- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yanlış anladınız beni.ben borçları ödeyene kadar geçinebikirmiyiz diyorum?
duygulandım canım ya . Allah babandan razı olsun ve tüm öğretmenlerimizdenÖgretmenlerin 3 ay yaz tatili falan yok bu bir.
Tatilleri 52 gün.
Ayrıca siz evde bir çocuğa katlanamazken onlar bir sınıfta yeri geliyor 40 çocuğa ders verip, boğazı tahriş olmuş ayak altları şişmiş vaziyette geliyorlar eve.
Yorgunluğunu geçtim onca çocuğun sorumluluğunu almak ne kadar ağır bir yük? Bunun farkında değilsiniz sanırım.
Bir canlının mesuliyeti değil, onlarca canlının mesuliyeti.
Ayrıca manevi olarak yipraniyorlar. Siz sokaktaki gençlere bakıp kırk yilda bir 'ne olacak bu neslin hali' diye endişelenirken onlar her gün dejenere olan, çalışmayan, hatta bazen gençlikleri yitip giden bir nesle şahitlik ediyorlar.
Bir öğretmenin, vücudunu satarak para kazanan bir öğrencisi vardı. O zamanlarda daha rehberlik servisleri aktif değildi ya da yoktu. Bu öğretmen bunu fark edince kızı ifşa etmeden , doğru yolu göstererek onu bundan vazgeçirmeye çalıştı. Bu vazgecirmenin kalıcı olması için okuldan atmak, disipline vermek çare değildi.
3 eğitim dönemi kızla yakından ilgilenerek, başka alanlara yönelterek vazgecirdi.
Kızı ince ince işledi.
Düşünün bu kız , öğrencilerle sadece ve sadece 5 tl ye beraber oluyordu.
Kızı bu fikirden vazgecirip, para ihtiyacı için de iş buldu.
Bunu nerden mi biliyorum , geçen sene babama teşekkür için çocuğuyla gelen kızın hikayesini anlattı babam.
Dramatize etmek için demiyorum o öğretmen babamdi. Birinci ağızdan dinlediğim için bu örneği verdim.
Ya düşünün bu kızla 3 eğitim dönemi ilgilenmek, bunun maddi-manevi yükünü kaldırmak, 50 günlük yaz tatili ile mi geçecek. ??
Ve ya aldığı iki üç milyar maaşla mi.
Kiz babamı ziyarete gelip gidince adam ağladı resmen bunun ustune anneme sordum konu öyle açıldı
Yaptıkları ekstralar, aldıkları sorumluluklar, sergiler, tiyatrolar, seminerler hiç göze görünmez.
Aldıkları ortalama bir maaş ve tatilleri göze görünür!
Kaldırdıkları yükün parasal ve tatil olarak bir karşılığı yok kusura bakmayın!
Onların işi insanla.
Onların işi evlatlarimizla!
Onların işi bizim gelecegimizle!
Babam öğretmen olmasa da bunu böyle düşünürdüm, gayet mantıkla bakınca bu sonuçlar çıkıyor. Zira hepimizin mutlaka öğretmenleri olmuştur.
Başta başöğretmenimizi, sonra babacigimi, burdaki öğretmen hanımları ve işini düzgün yapan bütün öğretmenlerimizi saygıyla selamliyorum.Allah başımızdan eksik etmesin sizleri![]()
çatlayında patlayın diyesim geldi nedense içimden.öğretmen olmanıza engel olan mı oldu?şartlarını bu kadar beğeniyorsanız.28 eylüle kadar gene tatildeyiz!bu şekilde detaylı bir açıklama yapsaydı madem. Biz de hangi kurum 4500 veriyor dedik..
Kaldı ki öğretmenlerin de çok az aldığı söylenemez gerçi.
kaç aydır tatildeler..
Şimdi kaç güncük seminere girdiler seminer parası aldılar.
Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık ne hazırlığıysa artık 950TL aldılar.
Amin canım amin. Elbette işini iyi yapmayanlar da vardır. Yapanlardan Allah razı olsun.duygulandım canım ya . Allah babandan razı olsun ve tüm öğretmenlerimizden
valla ben yüklenilme görmedim ki zira aaa sudana bak nasıl yapammış fılan denmedi neden olmasınkı yapılabılınırde ustune evde alınır dedndı . evet borçlardan sonra bişey kalamdığı doğruki bizdede durum aynı borçları ödedıkmı 100 tl kalıyo al sana 1 ay ama yınede geçiniyorum ben . yapacak bir şey yoksa duruma uyum sağlanılmak zorunda .arkadaşa da gereksiz yüklenilmiş ayrıca.borçlardan sonra elde birşey kalmıyor yazmış dikkat ederseniz.
nişanlınız kaç yaşında peki o ne iş yapıyo? neden daha yeni atandı?biz evlenmeyi 5 yıldır bekliodukta o yuzden hemen evlenmek istiyoruz.yani yaşımda 34 oldu ztenama biraz daha küçük olsaydım beklerdim tabikide
git çöpten ekmek topla diyen bile olmuş nasıl yüklenilmemiş ki.evet türkiye şartlarında iyi bir maaş.kamu da hangi meslek bu kadar alıyor bende merak ettim.ama öğretmenlerin maaşı bu kadar değil.öğretmen yorumu yapanlar için söylüyorum.eşya olayını abartmadan yapabilirler fazla borca girmeden.yoksa ev kira,maaş da borca gidince zor.çalışması ve eşine destek olması da iyi bir seçenek ama eş o desteği istemiyorsa yapacak birşey yok.valla ben yüklenilme görmedim ki zira aaa sudana bak nasıl yapammış fılan denmedi neden olmasınkı yapılabılınırde ustune evde alınır dedndı . evet borçlardan sonra bişey kalamdığı doğruki bizdede durum aynı borçları ödedıkmı 100 tl kalıyo al sana 1 ay ama yınede geçiniyorum ben . yapacak bir şey yoksa duruma uyum sağlanılmak zorunda .
bence git çöpten ekmek topla diyen haddini bilmemiş o yüzzden onu cevaptan saymadığımdan yüklemede saymıyorum ben :)herneyse ama geçinilecek para meraklanmasın yani.git çöpten ekmek topla diyen bile olmuş nasıl yüklenilmemiş ki.evet türkiye şartlarında iyi bir maaş.kamu da hangi meslek bu kadar alıyor bende merak ettim.ama öğretmenlerin maaşı bu kadar değil.öğretmen yorumu yapanlar için söylüyorum.eşya olayını abartmadan yapabilirler fazla borca girmeden.yoksa ev kira,maaş da borca gidince zor.çalışması ve eşine destek olması da iyi bir seçenek ama eş o desteği istemiyorsa yapacak birşey yok.
Abartma degil ya gercekten ben bu paranin yarisini aliyorum yillik yaptigim birikimle 1araba aldim .Arkadaşım bekadar abartmışsın yaw
Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
4500 iyi para da taksitler ve kira 2000 olsa, mutfak, giyim, faturalar da 1500 olsa, kalan 1000 ile nasıl 1 yilda ev alip cikiliyor?
Konu sahibi abartmis fakat bazi cevaplar da asiri ütopik.