5 aylik evliyim cicim ayi yasayamadim

bence evin parasal yönetimini sen eline al eşinin harcamalarını iyice gözetle kontrol altında tutmaya çalış
sıkıntılarını da mümkün olduğunca ailene anlatmaailelerin karışması genelde olayların büyümesinden başka bir işe yaramıyor malesef:97:
umarım eşinin kumar gibi kötü bir alışkanlığı yoktur sorun sadece eşinin savurganlığıysa bunu bir şekilde çözersiniz canım.boşanmayı düşünmene gerek yok tatlılıkla konuş ve sen kontrolü eline al.en azından bir müddet böyle yap

bi işler cevirdigi kesin ama ne olay orada kitleniyor bence sen en iyisi al karsına konus düzgünce bir daha tekrarlaması durumunda olabilecekleri söyle tepkisini ölc ayda 2000tl az bi para diil cünkü ve seni önemsememesi tuhaf

olayın iç yüzünü öğrenmeden,işin aslını astarını bilmeden eşine surat asman yada ablanın dediği gi mesafeli davranman pekte mantıklı değil bana göre...çünkü sürekli bunu yapan birimi değilmi sende bilemezsin henüz 5 aylık evlisin...

eşinle konuş..sana tek tek açıklasın nereye harcadığını..ve aldığı maaş yetmiyormuydu ?
hem eşinin sürekli dışarda yemek yemesi, dışarda masraf yapması hiç hoş bir durum değil..daha yeni evlisiniz..hesabınızı kitabınızı bilmeniz gerekiyor..gereksiz masraflardan kaçınsın eşin.üç beş kuruş kenarıya atarsınız....ama bahsettiğin gibi harcamalara para yetmez zaten...

o yüzden paranın kontrolünü sen al..ve tabiyki gelirinde giderinde hesabını sor canım..nasıl başlarsa öyle gider...erkeklere kalsa onlara ver 10 milyarı ,sabaha bitiripte gelirler..

Allah evliliğinide huzur geçim versin inşallah.. Aranızda konuşarak çözmeye çalışın. Bir de biz kadınlar olarak çok büyük bir hata yapıyoruz. Erkeklere ''her zaman seninim'' izlenimini vermek doğru değil bence. Bİr erkek her zaman eşi dâhi olsa, karşısındaki kadını kaybetme korkusu yaşayacak. ''Nasılsa benim'' fikri onları hata yapmaya daha meyilli hale getiriyor.
Eşiniz uyurken geceleri nikâh duasını okuyup üzerine üfleyin.. Nikâhınızı taze tutmaya çalışın. Bir arkadaşım bunu yapmış faydasını görmüştü. Bol bol dua edin Allah tez zamanda evliliğinizi huzurlu kılsın..

Bence eşin dersini almış görünüyor, ama yine de sen takipte ol, ara sıra abartmadan ona da sor ki takip ettiğini anlasın. Özellikle senin ben de çalışacağım demen etkili olmuştur. Erkekler evlilik olayına biraz zor alışıyorlar, bazen hala bekarmış gibi davranabiliyorlar. Bu kadar üzülme, Allah başka dert keder vermesin. Bunların hepsi aşılır. Birbirinizi sevip seviginize sadık olduğunuz müddetçe her şeye bir çözüm bulunur. Aileleri de mümkn olduğunca karıştırmayın işinize, sen de o da. Bunu da karşılıklı konuşun. İnşaallah her şey düzelir.

bence.....

kumar konusuna biraz fazla açıklama yapmış ve tepki vermiş. bana birşeyler saklıyor gibi geldi... canım birine borç vermiş, senin de kızacağını düşünerek söylememe ihtimali var mı sence?

canım gercekten cok ama cok uzuldum. bana gore karsılıklı oturup konusmaktan daha ıyı bı yol yok.. braz duygusal takılırsan oda öyle olur

Belki hayatının düzeni böyleydi eşinizin olamaz mı?
Sürekli maça bir yerlere gidiyordu sizin haberiniz olmuyordu.
Şimdi evlisiniz gerçek yaşamına ortak oluyorsunuz.
Harcamalarıda çok abartı
Heleki yapışık ikiz diye tabir etmesi çok tuhaf.

