• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

valla öğretmenlere laf eden velilerin çoğu evde kendi çocuğı ile baş edemeyip okula gönderen velilerin %80 ini oluşturuyor. Kalan %20 si de puan ı öğretmenliğe yetmediği için zort atanlar. Valla sizin evde baş edemediğiniz uşaklarınızı biz okulda zaptetmeye çalışıyor üstüne o yaramaz yumurcaklara birşeyler öğretmeye çalışıyoruz. üstüne müdür ün tribini , kendini beğenmiş velilerin kaprisini çekiyoruz. Eve geldiğimiz de kendi çocuğumuza kardeşimize kafa yoracak beyin kalmıyor. Bütün gün tahta da ders anlat , sonra eve gel annene babana kocana dil dök yemek yap ev temizle vs . 2 gün haftasonu tatilini çok görürler . 3 ay tatilsiniz derler . Yahu birileri size öğretmenlerinde öğrenciler gibi 3 ay yattığını söylemiş yalan söylemiş . böyle bişey yok. Toplumda hemen fişleniyoruz . Adıımız ukala öğretmene çıkıyor . Valla aldığımız 3 kuruş maaşı da çok görüyorsunuz .
dert çok valla yaz yaz bitmez. o yüzden öğretmenin halini en iyi öğretmen anlar .

şimdi bayram tatili sadece kamu çalışanlarına 9 gün olmuş..eee biz insan değil miyiz,biz neden tatil değiliz yahu???
şimdi memurlar gelmesin üstüme bunu yazınca:KK70::KK70:
bunu deme şimdi bak
kokusunu aldım geldim.:KK59:
düşman bellenirsin.
kıskanma ya çalışsaydın ya Q zamanında böyle fesatlanacağına.:KK70:

Yakında öğretmenler niteliksiz işçilerle kıyaslanacak. Öğretmenin saati üzerinden hesap yapılmaz,branşcıların neredeyse hepsi Yüksek Lisanslı . Ortalama 18 yıl eğitim hayatı nerdeyse ..
Öğretmenin 1 saati Artı yirmı yıllık emeğidir o para.. Eee saat ücreti bu kadar düşük olunca bırakın da olsun o tatiller .. Yoksa bu işi yapacak nitelikli iş gücü bulamazsınız.. Çocuklarınızı emanet ediyorsunuz ya..

Yine ogretmenlere giydirilmis. Ben diyorum birlik olalım calismayalim bir sene öğretmen ne demek bir anlasinlar.
Ben yine de söyleyim hani burda açılan konulardaki ahlaksiz kadın ahlaksiz koca dayak küfür vs var işte bunlar olmasın diye çoğunun evde egitemedigi çocuklarını egitmek için var.
Ve ne zaman böyle konular azalır , toplumun ahlak seviyesi yükselir biliyor musunuz , ogretmenlere böyle saygısızlık yapılmadığında , egitime ogretmene önem verildiğinde.

bunu deme şimdi bak
kokusunu aldım geldim.:KK59:
düşman bellenirsin.
kıskanma ya çalışsaydın ya Q zamanında böyle fesatlanacağına.:KK70:
ipek valla hürriyet te yorumlarda da aynı burdaki tartışma var :KK70:
başka bir boyuta dalıp diyeceğim ki,yahu arkadaş ülkede bir karşı karşıya gelmeyen özel sektör kamu sektörü vardı,bu adamlar onları da kavga ettirdiler :KK59::KK59:
haksız mıyım:KK69::KK69:

Sen bana 4500 tl ver gecinmeyi birak bir sene icinde borclari oder+ev alirim+araba alirim+ dukkan acarim+ev harcamalari bile yaparim.
Kizlar sanirim karsimizda 'senin 2bucuk milyar maasin benim aracimin mazotuna sanmiyorum yetebilecegini' diyen kadin var
yok canım tamam 4500 az para değil ama hiç bir sene içinde ev araba alacak dükkan açacak bir sene de hepsini yapacak para hiç değil o kadar kişi var burada karı koca çalışıp eve 5000 lira giren mutlaka vardır hangisi rahatlıkla bir sene içinde ev araba almış üstüne iş kurmuş 10 sene de evin arabanın bitiremiyor çoğu kişi

ipek valla hürriyet te yorumlarda da aynı burdaki tartışma var :KK70:
başka bir boyuta dalıp diyeceğim ki,yahu arkadaş ülkede bir karşı karşıya gelmeyen özel sektör kamu sektörü vardı,bu adamlar onları da kavga ettirdiler :KK59::KK59:
haksız mıyım:KK69::KK69:
aynen haklısın canım. ben de aksi bir şey savundadım da onlara düşmanmışım gibi şeyler yazıldı. Komik ya sadece gülüyorum. Sanki onlara kinlenmişim nasıl kapıldılarsa böyle bir düşünceye. Zaten burada kişi/kişiler konu değil sisteme kızıyoruz. Yok şükrediyorlarmış bilmem neymiş...

