• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

rahat geçim derken?
kuaförlerin çok mu lüks.
çorabına kadar marka ürünler mi giyiniyorsun?
he eğer öyleyse evet bir çanta fiyatına maaşı var sevgilinin çok zor geçinirsiniz aksi halde en az 1500 tl size çok rahat gider..

O değilde şimdi konu sahibi gelecek ve nişanlım ÖĞRETMEN değil ki nerden çıkardınız diyecek diye korkuyorum :KK48:
dün yargıtay alımlarıda açıklanmıştı olmayabilirde öğretmen ama yargıtayda o parayı alamaz zaten. garip geldi

yok ya linçlik bir durum yok bence::):)
sorun şu ki ben özel sektörde mesleğimden memnunum.sistemi eleştirince,benzer şartlar talep edince neden kıskançlık olsun ki? yoksa ben özel sektörde öğretmen maaşının fazlasını alabiliyorum.2 ay iznim olsun gibi bir talebim de yok..ayrıca bend e öğretmen çoccuuuuuyumm:):)
geyiğine de derim ,3 aydır yatıyosunuz diye...:):):)

:)) Valla ben de devlet memuruyum ve mesleğimden hani bakarsan, ama sistem yanlış kişiler değil haklısın. Kadınlara çok fazla yükleniliyor günümüzde. Yok yok gör bak şimdi sen buralarda fena şeyler söylenecek. Bi konunun birinde kız resmen ağzın dolusu yazmadığını bırakmamıştı :))

Meğer toplumun kanayan Yarası imiş öğretmenlerin özlük hakları :KK45:
neden bu kadar üstünüze gelindi anlamadım da,isteyen ve çalışan kişi,kendini geliştiren kişi,özel sektörde daha fazlasını kazanabilir öğretmenden çok..zaten kimse çalıştıüı kadar kazanamıyor ki ülkemizde..
tek kıskançlığım saatleriniz ama ne yalan söyliyim.oğlumun okuluna gitmem gerekiyor,hastalanıyor,sıkıntılanıyor vsss izin zor alıyorum,alsam da maaşımdan kesiliyor..

Ogretmenlerin alingan oldugunu soyluyorsunuz ama hicbir ogretmen alakasiz konukarda gelip mesleginden sikayet etmiyor. Genellikle diger uyeler birden ogretmenleri elestirmeye basliyor bizde savunmaya geciyoruz. Helede konu acan bir ogretmen ya da konunun icindeki kisi ogretmen olsun tamam artik maas ek dersten giriliyor tatilden cikiliyor. Ogretmenlik sartlari ortada gizli sakli birsey yok isteyen secer istemeyen secmez. Benim esim ozelde bazen devlete geceyi. Diye dusunuyor ben istemiyorum. Bende ozelin sartlarini daha iyi buluyorum ama burada gelip kimseye ozel sektor soyle boyle diye elestiride bulunmuyorum. Isteyen ozelde calisir isteyen devlette. Kimse kimsenin sartlarini elestiremez.

yok ya linçlik bir durum yok bence::):)
sorun şu ki ben özel sektörde mesleğimden memnunum.sistemi eleştirince,benzer şartlar talep edince neden kıskançlık olsun ki? yoksa ben özel sektörde öğretmen maaşının fazlasını alabiliyorum.2 ay iznim olsun gibi bir talebim de yok..ayrıca bend e öğretmen çoccuuuuuyumm:):)
geyiğine de derim ,3 aydır yatıyosunuz diye...:):):)
Supersinnn ;))))

bu arada annem emekli öğretmen 1. dereceden ,3 aylık maaşı ancak 5.000 tl ediyor...bu mudur yani çok iyi şartlardaki öğretmen maaşları??
konu sahibi bak bunu da öğrenmiş oldun ,emekli olunca hiç geçinemezsiniz ;)bi düşün istersen evlenmeyi tekrardan..;;)
konuya dönecek olursak; bence en mantıklısı ,adamın ticarete geri dönmesi evlendikten sonra, daha çok kazanır..

