• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 bucuk aylik bebegim 11 kilo

Ediliyor da ne doktor ne ebesi kilosu icin bisey dedi bilmiyorum ocakta tekrar kontrolü var
O kadar doktor ebe görmüş abes bi durum olsa illa birinden biri söylerdi. Sizinki tombiş bebek işte, yatırıp bolca sevin yoğurun, yumak gibi ne tatlıdır 🥹 tadını çıkartın diş yürüme derken zaten kilo alımı yavaşlıyor. Kızımda o kadar yanaklı ve tatlıydı ki persentilde üstte gidiyodu 1 yaş sonrası dengelendi yürüyünce.

O kadar doktor ebe görmüş abes bi durum olsa illa birinden biri söylerdi. Sizinki tombiş bebek işte, yatırıp bolca sevin yoğurun, yumak gibi ne tatlıdır 🥹 tadını çıkartın diş yürüme derken zaten kilo alımı yavaşlıyor. Kızımda o kadar yanaklı ve tatlıydı ki persentilde üstte gidiyodu 1 yaş sonrası dengelendi yürüyünce.
Ya gerçekten surda sizin gibi tatlı insanların olduğunu bilmek cok güzel sabahtan beri çocuğuma sırf kilolu bebek sevdiğimi iddia ettiler icin bilerek kilo aldirip obez yaptırmış iddia edip kendi çocuklarının kilosuyla kıyaslayan anneler var ağızlarının payını verincede hadsiz ve ergen oluyorum daha ağır konuşurdum ama kalp kırmaya gerek yok

Eklentiler

• 66184.webp
    66184.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 17
Tabiki kontrollerini aşılarına götürüyorum kafama göre niye mama vereyim? Sütüm kesildi doktorlarda sadece tombiş bi bebek dedi kilolu falan demedi yada sma kullanmayın demedi ben spesifik olarak kilosunu kafama taktığım icin tekrar götürmeli miyim diye sordum sakin ol champ KDMSLSJSLKSLWNS
Ben de size götürmeniz gerektiğini söylemeye çalıştım .. ben sakinim , sadece yorum yaptım .. ama siz, sadece kilosu için bir doktora danışın bence 🍀

Merhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı
Persentili fazla götürün mutlaka ,kendi doktorynuz normal diyorsa başka hekime gösterin mutlaka kontrollü beslenme veriyorlar

Hayır doktora tabiki götürdüm boyu da uzun olduğu icin yapısı böyle dediler ben 175 im babası 180 ikimizde kalıplı insanlarız ben kilosunu cok kafama taktığım icin tekrar goturmeli miyim diye sordum
Doktor bir sıkıntı görmüyorsa sıkıntı yoktur benim oğlumda 4 kilo doğdu hep kilosu önde gitti 6 aya kadar her ay 1 kilo alıyordu sadece anne sütü alıyordu büyüyüp hareketlendikçe kilo alımı yavaşladı şuan 4 yaşında evet kilosu yine önde ama boyuda uzun yaşıtlarına göre obez falanda olmadı doktorlar boyu ile orantılı kilosu diyor.

Doktor bir sıkıntı görmüyorsa sıkıntı yoktur benim oğlumda 4 kilo doğdu hep kilosu önde gitti 6 aya kadar her ay 1 kilo alıyordu sadece anne sütü alıyordu büyüyüp hareketlendikçe kilo alımı yavaşladı şuan 4 yaşında evet kilosu yine önde ama boyuda uzun yaşıtlarına göre obez falanda olmadı doktorlar boyu ile orantılı kilosu diyor.
Ocakta da 6. Ayını geçiyor 1 hafta o zamanda abes bi kilo varsa başka ni doktora götürüp fikir alirim en kotu teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

Persentili fazla götürün mutlaka ,kendi doktorynuz normal diyorsa başka hekime gösterin mutlaka kontrollü beslenme veriyorlar
Yanlış ifade ettim kilosu fazla ,benim kızımın boy kilosu önde gidiyordu doğduğundan beri,anne sütü aldı ilk 6 ay ,ama doktorumuz diyet tarzı kontrollü beslenmeye soktu o dönem 6.aydan sonra mama ve ek gıdada hep dr kontrolünde gitti kilosu boyu ile dengelendi
İleride obeziteye aday olmaması için,hala boyu gelişimi yaşıtlarının üzerinde ama kilosu dengeye geldi ve düzeni oturdu çünkü uzun olacak genetik olarak
Demek istediğim şu evet çok tatlı tombiş vs ama sonrasında siz zorlanmayın diye yazmak istedim allah hepsine sağlık versin

Kendi yorumunuz disinda gelen diğer yorumları da okursanız niye böyle bir tepki verdiğimi anlarsınız 🙏
Diğer yorum yapanlar benden sonra yapmışlardır.. ve ben başkalarının yorumlarını okuyarak sizin durumunuza yarar sağlayamam ki .. sadece kendi düşüncemi söyledim . Çünkü ben de oğlumu mamayla besledim ve çocuk doktorum fazla kilo alınca ara ara beni hep uyardı .. (bunun mama markasıyla alakası yok ).. belki mamayı fazla sulandırıp verebilirsiniz .. benim çocuğum fazla kilo alınca Dr öyle söylüyordu bana .. ya da her ağladığında mama verme , ayına göre 3 ya da 4 saati dolmadan besleme , oyala yarım saat diyordu .. vs .. bir çocuk doktoruna danışmanızda hiç bir sakınca yok bence . Lütfen gidin 🍀

