• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 bucuk aylik bebegim 11 kilo

sylviaRose

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2024
234
63
18
Merhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı

Benim 2 yaşındaki kızım 11 kilo. Buradan yola çıkarsak fazla gibii. Aile hekimliği kontrollerinizde bakmıyorlar mi boyuna kilosuna?

Merhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı
Siz hiç aylık kontrole götürmüyor musunuz çocuğunuzu? Ben ilk 6 ay her ay götürmüştüm ve genel uygulama o sanıyorum .. Mama alan çocukların günde ne kadar mama alacağı ayına ve kilosuna göre sınırlıdır. Yoksa ilerde kilolu olur çocuğunuz?? Mamayı kafanıza göre veremezsiniz ki ??? Aylık takipte de doktor: çok mama içmiş.. az içmiş.. ya da gelişimi çok iyi der. Ona göre bir plan söyler size.. Çocuk her ağladığında mama vermişsiniz sanırım çocuğunuza?? Lütfen bir doktora götürün ve ne kadar mama vermeniz gerektiğini de sorun..

Tabi ki götürmelisiniz. Bu zamana kadar hiç doktora gitmemiş olmanız imkansız. Aşılarını da mı yaptırmıyorsunuz. Kimse kilo artışı çok fazla diye uyarmadı mı sizi.

ilk 5 ay hiç doktora gitmediniz mi doktor bir tuhaflık var demedi mi ? Çocuk obez olmuş resmen 5 aylıkken bir sağlık problemi var belli ki.

Normal degil tabi ki. Zaten 3,5 kg uzeri dogan her bebegin annesinde gizli seker oldugu kabul edilir, sizinki de biraz fazla kilolu, bence detayli kontrol yaptirin

Kızım 4 yaşında 12 kilo. Sizinki baya fazla oluyor o zaman. Bi doktora götür o sorun yok derse yoktur. İçin rahat eder.

Şimdi ufak hesapla 4 kilo Doğan bir bebek 5-6 aylık olduğunda kilosunu ikiye katlamalı .8 kilo olmalı Sizinki 11 kilo olmuş 3 kilo fazlası var . 3 kiloda bir bebek için az bir kilo fazlaligi degildir. Hereketlerini motor becerilerini engelleyebilir. Mesela yüz üstü tutuyormusunuz günlük ? Bir tarafina dönme başladımi? Mamadaki CC miktarlarını biraz düşürüp ek gıdaya da başlayın . Mamayida degisin belki çok şekerli dir.

Kızım 4 yaşında 12 kilo. Sizinki baya fazla oluyor o zaman. Bi doktora götür o sorun yok derse yoktur. İçin rahat eder.
Kendi cocugnzla kiyaslmyn bence ona bakarsnz sizi. Cocugnzda aşırı zayıf 4 yaşa göre derler insana. Bunun bir cetveli var %lik dilime göre onu baz almak lazım.

benım bebegımde 4 kılo doğdu,şuan 7 aylık 10,750 gr aynı persentılden gıdıyor.şuan ek gıdaya gectı mama saat aralarını actım gecelerıde emzıriyorum.mamayı 150 cc verıyorum aşırı kılo olmasın dıye..mesela benımkı dönuyor ıkı tarafada ama sürünmüyor henüz.kılo hantallık yapıyor.sağlıko cagındakı ebe aynı persentılde gıtmesı yeterlı demıstı.bende fazla fazla beslememeye dıkkat edıyorum şuankı motor gelısımı için.ilk çocugumda kıloluydu yurumeye baslayana kadar.yuruyunce attı kılosunu şuan 7 yasında gayet normal bir çocuk

Yemesi falan nasıl? Çok mu iştahlı? Belki mama fazla geliyordur. Doktor bi ayarlama yapar. Benimki 14.5 aylık erkek bebek 9.5 kilo:) Sanırım bizimkinin aylarında normaldir 11 kilo.

Kendi cocugnzla kiyaslmyn bence ona bakarsnz sizi. Cocugnzda aşırı zayıf 4 yaşa göre derler insana. Bunun bir cetveli var %lik dilime göre onu baz almak lazım.
Evet benim ki zayıf zaten. Ama mesela sağlık açısından bir sıkıntısı yok dedi doktor. Bütün değerleri normal.
Doktor genetik faktörden dolayı zayıf olduğunu söyledi. Anne zayıf baba zayıf çocukta zayıf olur.
Konu sahibine yazdığım gibi en iyi cevabı doktora götürerek bulur.

