• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5-6 kez şiddet gördüm artık korkuyorum ne yapmalıyım lütfen yardım edin!

Senin hiç ahlaki bir değerin yok mu? Benimkiyle aynı olmasına da gerek yok. Mesela olması veya olmaması gereken yazısız kuralların falan cidden yok mu? Ahlak üniversite de ders olarak da veriliyor hani şu yazısız kurallar.
Ve özgür bir bayan olarak kendi inandığım değerleri yaşamam mı seni bu kadar kızdırdı :))))

Ama senin söylediklerin hiç biri tutmuyor ki benim böyle bir yere girmeyeceğim zihnimden bilmen gerekirdi bu kadar konuşmanın üstüne bu cümle oldu mu bak şimdi :))

Eminim çünkü sosyal medya, haber siteleri vb. maalesef ki sürekli duyuyoruz. Referans konusunda ise benim hiç bir zaman böyle fantezilerim olmadı sen yine iyi bir bilene sor. :KK24:
Tamam :*

o adamın seninle evleneceğinin mi sanıyorsun ünv. bitince herşey bitecek.adam ağzıyla söylemiş işte.kim alacak seni diye. yol yakınken dön

Batinin hayasizligi diyorsunuz.Siz ve sizin gibi düsünenler dünyadan bi haber.Siize yillarca empoze edilmis fikirleri hic sorgulamadan aynen kabul ediyorsunuz.Bu tür fikirler siz hic kafanizi yerden kaldirmayin sakin ola düsünmeyin diye bilerek size empoze ediliyor.

Sekiz yildir bati dediginiz ülkelerden birinde yasiyorum.Burdaki insanlarin sahip oldugu ahlaka bir cok türk yaklasamaz bile.Yok 18 yasindan sonra aileler cocuklari evden atiyolarmista, kimin eli kimin cebindeymis de vs...vs.
Ayip ya hjic bilmediginiz konular hakkinda nasil da yorumlar yapiyoruz.Burda daha kimsenin bir kadini sözle ya da hareketle taciz ettigini görmedim.Ama türklerin ve diger azinliklarin kadinlari taciz ettigini gördüm.

Bu arada buradaki türkler dolandiriciligin dibine vurmuslar.O müslüman gecinenler devlet basta olmak üzere herkesi kandiriyorlar.Ben burdaki devletin yerinde olsam en ufak suc isleyen yabancilari aninda ülke disina sürerim.

Bu arada konu sahibi sizden de özür diliyorum konuyu saptirdigim icin.Böyle düsünen insanlarin yorumlari akla zarar.

Arkadaşım neden kendi insanınızı hakir görüyorsunuz? İnsan her yerde insandır. İnsanı insan yapan temel özellikler ırka, dine ve topluma göre değişmez. Taciz, tecavüz, hırsızlık, dolandırıcılık vs... dünyanın her yerinde oluyor. Bunu bir dönem yurt dışında bulunmuş birisi olarak söylüyorum. Yanlış düşünüyorsunuz bu konuda.