:)) öğretmen ücretini okulda geçirilen zamanla ölçüyorsanız yanılırsınız.
Çalışma saatlerimiz okulla sınırlı değil. Hatta en azı ve en kolayı okul.
E hepiniz işi iş yerinde bıraktığınızdan bunu hesaba katmıyorsunuz tabii :))
Sınıf işimizin ufak ve en kolay en zevkli kısmı diyelim.

Haram mi ? Cidden böyle mi düşünüyorlar? Peki çalışmadan meclise dahi uğramadan maaş alan vekiller için ne düşünüyor bu insanlar?

Peki tatilde de gidelim bize uyar sorun olmaz ancak çocuklar o sıcaklarda nasil gelecek de 6 saat ders dinleyecek okulda?
Arkadaslar tatiller bizim için değil çocuklarımız için var.boyle dusunenler bunuda mi alamıyorsunuz artık?
bu konuda son söyleyeceğim
bunu bende duydum iki ay evde oturup para alıyorsunuz haram para oluyor diyeni
bunu diyen devlet memuru yada özel sektör çalışanı acaba izine gidince bana para yatırmayın haram para oluyor diyor mu
sonuçta onlarda 15 gün izine gittiklerinde maaşlardan kesilmiyor alsınlar maaşlarının yarısını patrona geri versinler :KK59:

birde öğretmenlerden yazın kira fatura alınmadığını yemek yemeden yaşayabildiklerini düşünüyorlar
sanırım
Allah asıl onlara akıl fikir vicdan versin

her konu niye öğretmen tartışmasına dönüyor demiş bir arkadaş çok haklı ama doğru öğretmenler 4500 maaş alıyorlar denilince insan dayanamıyor :KK14:

eşim 1500 tl maaş alıyor bende çalışıyordum ucu ucuna yetişiyordu ev yok araba yok bi bebeğimiz olsun kısmetiyle gelir dedik 4 üz oldu :KK53: (maşallah sağlıklı sıhhatli doğarlar inşallah:) şimdi 6 nüfs 4 ü bebe 1500 maaş nasıl olcek:KK59: olan borçları hiç demiyorum:)))

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
canım kendi ailenle karşılaştırabilirsin.45000 le ev üstüne araba alır döke saça geçinirsin.

haydaaaa
laf niye öğretmenlere gelmiş ki?
ben öğretmen değilim ve öğretmenler 3 ay yatıyor diyenlere çok gülüyorum.
öğretmenin tatili 1 temmuz-1 eylül arasıdır, baştan sondan 15 gün seminerleri vardır ve mesailerine giderler.
2 ay tatilleri var normal memurun da 1 ay zaten (10 yıldan sonra)
geriye fazladan 1 ay tatilleri kalıyor. onu da alsınlar zaten.

neden derseniz öğretmenlik çok yorucu ve yıpratıcı bir iş. sabahtan akşama kadar minik canavarlarla uğraşmak, onları zapt etmek, dahası bir şeyler öğretmek dehşet derecede meşakkatli. kendi adıma benim altından kalkabileceğim bir iş değil.
hem öğretmenler soğuk aldım rapor yazdırıyorum, saatlik izin aldım misafirim gelecek de yapamazlar.
öğretmenin gitmesi demek sınıfın boşta kalması demek ki çok büyük bir şey olmadığı sürece idareci buna izin vermez.
öğretmenin gitmesi ortalama 30 çocuğu etkileyeceğinden okuldan keyfi çıkış yapamazlar bu yolla.

