavuştum. Aygül hoca ile 2 kere genetiği normal embriyom tutunmadı. Daha sonra 21.haftada gebelik sonlandırmak zorunda kaldım. Çok sıkıntılı ve zorlu süreçlerdi.

Tüm bu süreçte acaba diyeceğim hiç bir şey olmadı. Aygül hoca her zaman bilimsel ve etik olarak ne yapılması gerekiyorsa yaptığı için içimizde hiç bir şüphe yoktu, kısmet değilmiş diyebildik. Kendisi en büyük şansımız oldu, ne kapı kapı doktor dolaştık ne de başka çare aradık. Bu yoldaki herkese hele de ileri yaştaysa içim rahatlıkla doktorumu öneriyorum

Merhaba aygül hocaya gittiğinizde amh değeriniz kaçtı acaba

Yücel Hoca da sevimli ama dediğim gibi 70lerinde yaşı, daha tecrübeli bile hatta. Hatta şöyle bir bilgi vereyim, Belçika'daki Brüksel tüp bebek de bölüm başkanlığı yapmış.
Evet canım öyleymiş burdaki doktor çok meth etti oradakilerin hepsini iyi duyuyorum ben gerçi ama bu ısrarla yücel hocayı söyledi de bakalım sen de bir kulak kabart öğrendiğin bir şey olursa söylersin🥰hayırlısı olsun insAllah hakkımızda her şeyin 🤲

Merhaba aygül hocaya gittiğinizde amh değeriniz kaçtı acaba
Ben bir kere amh testi yaptırdım, o da ankara medicanada ilk tüp bebeğe başladığım zaman, 40’tan 41’e geçerken. 1 in üstünde bir değerdi. Muhtemelen bebeğimi kucağıma aldığım embriyonun yumurta toplamasında baya düşmüştür, üstünden 2 sene geçmişti çünkü. Yumurta kalitemde bariz düşme vardı yaştan dolayı. Aygül hoca bir daha amh testine gerek duymadı o yüzden bilemiyorum

Kendi tecrübeme dayanarak yazıyorum ileri yaşta tüp bebek apayrı bir deneyim ve uzmanlık. Ne boş yere umut vermeli ne de uygunsuz tedavi ile olan bir kaç yumurtayı da ziyan etmeli doktor. Aygül hocanın çok sayıda ileri yaş hastası vardı benim bildiğim. İnstagramda paylaştıkları çok azı hastalarının. İmkanı olana tavsiye ederim

Ben bir kere amh testi yaptırdım, o da ankara medicanada ilk tüp bebeğe başladığım zaman, 40’tan 41’e geçerken. 1 in üstünde bir değerdi. Muhtemelen bebeğimi kucağıma aldığım embriyonun yumurta toplamasında baya düşmüştür, üstünden 2 sene geçmişti çünkü. Yumurta kalitemde bariz düşme vardı yaştan dolayı. Aygül hoca bir daha amh testine gerek duymadı o yüzden bilemiyorum
Aygül hoca nerde soy ismi nedir

Bu arada 3. Güne kadar veya 4. Güne kadar giden bir embryonuz varmış aslında bazı kadınlar 3. Gün embryosu ile de hamile kalabiliyor ben okumuştum burda. Bence başka bi doktor görüşü daha almak iyi olabilir .. zorlu süreç olduğunun farkındaym maddi manevi 🥹🙏🏼 allahım güç kuvvet versin hem manevi hem maddi anlamda şans versin inşallah ama ben iyi şeyler hissediyorum olucak cocuğun hisslerim kuvvetlidir benim ferah önün açık biraz uğraştırcak seni bu durumlar ama sonrası aydınlık ✨
İyi niyetiniz ve güzel enerjiniz için teşekkür ederim. Yaştan ve özel durumlardan bağımsız burada hepimiz aynı özlemin içindeyiz. Rabbim hepimizin yüzünü tez vakitte güldürsün inşallah 🙏

Teşekkür ederim peki aygül hocada neden o kadar fazla deneme oldu acaba? Sizin yaştan dolayı kalite düşmüş olabilir ama benimde rezervden dolayı düşük sanırım hiç gebelik olmadı 3 senedir yaşım 33 fakat rezervim neredeyse bitmiş 001 i gördüm.

Peki kaç yumurta toplanmıştı acaba hepsi embriyo olabildi mi ?

Back
X