- 25 Temmuz 2013
- 13.427
- 54.891
- 798
- Konu Sahibi sylviaRose
-
Evet azaltabilirler. Bebeğin sağlığı içinse yapacak bir şey yok. Bir yaşından sonra nöroloji doktoru mamayı bırakmamızı istedi mesela, çok zor oldu benim için de oğlum için de. Hatta demiştim ki emziriyor olsam asla sütten kesemezmişim, o ağladı ben ağladım. Çok zor bir süreçti ama sağlığı için yapmam gerekiyordu bunu.Azaltmazlar mı yazık ya
Evet azaltabilirler. Bebeğin sağlığı içinse yapacak bir şey yok. Bir yaşından sonra nöroloji doktoru mamayı bırakmamızı istedi mesela, çok zor oldu benim için de oğlum için de. Hatta demiştim ki emziriyor olsam asla sütten kesemezmişim, o ağladı ben ağladım. Çok zor bir süreçti ama sağlığı için yapmam gerekiyordu bunu.
Eşim tarafinda çok ikiz ama kadın tarafında olmalıyms bizim sulalede 1 tane bile yok
benim hamillgm aşırı aşırısı zor geçtiği icjn çok dua etmiştim bir doğumda ne güzelAma eşimin çok istemsyle yaptık bir delilik ama ikiz de olsa basım üstüne sağlıklı sıhhatli olsnlar da
Evet evet benim de ilk bebeğim olunca ben de doymadı sanıyordum. Bir de mamaların arkasındaki tablo çok abartılı. Mama satmaya odaklı. Bizde de genetik çok etkili. Baba babaanne zaten obez. Ama bu çocuğun ne yediğinden şu an ben sorumluyum. Kontrol edebildiğim kadar edeceğim ki geri kalan hayatını obez diye zorbalanarak geçirmesin.Olay bu zaten bebekler emdikçe rahatlıyorlar. benim kızımda yarım saat emzirir üstüne mama verirdim mama bittiği gibi ağlardı ama doymadı diye düşünüp yenisini yapmadım çünkü eminim doyuyor kilo alımı iyi. Bi 5 dk gezdirirdim gazını çıkarırdım susardı. Ben konu sahibinin ağladı diye mamayı çok verdiğini ve bebişin artık midesinin büyüdüğünü düşünüyorum yani tamam aile yapılı olabilir de daha 5 aylık ya bana tuhaf geliyor birde devlet doktorları ne kadar ilgilidir bilemedim ben.
Sağlık ocağı umursamayabilir ki kendileri de bu konuda bilinçli olmayabilir. Sosyal pediatri polüne götürünEvet cok haklısınız bizde ek gıdaya geçmek üzereyiz tadimlar bitmek üzere ayni besini 3 gun kuralına uygulayıp veriyorum alerjin riski yüzünden ocakta kontrol var bakalım bisey diceklermi bu sefer
Üzerimden tır geçti desemEvet normal yolla ikizi kadın belirliyor yumurta bölünmesi yada aynı ayda çift yumurtlama ileBizimkiler tüplü orası ayrı
Onunda kendine göre hamilelik zorlukları var. Tekte yaşananları çift etki yaşama,rahim ağzı kısalmaları, erken doğumlar, plesenta aşağıya inmesi vs.vs. oda canınıza okuyabilirdi. Her hamilelik kendi içinde zor bir süreç.
Hayırla tamamlayın, sağlıkla kucağınıza alınÖmrü sağlıklı ve uzun olsun inşallah
Gecen ay doktora sormuştum bu konuyu bana kac saatte 1 yiyiyo dedi dedim 4 saatte bir yiyiyo o zaman azaltmaya gerek yok cc yi demistiDoktor her ay kilo boy ölçümünde bize hangi ay aralığına ait olduğunu söylüyor. Mesela benim kızım 11 aylık kilosu 12.600 boyu 81 cm. Görünüşte kilolu değil. Kızımı görmeyenler belki vaovv çok derler ama gören asla bu çocuk şişman demez. Doktor bize de genetik olduğunu söyledi. Ben 1.73 eşim 1.90.
Ek gıda sürecinde mama öğünlerini azaltırsanız kontrol altına alırsınız bence. Aralıkları uzun tutmaya çalışın bir de. 4 saatte bir gibi gibi
4 saatte bir fazla değil mi ? Kendi çocuğumdan düşünüyorum 4 saatte bir beslenmiyor ağzına hep bişey atma isteği var su içer meyve yer bebekde aynı olmalı emzirirken nasil her istediğinde verildiyse mamaylada bu süra kısa ve miktarı düşürülse daha iyi gibi geliyor. Cok acıkıp birden 210 icirmektense 2 saatte bir 100 icirilse birde bunu ayına uygun bir başlıkla yavaş akışlı şekilde emme isteginide tatmin eder. Gece uykuları Haric zamanlarda .Günde 5 defa veriyorum 210 cc gece de 1 kere uyaniyo geceyi de sayarsak 6 bide tadim yaptırıyorum 4 saatte bir veriyorum mamayı gunduz
Philips Avent dışında başka hiçbir biberonla icmiyo doktor 4 saat geçerli demişti geçen ay hala arada 4 saat var ama tabi artık tadim yaptırdığım icin 4 saatlik arada atıştırmalık veriyorum yiyiyo istahi cok acik bi bebek zaten daha ek gida reddi bile yapmadı her verdiğimi yiyio yeni tadlar alınca cok mutlu oluyor benim aslında kafamı karıştıran sey su yakında ek gıdaya geçecek ayni hızda mi kilo alacak yavaşlar mi yoksa doktorluk mu bunu sormuştum ama linçlendim garip Bi şekilde4 saatte bir fazla değil mi ? Kendi çocuğumdan düşünüyorum 4 saatte bir beslenmiyor ağzına hep bişey atma isteği var su içer meyve yer bebekde aynı olmalı emzirirken nasil her istediğinde verildiyse mamaylada bu süra kısa ve miktarı düşürülse daha iyi gibi geliyor. Cok acıkıp birden 210 icirmektense 2 saatte bir 100 icirilse birde bunu ayına uygun bir başlıkla yavaş akışlı şekilde emme isteginide tatmin eder.