öğretmenlere çok özenen, yatarak para kazandıklarını düşünenler varsa bir zahmet kasıp öğretmen olsunlar.
uzaktan davulun sesi hoş geliyor.

eşim 1500 tl maaş alıyor bende çalışıyordum ucu ucuna yetişiyordu ev yok araba yok bi bebeğimiz olsun kısmetiyle gelir dedik 4 üz oldu :KK53: (maşallah sağlıklı sıhhatli doğarlar inşallah:) şimdi 6 nüfs 4 ü bebe 1500 maaş nasıl olcek:KK59: olan borçları hiç demiyorum:)))

ay ne güzel. 41 kere maşallah dördüne birden.

Neden her şey öğretmenlere dokunduruluyor? Ben öğretmenlikten çok alakasız bir bölüm okuyorum ama bana ayda 20000 maaş da verseler öğretmenlik yapamam. Öğretemeyen öğretmenler ayıklanmalı evet. Öğretmenleri kötü bilenlerin de öğretmenlerden canı yandığını düşünüyorum açıkçası ben. 1'den 5'e kadar harika bir öğretmen tarafından yetiştirildim. Çok düzgün bir insan olduğumu ve bunda özellikle ilkokul öğretmenimin payının büyük olduğunu düşünüyorum aynı zamanda. İşini iyi yapmayan öğretmen de kötü insan yetiştirir gibi bir anlam çıkmasın bundan. Ben çok iyiliğini gördüm o yüzden. Benim benden 9 yaş küçük kardeşim var, çocukcağızın okul dönemi hep sorunlu oldu. Onlara verilen öğretmen bir şekilde devamsızlık yapardı. Tam çocuklar alıştı derken evlendi, o izindi bu izindi, doğum izniydi, yok hastalık raporuydu falan derken okula doğru düzgün gelmedi gitmedi çocuklar perişan oldular. Küçücüktüler, her birini başka sınıflara dağıttılar geçici olarak. Derslerden geri kaldılar, diğer sınıflardaki çocuklara yetişemediler falan, çocuklar okuldan soğudu. Ben öğretmenlerin izin durumlarını bilmiyorum ama öğretmenler izin kullanırken okuttukları çocukların halini de düşünmeli. Bütün okul sistematik bir şekilde bütün açıkları kapatmalı. Bir öğretmen doğum izni aldığında okuttuğu sınıfı başka bir öğretmenin alması gerekmiyor mu? Geçici süreliğine falan diye diye çocuklar sefil oldu. Kardeşiminki sürekli hakkı (!) olan iznini kullana kullana çocuklar mahvoldu. Çocukları susturmak için elini tahtaya vururmuş, parmağında da yüzük varmış, çocuklara "sizin yüzünüzden yüzüğüm kırılıyor, kocam şimdi bana yenisini almak zorunda kalacak sizin yüzünüzden" falan diyormuş. Kardeşim öğretmenini sevmiyordu. Bu izinler nasıl ayarlanıyor, hangi hakları var bilmiyorum ama kimseyi mağdur etmeyecek şekilde ayarlanırsa daha iyi olur bence. Gerçekten bu işi severek yapacak öğretmenlere ihtiyacımız var, zoraki değil. Yani şu kadar tatili var, bu kadar izni var falan diye meslek seçilmez. Ben 1999-2004 arası 1'den 5'e kadar okuyan nesildenim, ben öğretmenimin rapor alıp da okula gelmediğini hatırlamıyorum. Hasta haliyle gelirdi, "çocuklar hastayım, boğazım ağrıyor, lütfen bari bugün uslu durun" derdi. Tabi biz çocuğuz anlamıyoruz o zamanlar. Her kim, hangi meslekteyse, işini hakkıyla yapmıyorsa o aldığı maaşı haketmiyordur.

Calisma ahlaki cok ayri birsey keske herkes de olsa her konuda cok cok.oyo olurduk.. Simdi ne ogretmen halinden memnun ne ozelde calisan..