Canım yazdıklarını üzülerek okudum. Sana "niye ailene anlattın" demeyeceğim. Olmuş bir kere, sormanın bir faydası olmayacak. Şimciiik, bilmen gerken tek şey "herşey olacağına varır". Boşanma konusunu alma ağzına. Bir süre sadece uzaktan izle olayları. Kocanın tepkilerini gözlemle. Hatta karşına al konuş diyeceğim gözüne pek konuşulacak gibi biriymiş gibi bir his bırakmadı bende. Bakalım kocan ayrılmayı istiyor mu? Bana da sorunu kumarmış gibi geldi. Allah yardımcın olsun, inşallah herşey yoluna girer.

bu yüzden bosanılrmı hiç daha hic bisey bilmiosun prayı daha nereye harcadığnı falan insanlr ne dertler çekio adam seni seviyo seni istio bence tek taraflı düşünme

Merhaba arkadaslar,

bugün banka dekontlarinida alip kayivalidemlere gittim, herseyi anlattim ve gösterdim. Kayinvalideme: Anne allah askine sen söyle, bir insan ayda 2 milyari sadece yemek icmek icin harcayabilirmi? diye sordum. Hayir kizim bu imkansiz, bu cocuk demekki hala iddia oynuyor dedi. Beynimden vurulmusa döndüm o an. Anne bunu bana neden daha önceden söylemedin, neden korudun onu dedim. Kizim ben onun kumar oldugunu bilmiyordum, 1-2 liraya oyun oynuyorum dedi bana, bende üstünde durmadim dedi. "Ah anne ah yaktiniz beni dedim".
Bugün eve mektup geldi, banka hesabimizda para kalmadigi icin aylik faturalari kesememisler, buna okul taksidimde dahil. Yikildim resmen.
Alip karsima konustum iddia meselesini, ilk önce inkar etti, sonra sadece 1 kere oynadim dedi,üsteleyince sIk sIk oynadigini itiraf etti. Ama sadece 10 liralik oynuyordum demezmi bide. Evire cevire dövmek geldi icimden o an. Bana aman cok harcama yapma biriktirelim diyen adam, meger bana kaziklarin en büyügünü atmis. Cok utaniyorum cevremdekilerden, ailem taaa basindan söylemisti, bak kizim bu adam cok maddiyatci galiba diye. Bende aptal gibi demistimki: Anne cok tasarruflu hep biriktiriyor parasini gelecegimiz icin. Ablamin yuvasi sirf bu yüzden yikilmisti, aynisi benim basima geldi. Kendimi cok caresiz hissediyorum, bagira bagira aglamak istiyorum

bence sakın sen yardım etme borçlarını ödemek için tamam hayat müşterek ama bu borcu ikiniz için yapmamış sen yardım edersen evlilik sorumluluğunun altına giremez yaptığı yanlışın ceremesini tek başına çekerse bir daha bunu yapmaktan korkar belki yanlışlarında yanında olmayacağını bilsin tabi bu benim fikrim

kardesim Allah yardimcin olsun..birden okudugumda sok oldum "nasil yani!!!!!!" diyor insan.insallah hersey yoluna girer ve kocanda hatasini anlar birdaha da bu tur borclarin icine girmez..bu yuzden evlilikler zorlu bir surece giriyor insalah en kolay sekilde atlatirsiniz evliliginiz sikintiya girmeden...daha cok yeni evlisiniz gercekten cok uzuldum..

