• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Konu sahibi nişanlım dün atandı 4500 maaş alıyor deyince kızlar da galiba öğretmen ama nasıl maaşı o kadar çok yazmışlar. Biz de mümkün değil maaş +ek ders bile o kadar etmez dedik.bunu konuşuyorduk sonra bir kaç arkadaş gelip her konuda olduğu gibi maaştan girip tatilden çıktı. E haliyle öğretmenler de kendini ifade etmeye çalıştı.

Sonuç:Oğretmen odaklı bir konu yine yeniden telef oldu. Özeti budur.
Öğretmenlere verip veriştirelim diye bir forum açmaa karar verdim, çok tutar haaa iyi de kazanırız:KK70:

konu gene neden öğretmenler oldu ya öfffffffffff

Cunku konu sahibi nisanlim dun atandi dedi dun atanan meslek grubuda ogretmenler nitekim. Sonra 4500 tl maas alacak dedi konu sahibi.evet evet ogretmenler aliyorlar o kadar diyen uyeler cikti. Sonra biz bir ogretmen o kadar alamaz dedik. Sonra bende bilmiyorum nasil oldu konu buralara geldi. Hatta siz polislerden doktorlardan daha mi onemlisiniz onlarda doguya gidiyora kadar gitti iş :KK53:

Bir ara bencilligimizden dem vuruldu. Bir ara devletin bize materyal verip vermedigi niye hala kirtasiye parasi odendigi sorgulandi. Bi ara il degistirirken aldigimiz yol paralarina deginildi.

Sonuc ogretmenler asgari ucret alsin tatillerde de gelip okulu temizlesinler karari cikti yuce kadinlar kurulu yuksek divanindan :KK53:

Son düzenleme:
Sanmıyorum öğretmen değildir doktorda olabilir avukatta olabilir üst düzey müdürde olabilir ama konu sahibi paranın çokluğunu önemsiyor ondan önemli olan bence eşinin iyi karekterli oluşu, onca zengin ama mutsuz insan var
Cunku konu sahibi nisanlim dun atandi dedi dun atanan meslek grubuda ogretmenler nitekim. Sonra 4500 tl maas alacak dedi konu sahibi.evet evet ogretmenler aliyorlar o kadar diyen uyeler cikti. Sonra biz bir ogretmen o kadar alamaz dedik. Sonra bende bilmiyorum nasil oldu konu buralara geldi. Hatta siz polislerden doktorlardan daha mi onemlisiniz onlarda doguya gidiyora kadar gitti iş :KK53:

Neden her şey öğretmenlere dokunduruluyor? Ben öğretmenlikten çok alakasız bir bölüm okuyorum ama bana ayda 20000 maaş da verseler öğretmenlik yapamam. Öğretemeyen öğretmenler ayıklanmalı evet. Öğretmenleri kötü bilenlerin de öğretmenlerden canı yandığını düşünüyorum açıkçası ben. 1'den 5'e kadar harika bir öğretmen tarafından yetiştirildim. Çok düzgün bir insan olduğumu ve bunda özellikle ilkokul öğretmenimin payının büyük olduğunu düşünüyorum aynı zamanda. İşini iyi yapmayan öğretmen de kötü insan yetiştirir gibi bir anlam çıkmasın bundan. Ben çok iyiliğini gördüm o yüzden. Benim benden 9 yaş küçük kardeşim var, çocukcağızın okul dönemi hep sorunlu oldu. Onlara verilen öğretmen bir şekilde devamsızlık yapardı. Tam çocuklar alıştı derken evlendi, o izindi bu izindi, doğum izniydi, yok hastalık raporuydu falan derken okula doğru düzgün gelmedi gitmedi çocuklar perişan oldular. Küçücüktüler, her birini başka sınıflara dağıttılar geçici olarak. Derslerden geri kaldılar, diğer sınıflardaki çocuklara yetişemediler falan, çocuklar okuldan soğudu. Ben öğretmenlerin izin durumlarını bilmiyorum ama öğretmenler izin kullanırken okuttukları çocukların halini de düşünmeli. Bütün okul sistematik bir şekilde bütün açıkları kapatmalı. Bir öğretmen doğum izni aldığında okuttuğu sınıfı başka bir öğretmenin alması gerekmiyor mu? Geçici süreliğine falan diye diye çocuklar sefil oldu. Kardeşiminki sürekli hakkı (!) olan iznini kullana kullana çocuklar mahvoldu. Çocukları susturmak için elini tahtaya vururmuş, parmağında da yüzük varmış, çocuklara "sizin yüzünüzden yüzüğüm kırılıyor, kocam şimdi bana yenisini almak zorunda kalacak sizin yüzünüzden" falan diyormuş. Kardeşim öğretmenini sevmiyordu. Bu izinler nasıl ayarlanıyor, hangi hakları var bilmiyorum ama kimseyi mağdur etmeyecek şekilde ayarlanırsa daha iyi olur bence. Gerçekten bu işi severek yapacak öğretmenlere ihtiyacımız var, zoraki değil. Yani şu kadar tatili var, bu kadar izni var falan diye meslek seçilmez. Ben 1999-2004 arası 1'den 5'e kadar okuyan nesildenim, ben öğretmenimin rapor alıp da okula gelmediğini hatırlamıyorum. Hasta haliyle gelirdi, "çocuklar hastayım, boğazım ağrıyor, lütfen bari bugün uslu durun" derdi. Tabi biz çocuğuz anlamıyoruz o zamanlar. Her kim, hangi meslekteyse, işini hakkıyla yapmıyorsa o aldığı maaşı haketmiyordur.

