• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylik evliyim cicim ayi yasayamadim

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,
Ben 5 aylik evliyim ve bazen evlendigim icin bin pismanim. Fazla uzatmadan konuya baliklama dalcam:
Esimle 5 aydir evliyim ama toplam beraberlik sürecimiz 8,5 yil. Evlenmeden önce bu 8 yil icerisinde esim evden disari adam atmazdi, hep evde hep evde. Simdi evlendik esim her hafta sonu mac izlemeye gitmek istiyor vs vs. Inanmiyacaksiniz ama balayinda bile bana "bugün Derbi var, ben mac izlemeye gidiyorum sende ister otelde takil, istersende odada otur beni bekle dedi". Ilk kavgamizi o gün yaptik ve kavgalarin ardi arkasi kesilmedi bu 5 ay icerisinde. Beraber gezelim ozaman diyorum, yapisIk ikizler gibi heryere seni pesime takmak zorundamiyim diyor bana. 8 yil onu tanidigimi sanmistim, ama sanki huy degistirdi, cok aksi bir adam oldu cikti.Ilk önce bu adam beni aldatiyormu acaba dedim ama gittigi yerlerde illaki bir tanidigim, bir akrabam oluyor rapor veriyorlar. Ayrica bana karsi cok fazla istekli. Hatta bazen sitem ediyor sen beni begenmiyormusun artik diye, neden bana ilgi göstermiyorsun falan filan. Tamam okuyorum ediyorum, okul ders derken vaktim olmuyor, yorgun oluyorum. Ama suan tatildeyim ve gercekten esime karsi cinsel isteklerim hic yok denilecek kadar az. Kendimin bile tuhafima gidiyor ve kendimi zorluyorum esim anlamasim diye. Hayret ediyorum, ben esimi aslinda cok seviyorum ama uzaktan sevmek daha cok hosuma gidiyor.
Iki gün önce esim bana bu ay durumumuz maddi acidan pek iyi degil dedi. Bende o isteyken banka kagitlarini inceledim: Birde ne göreyim? Banka hesabimiz eksi 10 milyarda. Beynimden vurulmusa döndüm. Nereye harcamis bu paralari? oturdum tek tek hesap ettim. Ayda 2 milyar para cekmis. Ben aman esime yük olmiyayim diye ayda 40 milyon parayla dolasiyorum cebimde, o 2 milyar harciyor her ay. Nereye harcadin dedim: Yemege, icmeye, gezmeye dedi. Sirf kendime degil sanada harcadim ya diyor. Kime anlatcegimi bilemedim, bos bulundum babama anlattim, ve galiba hata ettim, simdi hepsi kin kusuyor esime. Biri diyor kumar oynuyor olmasin, biri diyor bir isler ceviriyor olmasin.
Ben ne yapayim simdi yaaa? Ayrilsammi acaba? Özür dilerim resmen roman yazdim, ama cok doluyum

canım ya baya karışık durum banada kumarmış gbi geldi iyice arastırdınmı sen napıp ettiğini nerelere gittiğini telefonunu faln ?

Bu kadinlar ( bunlardan biride ben ) neden esime yük olmayayim aman sunu almayayim aman bunu etmeyeyim falan filan diye kendimizi yipratiyoruz yaaa. Ama tabi olmayincada olmuyor ama olupta böyle düsünenlere sözüm harcayin gitsin yaaa bosverin....

Ya demekki evlenmeden önce belki seni kaybetme korkusu vardi, evlendikten sonra aman nasil olsa nikahi bende demis heralde... Ama 8 yil sana gercek yüzünü göstermeyisi sasirdim dogrusu bravo vallaha...

Cicim ayi yasayamadim diyorsun,, zaten 8 yil boyunca yasanmis hersey. 8 yil beraberlikten sonra bence cicim ayi yasamayi bekleme en azindan ben öyle düsünüyorum bilmiyorum...