Surekli insanlar en kisa yoldan zengin olmanin derdinde.. Sonra iste ogretmen diyorki annenin bakamayip basindan attigi velede ben.bakiyorum, ustune birsey.ogretmeye calisiyorum... Boyle bir algi olabilir mi egitim hakki ne oldu... Aman zaten sacma sapan bir ulkeyiz...

haydaaaa
laf niye öğretmenlere gelmiş ki?
ben öğretmen değilim ve öğretmenler 3 ay yatıyor diyenlere çok gülüyorum.
öğretmenin tatili 1 temmuz-1 eylül arasıdır, baştan sondan 15 gün seminerleri vardır ve mesailerine giderler.
2 ay tatilleri var normal memurun da 1 ay zaten (10 yıldan sonra)
geriye fazladan 1 ay tatilleri kalıyor. onu da alsınlar zaten.

neden derseniz öğretmenlik çok yorucu ve yıpratıcı bir iş. sabahtan akşama kadar minik canavarlarla uğraşmak, onları zapt etmek, dahası bir şeyler öğretmek dehşet derecede meşakkatli. kendi adıma benim altından kalkabileceğim bir iş değil.
hem öğretmenler soğuk aldım rapor yazdırıyorum, saatlik izin aldım misafirim gelecek de yapamazlar.
öğretmenin gitmesi demek sınıfın boşta kalması demek ki çok büyük bir şey olmadığı sürece idareci buna izin vermez.
öğretmenin gitmesi ortalama 30 çocuğu etkileyeceğinden okuldan keyfi çıkış yapamazlar bu yolla.

öğretmenlere çok özenen, yatarak para kazandıklarını düşünenler varsa bir zahmet kasıp öğretmen olsunlar.
uzaktan davulun sesi hoş geliyor.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Konu sahibi nişanlım dün atandı 4500 maaş alıyor deyince kızlar da galiba öğretmen ama nasıl maaşı o kadar çok yazmışlar. Biz de mümkün değil maaş +ek ders bile o kadar etmez dedik.bunu konuşuyorduk sonra bir kaç arkadaş gelip her konuda olduğu gibi maaştan girip tatilden çıktı. E haliyle öğretmenler de kendini ifade etmeye çalıştı.

Sonuç:Oğretmen odaklı bir konu yine yeniden telef oldu. Özeti budur.
ne iş yapıyormuş hocam bu konu sahibesi valla çok merak ettim

ne iş yapıyormuş hocam bu konu sahibesi valla çok merak ettim

kamuda girer girmez 4500 alınacak bir yer olduğunu sanmam. ben mühendisim maaşım o kadar değil.
belki uzman maaşı olabilir ama en başta uzamn değil uzman yardımcısı olarak başlar maaşı yine o kadar olamaz.
aklıma bir tek doktorluk geliyor ama o kadar kazanıyorlar mı bilmiyorum.
bir de doğu hizmeti olan yeni üniversitelerde asistanların maaşı nispeten yüksek diye biliyorum.
konu sahibi işsiz bu arada, erkek arkadaşı çalışmasını istemiyormuş.

Herkese merhaba.Benim 2 yıldır görüştüğüm bir erkek arkadaşım var.birbirimizi çok seviyoruz.erkek arkadaşım ticaretle uğraşıyor.ama bunun yanında babasından kalan her ay sabit 1 milyar bir geliri var .Yani Allah korusun işi bozulsa o gelirle geçinilebilir heralde diye düşünüyorum.konuyu aileme açtım.babam kesinlikle vermem dedi.neymiş memur deilmiş.grantisi yokmuş ticaretin...ne biliyim işte bir sürü laf etti.biz ise evlenmek istiyoruz.bütün arkadaşlarım evlendi.bense hala bekliyorum..artık çok canım sıkılıyor bu duruma gerçekten.evlenmek istiyorum yuvam olsun istiyorum.ama olmıycak hiçbirzaman galiba.bütün arkadaşlarıma çok özeniyorum. artık bıktım bu durumdan...ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ..erkek arkadaşımda aileme karşı kin besliycek diye korkuyorum.zaten onuda boşunamı bekletiyorum acaba...evlenmek istese şu an çoktan evlenirdi.onundamı hayatına engel oluyorum ..akıl verin lütfen
araştırmacı gazetecilik yaptım buldum..nişanlısı öğretmen olsa bile,+1.000 tl geliri varmış.o yüzden 4.500 tl gelir demiş olabilir.
bu arada adamı tebrik ederim ben gerçekten..nasıl bir aşksa..kızın babası memur olana kız veririm demiş,adam da 32 yaşında gitmiş üniversite kazanmış,okumş,kpss kazanmş ve atanmış...vallahi bravo..bu arada ticaret yaptığı işini de kapatmış..
adam bu kadar şey yaptıktan sonra,konu sahibimiz de azıcık ferdakarşık yapıp evi geçindirsin bi zahmet..;)

Back
X