• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yasindaki oglumun kafasi ders almıyor

öğlen okula gidiyor.dikkatini vermiyor.ders esnasında karnı acıkıyor(tok aslında)susudım diyor,tuvaleti geliyor bunun gibi gönlu yok yani.ama boyama yapmaya bayılıyor resim çizsin hamurlarla da kabiliyetli
her etkinlik her çocuğun gönlüne hitap edemiyo maalesef.. anladığım kadarıyla oğlunuuz da sevmediği bişeyle karşılaşınca bahaneler üretiyo.. bence zorlamayın..oluruna bırakın... sonuçta hepsinin ilgi ve yetenekleri farklıdır...

Anlamadım ipeke sormuştum ama size de sormuş olayım devlet anasınıfında ve sayıları mı öğretiyorlar? Sayılar derken sayı yazma harfler?

Yani normal değil çünkü devlet anasınıflarında vermezler harf ve sayıları birinci sınıf müfredatıdır. Bilemiyorum benşm haberim yokken bi değişiklik olduysa ben lisedeyim çünkü ama görümcemin kızı bire gidiyor 1 2 3 yeni öğrendiler.
Canım geçen sene 3 yaş gurubu için gitti. O zaman bile sene sonuna kadar 1-10 arası yazmayı öğretip, bilmem kaça kadar saydırıyorlardı.

Anlamadım ipeke sormuştum ama size de sormuş olayım devlet anasınıfında ve sayıları mı öğretiyorlar? Sayılar derken sayı yazma harfler?

Yani normal değil çünkü devlet anasınıflarında vermezler harf ve sayıları birinci sınıf müfredatıdır. Bilemiyorum benşm haberim yokken bi değişiklik olduysa ben lisedeyim çünkü ama görümcemin kızı bire gidiyor 1 2 3 yeni öğrendiler.

Yok yok. Benim kardeşim 4 yaşında bütün sayıları harfleri, çoğu temel ingilizce kelimeyi öğrendi. Kreşlerin eğitim saatleri var artık.

Dikkat dağınıklığı olabilir, sonradan öğrenip sağlam öğrenme olabilir, her şey olabilir. Belki de sadece öğrenmek istemiyordur? Oyun oynama saatleri de vardır illaki aslında ama bilemedim. Umarım çözülür. Üzüldüm...

Canım geçen sene 3 yaş gurubu için gitti. O zaman bile sene sonuna kadar 1-10 arası yazmayı öğretip, bilmem kaça kadar saydırıyorlardı.

İlginçmiş valla ipekcim ne diyim

Bu Pazar oturma odasına bir girdim, benim küçük cadı elinde pastel boya duvara 1-2 yapıyor. Öğretmen olmuş. Öyle diyor. Kahvaltıdan sonra eşime dedim “kalk gidiyoruz şuna beyaz bir tahta alalım”

Şu hani toplantılarda kullanılan beyaz ayaklı tahtalar var ya sanırım boyu 100*60 falandır ayakları uzayabiliyor.

Ondan aldık bir tane, tabi bir sürü kalem falan.

Şimdiye kadar aldığım en faydalı materyal, belki yaşının en müsait olduğu zaman. Akşamları o öğretmen oluyor biz öğrenci, bazen değişiyor bu. Bize ders anlatıyor. Aynen öğretmeninin kullandığı cümlelerle..Bizi tahtaya kaldırıp sayıları yazdırıyor. Ya da ağaca elma çizip silerek ya da ekleyerek toplama, çıkarma yapıyoruz.

Kazançlarımız:

1.) Çocukta hitabet gelişiyor, topluluk önünde bir şey anlatma, anlatırken jestler, mimikler..(benim için matematikten önemli şu aşamada)

2.) İçinde keşfetmediği şeyleri keşfedebiliyor büyük bir alanı özgürce kullanarak.

3.) Dün gece basit vücut şekli çizip iç organları yerleştirdik. Birlikte çizdik, ekledik, sildik, mide içine yumurtalar yaptık.. O da hayal gücüne göre eklemeler yapıyor. Kemikleri ekliyor gibi…

Yaptıkça güzel şeyler çıkacak bu tahtadan. Ben şiddetle tavsiye ediyorum.
ipek hanim mesleginizi Cok merak ettim. Ben rehber ogretmenim/psikolojik danismanim bir Okulda ve sizi Cok bilgili buldum. Takdir ettim. Akil akildan ustundur. Guzel fikirler edindim Tesekkurler..

