5 ayda 8 kilo alıp,doktordan fırça yiyen var mııı???

femmepetal

when There is better,good is not enough
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2007
4.782
865
688
arkadaşlar ben 20 haftalık hamileyim ve 8 kilo aldıım...:1shok:
aranızda benim gibi abartan var mı acaba??
hiç kilo almadım veya 1,2 kilo aldım diyen arkadaşlar nasıl yapıyorlar??
Canları hiç mi tatlı,şekerli şeyler çekmiyorr???
Ben hamur işlerine çok düşkünüm napacam bilmiyorum,doktorum çok kızdı,
eşimin yanında çok utandım..İleri ahmilelik dönemlerinde yüksek tansiyon
riskin olabilir dedi..Zaten biraz kilolu hamile kalmıştım 66-şimdi 74 oldum...
Biliyorum kendimi biraz frenlemem lazım ama nasıııl???:uhm:

Ben hayatımda hiç diyet yapmadım...:bbo:

ya bende çok kilo alıyorum,,doktorum henüz bişey demedi ama heran herşey olabilirrrfisfisfisama napıyım elimde değill az yiyom ama su içsem yarıyoooosenağlamasenağlamabende bu halimden memnun değilimm,,ama şunu sölemeden geçemicem sen benden az almışınnn beni duysan şok olursunnnnsenağlama

Kızlar bende 26 haftalık hamileyim ve şuana kadar 9 kilo aldım ama zaten önceden yediklerimi yiyorum ve yinede kilo alıyorum sadece şuan dengeli besleniyorum belkide o yüzden çok kilo aldım hamile kalmadan önce 44 kiloydum şimdi 53 kiloyum ben 4 aylıkken 6 kilo almıştım doktorum o zaman kızmıştı ban şuan bişey demiyor...........

valla ben 12 kilo aldim hamileligimde 11,5 kiloydu ama kizim gec gelince 12 kilo almis oldum..kizimda 3670 gr dogdu..doktorum firca atmiyordu seviniyordu guzel gidiyorsun diye:)

kilo durumu sanırım doktordan doktora değişiyor.neden böyle insanın sinirini bozarlar anlamam.ilk gitttiğim doktoru sırf bu yüzden bıraktım aynen eşimin yanında demediğini bırakmadı.3.aydan itibaren başka doktora gidiyorum. kiloma hiç takılmadı biraz fazla aldığım ayda kibarca olabilecekleri anlattı.ve o zamandan beri ben çok daha fazla dikkat etmeye başladım.beyaz ekmekten vazgeçtim,sütü lıght içtim,abur cuburu eve sokmadım diyebilirim.ve 15 kilo alarak inşallah 12 gün sonra doğum yapıcam. bende kilolu hamile kaldım 74 kiloydum hemde. yani kısacası doktorun özellikle en duygusal olduğumuz şu zamanlarda uslubu çok önemli. Allah hepimize yardım etsin. herkese hayırlı doğumlar...

mommy canım nasılsın sen 20 haftalık mı oldun sen canım arkadaşım
ben de 12 haftalık hamişim
3 ayı geride bıraktık henüz hiç kilo almadım
göğüsler büyüdü biraz
ama kilo almam yakındır
ismini görünce çok sevindim
Allah rahat sağlıklı bir hamilelik,kolay bir doğum,sağlıklı mutlu ve hayırlı bir evlat versin inşallah
bu arada cinsiyeti ne yeğenimin
sevgiler....

Ya ben de 26. haftadayım ve 11 kg. aldım.Bu gidişle en az 20 kg. almış olacağım sanırım doğuma kadar...48 ile hamile kalmıştım...Bana fazla geliyor ama dr.um iyidir iyidir,problem yok diyor...

Kızlar düşük kiloyla hamile kalınca çok fazla problem olmuyor zaten...
ayy çok taktım ben yaa,cumartesi yine gidicez doktora yine fırça çekecek bana...
valla doktor stres ,kabus yaptı bende..

ben de ilk zamanlarda 7 kilo almıştım.53 le başladım şimdi 70 kiloyum ve 5 haftam daha var.2-3 kilo daha alırım.20 kilo ile tamamlarım kulağa ne kadar kötü geliyor değil mi?doktorum da kızıyor ama ne yapayım yemekten kendimi alamıyorum.arkadaşım 30 kilo aldı sonra eski haline geri döndü,incecik.

boşverin yaaa ne kafaya takıyorsunuz.azmeder veririz biz bu kiloları.ben eski halime döneceğime inanıyorum biraz uğraşıcam ama başarıcam.

kızlar 54 ile başladım 17+2 iken 57 olmuştum şu anda 19 haftalığım işte hesap edin:dance:

aaah aaah ben 25 haftalığım ama bi görseniz halimi.görenler 8-9 aylık sanıyor.taam 10 kilo aldım.
ama hiç tatlı falan yemiyorum yesem hiç üzülmiycem.elimden geldiğince ağır yemiyorum ,dikkat etmeye çalışıyorun ama olmuyo işte.bende boşverdim artık bebişim sağlıklı olsunda kilo nasıl olsa verilir.