Bence bunun bilinçle alakası yok doktorlar bisey demedi chatgpt bile normal sınırda (boy ve genetiği icin işine katarsa) dedi benim kafama takıldığı icin sordum ben cok takıyorum kafama bide ek gıdaya dönemi falan filan iyice kafam karışmıştı dedim buraya sorayım daha kötü oldu KDKSJWLSHSLKSLSHWSağlık ocağı umursamayabilir ki kendileri de bu konuda bilinçli olmayabilir. Sosyal pediatri polüne götürün
Evet evet cok haklısın ama benim bebis anne sütüyle de cok kilo aldi 3 aylıkken bıraktı memeyi (sutum azalmisti) 3 aylıkken 8 bucuk kiloydu çocuğa ne versem yariyoEvet evet benim de ilk bebeğim olunca ben de doymadı sanıyordum. Bir de mamaların arkasındaki tablo çok abartılı. Mama satmaya odaklı. Bizde de genetik çok etkili. Baba babaanne zaten obez. Ama bu çocuğun ne yediğinden şu an ben sorumluyum. Kontrol edebildiğim kadar edeceğim ki geri kalan hayatını obez diye zorbalanarak geçirmesin.
Benimde ilk kızım 4 kilo doğmuştu ve hep kilolu oldu mamayla sizin gibi 4 saatte bir 200cc yapardım içerdi dahada isterdi oyalardim. . Şuan tabi 17 yaşında kilo alıp veriyor hala .benim yaptığım hatayı yapmayın ek gidada pirinç unundan uzak durun .sebze ve doğal beslenmeye özen gosterin hazır birşey vermeyin kavanoz maması ,bebe biskuvileri,hazır mamalar ve benzeri. Sebzeleri haşlayın çorba yapın ezin verin . Az bulgur pirinç kuru gıdalarla hareketlenince verir boyuda uzayınca dengelenir inşallah.Philips Avent dışında başka hiçbir biberonla icmiyo doktor 4 saat geçerli demişti geçen ay hala arada 4 saat var ama tabi artık tadim yaptırdığım icin 4 saatlik arada atıştırmalık veriyorum yiyiyo istahi cok acik bi bebek zaten daha ek gida reddi bile yapmadı her verdiğimi yiyio yeni tadlar alınca cok mutlu oluyor benim aslında kafamı karıştıran sey su yakında ek gıdaya geçecek ayni hızda mi kilo alacak yavaşlar mi yoksa doktorluk mu bunu sormuştum ama linçlendim garip Bi şekilde
Götürmelisin bana kalırsa her bebek bir ddgil tabi ama ayına göre kilo fazla boyu nasıl sağlık ocağında takip edilmiyor muMerhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı
Tamamdır önerinizi dikkate alacağım cok teşekkür ederimBenimde ilk kızım 4 kilo doğmuştu ve hep kilolu oldu mamayla sizin gibi 4 saatte bir 200cc yapardım içerdi dahada isterdi oyalardim. . Şuan tabi 17 yaşında kilo alıp veriyor hala .benim yaptığım hatayı yapmayın ek gidada pirinç unundan uzak durun .sebze ve doğal beslenmeye özen gosterin hazır birşey vermeyin kavanoz maması ,bebe biskuvileri,hazır mamalar ve benzeri. Sebzeleri haşlayın çorba yapın ezin verin . Az bulgur pirinç kuru gıdalarla hareketlenince verir boyuda uzayınca dengelenir inşallah.
Ediliyor da ne doktor ne ebesi kilosu icin bisey dedi bilmiyorum ocakta tekrar kontrolü varGötürmelisin bana kalırsa her bebek bir ddgil tabi ama ayına göre kilo fazla boyu nasıl sağlık ocağında takip edilmiyor mu
Boyu kaç cmBence bunun bilinçle alakası yok doktorlar bisey demedi chatgpt bile normal sınırda (boy ve genetiği icin işine katarsa) dedi benim kafama takıldığı icin sordum ben cok takıyorum kafama bide ek gıdaya dönemi falan filan iyice kafam karışmıştı dedim buraya sorayım daha kötü oldu KDKSJWLSHSLKSLSHW
71 cmBoyu kaç cm
İşte anne sütü kahverengi yağı artırıyor. O kalıcı değilmiş.Evet evet cok haklısın ama benim bebis anne sütüyle de cok kilo aldi 3 aylıkken bıraktı memeyi (sutum azalmisti) 3 aylıkken 8 bucuk kiloydu çocuğa ne versem yariyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?