Konu sahibi hanfendi.. her bireyin ogrenme hizi farklidir. Ilgisi , yetenegi farklidir. 5bucuk yasinda bi cocuk o daha.. sakin olun.. Cok gitmeyin uzerine. Rehber ogretmenim ve size tavsiyem cocugunuzu rahat birakin ders konusunda. ben de o yasta okula baslamistim ve perisan olmustum.

Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
Canim oyun hamuru alabilirsin bir kac renk. Sonra hadi senle oyun oynayalim hem de sana sayilari ogreteyim dersin. Beraberce kucuk topcuklar yapip saya saya koyabilirsiniz. Sıkılmaması cok onemli.
Daha sonra da bir tane topu koydugunuz yerin yanina rakam olarak birin seklini yapip koyun; iki topun yanina iki seklinde hamur yapin beraberce sonra 3 nasildi 3 u de sen yap istersen diyebilirsiniz boyle boyle olur.
Oyun hamuruyla bir cok oyun oynanabilir mesela bir kardan adam yaparsiniz. 2 gozu varmis sen koy dersiniz. Bir burnu varmis. 4 düğmesi varmis vs vs diye gider.
Cok sıkmayın cocuklar ogrenemedikleri seylerde ustlerine gidildiginde ve kendilerini sınav oluyor hissettiklerinde bırakırlar genelde.

Bunun bir baska cesidi de ben ingilizce ogrenirken ogretmenimiz yapmisti. Siniftaki herkes bir canavar cizsin işte three eyes vs vs diye canavarlar ciziyorduk hem de tatli tatli ve tum sinifin cocuklarinin kendi hayal gucundeki canavarlari oluyordu sonra birbirimize gosteriyorduk.

ya ben sana sert bir şey söylicem konu sahibi. senin gibi garip garip annelere de... şu çocukları bi rahat bırakın ya. acaba sen 5.5 yaşındayken ne yapıyordun merak ettim, anca yürümeyi biliyordun belki de o yaşta. ama şimdi gelmiş ''5.5 yaşındaki çocogom integral almayı bilmiyor kızlar, acaba çocugum gerizekalı mı?'' diyorsun. ya 5.5 yaşındaki çocuktan niye bunu bekliyorsun allasen?

el kadar çocukları zorla okula gönderiyorsunuz, ya bırak 1 yıl sorumluluk almayıversin. evde otursun, oyun oynasın, gezsin, canı ne istiyorsa onu yapsın, okula gitmeye mecbur hissetmeyiversin. zaten 1 yıl sonra başlayacak, 15-20 yılı okula gitme sorumluluguyla ve bunları ögrenmekle geçecek. yeterince zaman var yani. yok ingilizce ögretmeler o yaşta, yok fransızca, yok matematik... ya sizler o yaşlardayken ekmege agu diyordunuz ne çabuk unuttunuz o günleri de 5.5 yaşındaki çocugu gerizekalı olmakla itham ediyorsunuz? ya da ögrenme zorlugu çekiyormuş da bilmem ne... yani anlamadım ki derdiniz ne? sen 3 yaşındayken piyanoyu, 4 yaşındayken da fransızcayı mı ögrendin naptın? derdinizi gerçekten de anlayamıyorum. modaya uyuyorsunuz dimi? herkes gönderiyor çocugunu sen de gönder... bu yaşta gönderince çok mu zeki olacak, çok mu başarılı olacak çocugun? işgüzarlık işte, ama modayı takip edin... aman eksik kalmayın jet sosyetenin saçmalıklarından. kendi sabırsızlıgının, pimpirikliginin acısını çocuktan çıkarıyorsunuz resmen.

çalışan kadınsan mecburen gönderiyorsan da bari ögrenmesi için zorlama. zaten 15 yıl boyunca okul-dershane-test kitabı-etüt arasında yarış atı gibi koşturacaksın çocugunu, çocuklugunu yaşayamayacak. bari 1 yıl ellemeyiverin. zamanı gelicne ögrensin integral almayı da ingilizce konuşmayı da. bir şey degişmiyor sen hiç merak etme.

bak ben sana söylüyorum. senin çocugun kuş beyinli degil, aptal degil, geç de ögrenmiyor... çocuk 5.5 yaşında, hepsi bu. bi de çocuguna hissettiriyorsan bu düşüncelerini (yani çocuk sorunlu mu acaba, çocugum aptal mı acaba? gibi şeyleri) vah yazık o çocugun haline.

