• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aydir doktor randevusu bekliyoruz

Türkiye'ye geldim sistem berbat doktorlar yetersiz hastaneler daha da yetersiz diye saydıran bir arkadaş vardı gelse de okusa şimdi bunu..
Canım doktora gitmekten başka çare yok teşhis için. 3 yaşından evvel otizm tanısı koyulmayıp çocuk takip ediliyor ve destek sağlanıyor diye biliyorum. Sen Türkiye gelene kadar çocukla daha kaliteli zaman geçirip öğretici etkinlikler yapabilirsin belki. TV kesinlikle izlememesi gerekiyor zaten öğrenme güçlüğü olan çocukların. İnşallah dönemsel bir sıkıntıdır bikaç ay içinde yapamadığı herşeyi söker.

fahri konsolos fahri konsolos hamileyken ikili uclu vs testler yaptirmadnizmi?genelde hamileyken teshis koyuyorlar ve uzman doktora yonlendiriyor hamilelik suresince! merak ettim
Hamilelik suresince teshis konulabilen bir sey degil otizm, down sendromu sizin bahsettiginiz, ki bunun icin de test yapmadim. Nasilsa down sendromu olsa da aldirmayacaktim.

Türkiye'ye geldim sistem berbat doktorlar yetersiz hastaneler daha da yetersiz diye saydıran bir arkadaş vardı gelse de okusa şimdi bunu..
Canım doktora gitmekten başka çare yok teşhis için. 3 yaşından evvel otizm tanısı koyulmayıp çocuk takip ediliyor ve destek sağlanıyor diye biliyorum. Sen Türkiye gelene kadar çocukla daha kaliteli zaman geçirip öğretici etkinlikler yapabilirsin belki. TV kesinlikle izlememesi gerekiyor zaten öğrenme güçlüğü olan çocukların. İnşallah dönemsel bir sıkıntıdır bikaç ay içinde yapamadığı herşeyi söker.
Etkinlikler yapiyoruz. Konusma terapistinin verdigi odevler falan var. Insallah dedigin gibi olur. Tv zaten cok nadir izliyor.

Ben de ingiltere'deyim bir kaç defa doktora gitmek zorunda kaldım tam bir facia. Bir an önce Türkiye'ye gidip tedavisine başlayın.

Ben de ingiltere'deyim bir kaç defa doktora gitmek zorunda kaldım tam bir facia. Bir an önce Türkiye'ye gidip tedavisine başlayın.
Hamile falan kalinca insan sok oluyor sisteme ama zamanla alisiliyor. Cocuk kontrollerine hala gicik oluyorum gerci.
2 aydan az kaldi gitmemize.
Bir yandan da yarin belediyeye basvuracagim ozel egitim istegi icin. Teshis edilmemis de olsa sanirim konusma terapisi aldigi icin bu hizmetten yararlanabiliyormus. Bakalim arastiriyorum.

Bencede en kısa zamanda tr ye gel ve özel dr götür canım özel artık eskisi gibi değil devlet karşılıyor çoğu şeyi 5 ay beklemek nedir ya geçmiş olsun :KK43:

Daha önce duymuştum orda ki sağlık sisteminin zorluğunu tabi ben duyma ile biliyorum siz yaşayarak.
Belirsizlik insanı yıpratıyor işte çocuğunuzda ne varsa bilmek istiyoruz ki en normali bu. Ona göre hayatımızı şekillendirmek zorundayız çünkü.
Allah yardımcın olsun inşallah.

aman yarabbi. allah yardımcınız olsun. gelin türkiyede halledin. ne kadar beğenmesekte yine bizim sağlık sistemi daha iyiymiş.

Anlattıklarına bakinca disleksi olabilir mi diye düşündüm ama aklima baska bir sey takildi terapi veren kisi bir bilgi vermedi mi hastalığı şudur diye?

Evet maalesef son yillarda böyle randevu bekleme sorunlari yasiyoruz bizde avrupada.
Bence siz yinede paniklemeyin. Cocugunuz daha kücük..ve üc dil birden konusuluyormus etrafinda..gayet normal yani öyle davranmasi. Her cocuk ayni olacak diye birsey de yok veya su su yasina kadar konusamasi gerekli yoksa hastadir demek cok büyük bir yanlis. Cocugunuz merakli mi? Kendince birseyleri anlamaya calisiyor etrafi gözlemliyor vs bunlar daha önemli..yoksa kasigi yanlis tutmus diye aman yavrum hasta diye bakmayin olaya hemen.

Bencede en kısa zamanda tr ye gel ve özel dr götür canım özel artık eskisi gibi değil devlet karşılıyor çoğu şeyi 5 ay beklemek nedir ya geçmiş olsun :KK43:
Gecen sene goturmustum trde 1.5 yasinda oldugu icin fazla dikkate alinmadi. Bu sene cocuk doktoruna degil de cocuk psikiyatrina goturecegim.

Anlattıklarına bakinca disleksi olabilir mi diye düşündüm ama aklima baska bir sey takildi terapi veren kisi bir bilgi vermedi mi hastalığı şudur diye?
Yok canim zaten oyle bi yetkisi yok. Gozlemledigim kadariyla etkilesimini zayif buldum eve ozel egitimci gelse iyi olur haftada bir dedi. Ben biraz sıkıntılarımı dile getirince de doktora. Sevk edeyim dedi. Ilk terapist(5 ay onceki- dikkat eksikliginden suphelenip sevk etti. Yani su an onun icin hala bekliyoruz. )

Evet maalesef son yillarda böyle randevu bekleme sorunlari yasiyoruz bizde avrupada.
Bence siz yinede paniklemeyin. Cocugunuz daha kücük..ve üc dil birden konusuluyormus etrafinda..gayet normal yani öyle davranmasi. Her cocuk ayni olacak diye birsey de yok veya su su yasina kadar konusamasi gerekli yoksa hastadir demek cok büyük bir yanlis. Cocugunuz merakli mi? Kendince birseyleri anlamaya calisiyor etrafi gözlemliyor vs bunlar daha önemli..yoksa kasigi yanlis tutmus diye aman yavrum hasta diye bakmayin olaya hemen.
Bir gun tamam normal diyorum bir gun hmmm bu otizm belirtisi diyorum. Artik dedigim gibi kendi kendime teshis koymak istemiyorum. Bir an once dr gorsun istiyorum. gerci onlar da hemen koymuyorlarmis teshisi.

Back
X