Neden her şey öğretmenlere dokunduruluyor? Ben öğretmenlikten çok alakasız bir bölüm okuyorum ama bana ayda 20000 maaş da verseler öğretmenlik yapamam. Öğretemeyen öğretmenler ayıklanmalı evet. Öğretmenleri kötü bilenlerin de öğretmenlerden canı yandığını düşünüyorum açıkçası ben. 1'den 5'e kadar harika bir öğretmen tarafından yetiştirildim. Çok düzgün bir insan olduğumu ve bunda özellikle ilkokul öğretmenimin payının büyük olduğunu düşünüyorum aynı zamanda. İşini iyi yapmayan öğretmen de kötü insan yetiştirir gibi bir anlam çıkmasın bundan. Ben çok iyiliğini gördüm o yüzden. Benim benden 9 yaş küçük kardeşim var, çocukcağızın okul dönemi hep sorunlu oldu. Onlara verilen öğretmen bir şekilde devamsızlık yapardı. Tam çocuklar alıştı derken evlendi, o izindi bu izindi, doğum izniydi, yok hastalık raporuydu falan derken okula doğru düzgün gelmedi gitmedi çocuklar perişan oldular. Küçücüktüler, her birini başka sınıflara dağıttılar geçici olarak. Derslerden geri kaldılar, diğer sınıflardaki çocuklara yetişemediler falan, çocuklar okuldan soğudu. Ben öğretmenlerin izin durumlarını bilmiyorum ama öğretmenler izin kullanırken okuttukları çocukların halini de düşünmeli. Bütün okul sistematik bir şekilde bütün açıkları kapatmalı. Bir öğretmen doğum izni aldığında okuttuğu sınıfı başka bir öğretmenin alması gerekmiyor mu? Geçici süreliğine falan diye diye çocuklar sefil oldu. Kardeşiminki sürekli hakkı (!) olan iznini kullana kullana çocuklar mahvoldu. Çocukları susturmak için elini tahtaya vururmuş, parmağında da yüzük varmış, çocuklara "sizin yüzünüzden yüzüğüm kırılıyor, kocam şimdi bana yenisini almak zorunda kalacak sizin yüzünüzden" falan diyormuş. Kardeşim öğretmenini sevmiyordu. Bu izinler nasıl ayarlanıyor, hangi hakları var bilmiyorum ama kimseyi mağdur etmeyecek şekilde ayarlanırsa daha iyi olur bence. Gerçekten bu işi severek yapacak öğretmenlere ihtiyacımız var, zoraki değil. Yani şu kadar tatili var, bu kadar izni var falan diye meslek seçilmez. Ben 1999-2004 arası 1'den 5'e kadar okuyan nesildenim, ben öğretmenimin rapor alıp da okula gelmediğini hatırlamıyorum. Hasta haliyle gelirdi, "çocuklar hastayım, boğazım ağrıyor, lütfen bari bugün uslu durun" derdi. Tabi biz çocuğuz anlamıyoruz o zamanlar. Her kim, hangi meslekteyse, işini hakkıyla yapmıyorsa o aldığı maaşı haketmiyordur.