Tamam teşekkür ederim götüreceğim nereden randevu almam gerekiyor? Kilo icin
Biz bildiğimiz çocuk doktoru pediatrist ile takip ertik özel bir branşa gerek olmadı
Ama doğduktan sonra 3.farklı doktor gördük 3.gittiğimiz çocuk doktorunda sabitiz 2 yıldır ona gidiyoruz zaten 1 yaşından sonra hastalık vs olmadıkça kontrol arası uzuyor şimdi 2 yaşını doldurdu 2.yaş kontrolü oldu sadece

Diğer yorum yapanlar benden sonra yapmışlardır.. ve ben başkalarının yorumlarını okuyarak sizin durumunuza yarar sağlayamam ki .. sadece kendi düşüncemi söyledim . Çünkü ben de oğlumu mamayla besledim ve çocuk doktorum fazla kilo alınca ara ara beni hep uyardı .. (bunun mama markasıyla alakası yok ).. belki mamayı fazla sulandırıp verebilirsiniz .. benim çocuğum fazla kilo alınca Dr öyle söylüyordu bana .. ya da her ağladığında mama verme , ayına göre 3 ya da 4 saati dolmadan besleme , oyala yarım saat diyordu .. vs .. bir çocuk doktoruna danışmanızda hiç bir sakınca yok bence . Lütfen gidin 🍀
Sizin yorumunuzu aldım fakat diğerlerine de bi cevap yazdım aslında çünkü bunu kasıtlı bilerek yaptığımı iddia eden bi kac kisi oldu kim isteyerek bebeğini obez yapar yani düşmanı miyim ben onun doktora da götüreceğim teşekkür ederim yorumunuz icin🙏

Sizin yorumunuzu aldım fakat diğerlerine de bi cevap yazdım aslında çünkü bunu kasıtlı bilerek yaptığımı iddia eden bi kac kisi oldu kim isteyerek bebeğini obez yapar yani düşmanı miyim ben onun doktora da götüreceğim teşekkür ederim yorumunuz icin🙏
Burada bazı yorumlar çok acımasız olabiliyor ama inanın en kötü yorum bile sizi kötülemek için değildir . Üslup farklı olunca herkes tarafından başka algılanabiliyor ki siz daha yeni anne sayılırsınız .. alınmanız çok doğal, hala uykusuzsunuz , yeni hayatınıza tam alışamadınız , yorgununuz .. vb . ama emin olun burada cvp yazanlar hem sizin hem bebeğinizin iyiliğiniz için yorum yapmıştır . Her bebek kendine özeldir , kıyaslama yapmaya çok karşıyım çünkü bana da çok yapıldı ve size de çok yapılacak :)
Ama her çocuğun bir max ve min kilo eğrisi vardır ve o sınırların geçilmesini istemez doktorlar . Onun için sadece kilosuyla ilgili bir çocuk doktoruna danışın içiniz rahat olsun .. siz iyi bir annesiniz .. o konuda kimse size birşey diyemez 👍

Burada bazı yorumlar çok acımasız olabiliyor ama inanın en kötü yorum bile sizi kötülemek için değildir . Üslup farklı olunca herkes tarafından başka algılanabiliyor ki siz daha yeni anne sayılırsınız .. alınmanız çok doğal, hala uykusuzsunuz , yeni hayatınıza tam alışamadınız , yorgununuz .. vb . ama emin olun burada cvp yazanlar hem sizin hem bebeğinizin iyiliğiniz için yorum yapmıştır . Her bebek kendine özeldir , kıyaslama yapmaya çok karşıyım çünkü bana da çok yapıldı ve size de çok yapılacak :)
Ama her çocuğun bir max ve min kilo eğrisi vardır ve o sınırların geçilmesini istemez doktorlar . Onun için sadece kilosuyla ilgili bir çocuk doktoruna danışın içiniz rahat olsun .. siz iyi bir annesiniz .. o konuda kimse size birşey diyemez 👍
Ya hakarete varan yorumlar var ve hiç iyi niyetle yapıldığını sanmıyorum ben tepki gosterene kadar saçma sapan yorumlar vardı tepki gösterdim daha sonra adam akıllı cevap verdiler bazıları da bundan anliyo ne yapalim

Kimseye bisey ispatlamak zorunda değilim fakat yapılan yorumları gördünüz mü bi kişi bile cevap vermeden ne biçim anne çocuğuna bilerek kilo aldırmış yok benim çocuğum şu kadar bu kadardı yok doktora götürmemiş aylarca bi tane düzgün cevap yok sorduğum soruya cevap yok kadin kadının düşmanı cidden
Zaten o yüzden söyledim ispatlamak zorunda değilsiniz diye. İlk çocuğumun alerjisi vardı. Daha ilk ayda 5 ten fazla farklı doktora götürdük. Kilosu boyu iyi diye yoktur dediler. Ama çok huysuzdu, uykusuzdu. En son bir doktor çözdü neyseki. Herkesin doktor doktor gezecek kadar ne parası ne zamanı ne de sabrı var. Annem dışında herkes beni pimpirikli ilan etmişti. Ben çocuklarım konusunda hiç yanılmadım. Sizin de kafanıza takılmış ki sormuşsunuz.

Bu arada sağolsun yine annem demişti, çocuğun kilosunu dert etme anne sütü kilosu kalıcı değil, diye. Ancak mamayı bilmiyorum. Mutlaka uzman bir doktora danışın.

Merhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı
Asla normal değil hastalıklara davetiye çıkarmaması için doktordan destek almalısınız Allah korusun

Back
X