Vallaha özür dilerim ama cözemedim olayi neden böyle yapti anlamasi güc gercekten... Insallah biran önce düzelirsiniz, mutluluklar diliyorum...

ayda 2 milyar harcıyo derken maaşının ev giderlerinin haricindemi
yani eğer herşey içinde 2 milyarsa normal görünebilir..kira varsa faturalar mutfak masrafları vs..
balayında sizi yalnız bırakıp maç izlemeye gitmesi gerçekten tuhaf olmuş
ama hep eşinizden beklemeyin siz biraz anlayış gösterin
8,5 yıl birliktelikten sonra evlendşk diyorsunuz isterseniz 15 yıllık birlktelik olsun evlilik çok daha farklı aynı evde yaşamak her anı paylaşmak ilk başlarda her evli çifti sarsabiliyo zamanla düzelir inşlh

esınızle aranızda ne olursa olsun kendı aılenıze anlatmayınız.. sız yarın bı gun ıyı oluyorsunuz sona esınıze bole kın tutanlar oluo... problemlerınızı kendı ıcınızde cözmeye calısın olmadı bıze anlatın bu sekılde rahatlayın... :70::70::70:

esınıze gelınce sakin bi dille mimiklerinize dikkat ederk, tavrınızı uslübunuzu bozmadan konusun.. mutlaka bı acıklaması olacaktır...

sevgıler..

üzüldüm yani 8 yıl çıkıp da böyle bi sonuç almak evlilikten çok zor bir durum.ama bu yüzden boşanılmaz bence oturup konuşun sakince.hesap sorar gibi de değil ama o parayı nasıl harcadığını öğren.sorun para ise yada onu ne yaptığı ise.
bu arada maç olayına takma kafanı erkekler için maç deyince akan sular duruyor.alışmak lazım

internetten filan oynuyor olabilir mi ? bence hemen ayrılık yoluna gitme günahtır daha çok yeni evliymişsiniz yani çözüm metodları var parayı ev sen ve o olarak 3 e bölüşebilirsiniz hatta sana güvenene kadar para kontrolünü sen yapabilirsin

oturdum güzelce sordum: Kumara falan bulasmadin degilmi dedim?
Bana cevabi aynen suydu: Kumarmi? aaa sen iyice delirdin. Ben ve kumar öylemi? Sen benim babamin bize yasattiklarini bilmiyormusun? Kumar tutkusu yüzünden cocuklugumuzu elimizden aldi, 15 yasinda beni ise yolladi, okutmadi. Kumarda paralari kayip edip edip evde annemi, abimi, beni döverdi. Babami bu yüzden hic affetmedim. Ve simdi sen söyle, sence bütün bunlardan sonra ben kumar oynarmiyim?

Cevabi aynen buydu

Dur arkadaşım daha, beş ayda ayrılsam mı falan, kolay mı öyle hemen pes etmek... Sekiz yıl beraber yaşamak, birlikte olmak için beklediysen, yani bu kadar değer verdiğin biriyse sonuna kadar meseleyi çözmek için uğraşmalısın. Beraber gezmeme durumu başlarda çok sorun yaşatır ama zamanla bir sisteme bağlayıp aşarsınız durumu. Benim eşim de haftada bir akşam arkadaşlarıyla olur, ben artık o günün akşamı arayıp arkadaşlarınla görüşecek misin bile demiyorum. Çok sıkboğaz etme bu konuda, daha fazla uzaklaşmasın senden. Asıl önemlisi gittiği yerleri bilmen. Para konusunda da durumun ciddi olduğunu anlamış ki sana açmış. Sen de bundan sonra kazandığı parayı eve bırakmasını, ona göre hesaplı davranmanız gerektiğini ifade edersin. Ailene de meseleyi çözeceğini, en azından senden ikinci bir haber gelene kadar hiçbir şey dememelerini, yoksa senin huzurunun daha çok bozulacağını söyle. Son noktaya gelmeden de ailene- özellikle anne babana bir şey anlatma.:34:

