• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

45 yaşındayım ve doktorum artık bitirelim olmuyor dedi. Moralim çok bozuk başka hangi doktorda devam etmeliyim

Ben maddi anlamda şükür zorlanmıyorum yurtdışında yaşadığım için. Ama manevi anlamda 6 defa opu 4 defa transfer yıldım artık yaşım 39 hemen herşeye yaş diye başlayan cümleler. Pes etme diyor kalbim. Doktorunuz kimdi acaba bir de her opu da kaç kalıyordu Pgt yapıldı mı sanırım biraz umuda ihtiyacım war
Şişli Memorial de tedavi gördüm. 8 opumun 7 sinde hep pgt oldu. Çok para harcadım. Bana da hep yaş cümleleri kuruldu. 41 yaşında anne oldum. 39 yaş pgt li embriyom ile. Dr yakında senden yumurta çıkaramayacağız deyince havuz yaptım. Tüm embriyolarım pgt ye gönderilip donduruldu. Bir müddet tedaviye ara verip antidepresan kullandım. sonra rahmim kalınlaştı. Antidepresan kullanırken doğal yoldan hamile kaldım. Beş senedir geebelik olmamıştı. Ancak onun da kalbi durdu. Sonraki sene transfer yaptırdım ve kızıma kavuştum.

Bu yolda sabır şart. Ben neler çektim. 8 opu 7transfer. Kalınlaşmayan rahim. Histereskopiler, deneysel tedaviler, genetik testli ve kaliteli embriyoların tutunmayışı, rahmim ölmüş taşıyıcı anne bul diyen Dr lar, eşimden gördüğüm psikolojik şiddetler, yalnızlık, ileri yaş, umutsuzluk… çok şükür en umutsuz anımda evladım oldu. Doğum sonrası yalnız kaldım. O kadar sıkıntı ile çocuğuma baktım. Mutluluğumu bile yaşayamadım Şimdi iyi ki bu kadar uğraşmışım diyorum. Ben bu kadar uğraşmasaydım Allahım nasip etmezdi.
Normal mi oldu taşınız kaç hangi doktora gittiniz

Ben tedavimi Antalya’da oldum. Fakat çok yakın arkadaşım Bülent Tıraş’a tedavi oldu, ilk seferde ikiz hamile kaldı. Onlarda sperm sorunu da vardı. 5-6 kez Opu oldu sanıyorum. Kendisi çok memnundu fakat hocanın asistanlarına değil her seferinde hocaya muayene oldu. Ona göre ücret ödediler diye biliyorum. Tabi İstanbul veya Ankara’da yaşayıp başka doktor tecrübe edenler yorum yaparsa daha iyi olur.
Merhabalar, Antalya da nerede tedavi gördünüz acaba? Ayrıca kaç yaşındasınız? Biz de hem yaş sorunu var hem de ciddi sperm sorunu 😔 laboratuvar çok çok önemli dediğiniz gibi

Bende görüyorum 44. Yaşında hamile kalanları. Doktorumda çok paylaşım yapıyor. Cem Çelik doktorum ama o ümidini kesti
Merhaba size nacizane atasehir acibadem hastanesi firat tulek hocayi onerebilirim . Ben 41 yasinda anne oldum bi gorusmek isterseniz eger .

Merhabalar, Antalya da nerede tedavi gördünüz acaba? Ayrıca kaç yaşındasınız? Biz de hem yaş sorunu var hem de ciddi sperm sorunu 😔 laboratuvar çok çok önemli dediğiniz gibi
Merhaba memorial Şafak Olgan’ın hastasıydım ben. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim en azından bir görüşün 🥰 33 yaşındayım.

