5 bin TL 10 yıllık kredi

Herkesin hayali akrabaların göbek attığı törenler değildir belki.
Takacak olan insan her türlü gelip takıyor takısını zaten. Bu nikah buna takı takmaya gerek yok diye düşünen zihniyet saçmadır. Takının olayı evlenen çiftin evlilik mecrasındaki harcamalarının yükünü afifletmektir. Nikah yapanda aynı eşyaları alıyor düğün yapanda.
Katılıyorum büyük bi nikah salonu tutulup herkesi çağırabilirim mis gibi

resmen yarına kadar konu sahıbının derdı benı gerecek
ne sabırlı ınsanlarsınız ya ben 328948938 kere sormus netlestırmıstım sımdıye kadar :KK53:
sen ne ayaksın bır oyle dıyorsun bır boyle hayırdır
radıkal fıkır degısıklıgınle ne demek ıstedıgını acıkca konusabılırsın derdım coktaaaan

1 yıl sonra evleneceksek mesela ben şimdiden ev almasına izin vermezdim. Birlikte 9 yıl kredi ödeyeceğiz ama benim söz hakkım olmayacak o evde:) boşanırsak maaşımla ev geçindiği halde evde hakkım yok. Ben kabul etmezdim. Hatta mal kaçırıyor diye bile düşünürdüm. Ama sizde evlilik konusu yok, hiç konuşulmamış. Yaşınız 32, niyetiniz evlilikse beni bırakır korkusunu kenara bırakıp açık açık konuşun.

Ev de ortak olacak, birlikte yasayacaklari ev degil mi bu? Ben mi yanlis anladim?

Ev kurulurken harcamayı kız yapacak. 10 sene kredi ödediği için eve yine kız bakmak zorunda kalacak tapu erkeğin üzerine. 10 sene kredi ödemesine yardım etmiş olacak ama elinde hiç bir hak olmayacak.
Nasıl ortaklık?

resmen yarına kadar konu sahıbının derdı benı gerecek
ne sabırlı ınsanlarsınız ya ben 328948938 kere sormus netlestırmıstım sımdıye kadar :KK53:
sen ne ayaksın bır oyle dıyorsun bır boyle hayırdır
radıkal fıkır degısıklıgınle ne demek ıstedıgını acıkca konusabılırsın derdım coktaaaan
Dur konuşmadan cevabı yazayım
Tabiiki seninle bir ömür geçirmek istiyorum
Ne zaman
Onu şuan bilemiyorum
Ortalama böyle bi konuşma olacak ama farklı bir şey olursa yazarım

Dur konuşmadan cevabı yazayım
Tabiiki seninle bir ömür geçirmek istiyorum
Ne zaman
Onu şuan bilemiyorum
Ortalama böyle bi konuşma olacak ama farklı bir şey olursa yazarım
oyle derse ama ben önümü görmek ıstıyorum demenız lazım

Ev kurulurken harcamayı kız yapacak. 10 sene kredi ödediği için eve yine kız bakmak zorunda kalacak tapu erkeğin üzerine. 10 sene kredi ödemesine yardım etmiş olacak ama elinde hiç bir hak olmayacak.
Nasıl ortaklık?

Adam 10 sene hic zam almayacak mi ki? Ben eve kadinin tek basina bakicagini hic dusunmedim 10 sene boyunca. Muhtemelen 3 sene icinde enflasyon sebebiyle 5 bin lira cerez parasi olacak. Cok etkilemez gibi geldi bana. 🤔 zaten 2 3 sene icinde en basit kira 5 bin olucak alinan alinmistir, kardir diye bakiyorum.

Tapu evet adamin üzerinde oluyor ama olasi bir bosanma durumunda evlilik birligi icinde ödenen kisim ortak oluyor. Ben kendi adima problem yapmazdim ya, alinsin iste.

Krediyi yari yariya + esyalari da paylasip alalim derdim sanirim.

Son düzenleme:
Ben şahsen kendi paramla ve ailemin desteğiyle aldığım, kredisini maaşımla ödeyeceğim eve kimseyi ortak etmem, etmedim de. Şimdi ama eş meş, hayat arkadaşı, üçün beşin hesabı demeyelim, dünyanın binbir türlü hali var. Boşanmaya kalkınca görüyorlar anyayı konyayı, insanların ne kadar çirkefleştiğini. Koskoca gayrımenkulumun yarısını boşanırken kimseye veremem. O da böyle mi düşünüyor acaba? Ben onun yerinde olsam maaşından kredi hariç 2,5 kalıyor diyorsunuz, ailemle kalır, daireyi de kiraya veririm birkaç seneye mis gibi toparlarım. Maaşı da artacak, kira geliri de yan gelir, kredi çerez parası kalır. Birikim de yapar.