erkeklerin genelinde bu var üzülme çok takılma bence benim eşimde çok aşırı maç fanatiği değil ama takımının maçı oldumu lokale iner maç izler ve tek başına dışarı daha rahat çıkar neden mi makyaj kıyafet falan bekle derken erkekler sıkılır birde dışarı çıkıldı mı ay şuna bir göz atayım deseniz bir mağazaya sadece baksanız bile bu onlara rahatsızlık veriyor tek başlarına yada arkadaşlarıyla daha rahat oluyorlar... ha birde erkeklerde evliliğe adapte olamama sorunu var bizler gibi onlarda bu büyük köklü değişimden etkilenebiliyorlar bizde ik başlarda sorunlu idik bağrır çağırır ağlardım sıkardım onu daha kötü olurduk ama suan iki yıllık evliyiz allaha şükür anlayışla ve tatlı dille anlatmak herşeyi çok önemli birde erkekler dırdırı sevmiyor yani sıkıldıkları zaman konuşmak ters tepki yapıyor sakin ol iyi düşün bence boşanmak en son yapılacak şeydir ve çok günah sen borçlarının sebeplerini öğrenmeye çalış ne bilyim birazz sıkma onu maç falan izlemeye gitsin ... zamanla herşey düzelir çocuk yapma sen sadece sakın yapma buna dikkat et!!!

Dur arkadaşım daha, beş ayda ayrılsam mı falan, kolay mı öyle hemen pes etmek... Sekiz yıl beraber yaşamak, birlikte olmak için beklediysen, yani bu kadar değer verdiğin biriyse sonuna kadar meseleyi çözmek için uğraşmalısın. Beraber gezmeme durumu başlarda çok sorun yaşatır ama zamanla bir sisteme bağlayıp aşarsınız durumu. Benim eşim de haftada bir akşam arkadaşlarıyla olur, ben artık o günün akşamı arayıp arkadaşlarınla görüşecek misin bile demiyorum. Çok sıkboğaz etme bu konuda, daha fazla uzaklaşmasın senden. Asıl önemlisi gittiği yerleri bilmen. Para konusunda da durumun ciddi olduğunu anlamış ki sana açmış. Sen de bundan sonra kazandığı parayı eve bırakmasını, ona göre hesaplı davranmanız gerektiğini ifade edersin. Ailene de meseleyi çözeceğini, en azından senden ikinci bir haber gelene kadar hiçbir şey dememelerini, yoksa senin huzurunun daha çok bozulacağını söyle. Son noktaya gelmeden de ailene- özellikle anne babana bir şey anlatma.:34:

Evet bugüne kadar bankadan gelen bildirilere hic göz atmadim, kendisi söyledi durum vahim diye. Sonra ben baktim 10 milyari görünce ilk önce 10 milyar birikimimiz var sandim ve sen bana neden yalan söylüyorsun dedim. Oda bana "ah askim ah, daha banka dekontlarini okumasini bile bilmiyorsun dedi, orda yazan birikim degil borc dedi. Düsünüyorum eger gercekten gizli birseyler yapiyorsa bunu gözüme gözüme neden soksunki, delimiki bu. Ben bukadar harcadigimizin hic farkinda degildimki dedi, ek is bulcam kapatcam söz dedi. Bütün gün düsündüm tasindim, bende okulun yani sira bir is bulup calisicam dedim. Asla izin vermem böyle birseye dedi, sen okuluna konsantre ol dedi. Ama hata yaptim gercekten bos bulunup aileme icimi dökmeseydim keske. Hicbirsey belli etmeyin dedim. Bugün ziyarete gittik, sag olsun babam hic birsey belli etmedi cok samimi ve herzamanki gibi davrandi, ama annemle ablam hep terslediler, surat yaptilar. Arabada esim cok üzgündü, bu seferde ona acidim. Düsünmiyeyim diyorum ama uyku uyuyamiyorum, derslere konsantre olamiyorum.......Bitek bu degilki, esimin abisi hergün kapimizda esimden para istiyor, borcumu öde bende para yok diyor, senin durumun iyi diyor. Anlamiyorumki esim kendi ailesine neden yalan söylüyor, aldigi ayligi sakliyor, fazladan söylüyor. Esimin babasiylada sürekli sorun yasiyoruz. Offfff offf anlatsam 200 sayfalik roman olur :2:

çok büyük şeyler dışında ailenize bir şey anlatmamanızı tavsıye ederım
gun gelır sız barısırsınız aranız duzelır ama aılenızın ıcınde hep bır suphe olur kın duyarlar
evlılık baslarda bıraz zor olabılıyor umarım en yakın zamanda hersey yoluna ve duzene gırer

siz ancak 2000 liranın tam olarak nereye harcandığını öğrenebildiğinizde rahat edeceksiniz.bence sıkıştırmadan bu meseleye odaklanın. Ayrılık ise, siz hercai aşık değilsiniz ömrünüzün 8,5 yılını geçirmişsiniz ve hayatınızdan çıkartabilmeyi bu kadar kolay görmeyin bence.can çekişir gibi acı çekebilirsiniz...bunun da olmasını hiç istemeyiz:34:

hadi diyorum 600 lirasini bana harcamis olsun: Sinema, kafe, üst bas. Nereye harcadin diyorum: Yemeye icmeye diyor. Tamam gercektende her ün disarda yemek yiyor nerdeyse. Is yerinde kantinden yemek aliyor, mac izlerken dönerciden, Carsida gezerken cin lokantasindan, bide fast food bagimlisi, yok hamburger, yok tabuk burger, yok dondurma, sigara (sigarayi ben kullaniyorum bana aliyor) Evde yemek var desem bile illaki ordanda alip geliyor. Ama nedense beni bu cevabi tatmin etmiyor. Belkide ben ayda 40 lirayla idare edebildigim icin bana tuhaf geliyordur.

Ama simdi sizce nasil davranmaliyim? Ablam mesafeli davran anlasin hatasini diyor. Bu dogrumu sizce?
Yoksa bir müddet konuyu unutmus gibi yapip birdahaki ayin banka dekontlarini gizlice takip edip, normalmi davranayim ozamana kadar?
Kusura bakmayin lütfen cok soru soruyorum ama daha cok toyum, daha ögrenmem gereken cok sey var.

erkeklerin geneli böyledir. ben de pek bi cicim ayı yaşamadım. 2 haftada bir oturup ağladığımı hatırlarım. hep evde otururdu hiç dışarı çıkmazdı. ama arkadaşları çağırdı mı koşarak giderdi. ne kavgalar ettik bu yüzden. kaldı ki biz görücü usülü evlendik ama sonradan aşık olduk birbirimize. maç olaylarını kafaya takma derim. yola getirmek zordur onları. 7 sinde neyseler 70 inde odurlar. sen de gez toz hayatını yaşa. asıl önemli konu para meselesi. ayda o kadar para harcanır mı bilmiyorum. kumar değilse başka bişey. ama sadece yemeye içmeye harcıyorsa bu kadar parayı yazık günah derim. siz onu düşünüp fazla masraf etmezken o sadece yeme içme için bu kadar para harcıyor.

bakiye eksi olduğuna göre maaş dışında yapılan harcama sanırım bu. bana da çok fazla geldi. bunun yarısına tüm evi geçindirenler var. ama hesabını bilmezsen 2bin de harcanır 5bin de. benim de anlamadığım bir nokta var madem cebinde paran yok ne diye bankalara güvenip yer içersin. bunu sadece eşin için söylemiyorum, o kadar çok kişi var ki hayatını kredilerle yaşayan. benim bildiğim borç kredi ya ev, araba alırsın ya da Allah korusun hastalık filan olur. keyif için insanlar borç içine nasıl girer anlamıyorum.
sana 2 tavsiyem var daha yolun başındasın her şey yola girer, ama bence senin de biraz çaba göstermen gerek. eğer ipin ucunu kaçırırsanız zor toparlanırsınız. öncelikle ne ailene eşini şikayet et, ne de eşine aileni. sizin aranız düzelir bu sefer onların durumu canınızı sıkar.
asıl tavsiyem de bir taktik aslında bende işe yaradı, sende yarar mı bilmem. idare etme bir müddet, sen de harca, ya da hep bir şeyler iste ondan. durumun önemini anlar. gerçi bana sanki biraz sıkışmış gibi geldi. eşini en iyi sen tanırsın eğer kabul ederse konuşun ve bir plan hazırlayın. sanırım eşinizin hayat tarzını biraz değiştirmesi gerekli.

Back
X