5 aylık bebekle umre yapılır mi

Littledaisy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
48
24
3
37
Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo

Doğru bir kanguru kullanirsaniz çokta güzel yapılır.
Ve de gitmeden doktora mutlaka gitmelisiniz.
Sizi alacağınız önlemler konusunda bilgilendirir.
Özellikle sıcak ve klimalar konusunda yetiskinler bile kendilerini zor koruyor.
Üstelik kalabalık olmasi, hastalık bulaşma riskini artırıyor.
Bir de üstüne gittiğinizde uykusuzluk veya yorgunluktan sütünüz azalabilir, bu durumda bebegi besleme plani yapmalısınız..

Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo
Beş aylık bebekle olabilir bizde eşimle ramazan ayında istiyoruz benim iki yaşında çok yaramaz kızım var birde dört ayını bitirmiş oğlum var ben aileme bırakmayı düşünüyorum maalesef çünkü onlarla bise yapamam

Bence gitmeyin umre kaçmıyor ya. O kadar küçük bebeği o kadar kalabalık arasına sokmak hiç iyi değil. Yüzlerce çeşit çeşit insan var. Bebeğiniz henüz butun mikroplarla tanışmadı. Bağışıklık sistemi daha yeni yeni gelişiyor. Üstelik bebekler kalabalıkta güvende hissetmezler genelde huzursuz olurlar. Benim yeğenimde çok gazlıydı 6. Aya kadar geçmedi gaz problemi. Yazık ona da eziyet size de eziyet olur.

Benim bebeğim 6 aylık 1 saatlik ucak yolculuğuna bile zor dayandı bu bir. Ikinci bulaşıcı hastalık riski var ona da ekstra aşı yaptırmak zorunda katabilirsiniz bilemedim ne gerek var. Üçüncüsü bebeginiz ile rahat gelebilecek misiniz sonuçta 2 saatte bir anne sütü ister anne sütü ile ugrasamayip mamaya yüklemek ne kadar doğru emin değilim.
Arabada bir süre sonra çığlık çığlığa kalıyor bebekler uzun yolculuklari asla sevmezler. Uçağın klimasi hasta edebilir tokur tokur oksurebilir. Oraya herkes ibadet etmeye gidiyor anneniz bile olsa onun ibadet edeceği zamandan çalıp bebeğe ona baktirip kendi ibadetinizi yapmanız ne kadar uygun siz bilirsiniz.
Ben hep bilerek olumsuz yönlerden baktım fikir vermesi açısından.

AA birde bunu unuttum işin hastalık kısmı var çocuklara çok fazla şeker verilir mis sevmeye çalışılırmis vs

Ben bebeklerin kanguru ile gezdirilmesine de karşıyım kendim kesinlikle kullanmadım. Bacakları baş aşağı olduğu için kan gitmez sürekli dik durdukları için belleri agrir. Bebekler geniş büyük bebek arabalarinda veya port bebelerde gezdirilmeli bence. böyle istediği gibi gerinebilsin ayağını kolunu rahat oynatsin diye. Kimse konserve gibi sıkışık gezmek istemez.

Bana kalırsa bebeği annenize/kayınvalidenize falan bırakıp gidin. Çok kalabalık olacağından bebek için çok riskli, bir de çok küçük daha. 3 aylık yani. Riske atmayın.

Ben 2 yaşındaki oğlumla gittim ordan Oray'a koşturan bir dakika durmayan Bebek'le çocuk arası bir yavrucuktu, inan hiçbir zorluğunu hatırlamıyorum, hatırladığım tek şey sonsuz ve eşsiz bir huzur hissi, tabi evladımın orada gördüğü ve yaşadığı güzellikleri asla es geçemem. Ama hep dedim ki Bebekken gelmek lazımmış. Yemeği yok, tuvaleti yok, şunu bunu isterim yok. Acıkınca emzir, ağlayınca emziğini ver, uykusu gelince yatır pusetine uyusun. E birazcık da nazı olur be annesi. Git git git mutlaka git. Kaç gramlık yavrucuk tavafını, sayını da zorluk çekmeden yaparsın. Oğlum çok tombul bi çocuktu. Kucağımızda yapardık tavafı sayı uykusuna denk gelince. O gülle gibi çocuk kuş gibiydi.

Haklisiniz bunları dusunmek lazım tek tek...

umre yapan biri olarak yazayım; yapamazsınız.. ben orada ayağımı incittim, klimadan hasta oldum.. bir de 5 aylık, daha dünyaya bile alışmamış bir bebekle ve onun bozulan düzeniyle baş etmeniz imkansız.. otelden çıkamazsınız, gitmenizden de bir şey anlamazsınız.. bence de erteleyin..

Ha bi de şu ezilme mevzusu; arkadaşım ,yaşlı ,bilinçli davranmayan ve aceleci insanlar o tehlikeleri yaşıyorlar. Orada sakin, diğerlerinin Hakkına tecavüz etmeden, acele etmeden,birbirinin önüne atlamadan yaptığın sürece görevlerini asla böyle şeylerle karşılaşmazsın.

Olabilir ama tek sorun çok kalabalık olması . solunum yolu ile bebek hasta olabilir ve tabi üstüne birde hava değişimi derken zor bir seyehat olabilir .

Yani hac gibi çok kalabalık olmayacaksa insanlar dip dibe dolaşıp birbirlerini ittirdikleri bir ortam yoksa gidilebilir .

Baktiniz olmuyor siz bebisle Otel odasına :)

Haklısınız ama siz sakin olsanız bile başka insanlar gelip sizi itebilir. Birkaç yıl önce izlediydim görevliler kapıyı tam açmamıştı (bilmiyorum niye) kapıdan öndeki insanların geçmesi yavaş olunca arkadakiler itti derken galeyan başladı, herkes ötekini itince hep beraber ezildiler. Galeyan bu şekilde oluyor zaten sağdaki soldaki itince arada kalıyorsun.
, kurtulmak için itiyorsun ondan sonra da ortalık karışıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…