Millet asgari Ücret ile kaç çocukla geçiniyor,sizin bu sorunuz tamamen şımarıklık

neden bu kadar üstünüze gelindi anlamadım da,isteyen ve çalışan kişi,kendini geliştiren kişi,özel sektörde daha fazlasını kazanabilir öğretmenden çok..zaten kimse çalıştıüı kadar kazanamıyor ki ülkemizde..
tek kıskançlığım saatleriniz ama ne yalan söyliyim.oğlumun okuluna gitmem gerekiyor,hastalanıyor,sıkıntılanıyor vsss izin zor alıyorum,alsam da maaşımdan kesiliyor..
Ben de anlamadım. Ama sadece burda değil hemen her yerde oluyor bu durum. ÖĞRETMEN maaşı düşük ona keza çalışma saatleri de az elbet. Ama isteyen ÖĞRETMEN cok ücra Doğuda değilse zaten arttırıyor maaşını, her ne kadar yasal olmasa da..
Genelde de erkek öğretmenler bu şartlarda Çalışıyor benim çevremde .
Her mesleğin kendine göre avantajı dezavantajı var. Ben esnek çalışma saatlerimiz sayesinde Eğitimime devam edebiliyorum. Özelde olsam rüyamda görürdğm ama az parayı da dert etmiyorum. Tercih işte..

sen herşeyin lüksüne kaçarsan tabi ki geçinemezsin. 40.000 tl ile de beyaz eşya +mobilya alınır .. 5.000 TL ye de..

Senin geçinip geçinmeyeceğini tercihlerin belirleyecek aldığın para değil.

arkadaşlar ben taksitlerden para kalırmı diorum?yani zaten 4.500 ile geçim olurda o para bize kalmayacakki

Mantığınız sırf maddiyata yönelik mi ?
1000tl bile alanlar evleniyor kendi imkaniyla siz 4500tl te mi acaba diyorsunuz..
Rahatına düşkünsen baba evinde kal..
Bu ülke 450tlsi bile olmayan var 4500tlye acaba diyorsun..
Ayıp yani..
Bi kaç zaman 1000tllik çanta değil 100tllik çanta al..
İdareli davranin çok rahat gecinirsiniz..
Bide sizinde gelirinin varmış..
İnsaf..
Ego tatminiyse amaciniz..
Zenginsiniz azizim..
On numara beş yıldız..
Ovvv yeaaa

:D :D

Ikisinin maaşı mi tek kişinin mi 4500 den fazla? Tek kişi mümkün değil iki öğretmen ise elbette fazla olur.

ikiside öğretmenmiş ya toplamda geçiyor ya onu diyordur.

konu sahibi arkadaşın nişanlısı da mı öğretmenmiş.

Onu konu sahibi için yazmadılar bir arkadaş yazmış ablam ve eşi de öğretmen 4500 ü geçiyor maaşları diye onun için yazdılar.

Yukarıda alıntıladıklarımı okuyun lütfen Akasya Akasya

Dönüştürmüyorum, sadece hani lafım size değil bazı konulara bazı öğretmen arkadaşlarımız öyle şeyler söylüyor ki (misal, ooooh yazın yatar çatır çatır yerim size ne be, oooh tatilimiz var kıskanıyosunuz işte hıh falan gibi) ya insan üzülüyor. İnanın her mesleğin kendi zorluğu var. Ve psikopat adam etkisi altına aldığı herkesi psikopatlaştırır bu da bir gerçek hani sadece öğretmenle sınırlı da değil. Bu sınırlama biraz anlamsız geldi bana. Atıyorum bir polis, psikopatsa adam da döver, ne bileyim belki aile fertlerine hırçın davranır.. Hani davranış dediğimiz a+b=c gibi formül değil, neyin altından ne çıkar bilemiyoruz burası ayrı konu zaten.

