5 aylık bebeği oyalayabilmek

evrem_evrem11

♡♡♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2013
2.416
1.356
248
5 aylik kizim var.Lavaboya gitmek, mutfakta basit yemek yapmak vs için nasıl oyalayabilirim.yurutec diyorlar karsiydim ama geçenlerde biraz oturur pozisyonda kaldı yurutecte çok sevdi eve alsammi bilemedim.gunduz uykusu da hiç yok uyurken bişeyler yapsam. Odada yalnız kaldığında da yüz üstü dönüp aglamaya başlıyor. Sizlerin bir çözümü var mı neyapabilirim ne alabilirm Salıncak anakucagi vs de yok

ahh ahhh tuvalet için eşimi az beklemedim emekleyene hatta yürüyene kadar böyle böyle idare edeceksin maalesef..

Yürüteç değilde, kapıya asılan , çocuğun içinde askıda kalıp bol bol zıplayabileceği aparatlar var. Yürüteç zararlı, tembellik yapıyor, düşme tehlikesi var diyorlar ama bu bahsettiğim tam tersine yürümesi için faydalı bir şeymiş, hem de oldukça eğlenceli, oyalayıcı bir şey. Ondan alsanız? Kaç aylıkken kullanılmaya başlanıyor emin değilim yalnız.
Şöyle bir şey:

Eklentiler

• 2013831154359_oyuncak_1621546 (1).webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 1.136
az daha sabredin

hiç yürüteç kullanmadı oğlum 11 aylık yürüdü; ayağını parmak ucuna vs basmadı

1-2 ay sonra sizinki de kendini eğlenmeyi başarır; asıl emekleyip yürüyünce bırakıp gitmek daha zoor olur; herhangi bir yerin içine girer, karıştırır,, döker, devirir

bizimkinin evde bebek arabası vardı; nereye gidersek onu da götürürdük ilk 1 yıl hatta daha uzun süre

tuvalete de mutfağa da gelip on unla konuşunca iş yapmanız da mümkün olmuyor

kolay gelsin; bu günler de geçecek

diğer arkadaşlar gibi kreş okul sorunlarınız olacak

Ben o aylar yere incecik ve büyük minder serer kızımı üzerine yatırır her istediğimi yapardım.Etrafına ona zarar vermeyecek oyuncaklarını da koyun oyalansın,oynasın. Yürütecin iyi olduğunu sanmıyorum

Ama bu cok tehlikeli. Ip kapidan kopup kayarsa Allah korusun o zaman ne olacak? Ben boyle seyleri hic uygun gormuyorum. Cidden tehlikeli urunler. Gecen gun evdeki salincagina cocugunu koymus adam. Iceri gitmis gelmis. Bi bakmis salincagin demiri cocugun boynunu kesmis ve cocuk ölmüş Allah korusun. Hep dikkatli olmak lazim..

Demek ki bi benim kızım değilmiş bu kadar ilgi isteyen
Arkamı dönsem ağlardı wc ye gidemezdim cidden
Uyumasını beklerdim, uyuduğu da 30 dk dır hemen kalkardı ( Hala öyle de çalıştığım için annem bakıyor şimdi )
6.ayı bitince yürüteç aldık, hepimiz rahatladık
Her kafadan bi ses çıkıyor ama ben memnunum yürüteçten
Sonracıma yemek yedirmiyor ya benim ya eşimin kucağında olursa duruyordu masayı illa görecek
8.ayında da mama sandalyesi aldık, oh dünya varmış herkes yemeğini rahat yiyor ( Tavsiye ederim )
Minik minik te ona bişeyler verince duruyo sıpa

ben mama sandalyesıyle odadan odaya tasırdım bırde sallanan salıncagı vardı , cok guzel oyalanıyordu bunlarla

Haklısınız elbette. Çocuğu tek başına bıraktığınız her şey tehlikeli olabilir aslında. Yürüteç yerine bu kapı aparatından kullanmayı tavsiye ediyorlar, cidden faydalıymış kas gelişimi, yürümesi için ama elbette anne babanın gözü önünde olmalı. İpin kapıdan kopup düşeceğini sanmıyorum, lisanslı, kaliteli modelleri mevcut. Eklediğim görsel örnek bir görsel, yaklaşık olarak neden bahsettiğim anlaşılsın diye, bunun çok daha güvenli modelleri mevcut. Ama elbette belli bir yaşa kadar zaten yetişkin gözetiminde olmalı her şey.