Siz hem hiç 5 yaş çocuğu görmemişsiniz hem hafızanız kötü. Agu diyerek konuşma, 9 kadar rakamları tanıtmanın integral çözebilmesini bekleme abesliğinde olması 1.5 yaş çocuğu gelişiminde olur. 3 yaş çocuğu neden nasılı, geçmiş zamanlı basit cümleler kurmayı bilir 5 yaş çocuğunun güçlü bir kelime haznesi, kurallı cümle kurabilme yetisi vardır, minik şiirler tekerlemeler ezberleyebilir ve 9 a kadar rakamları ayırt edebilmesi gerekir. Kaldı ki o yaş çocuğunu yaşıtlarıyla sosyalleşebileceği bir ortama sokmak yerine evde oturtup, onunla ilgilenen yetişkin sosyalleşirken, tv izlerken, ev işleriyle uğraşırken kendi kendine vakit geçirmesini beklemek neden tercih edilmeli anlamıyorum.

ipek hanim mesleginizi Cok merak ettim. Ben rehber ogretmenim/psikolojik danismanim bir Okulda ve sizi Cok bilgili buldum. Takdir ettim. Akil akildan ustundur. Guzel fikirler edindim Tesekkurler..
Çok teşekkür ederim. Ben mühendisim ama bir anneyim.
Çok okuyan bir anne.
Bu da rahmetli babamdan kalan bir miras. Çok araştırmak. Bir de annemin bizi büyütürken yaptığı yanlışların kendi üzerimdeki etkisini hatırlıyorum, annem bunları asla bilmezdi eski kuşak olarak 4 çocuk ve çalışmayan bir ev kadını. Ama çok önemliydi aslında. ben aynı şeyleri kızımda yapmamaya çalışıyorum.
Çocuklu konularını seviyorum ben. Paylaşımda bulunursak çok yararlı şeyler çıkar.

ipekcim merhaba,
dün senin insan vücudu çizip içine organ yerleştirme fikrin çok hoşuma gidince evdeki küçük tahtaya bir vücut çizip hadi kalp nerededir çiz dedim. ve tam olması gereken yeri çizdi. hatta akciğerler, mide, ve yemek borusunu da.
sonra nereden biliyorsun bunları diye sordum. tabi ki tablette oynadığı oyundan öğrenmiş. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :KK53:

ipekcim merhaba,
dün senin insan vücudu çizip içine organ yerleştirme fikrin çok hoşuma gidince evdeki küçük tahtaya bir vücut çizip hadi kalp nerededir çiz dedim. ve tam olması gereken yeri çizdi. hatta akciğerler, mide, ve yemek borusunu da.
sonra nereden biliyorsun bunları diye sordum. tabi ki tablette oynadığı oyundan öğrenmiş. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :KK53:
Merhaba canım,

Güzel kesinlikle ama korkutuyor biraz da bu kadar bilmeleri. Bunun sınırı ne olacak ve yetebilecek miyiz?

Bence sen de büyük bir tahta al ve keşfetmenin zevkine varın her şeyi.

Çizdik büyük insan vücudu karaciğer, dalak, pankreas hariç. Çünkü onların görevlerini bilmeyen büyükler bile varken gereksiz kalırdı.

Akciğer ne işe yarar? –hava dolar böyle içimize, şişir göğsünü havalar doldu… bırak dışarı çıktı hava.. Drama yapar gibi..

Biz çok eğleniyoruz.

Bir de hep soru soruyorum. “sence ne işe yarar?, sence nasıl?” diye..

Aslında fen lab larda kullanılan vücut vardı ya parçalı. Ondan olsa çok güzel olur da ne kadar ve nereden bulunur bilemiyorum..Hani maket gibi tak, çıkar.

Merhaba canım,

Güzel kesinlikle ama korkutuyor biraz da bu kadar bilmeleri. Bunun sınırı ne olacak ve yetebilecek miyiz?