Ben bu planın neresindeyim diyorsanız o da sizin aranızdaki iletişiminiz;açık açık sorun.

Ama sorunu anlamadım, ortak olma gibi bir düşünceyle evlendikten sonra alalım diyorsanız, bana göre hazıra konmak olur, teknik olarak dairede emeğiniz olmuyor, daha ev dizecek param yok diyorsunuz.
Çalışıyorsunuz da adam da çalışıyor. Şu an için aynı evin içindesiniz farz edelim, ev adamdan, maaşından 2,5 kalıyor, siz de maaştan 2,5 koysanız ilk sene zor geçse de sonraları geçinirsiniz. Yani krediyi siz ödüyor olmuyorsunuz,evin geçimine ortak oluyorsunuz. Yukarıda 10 sene krediyi kızla ödeyecek yazmışlar komik olmuş. Onu anlatmaya çalıştım.

Yanlış anladığım bir kısım varsa düzeltin, en iyisini siz bilirsiniz, anlayamamış olabilirim.

Adam 10 sene hic zam almayacak mi ki? Ben eve kadinin tek basina bakicagini hic dusunmedim 10 sene boyunca. Muhtemelen 3 sene icinde enflasyon sebebiyle 5 bin lira cerez parasi olacak. Cok etkilemez gibi geldi bana. 🤔 zaten 2 3 sene icinde en basit kira 5 bin olucak alinan alinmistir, kardir diye bakiyorum.

Tapu evet adamin üzerinde oluyor ama olasi bir bosanma durumunda evlilik birligi icinde ödenen kisim ortak oluyor. Ben kendi adima problem yapmazdim ya, alinsin iste.

Maaşlara aynı oranda zam gelmediği için maaşı da çerez parası olarak kalacak.

Alınsın ama hiç konuşulmadan Kadının fikri alınmadan olması pek de hoş değil.

Herkesin hayali akrabaların göbek attığı törenler değildir belki.
Takacak olan insan her türlü gelip takıyor takısını zaten. Bu nikah buna takı takmaya gerek yok diye düşünen zihniyet saçmadır. Takının olayı evlenen çiftin evlilik mecrasındaki harcamalarının yükünü hafifletmektir. Nikah yapanda aynı eşyaları alıyor düğün yapanda.
3 sene önce yazmış düğünü ha ha ha.dolar altın bu fiyatken çağırılan düğünlere gidermiyiz sanıyor?anca yakın akraba arkadaş vs gideriz ona da zaten nikah olsa sadece de takımızı paramızı takarız.düğün yaparak altın para toplamak eskide kaldıı lüks oldu lüks

son sayfaları okuyabildim sadece. siz yine de evlilik işini açık açık konuşun
ailesinin durumunu biliyor olabilirsiniz ama belki ev eşyaları alınma konusunda bir düşünceleri vardır.. düşüncelerini de bilemezsiniz ya. ama yok illa evi önden alicam, senle evlenince de birlikte öderiz diyorsa o zaman kendi kafanıza uyup uymadığını düşünerek sonucuna karar verin derim.

Evi ailesi icin mi aliyor? Onlarin refahi icin yoksa kendisi icin mi?

Hani bazen cocuklar der ya ailem icin once bir ev alayim.Onlar rahat etsin sonra ben hayatimi yoluna koyarim gibi mi?

Yoksa borcu bitince mi evlilik dusunuyor? Bunun cevabini biliyorsaniz anlarsiniz niyetini.Bazilari borcu bitmeden evlenmek istemez meselâ.

Sizin evlilik dusuncenizden ,ciddiyetinizden,gelecek planlarinizdan haberdar mi?

3 sene önce yazmış düğünü ha ha ha.dolar altın bu fiyatken çağırılan düğünlere gidermiyiz sanıyor?anca yakın akraba arkadaş vs gideriz ona da zaten nikah olsa sadece de takımızı paramızı takarız.düğün yaparak altın para toplamak eskide kaldıı lüks oldu lüks
Yok be gelmiyorlar, yapmayın düğün müğün. Aşiret değilseniz tabi 😬

Doğru önceden hala,dayı cumhuriyet takmaya utanırdı konuları dönerdi aile içinde şimdi çeyrek zor takılıyor.

Doğru önceden hala,dayı cumhuriyet takmaya utanırdı konuları dönerdi aile içinde şimdi çeyrek zor takılıyor.
valla komşu ya çeyrek uzak akrabaya tam altın yakına bilezik takardık.takmamak ayıptı gelenekti.ama şimdilerde düğün davetiyesi gönderin de bakın.herkes ya covid im der ya başka hastalık uydurur ya acil bir iş uydurur ya da ölü taklidi yapar gelmez.gelen de gram altını zor getirir akrabadan.durum bu maalesef

Back
X