Tek tek okudum çok sağolun. Şuan da da kucagimda ayakta taşıyorum :)yere bişey serdik yok yüzüstü dönüp çığlık atiyor agliyor. Yatirmam mümkün değil uyurken bile direniyor. Yurutec içinde hani 10 15 dj vakit kazanayim diye alayım dedim. Mama sandalyesi de alınacak evet suan destekli biraz oturabiliyor 2 3 dk. Herşeyi bırakıp ilgilenirim ama ameliyatliyim yeni bişeyler le ugrasabiliyorum. Evime geçince yalnız olacağım için oyalamak için neyapcam bilmiyorum iste aklımda yurutec vardı. la lar içinde daha erken ayakta duramazki ziplasa düşer suan iste

evde otomatik salincak kullaniyordum simdi anneme geldim. butun gun kucakta.
oglumda anakucagiyla nereye gitsem goturur koyardim beni izlerdi.
sonra mama sandalyesiyle falan. ama kiz cok zorlu cikti.

yurutec, kapi zipzipi falan hep 20 dkdan fazla kullanilmamasi gereken seyler.
kalca sorunlarina sebep olabiliyorlar.

Mama sandalyesini de özelden belirteyim burda link marka yasak mıydı neydi
Hem kullanışlı hem uygun
Ayakları çıkıyor, istersen misafirliğe de götürürsün
Biz götürüyoruz

Bebeğim uzun süre anakucağında yattı . Zaten 6 aylık olunca mama sandalyesi alırsın . Arkası yatabilen bir model alırsan şu anda da kullanabilirsin

Yurutece erken binince akıllarina daha erken cinlik yapmak geliyor yuruteci yürümek için değil de masaya sandalyeye çıkmak için kullaniyolar.

Ayy ay. Soğan doğrarken bile komşumu çağırdığım günleri hatırlıyorum. Şimdi keşke yapmasaydım diyorum. Ağlayacak diye bi sn yalnız birakmiyodum. Şimdi kocaman oldu hala tek başına oyalanamiyo. Yemek yapmak neyse de tuvalete giderken bari koy beşiğine bi kac dk mizmizlansin.

Yemek yaparken iş yaparken de kullanmak için ev tipi ana kucağı alabilirsin. Ben de onlardan alicam. Oyuncak falan oluyo tepesinde. Ya da titreşimli oluyo ağlarken sakinleştiriyo. 5 ay yurutec için çok erken.

oyun halısı ile rahat edebilirsiniz. yürüteç erkek çocuklar için özellikle tavsiye edilmiyor. görümcemin oğlu ameliyat geçirdi, yumurtalıkları yukarı kaçmış doktor yürüteçten olabiliyor demiş. genetik yatkınlık vardır illaki bu problemde , herkesin başına gelecek diye birşey yok tabiki

Oyun halisinda 45 dk oyalandigini biliyorum ama artij yuvarlandigi için herhangi yere yattiginda hemen dönüyor. Oyun halisinin yanlarindan kaçmaya çalışıyor :)

Oyun halisinda 45 dk oyalandigini biliyorum ama artij yuvarlandigi için herhangi yere yattiginda hemen dönüyor. Oyun halisinin yanlarindan kaçmaya çalışıyor :)
ben birde pusete koyup kemerlerini bağlayıp, pusetin tutma yerine sallanan oyuncaklar koyuyordum, bayağı oyalanıyordu. yada yere çarşaf serip masal anlatan bir oyuncak koyabilirsiniz. daha da oyalanmıyorsa bırakın biraz mızmzılansın kendi kendine yetmeyi öğrensin yoksa ilerde zor olur

yukarı yazdım yine yazıyorum

bebek arabası en prtaik çözüm

yüksekte olduğu ve çevreyi gördüğü için mutlu

seninle evin içinde her yere gelir

ben eşim şehir dışına gidince oğlum arabada banyo yaptığım zamanları bile bilirim yani

arabada duşun dışında oturtup sabunlanıp kapıyı açıp ceee yapıp geri durulanıp vs vs

mama sandalyesi iyi bir çözüm ama bizimki hantaldı evde gezdiremiyordum fakat küçükleri var belki onlar pratiktir

mama sandalyesi salonda masanın başında dururdu biz onu pek oyun alanı yapamadık mesela ama araba daha rahat olduğu için çooook iş gördü

yemek bile yedirdiğim oldu arabada rahtalıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…