Siz ne yapıyorsunuz ya? Benim kızım 9 aylık 10 kilo doktor 1 yaş kilosuna ulaşmış dedi bir tuhaf oldum, 5,5 aylık bebek 11 kilo olur mu yazık günah çocuğa.Tombiş diye hoşunuza gidiyor belli ki ama hiç doktor ebe yüzü görmedi mi bu çocuk kimse takip etmiyor mu?

Bende merak ettim hiç doktora götürmüyormusun. Her ay kontrole çağırıyo zaten doktor. Ben 1 yaşına kadar her ay götürdüm.

Siz hiç aylık kontrole götürmüyor musunuz çocuğunuzu? Ben ilk 6 ay her ay götürmüştüm ve genel uygulama o sanıyorum .. Mama alan çocukların günde ne kadar mama alacağı ayına ve kilosuna göre sınırlıdır. Yoksa ilerde kilolu olur çocuğunuz?? Mamayı kafanıza göre veremezsiniz ki ??? Aylık takipte de doktor: çok mama içmiş.. az içmiş.. ya da gelişimi çok iyi der. Ona göre bir plan söyler size.. Çocuk her ağladığında mama vermişsiniz sanırım çocuğunuza?? Lütfen bir doktora götürün ve ne kadar mama vermeniz gerektiğini de sorun..
Tabiki kontrollerini aşılarına götürüyorum kafama göre niye mama vereyim? Sütüm kesildi doktorlarda sadece tombiş bi bebek dedi kilolu falan demedi yada sma kullanmayın demedi ben spesifik olarak kilosunu kafama taktığım icin tekrar götürmeli miyim diye sordum sakin ol champ KDMSLSJSLKSLWNS

ilk 5 ay hiç doktora gitmediniz mi doktor bir tuhaflık var demedi mi ? Çocuk obez olmuş resmen 5 aylıkken bir sağlık problemi var
Hayır doktora tabiki götürdüm boyu da uzun olduğu icin yapısı böyle dediler ben 175 im babası 180 ikimizde kalıplı insanlarız ben kilosunu cok kafama taktığım icin tekrar goturmeli miyim diye sordum

Tabi ki götürmelisiniz. Bu zamana kadar hiç doktora gitmemiş olmanız imkansız. Aşılarını da mı yaptırmıyorsunuz. Kimse kilo artışı çok fazla diye uyarmadı mı sizi.

ilk 5 ay hiç doktora gitmediniz mi doktor bir tuhaflık var demedi mi ? Çocuk obez olmuş resmen 5 aylıkken bir sağlık problemi var belli ki.
Arkadaşlar iyi misiniz 5 aylik bebek nasi hiç doktora girmez tabiki gitti ben tekrar götürmeli miyim diye sormak istedim aslinda

Yemesi falan nasıl? Çok mu iştahlı? Belki mama fazla geliyordur. Doktor bi ayarlama yapar. Benimki 14.5 aylık erkek bebek 9.5 kilo:) Sanırım bizimkinin aylarında normaldir 11 kilo.
Cok iştahı acik 210 cc den aşağı doymuyor simdi yavaş yavaş ek gıdaya geçince nolcak merak ediyorum

Siz ne yapıyorsunuz ya? Benim kızım 9 aylık 10 kilo doktor 1 yaş kilosuna ulaşmış dedi bir tuhaf oldum, 5,5 aylık bebek 11 kilo olur mu yazık günah çocuğa.Tombiş diye hoşunuza gidiyor belli ki ama hiç doktor ebe yüzü görmedi mi bu çocuk kimse takip etmiyor mu?
Hoşuma mi gidiyor Tombis diye PEMDPEHPDHSPDJOW askim ben z kuşağı annesiyim öksürüğü an soluğu hastanede alan biriyim lütfen anneligime sallamadan önce yazdigimi okuyun tekrar ben özellikle kilosu icin doktora götüreyim mi dedim yoksa doktorlar bebeğin cok kilolu demedi çocuğun boyu uzun kalıplı dediler

Back
X