5 aydır ortada olmayan kocayı boşamalımıyım evladım için oturup beklemelimiyim

ebrusila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
34
0
36
İzmir
arkadaşlar benimki tuhaf bir durum adam 7 ay önce evi terketdi ben evde yokken almış özel eşyalarını gitmiş,2 ay boyunca benim zorlamalarımla 10günde bir gelip kızımı gördü sonra bir anda ortadan kayboldu teli kapandı ortadan kaybaolmadan önce eve gelip ben yurtdışına gidiyorum bir ay sonra gelirim diye not bırakmış,ailesiyle görüşmediğim halde aradım onları yurt dışına gitti gerçekden dediler ama ben inanmıyorum yurt dışına gitmek imkan meselesi ondada o imkan yok zaten,tam 5 ay oldu telefon dahi yok.adam ortada yokken gıyabında,tebligat eline geçmeden boşanabilirmiyim bilmiyorum avukata sordum yuvarlak cevaplar verdi hallederiz bir yol buluruz gibi.boşanan arkadaşlar boşanma sürecinde insanların çok çirkinleştiğini ve çok yüzgöz olunduğunu söylüyorlardı hazır ortada yokken çirkefliğiyle uğraşmadan boşanayım diyorum bir yandanda kızımı düşünüp bu adam üç beş ay sonra ortaya çıkarda geri dönermiki diyorum.dönse bana ne kadar koca yavruma nekadar baba olur onuda kestiremiyorum evlimiyim dulmuyum anlamadan oturuyorum yerimde.

sıkıntısı neymiş evi terkediyor..
bir de çocuğu var üstüne üstlük, ne rahatlık var şu babalarda..
7 ay ortada yok..geri gelse ne faydası olacak arkadaşım.
5 aydır çocuğunun durumunu bilmiyor,meczup mu oldu bu adam..
bırak, iyice kurtul , yolunu,düzenini bilirsin sende..

avukatlardan net cvp alamıyorsan, bulunduğun yerin barosu ile falan görüşsen..
bilgim yok bu konularda

Valla artık geri dönersesi kalmamış belliki adam seni sevmiyor çocuğunuda kaale almıyor çocuğun için psikolojisi için sen en doğru kararı ver canım. Adam seni istemiyorsa sen adamı neden isteyesin ki o yokken geçinebiliyorsan demekki bir işin var kimseye muhtaç değilsin. Hiç değilse boşandımda dulum dersin.

sıkıntısı piyasaya taktığı borçlarıymış ama ben bunları gittikten sonra öğrendim,henüz bir avukatla konuştum bu konuyu, oda bana davayı açıp para almanın peşinde gibi geldi güven vermedi.piskolojikman uzuyacak bir davayı kaldıracak durumda değilim, belki onun için aptal aptal durumumu sindirmeye çalışıyorum önce.belli bir süre eve gelmediğini babalık ve kocalık görevlerini yerine getirmediğini kanıtlarsam bir iki celsede biter belki bu iş diye düşünüyorum ama bu konuda beni aydınlatacak iyi bir avukata ihtiyacım var. başıma ne geleceğini kızımın haklarını nasıl koruyacağımı bilmeden bu yola çıkmayıda gözüm yemiyor.düşündükçede sinir oluyorum bir baba 5 aydır evladı sağmı hastamı diye sormadan nasıl durur hadi maddi olarak benim eksik bırakmıyacağımı biliyor ya manevi olarak yanında ol be adam

nasıl yani size daha önce hiç bir açıklama yapmadnmı not yazıp gitmiş bu nasıl iş bu nasıl eş insan karısını çocuğunu düşünmezmiya ne yiyolr n içiyolr parası pulu varmı valla arkadşım böle bi adamı bırakmakta geç bile kalmıssın sen biran önce aç davanı sende yoluna bakarsın bu n böle oyunmu oynuyor

Basbaya sizi ,evi terketmiş....Aylardır yok...Daha nesini düşünüyorsunuz anlam veremedim..Bu evliliği devam ettirmenin gereği var mı bu saatten sonra ???