Ya nasıl maaşı 4500 den fazla ben 12 yıllık öğretmenim maaşım o kadar değil.yapmayin lütfen.

Ikisinin maaşı mi tek kişinin mi 4500 den fazla? Tek kişi mümkün değil iki öğretmen ise elbette fazla olur.
bence toplam 4500 den fazla 2 sininki yani . tek maaş değildir .

Sen bana 4500 tl ver gecinmeyi birak bir sene icinde borclari oder+ev alirim+araba alirim+ dukkan acarim+ev harcamalari bile yaparim.
Kizlar sanirim karsimizda 'senin 2bucuk milyar maasin benim aracimin mazotuna sanmiyorum yetebilecegini' diyen kadin var

o size bağlı

eşimle sıfırdan ev kurduk kendimize düğün yaptık kirada oturduk; aileler sadece düğünde bilezik taktı; onları da borç vs için satmadık

ikimizin de zamanında asgari ücretten 100-200 fazla maaşı vardı bugünki 1500 gibi toplam 3000 eder

tatile de gittik; dışarıda yemek de yedik; içkili eğlenceye de gittik ve bunları büyük şehirde yaptık

arabamız evimiz yoktu ama sıfırdan bunlar oldu; sonra araba, ev vs alındı

ama hiç bir aşamada ailemin durumu iyi biz bu parayla nasıl geçinirim diye düşünmedim

taksit diyorsunuz ya onlar sizin elinizde

aylık 20000 de tutar 2000 de her bütçeye göre ev eşyası var

en lüks isterim; aileme mahcup olmayayım; 75000 TL değerinde de düğün dersen tabii ki yiyecek paran kalmaz

bunlar fani dersen huzur seni bulur; aksi halde her gün para düşünerek yatar; para düşünerek kalkarsın

bizimkiler sadece kız tarafına düşen görevleri yerine getirirler.madem sen istedin evlenmeyi die öyle fazla bişey yapacaklarını sanmıyorum.üstümüze düşenler dışında.zaten babam istemio onla evlenmemi

Baska sorunlar varsa ailen pek razi degilse iyi düşün derim uyarmak istedim. Konuya gelecek olursak herkesin kendine göre yasam standardi vardir 10 bin kazanan birine gore 4500 azdir 1000 tl kazanan birine göre cok buyuk bir rakamdir. Cunku bu her iki insan da kazancina gore standardini belirlemistir. Asgari ucretle gecinen biri bu maasla cok rahat ev alir ama sececegi mevki ya da evin ozellikleri 10 bin lira kazanan kisininkiyle bir olmayabilir bu durumda 10 bin kazanan adam ev sahibi bile olamasa sasirmamak lazim. Bizim bir tanidigimiz 30 bin kazanıyor esi de doktor ve adamin ayrica ticketi var 10 bin liralik ama bu insanlar kirada oturuyor dusunun ben olsam on kere ev sahibi olmustum ama onlara gore farkli kriterler var demekki benim gibi bakamiyorlarsa olaya.
Neyse siz yokluk cekmeden buyumus biri olarak belki evlenince cekebilirsiniz ya da kendi yaginizda kavrulabilirsiniz zaten bunlari bilerek evlenmis olursunuz. Nisanlinizin maasi büyük bir sehirde ekstradan bide gezelim tatil yapalim falan gibi seyler icin cok yetmeyebilir ( taksitler var diyorsunuz). Ne var ki gecinirsiniz gül gibi. Orta halli sehirlerde o para sizi cimdirir ustune evsahibi bile olursunuz. Belki bir sene borçlar yuzunden gezme tozma cesitli aktivitelerden uzak kalirsiniz ama sonra rahat edersiniz he bu dediklerim buyuk bir sehirde yasiyorsaniz gecerli. Ic anadoluda bir yerlerdeyseniz mesela borc bile odeseniz kenara para bile atarsiniz merak etmeyin. 4500 gayet iyi bir rakam.

meraba;
bizde kendi düğünümüzü kendımız yaptık herseyı ıle ve dunya kadar borcumuz oldu ustune bırde ev aldık. onunda borcu derken anlıcagın bız 1000+1000 tl maaşla bunların hepsının altından gırdık ustunden cıktı bu ucuncu senemız. allaha sukurde rahatladık. yapılır gayette ıyı olur bence

Back
X