çagdaşlasalım derken ınsanlık degerlerimizin cogu yıtıp gidiyor...bunları yaşayan kızlarımızın çoğunun suçu değil anne-babalarının suçu....evlat büyüt okutla anne-babalık görevni yerne getrmk olmş olunmyor malesef....o bebeiğini eline aldığın anda islam dinine göre yetiştirsen o evlat hiçbir zaman anne-babsını utandıracak bir şey de yapmaz ve kendinden de tiksinmez....tabi eminim bu yazdıklarım çoğu arkadaşımıza yanlış, hatta gerici fikirler olarak gelecektr....ben bir öğretmenim ve okuldaki kızlarımızı görünce eşime diyorum ki ilerde kızım olursa ve üniye giderse türkiyenin neresi olursa olsun peşinden gidecem....öyle şeylerle karşılaşyrz ki...malesef ki Türk halkının ÇOĞU medeniyetten çağdaşlıktan anladığı tek şey; batının hayasızlığı....Keşke batıya özenip de bilimini almak için çabalasaydı ülkemin insanı.batıdan aldıkları tek şey kendi dinini yaşamk gericilk,ama batı dinine sımsıkı bağlı.bizimkisi gericilk ,onlarn ki saygınlık!!!göğsünde Allah sevgisi ve KORKUSU taşımayan insan iman etmş olamaz.imanı tam olmayan insan her yanlışı da yapar.zarar da verir zarar da görür...kimse kusura bakmasın da "benim kalbim temiz, bu seni ilgilendirmez,Allah'la benm aramda sana ne" demkle olmuyo....Allah'ın emir ve yasaklarına uymazsanız olacağı budur.......
Batının bilimini alalım diyen birinin de hala insanların özel hayatını konuşması ironik.
Ve bu mesaj buram buram Cinsiyetçilik kokuyor. Öğretmenimiz okuldaki kızları görünce çok üzülüyormuş. Çünkü erkek öğrenciler çok iyiler. Bildiğiniz gibi değil. He bi de kızı olursa peşinden gidecekmiş. Demek ki oğlu olursa sorun değil o istediği yere kendi gidebilir. Çünkü erkek ya. Ve insanın kendi yetiştirdiği bir evlada sırf kız diye güvenememesi ne kadar acı değil mi? Ben bu mesajlarda gericilik gördüm evet. Çünkü ayrımcılık var. Ne zamanki sen kızsın şunu yapma sen erkeksin deyip bişey demezsek, sen insansın lafını hala söylemezsek herkesi ayrıştırırsak bilim daha uzak kalır.

şimdi tüm şu yazdıklarını sol eline al sonra da sağ eline bak orda görmek isteyeceğin tek şey :"ama iyi biri" o yüzden bu tür konulara artık acımıyorum. 1. sine eyvallah dediysen diğerlerine ağlamaya hakkın yok

Sen çok hata yapmışsın, hatadan kastım biriyle evlenmeden cinsellik yaşamak değil. Bunun hata olup olmadığı kişisel bişeydir. Yaptığın hata kendini ezdirmek ve erkek arkadaşının yanında yaşamaya başlamak, sonucunda bunları yaşamışsın. Hatan şu: bu adamın sana daha önce de şiddet uygulamasına izin vermişsin, hadi her şeyi geçtim. Zararın neresinden dönersen kar, ailenin yanına dön.

Arkadaşım neden kendi insanınızı hakir görüyorsunuz? İnsan her yerde insandır. İnsanı insan yapan temel özellikler ırka, dine ve topluma göre değişmez. Taciz, tecavüz, hırsızlık, dolandırıcılık vs... dünyanın her yerinde oluyor. Bunu bir dönem yurt dışında bulunmuş birisi olarak söylüyorum. Yanlış düşünüyorsunuz bu konuda.

sevgili obiviyante,
ben gördüklerimi bildiklerimi söylüyorum.tabi ki her ülkede her türlü olumsuzluk yasaniyor.Ama bizim ülkemizde ki suc oranlarina bakildiginda kat kat ilerdeyiz.ben de diyorum ki is lafa geldi mi en ahlakli biziz.Ama olup bitenler tamamen aksini gösteriyor.Sadece gercekleri söylüyorum.siz benim yanlis düsündügümü söylüyorsunuz bence düsündüklerim dogru ama bu konuda daha fazla konusmak istemiyorum.Seviyeli cevabinizdan ötürü size yanit vermek istedim.

iyi aksamlar diliyorum size...

sevgili obiviyante,
ben gördüklerimi bildiklerimi söylüyorum.tabi ki her ülkede her türlü olumsuzluk yasaniyor.Ama bizim ülkemizde ki suc oranlarina bakildiginda kat kat ilerdeyiz.ben de diyorum ki is lafa geldi mi en ahlakli biziz.Ama olup bitenler tamamen aksini gösteriyor.Sadece gercekleri söylüyorum.siz benim yanlis düsündügümü söylüyorsunuz bence düsündüklerim dogru ama bu konuda daha fazla konusmak istemiyorum.Seviyeli cevabinizdan ötürü size yanit vermek istedim.

iyi aksamlar diliyorum size...