Merhaba memorial Şafak Olgan’ın hastasıydım ben. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim en azından bir görüşün 🥰 33 yaşındayım.
Rezerv azlığında şafak olganın tedavi şekli nasıldır bilginiz var mı? Daha önce baska yerde 5. Güne gidemedi embriyolarım şafak olganı merak ediyorum

Rezerv azlığında şafak olganın tedavi şekli nasıldır bilginiz var mı? Daha önce baska yerde 5. Güne gidemedi embriyolarım şafak olganı merak ediyorum
Konu konu nasıl tedavi uyguluyor bir şey diyemem tabi ama gidip bir görüşün. En azından nasıl bir yol izlediğini öğrenirsiniz. Rezerv azlığı başka bir konu, 5. Güne gitmemesi başka bir konu. Memorial’ın embriyoloğu iyi bu konuda ☺️

Bence kesinlikle bir doktor daha deneyin asla aklınızda kalmaması için. Ben vazgeçmeyin demeyeceğim. Çünkü sizin kadar çabalamadığım halde ben de biraz uğraştım bu işlerle. 29 yaşında amh yerlerde bir embriyom oluştu sadece 3 yumurta toplandı ikisi bozuk biri döllendi 3. Gün transfer ve sonuç negatif. Her an her saat nasıl bir stres çok iyi biliyorum. Hayatını yaşayamıyor insan sanki tek buymuş hayatının amacı gibi çabalar dualar ağlamalar... Ama benim en baştan bir hedefim vardı. 3 kez deneyecektim. Çünkü hayat da akıp gidiyordu. Ben sadece bu yolda çabalamış olmak istedim. Benim de çocuğum olmak zorunda diye düşünüyor gibi davranmak istemedim. Nasipse siz 50yi aşsanız da kendiliğinden zaten gelir tüm engellere rağmen. Böyle hikayeler de duyuyoruz. Ben size kendinize bir plan yapmanızı öneriyorum. Yani denemenin sonu yok. Menepoza ne zaman gireceksiniz belli değil sürekli tedavi göremezsiniz. Ama bir yerde bence tedavi işinden rızanızla vazgeçme planı yapın.

Yaşınız sizi bebe konusunda zorluyor olabilir ama hala gençsiniz. O yüzden bu noktada takılıp kalmanızı istemem. Hayırsız bir evlat olacaksa hiç olmasın. Belki de eşinizle başbaşa çok daha mutlu bir hayatınız olacak. Umarım yazdıklarım üzmez. Umarım her şey gönlünüze göre olur.
Merhaba bende 28 yaşındayım embriyolarim 3. Günden sonra ilerlemiyor. Siz nerede tedavi gördüğünüz nelere dikkat ettiniz kaçıncı denemede 5. Güne ulaştı bilgi verebilir misiniz

Merhaba bende 28 yaşındayım embriyolarim 3. Günden sonra ilerlemiyor. Siz nerede tedavi gördüğünüz nelere dikkat ettiniz kaçıncı denemede 5. Güne ulaştı bilgi verebilir misiniz
5. Güne ulaşmadı hiç. Bir tüp bebek negatifim var o da 3. Gün transfer olmuştu. Sonra doğal hamile kaldım.

45 yaşındayım ve doktorum artık bitirelim olmuyor dedi. Moralim çok bozuk başka hangi doktorda devam etmeliyim. Yoksa bırakmalı mıyım? 7 kere opu 3 kere transfer oldum.
Merhaba. Ben de 45 yaşındayım, geç evlendim (kısmet böyleymiş). Henüz 1 yıllık evli bile değiliz ve geçen ay ilk tüp bebek denememizi yaptık İzmir'de. 45 yaş ve üzeri için başlık açmayı düşünürken sizin başlığınıza denk geldim. 44 yaş yaşlanmanın ilk pik yaptığı yaş diye okurdum ama bunu bizzat deneyimlemiş oldum. 44 yaşındayken 1,16 olan AMH seviyem, 45 yaşında 0,58'e düştü. Biz de daha ne olduğunu bile anlayamadan, AMH test sonucum çıkar çıkmaz apar topar tüp bebek tedavisinin içine düştük. Çünkü o güne kadar muayene olduğum farklı doktorlar rahmimin sağlıklı olduğunu, normal yolla bile gebe kalabileceğimi söylüyordu. İlk denemede sağda 6, solda 7 adet folikül oluştu, bunların 5 tanesi toplandı, 4'ü iyi kalite denildi, 2'si döllendi, 1'i 3. günde 3 hücrede kaldı, diğeri 7 hücreliydi, yaştan dolayı doktorumuz genetik testi önerdiğinden risk aldık ve maalesef o son embriyomuz da 5. güne ulaşamadı, 4. gün seviyesinde kaldı. Sonuç olarak ilk tedavide elimizde bir tane bile embriyo kalmadı. Elbette 7 hücreli olan embriyoyu 3. günde dondurabilirdik ama genetik anomali ile düşük veya ileri seviye kürtajı göze alamadığımız için risk aldık. Neden bu kadar uzun yazdım? Çünkü aynı yaştayız, bir kere evlat isteği düşmüş içimize, üzülmüşüz, paylaşalım ve umudu çoğaltalım diye.