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...

ya adamin piyasaya borcu varmis kacmis,peki size ne garezi vardi...
yasadigimiz yerde esnaf bi adamin borcu vardi kacti baya uzun süre gelmedi cocuklari liseyi bitirdi üniversiteye gitti biri polis kolejine gitti
adam simdi gelmis gittigimde gördüm ama esini cocugunu ariyor onlar oldugu yere filan gidiyordu..
bosanin bence insan kendi karisina cocuguna aciklama yapmadan gider mi,nsil bir vicdansizlik ya

empati kurmaya çalışıyorum ama maalesef başarılı olamıyorum..bir erkeğin karısından dha yakın kimi olabilir ki bu sıkıntılarını dertlerini bilmesi gereken..?sizinle neden paylaşmamış bu durumlarını tuhaf yani..böyle sırra kadem basmanın anlamı ne acaba???5 aydır da sizi düşünmüyo çocuğunuzu düşünmüyo;bu da cabası...karar sizin yinede hakkınızda hayırlısı olsun

çok şükürkü ona muhtaç değilim canım yoksa yavrumda bende perişan olmuştuk.sen adamı neden istiyesin demişsin ben adamı istemiyorum zaten bir gram sevgi yok artık içimde ona karşı ama kızım çok küçük 2,5 yaşında geçen gün bir uzmana gitdim kızım için bazen babasını sayıklıyor babam geldi kapıyı aç bana elbise sakız almış diyor bazende düğün resimlerini bulup babasının resmine bakınca onu tanımıyormuş gibi yapıyor babaya küsüyor aklınca,uzman bana boşanmayı düşünüyorsan babası dönünce evde görüştürme dışarda görüşsünler babasıyla,baba evde kalmak isterse müsadeetme çocuğun aklında 3 kişilik aile oluşturma yeniden dedi.uzmanımız haklı ama aylardır babasını görmüyen çocuğa dışarda görüceği yarım saat yetecekmi ben bu durumu ona nasıl anlatıcam boşanmasam bari gelirde kızına adam gibi sevgi verirmi diyorum yada yıllarca ortaya çıkmasada yavrum biraz büyüse bende bu arada sorunsuz kızım kavgalara şahit olmadan boşansam diyorum kıssacası adamın nezaman ortaya çıkacağı belli olmayınca bende dengesiz oluyorum fikirlerimde

Ailesi birsey demiyor mu yurt disinda demelerinden baska,yani siz onlara söylediniz mi bosanmak istediginizi haberi olsun acisindan
ailesiyle görüyor mu? birde esnaf mi piyasaya borcu var(mis) demissiniz yani sizde bilmiyordunuz..
zaten sevgide yokmus sizde sans vermek icin bi sebebiniz yok

yeni iş kuruyordu kendine ben yapma bunca yıldır ticaretin içindeyim sen yanlış yapıyorsun dedikçe yaptıklarını bendende saklamaya başlamıştı havasından yanına yaklaşılmıyordu zaten sen kimsin sana hesapmı vericem deyip duruyordu bana. aileside gaz veriyordu oğullarına bana inat olsun diye işi kuramadan borçlar harçlar elinde patladı.ailesiyle birkere görüştüm birdahada aramadım ben onları arayıp oğullarını soracağıma onlar arayıp birkere torunlarını sorsunlar.ailesiyle görüşüyordur görüşmese ailesi beni arardı kızını aramadımı biz görüşemiyoruz sen heber almıyormusun derlerdi.böyle bir aileye boşanıcam desem ne olur demsem ne olur söyleme gerek bile yok bence

Eşin çıkıp gelse, yeniden mutlu mesut 3 kişilik bir aile olabileceğinize inanıyor musun?
Sizi terk etmiş olduğunu eşinin yüzüne vurmadan, bu sebepten kavgalar çıkarmadan ve en önemlisi ona yeniden (hastalıkta ve sağlıkta yanında olacağına dair) güven duyarak yaşayabilecek bir sabır var mı sende sahiden?

Bu 2 soruya cevabın evetse bekle eşini.