Amacım muhalefet etmek değil insanımıza haksızlık etmeyelim. Hepimiz ademoğluyuz neticede(benim inancıma göre), dolayısıyla iyiliğin, ahlakın ve kalitenin ırkı, dini olmaz.

İnancı olmayan bir insanda gerçekten kaliteli bir kişi olabilir. Zaten dinlerin amacı insanları yanlışlardan alıkoymaktır. Bir insanın bir dine mensup olması onun mükemmel bir kişi olacağı anlamına gelmez. Önemli olan emir ve yasaklara uymaktır, sen uymazsan din ne yapsın değil mi?

Velhasıl ben insanların yaptıkları hataları dinlere ve ırklara mal etmeyelim, sapla samanı karıştırmayalım diyorum. Bende teşekkür ederim açıklamanız için. Selamlar...

Sen ne yaptiginjn farkindamisin hemen ayril uzak dur o adamdan kendine eziyet ediyorsun resmen

Batının bilimini alalım diyen birinin de hala insanların özel hayatını konuşması ironik.
Ve bu mesaj buram buram Cinsiyetçilik kokuyor. Öğretmenimiz okuldaki kızları görünce çok üzülüyormuş. Çünkü erkek öğrenciler çok iyiler. Bildiğiniz gibi değil. He bi de kızı olursa peşinden gidecekmiş. Demek ki oğlu olursa sorun değil o istediği yere kendi gidebilir. Çünkü erkek ya. Ve insanın kendi yetiştirdiği bir evlada sırf kız diye güvenememesi ne kadar acı değil mi? Ben bu mesajlarda gericilik gördüm evet. Çünkü ayrımcılık var. Ne zamanki sen kızsın şunu yapma sen erkeksin deyip bişey demezsek, sen insansın lafını hala söylemezsek herkesi ayrıştırırsak bilim daha uzak kalır.
yazılanlardan farklı anlamlar çıkarıyorsanız size diyecek lafım yok.ben çocuğuma güvenirim.kız erkek farketmez.ama ben kızımın çevresine güvenemem....evet okulumdaki kızlara üzülüyorum.erkekler her haltı yiyor ama mahkum olmuyor.kıza gelince başına gelmeyen kalmıyor.kız erkek farkı yok ise neden konuyu açan kişi mağdur da onunla yatan erkekler değil???gericilik demecinize gelince de ezberden okuduğunuz bir görüşten ibaret hayatınızın olduğu gayet net!

potipodengesist: 38853982 .!.:
yazılanlardan farklı anlamlar çıkarıyorsanız size diyecek lafım yok.ben çocuğuma güvenirim.kız erkek farketmez.ama ben kızımın çevresine güvenemem....evet okulumdaki kızlara üzülüyorum.erkekler her haltı yiyor ama mahkum olmuyor.kıza gelince başına gelmeyen kalmıyor.kız erkek farkı yok ise neden konuyu açan kişi mağdur da onunla yatan erkekler değil???
Kızımız gidip dengesiz birini bulduğu için mağdur tabiiki de. He bide kızları bazı nedenlerle aşağılayan hem cinsleri varken erkeklerin de işine geliyo bu durum. Onun için sadece zar arayan erkek dolu ortalık. Biz kendimizi çok aşağılatırız daha böyle. Hem siz ne yazdıysanız onu anladım. Çevreye güvenmemek ne demek kızınızın kolundan tutup sürükleyecek değiller ya istemediği bişey için. Biz de üç kız kardeş aynı anda üniversite okuduk. Kimse istemediğimiz bişey yaptıramadı sonuçta. He benim annem çok şükür siz kızsınız onun için şöyle yapın falan demedi. Hepimizi insan olarak görüp yetiştirdi.