Doktor konusuna gelince; bu süreçte olup da İstanbul'da yaşayan yakınlarım Liv'in tüp bebek merkezinin çok iyi olduğunu söylemişti. Aklımda kalmış. Bir araştırın derim. Ama umudunuzu yitirmeyin. Eğer ki duyduğumuz onca vaka yumurta donasyonu ile başarı değilse (bunu bilemiyoruz çünkü insanlar da haklı olarak bu işlemi gizli tutuyorlar), adet gördüğümüz ve yumurta ürettiğimiz sürece hala umut var.

45 yaşındayım ve doktorum artık bitirelim olmuyor dedi. Moralim çok bozuk başka hangi doktorda devam etmeliyim. Yoksa bırakmalı mıyım? 7 kere opu 3 kere transfer oldum.
Merhaba 44 yaşındayım geçen sene 2024 de bir bebeğim oldu doğal yollla olmaz dedi birkaç dr. imkansız değil naçizane tavsiyem, bırakın kendinizi rahatlayın olumlu düşünün zorunda hissetmeden isteyin. Ben birde hayıt çayı ve soğan suyu tükettim

Ben o umudun inanin ki yasla pek de dogrudan alakasi olmadigindan emin olmaya basladim yasadikca, cevremdekileri gordukce☺️ insanin basina gelecegi varsa ne yas bakiyor ne genel saglik durumu malesef. Allah yeter ki ol desin 💫
Kesinlikle katılıyorum. 29 yaşındayım. Doktorum her seferinde yaşın çok iyi. Tam zamanı diyordu. 2 tedavide başarısız oldu. Donmuş Embriyom da yok.

Kesinlikle katılıyorum. 29 yaşındayım. Doktorum her seferinde yaşın çok iyi. Tam zamanı diyordu. 2 tedavide başarısız oldu. Donmuş Embriyom da yok.
Ah, üzüldüm inanin.. ama care hep var,denemeye maddi manevi gucunuz olsun yeter ki 🙏🏼 ille olacaktir, dogru embriyoyu bundan sonra bulursunuz umarim size evlat olur can olur 🩷

İlk gebeliğiniz miydi?
Evet o sebeple olmaz dediler zaten tüp bebek belki küçük bir ihtimal çok umutlanmayın dedi dr ve bunun üzerine çılgın gibi dr dr gezdim kısırlık servisleri vs hep aynı cevap oyle kolayca soyleyiveriyolar olmaz isterseniz deneyelim süreç zor eminmisiniz değmez gibi vs vs ve ben presleniyorum adeta korkunç baskı her dr da aslinda tek beklentim sorun yok demesi yok olmadı bakiyorlar kontrol muayene sayım ve ayni sonuç ve birden tüm tazeliğini kaybetmiş bir çöp gibi leş gibi hissediyor insan kendini, bir yanım boşver diyor bir yanım çaresiz bu duyguyu bu durumu yaşayanlar anlar galiba çok ciddi berbat. Ben tüp bebek tedavisine başlamadım olanları yok sayıp tatile gittim saçma gelir herkese belki kimsenin tedavisine engel olmiyim ! Ben bu yolu seçtim kendimi iyi hissetmeye çalıştım toprağa bastım havayı kokladım gökyüzüne baktım ve yumurtlama haftasında o hafta boyunca denedik ve gece ve dinlendim.bu hayıt çayı ve soğan kürü onu tükettim çaktırmadan bir süre ve İşte işe yaradı oldu hiç beklemiyordum oldu. belki zaten olurdu belki de tüm bunlar sayesinde oldu bilemiyorum kimse umudunu kaybetmesin kendini kötü hissetmesin hayırlısı iyisi olsun herkes için olursa olur olmazsa olmaz bu bir zorunluluk değil olmaması eksiklik olması fazlalık kutsallık değil, önemli olan sadece kendinizsiniz bunun farkında yaşayın. Sevgiler

Back
X