5 bucuk aylik bebegim 11 kilo

Ee sen de bana aşkım demişsin :) Neyse forum iyice ergenle doldu, konu açmaman isabet olur.İyi akşamlar.

Kimseye bisey ispatlamak zorunda değilim fakat yapılan yorumları gördünüz mü bi kişi bile cevap vermeden ne biçim anne çocuğuna bilerek kilo aldırmış yok benim çocuğum şu kadar bu kadardı yok doktora götürmemiş aylarca bi tane düzgün cevap yok sorduğum soruya cevap yok kadin kadının düşmanı cidden

Evet cok haklısınız bizde ek gıdaya geçmek üzereyiz tadimlar bitmek üzere ayni besini 3 gun kuralına uygulayıp veriyorum alerjin riski yüzünden ocakta kontrol var bakalım bisey diceklermi bu sefer

Babası pek kalıplı değilmiş ahshshsjsj 180 boy erkek kalıplı mı gerçekten

Hem kendi çocuğunla kıyaslama yapıp bilip bilmeden anneligime salla cevap verince konuşma tarzına laf et sonrada ergen de anlıyorum bugun moraliniz bozuk galiba papatya çayı öneririm <3
Tamam senin kocan daha kaliplidir eminim Keksosjpsjwp buna bile laf ediyorsunuz saka gibisiniz cidden 180 boya kalpsiz demek Türkiye ortalamasından bi haber olduğunu gösterir neyse

Benim 3 yaş yaşındaki çocuğum 13.2 sanırım benimki zayıf sizin bebisinde fazl kilosu var. Bence doktora söyleyin çocuk endokrine gidin.

2.790 kg doğan oğlum 6.ayda 8.900 kg oldu. 6 ayda %219 oranında kilo artışı olmuş
2.440 kg doğan kızım 6.ayda 8.600 kg oldu ve 6 ayda %252 oranında kilo artışı olmuş

Buna göre sizin bebeğiniz 4 kilo doğmuş ve 5,5 ayda %175 kilo artışına sahip.

Sizce anormal görünüyor mu?

Benimkiler ikizler bu arada Siz kimseye bakmayın. Sma candır Matematik herşeyi çözer

Tamam senin kocan daha kaliplidir eminim Keksosjpsjwp buna bile laf ediyorsunuz saka gibisiniz cidden 180 boya kalpsiz demek Türkiye ortalamasından bi haber olduğunu gösterir neyse

Hayır sen 175 olarak hayli uzunsun. 175 kadın bayağı vooov Türkiye standartlarında. Ama 180 erkek öyle gözükmüyor. Eşim kalıplı demedim ama 180 adamlar bana kısa gözüküyor. Konu eşim değil.

genetik dedin ya onun için söylüyorum. He kiloluysa eşin onu bilmiyorum zaten konumuz kilo. :)

Olay bu zaten bebekler emdikçe rahatlıyorlar. benim kızımda yarım saat emzirir üstüne mama verirdim mama bittiği gibi ağlardı ama doymadı diye düşünüp yenisini yapmadım çünkü eminim doyuyor kilo alımı iyi. Bi 5 dk gezdirirdim gazını çıkarırdım susardı. Ben konu sahibinin ağladı diye mamayı çok verdiğini ve bebişin artık midesinin büyüdüğünü düşünüyorum yani tamam aile yapılı olabilir de daha 5 aylık ya bana tuhaf geliyor birde devlet doktorları ne kadar ilgilidir bilemedim ben.