Çizdik büyük insan vücudu karaciğer, dalak, pankreas hariç. Çünkü onların görevlerini bilmeyen büyükler bile varken gereksiz kalırdı.

Akciğer ne işe yarar? –hava dolar böyle içimize, şişir göğsünü havalar doldu… bırak dışarı çıktı hava.. Drama yapar gibi..

Biz çok eğleniyoruz.

Aslında fen lab larda kullanılan vücut vardı ya parçalı. Ondan olsa çok güzel olur da ne kadar ve nereden bulunur bilemiyorum..Hani maket gibi tak, çıkar.
Yokmudur ki oyuncakçılarda

Dun senden esınlenerek bızde öğretmen oyunu oynadık nasıl eğlendıler göreceksin okulda yaptıkları çoğu şeyi anlatmıyorlardı sorunca oyuna gelınce resmen dilleri çözüldü sırayla onlar öğretmen babasıyla ben öğrenci olduk

Aynı öğretmenlerını taklıt edıyorlar masal anlattılar bıze oyun oynattılar kitaplarına bakarak onladaki resimleri açıkladılar ooo baya güzel oldu aslında öncedende bırkac kez denemıstık okulu bılmedıklerı için güzel gelmemıstı şimdi tam anlıyorlar

Sana da cok dua ettım ama uyumak istemediler sabahta gec kalıyorduk okula:KK23:

Merhaba canım,

Biz çok eğleniyoruz.

bence siz bir süre daha bu tahtayla devam edin. ne zaman ki bundan sıkılmaya başlar o zaman alırsınız...

ben de dün bir hevesle oğlumla oynayayım diye satranç için notlar aldım. hadi oynayalım dedim. tabi ben kurallara baka baka oynuyorum.
oo anne sabaha kadar sürer bu dedi ya benim kuzu :)
gerçi o da kafasına göre kurallar uydurmuş, kendi tarzıyla oynuyor :)
ama eğlendik baya, birlikte vakit geçirdik. önemli olan da bu benim için :)

ben de dün bir hevesle oğlumla oynayayım diye satranç için notlar aldım. hadi oynayalım dedim. tabi ben kurallara baka baka oynuyorum.
oo anne sabaha kadar sürer bu dedi ya benim kuzu :)
gerçi o da kafasına göre kurallar uydurmuş, kendi tarzıyla oynuyor :)
ama eğlendik baya, birlikte vakit geçirdik. önemli olan da bu benim için :)
Çok akıllılar ya

Benım büyük oğlumda ayla güneş boyamışlar dil dersinde dedı gece gündüz öğreniyoruz gece olunca güneş uyumaya mı gider dedım

Güldü çok komıksın anne olur mu öyle şey aslında dünya dönüyor sen anlamıyosun bır gunese dogru bır aya doğru gece gunduz böyle oluyor dıyor

Yokmudur ki oyuncakçılarda

Dun senden esınlenerek bızde öğretmen oyunu oynadık nasıl eğlendıler göreceksin okulda yaptıkları çoğu şeyi anlatmıyorlardı sorunca oyuna gelınce resmen dilleri çözüldü sırayla onlar öğretmen babasıyla ben öğrenci olduk

Aynı öğretmenlerını taklıt edıyorlar masal anlattılar bıze oyun oynattılar kitaplarına bakarak onladaki resimleri açıkladılar ooo baya güzel oldu aslında öncedende bırkac kez denemıstık okulu bılmedıklerı için güzel gelmemıstı şimdi tam anlıyorlar

Sana da cok dua ettım ama uyumak istemediler sabahta gec kalıyorduk okula:KK23:
Bizim de aynı şekilde. Tahtaya kaldıracak bizi parmak kaldırırken “ben ben ben” derdik ya biz de eşimle öyle dedik.

Bize diyor ki: ben ben ben demenize gerek yok ben görüyorum parmak kaldıranları. Ben ben diyenleri kaldırmayacağım.

Kesin öğretmeninin lafları. Buna benzer çok şey var.

Aynen ben de sorarım ne yaptın okulda diye bazen anlatır bazen “unuttum” der.

Bu şekilde hem çok eğlenceli hem de onların gelişimi için çok şey katıyor. Bir de senin 2 tane ya daha da zevkli olmuştur.

Back
X