Kızımız gidip dengesiz birini bulduğu için mağdur tabiiki de. He bide kızları bazı nedenlerle aşağılayan hem cinsleri varken erkeklerin de işine geliyo bu durum. Onun için sadece zar arayan erkek dolu ortalık. Biz kendimizi çok aşağılatırız daha böyle. Hem siz ne yazdıysanız onu anladım. Çevreye güvenmemek ne demek kızınızın kolundan tutup sürükleyecek değiller ya istemediği bişey için. Biz de üç kız kardeş aynı anda üniversite okuduk. Kimse istemediğimiz bişey yaptıramadı sonuçta. He benim annem çok şükür siz kızsınız onun için şöyle yapın falan demedi. Hepimizi insan olarak görüp yetiştirdi.
mecazdan gerçek,gerçekten mecaz anlam çıkarıyorsunuz!......

böyle şeyler okuyunca aklıma Alemin Kralı adındaki dizi geliyor. Orda da evli çiftin heyecan anlayışı dayak ya ..

ne yapmayı düşünüyorsun bu şiddet dolu adamla ?
yoksa kadın cinayetlerine sen de mi kurban gitmek istiyorsun ..
kendinize gelin ve ayrılın bence . bu çocuk sizi öldürecek ..

Erkek arkadaşımla 11 aydır beraberiz. 5-6 kez resmen dayak yedim. Ama sonuncusu çok kötüydü. Daha üç gün önce oldu.erkek arkadaşıma geçmişiyle ilgili soru sordum gayet düzgünce. Ayrıca içkiliydi o gece. Ben sorduktan sonra sinirlendi ve dövdü yerden yere vurdu burnum kanadı çenem mosmor gözaltlarım , kolumda kanadı. Durduramadım. zar zor uyudu. Sebebi ise ben bunu sorarken aklına benim geçmişimin gelmesiymiş . Ben onunla tanıştığımda bakire değildim ondan önce bir kişiyle beraber oldum ve o bu durumu gayet anlayışla karşılarken ilk defa üç gün önce demediğini bırakmadı seni bu halde kim kabul ederdi gibisine aşağılayıcı sözler.. Sabahta yeminler özürler yalvarmalar.. Ben napıcam . Yine affettim çünkü ondan ve yapabileceklerinden de korkuyorum. Aileme karşı olan vicdan azabından kendimi öldürebilirim. Onlar burda beni üniversite okuturken ben ne hallerde.. Yorumlarınız benim için çok önemli teşekkürler...
Şaka mi bu ya ...

potipotkon 38854605 .!.:
mecazdan gerçek,gerçekten mecaz anlam çıkarıyorsunuz!......
Yok ben Türkçe konusunda çok iyiyimdir sizin o üzüldüğünüz kızlara bu dersi veriyorum sonuçta. Yani mecaz anlam gerçek anlam çok iyi bilirim. Sadece takıldığım nokta bir öğretmenin bunu yapmasıydı. Neyse brn yanlış anlamış olayım zira siz beni hiç anlamıyorsunuz.

Bi insanin kolu nasil kanarki?
Moralir ama kanamasi icin resmen nasil dovmusse.
Yazik.

Yok ben Türkçe konusunda çok iyiyimdir sizin o üzüldüğünüz kızlara bu dersi veriyorum sonuçta. Yani mecaz anlam gerçek anlam çok iyi bilirim. Sadece takıldığım nokta bir öğretmenin bunu yapmasıydı. Neyse brn yanlış anlamış olayım zira siz beni hiç anlamıyorsunuz.
bir yazıdan mecaz,gerçek anlam çıkarmak kişinin türkçesine bağlı değil,zihniyetine bağlı bir şey.sizin tek yazdıklarınız benim yazdıklarımdan farklı farklı anlamlar çıkarmanız ve önyargıdan ibaret gözlükleriniz....

inanamıyorum ya. üniversite öğrencisi bi kız değil de 3 çocuklu ortada kalmış bi kadın görüyorum yazdıklarında. derdin ne ki? niye hala o pisliğin yanındasın? korku falan bi yere kadar nesinden korkcaksın ayrıca zaten 11 aylık saçma sapan bi ilişkide bile dayak yemişsin daha fazla nolabilirki? ailene de yazık sana da. hayatında bi erkek olmadan da yapabilirsin

Back
X