• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 bucuk aylik bebegim 11 kilo

Boyu cok uzunda olsa persentilin bu kadar ustunde olmasida normal olmayabilir daha uzman bir doktora götürmenizi tavsiye ederim.
Bu arada bu kardar linc edilme sebebi nedir yani bazen anlamak mumkun degil herkesin kilo travmasi tetiklenmks herhalde
 
Zaten o yüzden söyledim ispatlamak zorunda değilsiniz diye. İlk çocuğumun alerjisi vardı. Daha ilk ayda 5 ten fazla farklı doktora götürdük. Kilosu boyu iyi diye yoktur dediler. Ama çok huysuzdu, uykusuzdu. En son bir doktor çözdü neyseki. Herkesin doktor doktor gezecek kadar ne parası ne zamanı ne de sabrı var. Annem dışında herkes beni pimpirikli ilan etmişti. Ben çocuklarım konusunda hiç yanılmadım. Sizin de kafanıza takılmış ki sormuşsunuz.

Bu arada sağolsun yine annem demişti, çocuğun kilosunu dert etme anne sütü kilosu kalıcı değil, diye. Ancak mamayı bilmiyorum. Mutlaka uzman bir doktora danışın.
3 ay emdi anne sütü de kilo yapiyordu mama da yapıyor ocakta ayında götüreceğim teşekkür ederim cevap için 🙏
 
Hic üşenmedim oğlumun o aylarda boyuna kilosuna baktım 1 yaş albümünden 🤭
Yeni doğan 2660 gram
6 aylık 9860 gram sadece anne sütü ile.
Sonra mı ne oldu 1 yaşında 12 kilo 5 yaşında 25 kilo. Yani o aylarda fazla kilo alımı olabiliyor gibi.
Sadece artik hareketli zamanlari olck bol hareket annesi 🍀
Albüme boy kilo yazmak iyi fikirmiş ya 😀
 
Yani bu kilonun sağlıksız olabileceğinin söylenmesini neden düşmanlık olarak algıladı anlamış değilim. Kadın kadının düşmanı demişsiniz. Bu ne alınganlık. Ne bekliyordunuz bebeğinizin kilosu mu övülmeliydi. Yaşıtlarının neredeyse 2 katı ve bu durum sağlıksız olabilir. Olmayabilir de. Çocuk endokrinolojiye gideceksiniz hanımefendi. Çocuğunuzun persentilini yapay zekada araştırmayı biliyorsunuz hangi doktora gideceğinizi mi bilmiyorsunuz.
 
Ya gerçekten surda sizin gibi tatlı insanların olduğunu bilmek cok güzel sabahtan beri çocuğuma sırf kilolu bebek sevdiğimi iddia ettiler icin bilerek kilo aldirip obez yaptırmış iddia edip kendi çocuklarının kilosuyla kıyaslayan anneler var ağızlarının payını verincede hadsiz ve ergen oluyorum daha ağır konuşurdum ama kalp kırmaya gerek yok
Persentilde 6ayda maks 10,5 kg boy 73cm verir sizinki zaten sınırda yani sanki 15kg gibi abartı tepkilere gerek yok. İlk 6ay çocuğu zaten kaç doktor görüyo büyük ihtimalle sizde boylu olduğunuz için bebekte boylu olacak. Ek gıdada mama aralarına öğün girersiniz, zaten kilo alımı yavaşlayacak hareketlenecek. 6. Ay kontrolünde bi daha sorun hekime içiniz rahat etsin.
Mesela boyu kısa minyon çiftlerdede persentil altında çıkıyor bebekler onlarıda gelişim geriliği hemen uzmana oraya buraya diye alevlendirmiyosak bundada aynı durumdan hekimler bir şey dememiştir. Sonuçta fabrikasyon ürün değil bunlar tek tip olsun 😄
 
Yani bu kilonun sağlıksız olabileceğinin söylenmesini neden düşmanlık olarak algıladı anlamış değilim. Kadın kadının düşmanı demişsiniz. Bu ne alınganlık. Ne bekliyordunuz bebeğinizin kilosu mu övülmeliydi. Yaşıtlarının neredeyse 2 katı ve bu durum sağlıksız olabilir. Olmayabilir de. Çocuk endokrinolojiye gideceksiniz hanımefendi. Çocuğunuzun persentilini yapay zekada araştırmayı biliyorsunuz hangi doktora gideceğinizi mi bilmiyorsunuz.
Valla bende bunu anlamadım kimse hakaret etmedi bebeğe anneye kötü bir şey demedi ki. Bebeğimin kilosu 11 doktora götürmelimiyim diye sorarsa bizde götürmediğini düşünürüz bu çok normal. Ben bu güne kadar doktor bir şey demedi diye de normal olduğunu düşünmüyorum bu kilonun şişirilmiş bir çocuk var ortada bana göre.
 
Merhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı
Bebekler asla kıyaslanmamalı ama ben bi tık fazla olduğunu anlamanız için belirtmek istedim benimde bebegim baya kilolu ve uzun boylu doğdu 4.5 kg 57 cm di 6 aylıkken de 72 cm 9.700 dü zamanla diş cikarma yürüme derken kilo alımı iyice azaldı 1 yasindayken 11 kg idi . Sizinki de zamanla azalacaktır. Ama yinede dikkat etmekte fayda var. Ek gıdaya başladığınızda mamayı yavaş yavaş azaltmanizi öneririm. Tombiş bebeklere bayılıyorum ama maalesef sağlığı için belli kilo aralığını da aşmaması gerekir. Sağlıcakla büyüsün inşallah
 
Merhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı
Birde ben bir ara korkup testte yaptırmıştım devlik vs mi var diye bile korkup uyumadığım günleri hatırlıyorum. Çok şükür birsey çıkmamıştı. Sizinkide büyük ihtimal genetik kaynaklıdır ama yinede ihmal etmemekte fayda var en kısa zamanda bir doktora tabi ki görünün🙏
 
Back
X