Benim tek üzüntüm açıkçası, öğretmenlerin iyi çalışma şartlarına sahipken şikayetlenmeleri ve bu duruma karşı çıkıldığında diğer mesleki çalışanların "kıskanç" damgası yemeleri. Yoksa benim 2 ablam da öğretmen. Dedem de öğretmendi. Biliyorum evet kolay meslek değil yani. Ama ne bileyim, herkes çıkarıyor ekmeğini herkes birşeyler için uğraşıyor. Öğretmeninki emek diğerlerininki değil algısı oluyor biraz.

İşte o bazı öğretmenler bazı konularda böyle yazıyorsa o onların ayıbı oluyor.
Dediklerinde doğrusun katılıyorum yazdıklarına. Benim sinir olduğum konu bir şeyi ya ölümüne savunuyoruz ya da ölümüne kınıyoruz. Oysa arası da olmalı. Her açıdan bakılmalı her olaya.
Herkesin işi emek demek, küçümseme ya da üstünlük olayına kızıyorum ben.

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
cnm 4500 tl az değil gecınılır ama ben rahat buyudum dıyorsun peki sen çalışıyor musun çalışmıyorsan dısını sıkıp yenı hayatına uyum saglayacaksın çünkğü evlendıgın zaman hıcbıs sekılde baba evındekı rahatlk olmıycak maddı anlamda belkı ama manevı olarak olmuyo cunku artık sen de sorumluluk sahıbı oluyorsun hayatın yukunu sırtuına alıyorsun
o yuzdden babamın evınde cok rahattım dıye kıyaslama yapma
bi şekılde eve katkıda bulunursan ya da en azından kendı masrafını karsılarsan adam borçları oder bı sure sonra da rahata erersın ama hıcbır fedakarlık yapmadan evde rahat yasayacaksan zor olucak

bız de esımle herseyı kendımız yaptık hatta bana dusenlerı degıl herseyın yarısını ben yarısını esım yaptı ve evlendıkten sonra borçları beraber ödedık bızım bes yıl once eve 4500 para gırıyodu ama 6000 borc cıkıyodu halıyle bır sene kadar co9k zorlandık ama sonra rahata erdık kımseden de 5 kurus para ıstemedık ıstersenız sız de yaparsınız

Merhaba öncelikle çok önyargılı davranan arkadaşlar olmuş üzüldüm. Benim ablam 3 gün önce evlendi, aynı sizin gibi herşeyi ikisi yaptı. Ablam ingilizce öğretmeni, enişte kimya öğretmeni. Yani maaşı 4500 den fazla. Mardine atandıkları, ve bu sene batıya gelecekleri için çok teferruatlı eşya almadılar, ama bilen bilir düğün evresinde kaba işlerden çok, nişanı, kınası, kına yeri, çeyiziydi bohçasıydı gelinlik ıvır zıvıra para gidiyor. Şuanda 5 kuruş nakitleri kalmadı kartlarında eksilere indiler, düğünden bir miktar para ile balayındalar şuan. Ablamda bu kadar olacağını tahmin etmedi ama oldu yani birlikte ödeyecekler borçları o yüzden çok zorlanmayacaklar.Sizde çalışıyorsanız fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum. Zaten en fazla 6-7 ay sıkışık geçer. Ama lükse kaçarsanız biraz altın bozdurnak durumunda kalabilirsiniz, durum düzelince altınlarınızı tekrar yavaş yavaş yaptırırsınız, bal gibi de geçinilir..

Yukarıda alıntıladıklarımı okuyun lütfen Akasya Akasya

Evet biliyorum konuyu baştan beri takip ediyorum alıntı yaptığım arkadaşa yazdılar o yorumları.
Konu sahibi belirtti zaten çalışmadığını ve öğretmen olmadığını.

erkek arkadaşınız kaç yaşında merak ettım siz 34 yasındasınız ama o yeni atandı kuçuk mu sizden?

Back
X