ay kıslar hiç takmayın 30 haftalığım 18 kılo aldım rekor bende yani :hooray: boşverin bebişlerinizin gelişimi iyise yoksa bir sorun kılolar verilir zaten.

kızlar zaten derdim bir tek kilolar değilki
doktor çok kilo alırsan preeklampsi olursun yani yüksek tansiyon hem kendine hem bebeğe zararlı dedi,ben ondan dert ettim yaa bir de böyle 6. aya kadar hiç kilo almadım diyenler yok mu???Nasıl beceriyorlar??ben de hamile kalmadan önceki gibi yiyorum aslında yürüyüşte yapıyorum ama nedense alıyorum işte..:uhm:

ŞİŞKOYUM BEN ŞİŞKOOOOOOOOOOOOOOOOsenağlama

canım bende 12 haftalık hamileyim.64 le başladım iki ayda 1 kilo aldım ama malum ilk 3ay bulantılı geçiyo iştah olmuyo.şimdi 3ay bitiyo bundan sonra iştah geri fazlasıyla geliyomuş.benimde bazı şikayetlerim vardı doktorum hem sağlık hemde kilo çok almamam için önerilerde bulundu bana.
meyveyi bile porsiyonla ye dedi.yarım kilo eriği yıkayıp önne alma dedi.doktorumun tavsiyelerini anlatiyim sana ;
sabah önce sütünü içiyorsun kalkınca o biraz doyuruyo.bir süre sonra kahvaltını hazırla yiceklerini servis tabağına al dedi bir domatez dil yanına salatalık dil peynirlerini ve zeytinini haşlanmış yumurta filan koy dedi. ama bunları abartmadanalcaksın.yanına kepek yiye biliyosan 3-4 ince dilim.yada normal ekmek.çok açık çayla yavaş yavaş yiceksin ve çok çiğneyeceksin.yavaş yiyince ve porsiyon olunca insan harbiden doyuluyo ya.ilk zamanlar alışması zor oluyo ama.

sonra öğlen yemeğinide aynı şekilde çorbanı çorba kasesinde porsiyonunu ayarlarsın açlığına göre,sebze yemeğinin suyundan fazla alma çünkü yağı ordaymış mevsim sebzesiyse istediğin kadar yiyebilirsin ama yanında çok ekmek yemiceksin.pilav yada makarna varsa onlarıda küçük porsiyonlar halinde yada sebze yemeğini pilavın yanına alabilirsin.pilavın yanında yeşil salata az yağlı ve az tuzlu olacak.ama salatayıda abartmayacakmışsın çünki çiğ sebze ve meyveler zor sindirildiğinden şişkinlik gaz ve ağrı yapıyomuş.suyu yemeklerden en az1 saat sonra iç.yemekle beraber sakın su içme şişirirmiş.aralarda acıkınca kendine meyva salataları yap.6 tane erik 4yenidünya 3-4 dilim elma 3-4 çilek gibi.ama meyvayıda yemekten en az 2 saat sonra yemeliymişsin çünki yemekleri sindirmeden meyva yiyince yine şişkinlik vb olyomuş.yada domates salatalık ikilisini tabağa dilimleyip yanında tere roka yeşil nane gibi otlarla süsleyip yiyebilirsin.veya meyva suları filan yazın hem serinletir hemde enerji verir.bol bol yürüyüş yapmayıda unutma bol bol su iç.

akşam yemeğide erken yiceksin.18:00 / 19:00 / veya en geç 20:00de.yine aynı şekilde porsiyonla.öğlen yemeğine göre daha hafif olacakmış.mesela öğlen belki kızartma yedin.ama akşam aynı şeyi yeme sakın sindirimi kolay şeyler yiceksin.sebze çorba hatta çok aç değilsen ekmeksiz yemelisin.

çok ağır yemekler,kuru kuru kızartmalar,yağlı şeyleri sık yeme.yine etini de ye tatlını da ye,böreğini çöreğini de ye ama porsiyon şeklinde azar azar.hamur işi varsa yanına mutlaka bir çeşit sebze yap.tatlı varsa yemekler hafif olsun.yani dengele.tüm süper yemekleri aynı anda yapma yani şekercim.
a.s.

canım sanırım kılolu hamile kaldın.inşallah hiç bir sorun çıkmaz hamileliğin boyunca.sen tansiyonun kontrol et sürekli.alınınca alınıyor kılo valla.yemesende alıyosun burdaki çoğu kişininde sorunu bu.çok sters bile kılo aldırıyor insana.sen rahat ol.arkadaşlar vermişler yapabileceğin şeyleri uygulamaya çalış.yürüyüşü arttır.inşallah hiç bir sorun çıkmadan biter hamişliğin Şeniza.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…