Eğer değilse, o zaman huzursuz bir aile ortamındansa, boşanmış ama ruhen dengede ve mutlu bir anne tarafından yetiştirildiğinde bence çocuğun daha sağlıklı bir birey olacak. Babasını yarım saat görmesi yeterli olur mu demişsin, elbette ideal bir durum olmaz bu. Ama ne zaman gelip ne zaman terk edeceği belirsiz bir baba ile yaşamaktan daha sağlıklı bence.

Her ne kadar senin maddi imkanların olsa da, gene de bir baba olarak kızım ne yer ne içer diye dert edinmesi, bir defa araması gerekirdi. Acaba intihar etmiş olabilir mi diye geliyor aklıma.

Bir de kanunen nasıl yapılır bilmem ama, eşinin eve gelmediğine dair bir yasal bildirimde bulun. Sonrasında "eşim 1 senedir eve gelmiyor" demenin anlamı olmayabilir kanıtlayamayacağın için.

Muge anlıya cık bır cagrı yap belkı ortaya cıkar bırcok kadın kocasına mugeden ulastı ıse yarayabılır

Daha konuyu okurken eşinizin maddi sebeplerden kaçıp gittiğini anladım.

Öncelikle eşinizin kaybolduğuna dair suç duyurusunda bulunun.Mutlaka yurtdışına çıkıp çıkmadığıda belli olacaktır.

Boşanma davasınıda açarsınız ve kızınızla hayatınıza yeni bir yön çizersiniz.Ama ncelikle eşinizin kayıp olduğunu yetkili mercilere bildirmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Canım durumun çok üzücü sen atlatırsın bir şekilde ama yavrum çok küçük daha.
Benim dikkatini çekmek istediğim başka bir konu var. Bir tanıdığın başına geldi ordan biliyorum. Eşinin bu borçları yüzünden evine falan haciz gelmesin. Çünkü tanıdığımıza öyle olmuştu. Bir an önce bir avukatla bunlarıda görüş sonra zor durumda kalma. O evde ikamet etmediğinin tespiti gerekiyor sanırım. Konunun uzmanı değilim sadece farklı bir bakış açısı olsun diye yazdım.
Sana ve yavruna sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.

böyle olayları okuyunca evlenırken ınsanın bırkere daha dusunmesı gerekıyor ve omur boyu yasayacagı ınsanı ıyı tanıması gerekıyor bunu anladım rabbım ıyılerle karsılastırsın amın.

bence git adlıyeye dılekcenı ver.benım kardesımde bosandı verdık dılekcemızı kocası askerdeyken kocası donene kadar 3 defa mahkemeye gırdık annem babam ve ben sahıt olduk durumu anlattık ve bosandılar.bir sansını dene bence.

7 aydır evi terkeden ve 5 aydır hiç bir şekilde haber alınamayan bir eş, bir baba.
ben ilk önce hayatından şüphe ederdim sanırım...
emniyete gidip kayıp başvurusunda bulundunuz mu?

ya da ailesiyle görüşüp, boşanma davası açacağınızı değil de kayıp başvurusunda bulunacağınızı söyleyin
en azından onların görüşüp görüşmediğini anlarsın

hayatta ve sağ ise tabii ki de bunca sorumsuz bir adamdan artık ne koca olur ne de baba

ben 5 ay bekleyemezdim

İkâmet ettiğiniz il/ilçenin bağlı olduğu karakola gidip kayıp olduğuna dair tutanak tutturun. Teferruat gerektiren bir işlem değil. Ne kadar erken yaparsanız iyi olur. Adliye işlemlerinde söylediğiniz tarihe değil belgelendirdiğiniz tarihi dikkate alırlar.
Karakol tutanağın bir nüshasını isteyin, veya fotokopi çektirin. Bulunsun sizde.

Emin değilim ama tebligat için adresi belirlenemiyorsa ilanen tebligat usulü ile resmi gazeteye ilan verilir diye biliyorum.

daha ne bekliyorsunuz ki? durduğunuz hata.
adamın zerre kadar sevmediği ortada ama hadi bunu geçelim,
dinimizde bile bir kocanın sorumlulukları bellidir. eşinizse bu sorumlulukları bırak yerine getirmeyi ortada görünmüyor bile.
nereden tutsanız elinizde kalıyor o derece dağılmış bir durum bu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…