Saka gibi.
Canim yasin kac bilmiyorum ama, okul bitmeden meslek sahibi olmadan neden evlendin?
Bu yaptigin cok büyük hata.
Kocan kacmiyordu ya, okulunu bitirip, meslegini eline alip, ayaklarinin üzerinde durup, hayati tanidiktan sonra evlenseydin, bu adamin kac kura oldugunu hissederdin zaten.
8 sene ciktigin erkegi bile taniyamisssan evliligi nasil yürüteceksin sen?
Evcilik oynayarakmi? Hadi kocacigim simdi sen ise gidiyorsun, bende su oyuncak tencereden sana yemek yapacagim, sonra sende isden geliyorsun vs. vs. vs.
Evcilik oyunumu evlilik?
Sonuc bu, ne yazikki.
Kusura bakma canim ama baska hangi dilden anlatilirki hatalar.
Senin derdinin cözümünü inan bende bilmiyorum, cünkü o kadar hatalar varki...

Tahminlerimiz doğru çıkmış demek... Yapacak fazla bir şey yok. Eşin terapiste gidecek, düzelecek. Kumarın tedavisiz düzelmesi diye bir şey söz konusu değil maalesef. Koca koca sanatçılar, ünlüler kurtulamıyor bu illetten. O yüzden sözüne güvenme.

allah kolaylık versin canım konuşun güzel güzel kızmadan konuş onla sakın bir daha oynama deme ona de ki önce bu borçları halletmemiz lazım falan de şuan durumunuzu düzeltmeye çalış işin boyutunu anlat ona tatlı dille güzellikle ,,, suçlarcasına değil korurcasına erkekler suclarının söylenmesini dırdır olarak algılarlar iyilik iyilik iyilik... iyilikle para durumunu çözmeye bakın iddia oynama borçlar bitene kadar de en azından hafta da bir oynayabilirsin diyebilirsin zamanla durum değişir düzelir birden kesemez alıştıysa eğer

sevgili olivia,
sorularina tek tek cevap vereyim. Yasim 23, üniversite son sinif ögrencisiyim, yurtdisinda yasiyorum. Evet, söylediklerinde haklisin, keske okulu bitirip elime meslegimi alipta evlenseymisim. Evlenmek icin ben israr etmedim, esim ve kayinvalidemler son yilin kizim onu evliykende okursun vs vs. deyince, bende okulda evli olduklari halde basariyla okulu bitiren arkadaslarimi görünce, ben neden basaramiyayimki dedim. Evet 8 yilda birkere olsun iddia oynadigindan süphelenmemistim, cünkü ortada hic bir delil, bir isaret yoktu. Hatta para biriktiriyordu dügünümüz ve gelecegimiz icin ve bunu bana resmi olarak bankaya götürerek ispatlamisti. O yüzden hic ama hic birsey anlamadim. Bak 5 aydir ayni evi paylasiyorum, beni simdiye kadar hicbirseyden mahrum birakmadi ve yine süphelenmedim, taaaa ki beni kendisi bu durumdan haberdar edinceye kadar. Iddia oynadimda borca girdim demedi tabiki, sadece durum hic ic acici degil dedi ve bende bunun üzerine arastirma geregi duydum ve durumu böylelikler ögrendim. Evliligin cocuk oyunu olmadigini tabiki bende biliyorum, zor olacaginidia biliyordum elbette, ama 5 ay sonra böyle bir durumla karsilasacagimi hic beklemiyordum.

Hayatım benden sana tavsıye bu problemlerı eşinle konus baktın kaçıyor ailenı sok araya ne olursa olsun olacaklardan hiç korkma..bende eşimle 2 ay evlı kaldım oda benden habersız kredıler çekmeye başlamıs haberım yoktu.Problemlere duyarsız ve nötr kalma.Hep kaybeden sen olursun.Benım başımdan neler gectı.Ben şımdı boşanma durumundayım bılıyomusun sebep eşimin bu huylarından.Maddı sorunlar evlılığın her donemınde yıkıcı.

Canim cok üzüldüm simdi durumuna, allah sabir versin sanada. Umarim hangi sekilde olursa olsun hak ettigin huzura kavusursun. Esim bugün 100 kere özür diledi, sarildi, agladi vs vs, bende bugün esimin dogumgünü oldugu icin hic sesimi cikarmadim, dogumgününe kötü girmesini istemedim, ama bundan sonra gözüm üstünde olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…