- 25 Aralık 2020
- 6.766
- 24.295
- 298
- 42
- Konu Sahibi handegunerler
yukarıdaki mesajda yazdımBen de bir saat bile fazla istemiyorum diyenlerdenim ama olmuyor maalesef. En az 20’ye tamamladılar geçen sene proje dersleriyle falan.
Bu arada arkadaşlar şu illeri, ilçeleri de söyleyin bilelim. Belki işimize yarar.![]()
ama mesela şöyle bir şey de var benim memleketim olan ilçede (iç anadoluda büyük bir ilçe) 3 gün çalışan kuzenim ilk atandığında antep'teydi ve okula öğretmen yetmiyordu, (şehit kamildeydi) desteleme, kurs, yurt nöbeti, hep okuldaydı -ve bekardı. aynı sene başka kuzen de antepteydi yine öyle. sınıfçıları filan sürekli oraya atıyorlardı suriyeliler için. anladığım kadarıyla antebe urfaya öğretmen yetmiyor....mesela niğdede öğretmenlik yaptı senelerce kuzen karı-koca, hiç kurs murs açmadı, hiç ama. çünkü hiç öyle bir talep olmadı. "bizim buranın seviyesi düşük zaten çocuklar patetes toplamaya gidiyor" diyordu..
bizim ve civar ilçelerde ise, sınav görevi için öğretmeni zor buluyorlar gitmek istemiyor kimse....fakat atama olmuyor işte.
eş durumu olduğu için eşi de üst düzey kamu görevlisi olduğu için geldi. bizde atanamayan ya da eş durumuyla gelemeyen de olmadı mesela ben burada okuyorum böyle sorunları...
bende deprem sonrası bilgisi yok yalnız bu yaz görüşemedik.