5. Ayda kilosunu ikiye katlaması beklenir. Sizinkiler biraz minik doğduğu için üst persentile geçmeleri iyi olmuş. Doktor sorun görmemiş. Konu sahibinin mevzusu daha farklı :) Persentil takibi yapılmalı. Matematik candır :)

Günde 5 defa veriyorum 210 cc gece de 1 kere uyaniyo geceyi de sayarsak 6 bide tadim yaptırıyorum 4 saatte bir veriyorum mamayı gunduz
180 ml düşürmeyi deneyebilirsiniz mamayı. Doktorla görüşün yine de. 11 kilo çok fazla gerçekten. Bebeklerde kilo verdirme gibi bir şey de olmuyor bildiğim kadarıyla. Çok kilo aldırmamaya çalışıp, boyunun uzayarak dengelemesini bekliyorsunuz.
Benim bebeğim de hep iştahlıydı mama konusunda. 1900 gram doğmuştu, 5-6 ay civarı 6 kiloydu. Yaşına girince gündüz mamayı kestik, akşamları sadece 180 ml veriyorum ki o da emme isteğine cevap vermek için. 180'i asla geçmedim bu arada. Bize doktoru mamayı kestirdi, hipertonisi olduğu için fazla kilo, kaslarını daha da zorlar diyerek. Doktoru uygun görürse mama miktarını ve saatlerini ayarlar.

Biraz minik doğmasalar konu sahibininkinden fazla olacaklardı yine matematik dahilinde. Anne babada biraz yapılıysa zaten götürdüğü sağlık ocağı onları görüp sorun olmadığını düşünmüştür. Ebesi yok değildir herhalde Hepimizin bir ebesi yok muydu boyu,kilosu, baş çevresi ölçen ?
Bence fazla yüklenmişler kıza

Yani işte sizinki alt persentillerde 4kilo doğum zaten yüksek. 90 persentilde doğmuş aynı çizgide gitse 6 aylık 9 kilo falan olması lazım. Üste çıkmış.
Ebesi vardır da önemsememiş işte. Aaa ne güzel iri bebek demiş tatlı da gözüküyordur muhtemelen :) annenin uyanık olması lazım biraz.
Fazla yüklenilmiş ona lafım yok zaten kendi de şüphelenmiş ki sormuş burada. Bence farklı bir hekime kilo kontrolü için götürmeli.

Ayy evet işte öyle iri bebek görmeyeli çok oldu eskiden verirlerdi pirinç unu ,cici bebe çocuklar toparlacık olurdu şimdikilerin annesi vegan çocukları nijeryan

Tamam hadi içimiz rahat etsin konu sahibi götür bakalım doktorda benim gibi eski kafa çıkıp toparlaç bebe sevip ayaklanınca verir mi diyecek yoksa yeni nesil doktor olarak mamayı mı kesecek?

Hic üşenmedim oğlumun o aylarda boyuna kilosuna baktım 1 yaş albümünden
Yeni doğan 2660 gram
6 aylık 9860 gram sadece anne sütü ile.
Sonra mı ne oldu 1 yaşında 12 kilo 5 yaşında 25 kilo. Yani o aylarda fazla kilo alımı olabiliyor gibi.
Sadece artik hareketli zamanlari olck bol hareket annesi

Eklentiler

• IMG20251210221059.webp
    44 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20251210_221002.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 26
Ay ne şanslı anne 1 hamilelik ile 2 ayrı cins kedicik doğurmak

5 aylık sağlıklı bebeğe mamayı kestirmezler ki. Ne yiyecek?

Evet güzel yazmssnz ama siz kendi cocgnzn kilosunu kiyaslyrk bir yorumda bulunms iması vermissnz mesajda o manada dedim. Ayrıca kilolu olmak iyi bir şey değil zayıf ama sağlıklı olsunlar

Deme öyle deme Allah duyar 9 haftalıkmışsın bir kese daha gösterir tersten görürsün sonra hayatı

Tabi işin şakası, bu günümüze şükür
Eşim tarafinda çok ikiz ama kadın tarafında olmalıyms bizim sulalede 1 tane bile yok
benim hamillgm aşırı aşırısı zor geçtiği icjn çok dua etmiştim bir doğumda ne güzel Ama eşimin çok istemsyle yaptık bir delilik ama ikiz de olsa basım üstüne sağlıklı sıhhatli olsnlar da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…